Reklam Alanı
Reklam Alanı

Antakya künefesi dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Antakya künefesi dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor

BİRLEŞMİŞ Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi kenti ilan edilen Hatay’ın tescilli künefesi, dünyaya ihraç ediliyor. Başta ABD olmak üzere, Dubai, Katar, Suudi Arabistan, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Singapur gibi ülkelere ihraç edilen künefede hedef, Avrupa ülkeleri. 
Mutfağındaki 600 çeşit yemek ve tatlının yanı sıra mutfak kültürünün yaşatılmasında önemli bir yere sahip medeniyetler şehri Hatay’ın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Antakya künefesi, dünyaya nam saldı. Şoklanmış bir şekilde dünyanın dört bir yanına ihraç edilen künefe, ABD, Dubai, Katar, Suudi Arabistan, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Singapur ve Güney Afrikalı vatandaşların damaklarını tatlandırıyor.

ANTAKYA KÜNEFESİNDE, YENİ HEDEF AVRUPA
Antakya künefesinin yurt içi satışının yıllık 600 ton, yurt dışı satışının ise 360 ton olduğunu aktaran Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, Antakya künefesinin, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde tescil edilmesi için uluslararası tescil müracaatında bulunduklarını ve kısa sürede sonuçlanmasını beklediklerini söyledi. Çinçin, AB tescilinin ardından, o ülkelere ihracatın artmasını beklediklerini ifade ederek, künefenin içinde kullanılan peynirin, ‘Antakya künefelik peyniri’ adıyla da tescil çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.

‘YURT DIŞI İHRACATIMIZ AYLIK 100 BİN PORSİYON’
Hatay’da 1949 yılından bu yana Antakya künefesi üretimi yapan tesisin yönetim kurulu üyesi Halil İbrahim Uçar, standarda uygun şoklanmış vaziyette hazırladıkları künefeyi ABD, Dubai, Katar, Suudi Arabistan, Singapur gibi ülkelere ve Güney Afrika’nın Johannesburg kentine ihraç ettiklerini söyledi. Avrupa Birliği tescilinin ardından ihracatta yeni bir atılım yapmayı hedeflediklerini söyleyen Uçar, “1949 yılında kurulan şirketimiz, Türkiye geneline ve dünyanın birçok ülkesine ihracat yapmaktadır. Türkiye’deki hedef noktalarımız, restoran, kafe ve market gibi yerler. Dünyada da yine aynı şekilde bu noktalara satış yapmaktayız. Şu anki hedefimiz, Antakya’nın tescilli tatlısını Avrupa Birliği tescilinin ardından, Avrupa Birliği’nin bütün ülkelerine göndermek. Şu anda Türkiye geneline aylık 200 bin porsiyon dağıtım yapıyoruz. Yurt dışına da aylık 100 bin porsiyon ihracatımız bulunuyor” dedi.

Görüntü Dökümü:
————————
– Künefenin hazırlanmasından detaylar
– Künefeden detaylar
– ATSO Başkanı Hikmet Çinçin’in konuşması
– İşletmeci Halil İbrahim Uçar’ın konuşması

Haber-Kamera: İzzet NAZLI /HATAY,(DHA)

Reklam Alanı

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!