Reklam Alanı
Reklam Alanı

Bu gelinlik cumhuriyetten önce de sonra da giyildi

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Ali GÖKDAL- Uğur SELÇİK/İMAMOĞLU (Adana), (DHA)- ADANA’nın İmamoğlu ilçesinde Cumhuriyet İlkokulu öğretmenleri, öğrencilere Türkiye’nin geleneksel kültürünü göstermek için sergi düzenledi. Sergide, Mübeyyen Göç’ün (85) annesinin cumhuriyetin ilanından 2 yıl önce, kendisinin ise 29 Ekim 1923’ten sonra giydiği 100 yıllık gelinlik de yer aldı.
İmamoğlu Cumhuriyet İlkokulu öğretmenlerinin düzenlediği sergide 150 yıllık Kur’an-ı Kerim, 100 yıllık tekerlek, 110 yıllık tüfek, hallaç, kilimler, dikiş makinesi, ayran yayığı, tahta valiz, pikap, radyo ve daha birçok eser bulunuyor. Mübeyyen Göç’ün cumhuriyetin ilanından sonra giydiği, annesi Azize Mertoğlu’na ait 100 yıllık gelinlik de sergide gösterildi. Mübeyyen Göç, “Gelinlik, annemin gelinliğiydi. Düğünümde bana giydirildi. 68 sene olmuş, davul, zurna ile gelin oldum. Eskiden 2 gün, 2 gece düğün olurdu, ben at üstünde gelin geldim” dedi.
‘ZENGİN ANILARIN BİRİKTİRİLDİĞİ SERGİ’
Okul müdürü Hilmi Pazarcı ise tarihe yolculuk yaptıklarını belirterek, “Pandeminin zorluklarını öğrencilerimiz fazlasıyla yaşadı. Geçen yıldan eksikleri vardı, sadece eğitim-öğretime değil; sosyal etkinliklere de önem veriyoruz. 4’üncü sınıf öğretmenlerinin katkılarıyla bir kültür sergisi oluşturmak istedik. Velilerimiz destek verdi. Geçmiş yıllarda kullanılan, oldukça zengin anıların biriktirildiği bir sergi olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!