Reklam Alanı
Reklam Alanı

Burhaniye’de zeytin ağaçlarında çiçeklenme erken başladı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

TÜRKİYE’nin önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, zeytin ağaçlarında çiçeklenme 45 gün erken başladı. Özellikle parklardaki ağaçlarda başlayan çiçeklenme, şaşkınlığa neden oldu.

Edremit Körfezi’nde son günlerde düşen yağışlar, zeytinde bol ürün umudunu artırırken, yaşanan ılık havanın da etkisiyle bazı ağaçlarda çiçeklenme erken başladı. Mayıs ayında başlaması gereken çiçeklenme, bu yıl 45 gün önce başladı. Burhaniye ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde Tulumbacılar Parkı’ndaki zeytin ağaçlarında çiçeklenmenin başlaması görenleri şaşırttı.

‘İNŞALLAH ÇİFTÇİNİN YÜZÜ GÜLER’

Zeytinlerde çiçeklenmenin mayıs ayında başlaması gerektiğini söyleyen Burhaniye Ziraat Odası Başkanı Ali Duman, parktaki ağaçların kuytuda kaldığı için çok rüzgar görmediğini ve bu yüzden erken çiçek açtığını belirterek, bol yağışların umutları artırdığını söyledi. Başkan Duman, “Zeytin ağaçları mayıs ayında çiçeklenir. Ama, bu ağaçlar kuytu ve sıcak yerde olduğu için çiçeklenme erken başlamış. Bu yıl yağışlar iyi. Önümüzdeki sezon mahsulün iyi olmasını bekliyoruz. İnşallah çiftçinin yüzü güler” dedi.

‘İLK KEZ ŞAHİT OLUYORUM’

Belediye işçisi Ali Boladan da ilk kez bu zamanda zeytinlerde çiçeklenmeye şahit olduğunu söyledi. Zeytinlerin bu zamanda çiçek açmasına şaşırdığını anlatan Ali Boladan, “Ne zamandan beri bu duruma ilk kez şahit oluyorum. Mevsimler değişti. Zeytinlerde somaklanma başladı. Normalde bu ağaçlar mayıs da çiçeklenmeye başlar, haziran ayında da zeytinler saçma büyüklüğüne ulaşır. Yörede zeytin hasadımız da kasım, aralık ve ocak aylarında yapılır. Bu yıl, bu zeytinler 45 gün önce çiçeklenmeye başladı. İnşallah, bereketli bir sezon olur” diye konuştu.

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———–
-Zeytin ağaçlarında çiçeklenmeden detay görüntü
-Zeytin ağaçları detay görüntü
-Ali Boladan ile röp
-Ali Duman ile röp.

Haber-Kamera: Sefer TALAY/BURHANİYE (Balıkesir), (DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!