Reklam Alanı
Reklam Alanı

Balıkların öldüğü kanala su takviyesi

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Mithat ABAKAN/ MANAVGAT (Antalya), (DHA)- ANTALYA’nın Manavgat ilçe merkezinden geçen kanalda suyun azalması nedeniyle başlayan balık ölümlerini durdurmak için Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait arazözlerle su basıldı. Manavgat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, balık ölümlerinin sebebini tespit etmek amacıyla kanaldan numune aldı.
Manavgat’ın Bahçelievler Mahallesi ile D-400 kara yolu arasında, önceden tarımsal arazileri sulamak amacıyla kullanılan şimdi ise yağmur suyu tahliye amaçlı kullanılan kanalda birkaç gündür balık ölümleri yaşandı. Kanalda su seviyesinin azalması sonucu yüzlerce balığın öldüğü ve birçok balığın da can çekişmesi üzerine vatandaşlar yetkililere haber verdi.
SU SEVİYESİ AZALDI
Manavgat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri kanalda yaptıkları incelemede, su seviyesinin çok azaldığını tespit etti. Kanalın değişik noktalarından numune su alan yetkililer, laboratuvara göndereceklerini belirterek, gelen sonuca göre işlem yapacaklarını söyledi. Yetkililer, balık ölümlerinin kanalda su seviyesinin düşmesine bağlı olarak oksijen yetersizliğinden kaynaklanmış olabileceğini belirtti.
ARAZÖZLERLE SU BASILDI
Su seviyesini artırmak amacıyla İlçe Tarım Orman ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinin isteği üzerine Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait arazözlerle kanala su takviyesi yapıldı.
Diğer taraftan çevredeki vatandaşlar kanalda temizlik yapılmadığı için her tarafının otlarla kapandığını belirtirken, dibindeki çamurun artmasının da oksijen seviyesini azaltmış olabileceğini öne sürdü.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!