Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ -1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- PENÇE-YILDIRIM HAREKATI’NDA ŞEHİT OLAN MÜSLÜM TOPRAK’IN BABA EVİNE ACI HABER ULAŞTI

Ertan KILIÇ-Buğra AKAY / İSTANBUL,(DHA) – IRAK’ın kuzeyinde yapılan Pençe-Yıldırım Harekatı’nda şehit olan 25 yaşındaki Sözleşmeli Er Müslüm Toprak’ın Bağcılar’daki baba evine acı haber ulaştı. Şehidin evinin balkonu ve sokağına Türk bayrakları asıldı. Şehidin ailesi ile yaptığı son görüşmede, “Sizden karınca ısırdığı zaman ne kadar acı duyarsa ‘şehit’ olan kimse de ölüm acısını ancak o kadar duyar” dediği öğrenildi.
Irak’ın kuzeyine düzenlenen Pençe-Yıldırım Harekatı’nda şehit düşen Müslüm Toprak’ın Bağcılar’daki baba evine acı haber ulaştı. Şehidin Kirazlı Mahallesi 1226 sokakta bulunan evine ve sokağına Türk bayrağı asıldı.

‘SON SÖZLERİ ŞEHİT OLMAKLA İLGİLİ’
Şehidin ağabeyi Remzi Toprak, şehit Müslüm Toprak’la yapılan son telefon görüşmesini anlattı. “Vatan sağ olsun” diyerek konuşmaya başlayan ağabey Toprak, “Ateş düştüğü yeri yakar. Acımız büyük ama Allah’ın izniyle rabbim bir şekilde sabır veriyor. Benim kardeşim, en küçüğümüzdü. Sabah şehit haberini aldık. Bu açıdan da üzüntülüyüz. Bir yandan şehit olduğu için sevinçliyiz. İnşallah, Rabbim bizi onun şefaatine nail eder. Rabbim kimsenin evladına herhangi bir acı haber göstermesin. Ortalama bir yıldır askerdi. Operasyon başladıktan sonra gitti. Pençe Harekatı’nda görev aldı. Dün akşam aile ile görüştü. Muhabbet ettiler. Sabah da haberini aldık. Beni merak etmeyin dedi. Güzel şeyler anlattı. Şehitlikle ilgili bazı sözleri oldu. Hatta durumunda da var, paylaştı. “Şehit olmak, bir karıncanın sizi ısırması kadar ancak can yakar. Ramazan ayındaydı, Cuma günüydü. Oruçluydu. Namazında niyazındaydı. Bu şekilde ölüm haberini aldık” diye konuştu. 

EDİRNEKAPI ŞEHİTLİĞİ’NE DEFNEDİLECEK
Şehit Müslüm Toprak’ın naaşı, bugün saat 14.00’te baba evine getirilerek helallik alınmasının ardından Ataköy 5. Kısım Camii’nde kılınacak cenaze namazı sonrası Edirnekapı Şehitliği’ne defnedileceği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————– 
-Sokaktan görüntü
-Şehidin evine ve sokağa asılan bayraklar
-Şehit yakınlarının bekleyişi

=========================

Reklam Alanı

2- AÇIK BIRAKILAN KANALİZASYON ÇUKURUNA DÜŞEN KADINI, İTFAİYE KURTARDI

Ertan KILIÇ-Buğra AKAY/İSTANBUL,(DHA) – BEYOĞLU’nda asfalt çalışması yapılan caddede açık bırakılan kanalizasyon çukuruna düşen Öznur Uyar, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
Olay, saat 02.15 sıralarında Kasımpaşa Camii Kebir Mahallesi Zincirlikuyu Caddesi üzerinde meydana geldi. Evsiz olduğu öğrenilen Öznur Uyar, yol çalışması nedeniyle kapağı açılan 2 metre derinliğindeki kanalizasyon çukuruna düştü. Uyar’ın çığlıklarını duyan çevredeki kişiler, durumu itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kısa sürede Uyar’ı düştüğü çukurdan çıkardı. Sağlık ekipleri tarafından ambulansa alınan Uyar’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Ambulanstan inen Uyar, düştüğü çukurun yan tarafında oturmaya başladı. Evsiz olduğu öğrenilen Uyar’a, bir vatandaş çay ikram etti.

ZABITA EKİPLERİ ÖNLEM ALDI
Çukura düşen Uyar’ın çıkarılmasının ardından Beyoğlu Belediyesi zabıta ekipleri, çukurun etrafında şerit çekerek güvenlik önlemi aldı.

ÇIĞLIKLARI DUYAN KOMŞUSU YAŞANANLARI ANLATTI
Uyar’ın çığlıklarını duyan mahalle sakinlerinden Kadriye Erdoğaner, yaşananları anlattı. Erdoğaner, “Oturuyordum, televizyon seyrediyordum. Baktım bir çığlık var. Kadın imdat diye bağırıyordu. Dedim herhalde bir şey oldu. Bağırdım teyze neredesin diye, ‘çukurdayım’ dedi. İtfaiyeyi aradım, ambulans geldi. Geldiler aldılar. Tanımıyorum. Çay verdik çukurdayken, bayan verdi” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————–
-Olay yeri
-Kadının düştüğü çukur
-İtfaiye ekiplerinin çalışması
-Kadının çukurdan çıkarılması
-Sağlık ekiplerinin kadını ambulansa alması
-Bir kadının, çukura düşen kadına içecek getirmesi
-Röportaj
-Genel ve detay görüntüler

=====================

3- EVİNDE ÇIKAN YANGINDAN EVCİL HAYVANLARIYLA BİRLİKTE SON ANDA KURTULDU

Ertan KILIÇ-Buğra AKAY / İSTANBUL,(DHA) – ŞİŞLİ’de 5 katlı binanın en üst katında yangın çıktı. Evde 2 kedi bir de hamster besleyen kadın, evcil hayvanlarıyla birlikte son anda kurtuldu. İtfaiyenin söndürdüğü yangın sonrası ev kullanılamaz hale geldi.
Yangın, saat 23.00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle İnönü Mahallesi Çimen sokaktaki 5 katlı binanın beşinci katında çıktı. Yangın kısa sürede tüm daireyi sararken, evde 2 kedi ve bir hamster ile yaşayan kadın, yangından son anda kurtuldu. Hamster ve kedilerini de alarak evden çıkan kadın, gözyaşlarını tutamadı. Çevredeki kişilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiyenin müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürülen yangında ev kullanılmaz hale geldi. İtfaiye ekiplerinin çalışmalarını izleyen birçok vatandaşın ise maske takmadığı ve sosyal mesafeye dikkat etmediği görüldü. Yangının kesin çıkış nedeni, incelemelerin ardından belirlenecek.
Yan binada oturan Ufuk Şimşek, yangınla ilgili, “Cam kırılma sesleri geldi. Aşağıda arabalar vardı. Ben yan tarafta oturuyorum” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————–
-Cep telefonu görüntüleri
-İtfaiye ekiplerinin çalışması
-Yangının çıktığı bina
-Sağlık ekipleri
-Polis ekiplerinin çalışması
-Evi yanan kadının ağlaması
-Evden çıkarılan hamster
-Yangından kurtarılan kedi
-Mahalle sakinleri

=====================

4- İSTANBUL’DA 17 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASININ 3’ÜNCÜ GÜNÜNDE DENETİMLER SÜRÜYOR

Çağrı ÇALIŞKAN/İSTANBUL(DHA) – 29 Nisan’da başlayan ve 17 Mayıs’a kadar sürecek olan tam kapanmanın üçüncü gününde İstanbul polisinin denetimleri sürdü. Polis, izin belgeleri olmayan ve sokağa çıkma kısıtlamasına uymayanlara ceza kesti.
29 Nisan’da başlayan 17 günlük tam kapanma kararının üçüncü gününde İstanbul’da denetimler devam ediyor. Kent genelinde birçok noktada yapılan denetimlerimden biri de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü oldu. Edirne istikametinde denetim yapan polis ekipleri, araçları tek tek kontrol etti. Kontroller sırasında sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan ve izin belgesi bulunmayanlara Hıfzıssıhha Kanunu gereğince idari işlem uygulanarak ceza kesildi. Ehliyeti olmayan bir sürücüye ise 2 bin 698 TL para cezası uygulandı. Otomobili bağlanan sürücü ve yanındaki 2 kişi, polis tarafından taksiye bindirilerek evlerine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————–
-15 Temmuz Şehitler Köprüsü polis ekiplerinin denetimi
-Ehliyetsiz sürücüye ceza kesilmesi
-Sokağa çıkma ihlali yapanlara ceza kesilmesi
-Genel ve detay görüntüler

===================

6 – ARNAVUTKÖY’DE POLİS EKİP OTOSU İLE PİKAP ÇARPIŞTI

Taylan ERGÜN / İSTANBUL DHA
Arnavutköy’de, polis otosu ile pikap çarpıştı. Pikap sürücüsü ile iki polis kazayı hafif sıyrıklarla atlatırken, araçlarda hasar oluştu.
Arnavutköy Eski Edirne Caddesi’nde 18.30’da meydana gelen kazada polis ekip otosu ile pikap çarpıştı. Kazada her iki araçta da hasar oluşurken, polis memurları ile pikap sürücüsü kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. İki polis, tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kaza sonrası Arnavutköy ve Habipler yönünde çift yönlü trafikte yoğunluk yaşandı.

Görüntü Dökümü:
———
-Kaza yapan araçlar
-Ekiplerin çalışmaları
-Detaylar

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!