Reklam Alanı
Reklam Alanı

Dere taşınca tesisteki yavru alabalıklar telef oldu

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Mehmet ÖZKAN/HAKKARİ, (DHA)- HAKKARİ’de Sümbül Dağı’ndaki karların erimesi sonucu taşan dere üzerindeki tesiste yaklaşık 1 ton yavru alabalık telef oldu. Tesis sahibi İdris Sofioğlu Çallı, zararlarını büyük olduğunu, yetkililerden yardım istediklerini söyledi.
Kent merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Depin deresi, 3 bin 487 rakımlı Sümbül Dağı’nın zirvesindeki karların erimesi ile birlikte taştı. Taşan dere, yılda ortalama 250 bin ton üretim yapan alabalık tesisine de zarar verdi. Tesis sahibi Çallı, derenin taşmasıyla birlikte tesisi besleyen suyun kesildiğini söyledi. Balıkların yaklaşık 10 saat susuz kaldığını belirten Çallı, bu nedenle yaklaşık 1 ton yavru alabalığın telef olduğunu belirterek, “Eriyen kardan dolayı sular yükseldi ve derenin taşmasına neden oldu. Her yıl benzer bir sorun yaşıyoruz. Bugün de yaklaşık bir ton balığımız telef oldu. Balıklar yenecek durumda değil. Sorunun giderilmesi için yaklaşık 350 metre uzunluğunda boru döşememiz lazım. Ama imkanımız olmadığı için yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi. 

FOTOĞRAFLI 

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!