Reklam Alanı
Reklam Alanı

Bizans döneminden kalma Kiliseli Tüccar Han’da restorasyon çalışmaları başladı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Murat KÜÇÜK/GEREDE (Bolu), (DHA)- BOLU’nun Gerede ilçesinde Bizans dönemine ait ilk ticaret merkezi olan tarihi Kiliseli Tüccar Han, zamanın mimarisinin birleşimiyle harmanlanarak restore edilmeye başlandı. Tarihi han, duvarındaki Arapça Allah yazısı ve haç işaretiyle dikkat çekiyor. Bu yıl içerisinde hizmete girecek tarihi han içerisinde 25 odalı butik otel de yer alacak.
​Gerede ilçe merkezindeki, çökme noktasına gelen Bizans döneminden kalma Kiliseli Tüccar Han’ın eski görünümüne kavuşması için çalışma başlatıldı. Yıllar süren proje ve onay süreçlerinin ardından, tarihi handa restorasyon çalışması başlatıldı. Yapılan çalışmalar kapsamında, 1970’lerde binanın dışına yapılan badana özenle kaldırılarak orijinal taşlar ortaya çıkartıldı. Restorasyon çalışmalarının yanı sıra, hanın içerisine açılır kapanır cam tavan konuldu. Tarihi dokusu bozulmadan yapılan restorasyonun ardından hanın içerisinde 25 odalı butik otel hizmet verecek. Tarihi han tamamlandığında üst katları butik otel, alt katları ise lokanta, kafeterya ve yöresel ürün ticaret merkezi olacak. Dış duvarında Arapça Allah yazısının yanı sıra haç işareti bulunan handaki çalışmalar bu yıl içerisinde tamamlanacak.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!