Reklam Alanı
Reklam Alanı

Çalışmaya gittiği Irak’ta tutuklandı, ailesi haber alamıyor

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Okan ÇALIŞKAN/TARSUS (Mersin), (DHA)- MERSİN’in Tarsus ilçesinden Irak’a çalışmaya giden çelik montaj ustası İbrahim Aslan’ın (50), bu ülkede ikametgah gösteremediği iddiası ile tutuklandığı ileri sürüldü. İbrahim Aslan’dan 34 gündür haber alamayan ailesi, yardım istedi.
Kuzey Irak’ın Necef kentinde çalışmak üzere Tarsus’tan 5 Mayıs’ta ayrılan İbrahim Aslan, iddiaya göre, 25 Ağustos’ta Kerkük’te polis tarafından gözaltına alındı. Karakola götürülürken ailesini arayan Aslan, ‘sabit ikametgah eksikliği nedeniyle gözaltına alındığını’ söyledi. Bir süre sonra tutuklandığını bildiren Aslan’dan bir daha haber alınamadı. 2 çocuk babası Aslan’ın eşi Aliye Aslan, kocasının son durumuyla ilgili Erbil ve Musul konsolosluklarına başvurdu, ancak sonuç elde edemedi. Bir aydır her gün gözyaşı döküp merak içinde beklediğini söyleyen Aliye Aslan’ı, komşuları yalnız bırakmayıp moral veriyor. Aslan ailesi, İbrahim Aslan’a ulaşabilmek ve durumuyla ilgili bilgi alabilmek için yetkililerden yardım bekliyor.
MUTLU HABERİ BEKLİYORLAR
Eşinin Necef’ten Süleymaniye’ye geçerken tutuklandığını ifade eden Aliye Aslan, “Eşim 5 aydır Irak’ta çalışıyordu. 25 Ağustos’tan beri haber alamıyorum. Erbil ve Musul konsolosluklarına başvurduk. Şirketle iletişim içerisine girdik. 25 Ağustos’tan beri iletişim kuramıyoruz” diye konuştu.
İbrahim Aslan’ın ağabeyi Erdal Aslan ise, “Kardeşimin hayatından endişe duyuyoruz. Hala bir haber alamadık” dedi.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!