Reklam Alanı
Reklam Alanı

Bitlis’te karla mücadele; 204 köy yolu ulaşıma açıldı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

BİTLİS’te, kar yağışının durmasının ardından ulaşıma kapanan yolların açılması için yoğun çalışma başlatıldı. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Ümit Kurtkan, 9 şantiyede, 52 iş makinesi ve 75 kişilik personel ile 24 saat esasına göre çalışma yaptıklarını ve şu ana kadar 204 köy yolunu açtıklarını söyledi. 

Bitlis ve çevresinde geçen hafta etkili olan kar yağışının ardandan kent merkezindeki kar kalınlığı, 2 metreyi bulurken, 294 köy yolu da ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi’ne bağlı karla mücadele ekiplerinin yaptığı çalışmalardan sonra 204 köy yolu, ulaşıma açıldı. 90 köy yolunun açılması için de çalışmalar sürdürülüyor. Karla mücadele ekiplerinin çalışmalarına devam ettiği Yanlızçamlar köyü yolunda incelemelerde bulunan İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Kurtkan, 9 şantiyede, 52 iş makinesi, 75 kişilik personel ile 24 saat esasına göre çalıştıklarını söyledi.

‘ASILSIZ İHBARLAR ÇALIŞMALARIMIZI YAVAŞLATIYOR’

Kapalı yolların da en kısa zamanda ulaşıma açılacağını anlatan Ümit Kurkan, “Bitlis genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan karla mücadele ekipleri tarafından görev ve sorumluluk sahamızda karla mücadele çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. İlimizde bugüne kadar yağan kar miktarı 3,5 metredir. Bizler de 350 köy, 293 mezra 2 bin 441 kilometre yol ağında karla mücadele çalışması yapmaktayız. Bu çalışmalarda, ilk olarak 112 ve jandarma ekiplerine gelen ihbar ve talepleri karşılamaktayız. Ekiplerimiz birçok olaya müdahale ederek kısa sürede köy yollarını ulaşıma açmaktadır. Karla mücadelede bizleri en fazla vatandaşların yaptığı asılsız ihbarlar etkilemektedir. Asılsız ihbarlardan dolayı çalışmalarımız yavaşlamaktadır. İl Özel İdaresi olarak her zaman hizmet düsturuyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şu ana kadar 9 bin kilometrelik karla mücadele çalışması yaptık. Toplamda bu 1000 köye hitap ediyor. 1000 köy kadar karla mücadele çalışması yaptık” dedi.

Kardan kapalı olan yollarının açılmasına sevinen, Yanlızçamlar köyünde yaşayan Abdurrahim Sarıdağ (60) ise “Allah devletimizden razı olsun. Yolumuz kapandığında hemen ekipler gelerek yolumuzu açıyor” diye konuştu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Köy yolundan detay
-İş makinesinin köy yolundaki çalışmasından detay
-Muhabir Anonsu
-Köy yolundaki iş makinesinin çalışmasından görüntü
-Köylülerden detay
-Köy evlerinden ve köyden detay
-İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Ümit Kurtkan ile röportaj
-Köylülerden Abdurrahim Sarıdağ ile röportaj
-Özel ve genel detaylar

Reklam Alanı

Haber – Kamera: Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!