Reklam Alanı
Reklam Alanı

Otomobilde ÖTV’nin ‘Sıfıra İndirilmesi İçin’ Plan Sunuldu

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Geçtiğimiz günlerde ÖTV matrahında yapılan düzenlemeyle sayılı araç modelinde 50 bin TL’ye varan indirimler görüldü. Fakat bu indirimler, sadece iki hafta içinde gelen yeni zamlarla etkisini yitirdi. Sektördeki ÖTV indirimi beklentisi de böylelikle şimdilik boşa çıktı.

Bugünse Otomotiv Distribütörleri Derneği’nden (ODD) önemli bir açıklama geldi. ODD Başkanı Ali Haydar Bozkurt, İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında “ÖTV sıfırlama” ile ilgili çalışmalarını gerekli makamlara sunduklarını açıkladı. ODD, düzenleme sonrasında oluşabilecek ortamı da paylaştı.

ODD, ÖTV’yi 10-15 yıl içinde sıfıra indirmek için bir plan sundu:

“ÖTV’nin hayatımızdan çıkarılması bir anda olabilecek bir şey değil. Bizim buradaki önerimiz ise süreci doğru planlama ile yürüterek ÖTV’yi kademeli olarak düşürmek.

Kendi içimizde çalıştığımız senaryoda bu 10-15 yıl aralığında gerçekleşebilir. Tabii ki bunu ülke ekonomisinin sürdürülebilirliği de düşünerek çalıştık. Bundan nasıl bir artı değer yaratacağız sorusu da çok önemli.”

Reklam Alanı

Peki ODD’ye göre ÖTV neden adım adım düşürülmeli?

“Sürecin kademeli oluşu firmalar tarafından olası kayıpları yönetmeye imkân tanırken, plana sadık kalınması büyük markaları da Türkiye’ye çekme adına güven ortamı niteliği taşıyacak.

Sürecin devlet tarafında yaşanacak kayıpları için, ÖTV’nin düşürülmesinin yanında ülkeye getirilecek yatırımlar bir çözüm niteliği taşıyor.”

ODD’ye göre ÖTV düşürülmeye başlarsa otomobil satışlarında da fırlama yaşanabilir:

ODD, sunulan planın hayata geçirilmesi durumunda olası senaryoları da paylaştı. Buna göre 10-15 yılı kapsayan kademeli ÖTV indirimi, toplam otomobil pazarını 2,25 milyon adetlere; yıllık araç satışını da 1,5 milyon adedin üzerine çıkarabilir.

Ayrıca planın gerçekleşmesiyle birlikte satışların dışında daha fazla marka/model üretimi gerçekleşebilir, gelir 30 milyar dolardan 50 milyar dolar seviyesine çıkabilir.

Tüm bunlar sürerken, ODD’de de yeni çağa uygun bir değişiklik yapılıyor: İsmi artık “ODMD” olacak!

ODD, basın toplantısında derneğin yeniden yapılanmaya gideceğini de açıkladı. ODD, artık “Otomotiv Distribütörleri Mobilite Derneği (ODMD)” ismini taşıyacak.

Kaynak: Webtekno

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!