Reklam Alanı
Reklam Alanı

‘Çocuğumun kolunu acıttı’ deyip, 2 hemşireyi darbeden anne ve 2 yakını adliyede (3)

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDET PROTESTO EDİLDİ
Burdur Devlet Hastanesi’nde 2 hemşire ve güvenlik görevlilerinin hasta yakınları tarafından darbedilmesi, sendikalar ve sağlık çalışanları tarafından protesto edildi. Sağlık Sen Burdur Şube Başkanı Mehmet Faruk Ozan, olayla ilgili Burdur Devlet Hastanesi Acil Servis önünde sendika üyesi sağlık çalışanları ile birlikte açıklama yaptı. Ozan, “Pandemi döneminin kahramanı olan sağlık çalışanları neredeyse her gün şiddete uğramakta ve gerçekleştirilen şiddetin boyutu artmaktadır. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet, maalesef artık bir rutine dönüştü. Bu vahim bir durum. Bunun son örneği Burdur’da yaşandı. Salgın ve aşılama çalışmaları nedeniyle ağır iş yüküyle çalışan sağlık emekçileri, bir de şiddet sorunuyla boğuşmaktadır. Türkiye’de bu denli vazgeçilmez kamu hizmeti yürütüp de bu kadar çok şiddete maruz kalan ikinci bir çalışan kesim bulunmamaktadır. Mücadeleleriyle koronavirüsü bile alt eden sağlık çalışanları, ne yazık ki şiddet meselesiyle baş edemiyorlar. Çünkü şiddet sağlık çalışanlarına en beklemedikleri anda geliyor. Saldırgan, hasta veya hasta yakını olabiliyor. Sağlık çalışanları bunu hak etmiyor. Sağlık emekçilerine yönelik uygulanan şiddeti kınıyoruz. Bu duruma artık ‘dur’ denilmeli, gerekli tüm önlemler alınmalıdır” dedi.
Türk Sağlık- Sen Başkanı Mehmet Bostancı da sendika üyeleriyle birlikte yaptığı basın açıklamasında, “İnsanlıktan nasibini almamışlar tarafından saldırılar bitmek bilmiyor” diyerek, duruma tepki gösterdi.

FOTOĞRAFLI
 

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!