Reklam Alanı
Reklam Alanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan işareti verdi! İşte Lütfü Türkkan’ın milletvekilliğinin düşürülmesinin 3 yolu

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Kabine sonrası kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Bingöl’de Meral Akşener’i protesto eden şehit yakını Tahir Gümren’e ağır şekilde küfreden İYİ Partili Lütfü Türkkan‘a çok sert tepki gösterdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, VEKİLLİĞİN DÜŞÜRÜLMESİ İÇİN İŞARET VERDİ

Türkkan’ın milletvekilliğinin düşürülmesi konusunun takipçisi olacaklarını belirten Erdoğan, “Partinin grup başkan vekilliğinden, genel başkan yardımcılığından ayrılması bir çıkış yolu değildir. Bu kişinin parlamento çatısının altında yerinin olmaması lazım. Başında bir bayan genel başkanın olduğu bu partide bir şehidimizin bacısına küfredilmesi karşısında genel başkan bayanın buna tahammül etmemesi ve kesinlikle bu zatı partisinden ihraç etmesi gerekir. Duruş bu olması gerekir. Ama ne yazık ki, neymiş başkan yardımcılığından ihraç etmişler. Kimi aldatıyorsunuz yahu, kimi kandırıyorsunuz, al birini vur ötekine. Bingöl’deki edepsizliğin sonuna kadar takipçisi olacağız. Bu şahsın milletvekilliğinin sonlandırılması dahil en ağır bedelleri ödemesi için siyasi ve hukuki olarak takipçisi olacağız.” ifadelerini kullandı.

VEKİLLİĞİNİN DÜŞÜRÜLMESİ İÇİN 3 YÖNTEM

Erdoğan’ın bu sözlerinin ardından akıllara milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili prosedürün nasıl işlediği geldi. İşte Türkkan’ın vekilliğinin düşürülmesi için 3 yöntem;

  • İlk yol, milletvekilinin kendi istifasını sunması. Vekil, istifasını verdikten sonra Genel Kurul’da karara bağlıyor.
  • İkinci yol, milletvekili hakkında kesinleşmiş mahkeme kararı bulunup bu mahkeme kararının Genel Kurul’da okunup milletvekilliği otomatik olarak düşmüş oluyor.
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın işaret ettiği yöntem ise üçüncü yol. Buna göre; Anayasa’nın 82. maddesine göre milletvekilliği ile bağdaşmayan bir görev veya hizmetin sürdürülmesi durumunda, önce Meclis Anayasa Karma Komisyonu rapor hazırlıyor. O komisyonda rapor gizli oyla karara bağlanıyor.

Reklam Alanı

Kaynak: Haberler.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!