Reklam Alanı
Reklam Alanı

Bakan Kurum: Milletimizin sağlığını tehdit eden hiçbir maddenin ülkeye girmesine müsaade etmedik (3)

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

‘PANDEMİ YEŞİLİN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU GÖSTERDİ’
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gökdere Millet Bahçesi Temel Atma Töreni’ne katıldı. Burada ilk fidanı diken Bakan Kurum, “Pandemi süreci yeşilin ne kadar önemli olduğunu bizlere gösterdi. Şehirlerin nefes aldığı alanları artırmamız gerektiğini her zaman söylüyoruz. Bu proje, iklim değişikliği ile ilgili mücadele kapsamında çok önemli bir adımdır. Yeşil alanları artırıp, şehrin içinde ekolojik alanların oluşturulması, şehrin nefes alması adına, iklim değişikliğinin etkilerinin aza indirilmesi adına çok önemli. Türkiye’nin tamamında toplam büyüklüğü 55 milyon metrekareyi bulan 321 millet bahçesi projesi yürütüyoruz, 57 tanesini tamamladık. Milletimizin hizmetine sunduk, 264 millet bahçesinin yapımına hızla devam ediyoruz. İnşallah 2023 yılına kadar, her ilimize inşallah bir millet bahçesi yapacağız. Bu arazilerin mülkiyeti devletimizin, baktığınızda paha biçilemez araziler. Devlete ait en değerli alanların, vatandaşımıza sunulduğu bu projeleri gerçekleştiriyoruz. Hiçbir şekilde bu alanlara rant gözüyle bakmadan” diye konuştu.
Bakan Kurum ayrıca, “Deprem anlarında insanlarımızın toplanabileceği, deprem toplanma alanlarının ihtiyacını yaşadığımız tüm depremlerde görebiliyoruz. Tüm millet bahçelerimiz, depremde birer toplanma alanı vazifesi görecek. Buna göre inşasını gerçekleştiriyoruz, bir deprem esnasında burada geçici barınmadan sağlık, gıda ihtiyaçlarını giderebileceğimiz bu alanların çok önemi var” ifadelerini kullandı.
Muammer İRTEM-Semih ŞAHİN/BURSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!