Reklam Alanı
Reklam Alanı

Citroen, yeni elektrikli araç modeli e-C4’ü satışa sunacağı tarihi açıkladı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Elektrikli araç kullanımı dünya genelinde oldukça büyük bir hızda artıyor. Neredeyse her geçen gün yeni bir modelin satışa sunulduğu Amerika Birleşik Devletleri ile Avrupa bu kategoride liderliği kimseye bırakmazlarken, diğer bölgelerin ise nispeten daha yavaş ilerlediğini söyleyebiliriz.

Ne yazık ki ülkemizin de elektrikli araç uyumu konusunda daha yavaş ilerleyen isimlerden biri olduğunu kabul etmek gerek. Bugüne kadar ülkemizde satılan toplam elektrikli araç sayısı ve modeli baz alındığında, belirttiğimiz durum açıkça gözler önüne serilecektir. Öte yandan özellikle son bir ayda peşi sıra pek çok markanın elektrikli araçlarını Türkiye’ye getirmeye başlaması, yakın zamanda bu durumun değişebileceğine işaret ediyor olabilir.

Citroen, yeni elektrikli araç modeli e-C4’ü satışa sunacağı tarihi açıkladı

Tam elektrikli modelini Türkiye’de satışa sunacağını duyuran son marka Citroen oldu. Fransız otomotiv devi tarafından yapılan açıklamaya göre e-C4 modeli Ekim ayından itibaren ülkemizde satışa sunulacak. Şimdilik kesin gün ve fiyat konusunda bir açıklama yapmayan şirket, bunların yerine aracın özelliklerini hatırlatmakla yetindi.

Citroen e-C4 modeline baktığımız zaman, 50kW/saat gücünde bir elektrikli motorunun olduğunu görüyoruz. 136 beygir gücü ve 260Nm tork üretebilen bu motoru sayesinde tek bir şarjla 350km’ye kadar yol alabilen araç, 100kW hızlı şarj istasyonu tarafından şarj edildiğinde 10 dakika içerisinde 100km yol kat edebilecek duruma geliyor. %80’lik dolum içinse 30 dakika şarj olması gerektiğini hatırlatalım.

Reklam Alanı

Kaynak: Teknolojioku

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!