Reklam Alanı
Reklam Alanı

Avcılar’da Filistin geleneklerine uygun kılıçlı gelin uğurlama töreni

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- AMERİKA’da görevli Filistinli doktor ile Türkiye’de üniversitede okuyan vatandaşı genç kızın Avcılar’daki düğününde geleneklere uygun kılıçlı gelin uğurlaması yapıldı.
Amerika’da doktorluk yapan Filistinli Hamza Abu Danhash, Filistin Ordusu’ndan emekli olduktan sonra İstanbul Avcılar’a yerleşen üst düzeydeki bir subayın kızı olan Ridana Balher ile evlenmeye karar verdi. İki ailenin de bu evliliğe onay vermesiyle Avcılar’da Filistin geleneklerine uygun düğün yapıldı. Özel bir üniversitede öğrenim gören Ridana Balher’in gelin olarak çıkacağı Merkez Mahallesi’ndeki evinin önünde Filistin geleneklerine uygun ikisinin ellerinde kılıç bulunan darbuka ve def çalan müzik ekibi uğurlama töreni yaptı. Konfetilerin atıldığı sokaktan yükselen Arapça şarkılar ve Filistin geleneklerine uygun gelin uğurlama komşuların da ilgisini çekti. Çiftin yakınlarından Dr. Anas Jazzar, ülkelerinden binlerce kilometre uzakta olmalarına rağmen Filistin geleneklerini sürdürmeye çalıştıklarını söyledi.
Oluşturulan gelin konvoyu eşliğinde Firuzköy Mahallesi’nde Küçükçekmece Gölü yakınlarındaki kır bahçesine giden çiftin düğünü yapıldı. Pasta kesen çift, davetlilerle birlikte saatlerde dans ederek yerlerinde duramadı. Çiftin iki ay Türkiye’de yaşadıktan sonra Amerika’ya yerleşecekleri ifade edildi.

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!