Reklam Alanı
Reklam Alanı

Asgari ücrete temmuz ayında ne kadar zam yapılacak? 5 bin TL’yi geçebilir

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

2022 asgari ücret zam oranı, yurttaşları memnun etmemişti. Zira, rekor üstüne rekor kıran dövize bağlı olarak başta akaryakıt fiyatları olmak üzere; elektrik, su, doğalgaz, ulaşım, kira ücretlerinin ve temel gıda ürünlerinin fahiş oranda yükselmesi, yurttaşların aldığı maaşı silip süpürmüştü. AKP’nin kendi kitlesinden de şikayetler yükselince parti kurmaylarından ‘asgari ücrete ara zam’ açıklaması geldi.

  • Asgari ücrete ikinci zam gelecek mi? Ali Tezel zam beklentisini açıkladı

2022 ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM YAPILACAK MI?

Katıldığı bir televizyon programında, “İnsanlarımızın gelirlerini arttırıcı önlemler almak lazım” diyen Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi ve eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Gerekirse Türkiye’de yıl ortasında asgari ücrete bir daha bakılmalı” ifadelerini kullandı.

Esnaf, memur, emekli ve çalışanlarla ilgili de iyileştirmelerin yapılması gerektiğini belirten Zeybekci, şunları söyledi:

“Enflasyonist ortam maalesef böyle. Matematik belli. Yılbaşında verilen zam enflasyonun altında ise akıl ve vicdan der ki ‘gel arkadaş bunu düzeltelim’. Mal yokluğu değil bu maliyetlerden dolayı. Maliyet enflasyonu yaşıyoruz şu anda.”

2022 ASGARİ ÜCRET TEMMUZ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Reklam Alanı

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan ise katıldığı bir televizyon programında, “Asgari ücrete yılda bir kez yapılıyor, bunun ikiye çıkarılma olasılığı var mı? Altıncı ayda bir düzeltme gibi bir şey olur mu?” sorusuna şu yanıtnı verdi:

“Şu andaki mevzuat gereği yılda bir kez yapılıyor ancak bunu değiştirmek mümkün. Biz parlamentoda her zaman milletimizim menfaati ne gerektiriyorsa bunu her zaman yaparız. Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız. Maliyet artışı mı var? O zaman vatandaşımızın gelirinde de artışı sağlayacak tedbir ve kararları alacağız.”

2022 YENİ ASGARİ ÜCRET BEKLENTİSİ: 5 BİN 100 TL

Asgari ücrete yarıyıl zammı gelmesi halinde, 2022’nin ilk 6 aylık enflasyon rakamının ya da buna yakın bir oranın esas alınabileceğini belirten uzmanlara göre, yeni asgari ücret son verilere göre yüzde 20 civarı bir orana denk gelebilir. Bu durumda asgari ücrete temmuzdan itibaren geçerli olmak üzere yaklaşık 850 TL zam gelebilir. Buna hesaba göre, Çan escort yeni asgari ücret 5 bin 100 TL’ye ulaşabilir.

Kaynak: Cumhuriyet

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!