Reklam Alanı
Reklam Alanı

Başkan Böcek’ten ‘manevi oğlum’ dediği Balaban’a destek

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Tolga YILDIRIM- İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, adada iki takım arasında geçen yaşam şartları ve yarışma mücadelelerini konu alan televizyon programında başpehlivan İsmail Balaban’a yönelik rakip oyuncu tarafından kullanılan ‘zenne’ ile ‘soytarı’ kelimelerine tepki gösterdi. Rakip oyuncuyu sözleri nedeniyle kınadığını belirten Başkan Böcek, “Onlar, ata sporunun geleneği çerçevesinde er meydanında kozlarını paylaşır” dedi.
Başkanı Muhittin Böcek, bir televizyon programında adada iki takım arasında geçen yarışmada mücadele eden İsmail Balaban’a yönelik karşı takım oyuncusunun kullandığı ‘soytarı’, ‘Zenne gibi oynarsın ancak’ ifadelerine yönelik açıklama yaptı. Antalya Büyükşehir ASAT Spor Kulübü sporcusu başpehlivan Balaban’ın ikizi Turan Balaban’ı ve takım arkadaşlarını antrenmanda ziyaret eden Başkan Böcek, manevi oğlu olarak addettiği İsmail’in ata sporu ve ata sporunun kalesi niteliğindeki Antalya’yı temsil ettiğini söyledi.
Balaban ve diğer başpehlivanların Türkiye’nin her bölgesinde ata sporu güreşi devam ettirdiğini vurgulayan Başkan Böcek, ülke genelinde başpehlivanların doğudan, batıya kuzeyden doğuya güreşlere katıldığını ve doğulu, batılı gibi ayrım yapılmadığını aktardı. Rakip oyuncuyu sözleri nedeniyle kınadığını belirten Başkan Böcek, şöyle konuştu:
“İsmail Balaban ata sporunu, Antalya’yı ve Türkiye’yi başpehlivan olarak temsil etmektedir. Güreşçilerimiz hiçbir alanda siyaset yapmazlar. Onlar, ata sporunun geleneği çerçevesinde er meydanında kozlarını paylaşır.”

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!