Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, MAHRUZE KELEŞ’İ SULTANBEYLİ’DEKİ EVİNDE ZİYARET ETTİ (Mahruze KELEŞ röportajıyla)

*Mahruze Keleş: “Onun boyuna posuna kurban olayım. Kapıyı açar açmaz çok mutlu oldum. Rüyamda onu görmüştüm zaten, yüzüne de söyledim. Binali Yıldırım ve Süleyman Soylu’yu da davet ediyorum”

İdris TİFTİKÇİ-Çağrı ÇALIŞKAN / İstanbul DHA 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tuzla’da işçilerle birlikte yaptığı iftarın ardından, Sultanbeyli’de yaşayan Mahruze Keleş’i ve ailesini evinde ziyaret etti.  Ziyaretin ardından sokakta kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları selamlayan Erdoğan, çocuklara da oyuncak hediye etti. 

“ALLAHA ŞÜKÜRLER OLSUN, MURADIMA ERDİM”
Erdoğan’ın ziyaretiyle ilgili konuşan, Mahruze Keleş “Dünyalar benim oldu. Onun boyuna posuna kurban olayım. Kapıyı açar açmaz çok mutlu oldum. Rüyamda onu görmüştüm zaten, yüzüne de söyledim. Aniden haber vermeden geldi. Yemeğe gelecekti ama çok yorgundu. Allah güç kuvvet uzun ömürler versin. Kazalardan belalardan onu korusun. Rüyamda görmüştüm aylar, yıldızlar, güneş onun peşindeydi. 30 sene önce görmüştüm. Allaha şükürler olsun, muradıma erdim” dedi. 

“BİNALİ YILDIRIM VE SÜLEYMAN SOYLU’YU DA DAVET EDİYORUM”     
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu da beklediğini dile getiren Keleş, sözlerine şöyle devam etti: “Onu da çok seviyorum. Binali Yıldırım’ı da çok seviyorum. Cumhurbaşkanımızın peşinde oldukları için ikisini de çok seviyorum. Binali Yıldırım ve Süleyman Soylu’yu da davet ediyorum. Polislerimize Allah zeval vermesin. Türkiye’ye bir daha böyle bir Cumhurbaşkanı gelmez. Benim ajan olduğumu söylemişler, ben ajan falan değilim. Ben Allah için seviyorum. Rüyamda gördüğüm için seviyorum. Hepiniz böyle çalışın, Türkiye’yi böyle ilerlettirin. Hep okuyun, ilerleyin. Benim okur yazarlığım yok. Eğer olsaydı hep okur öğrenirdim. Soylu’m seni de bekliyorum. Sende gel. Binali kardeşim de gelsin. Hepinizi çok seviyorum. Sizlerde gelin ben muradıma ereyim. İkinizin de gelmesini istiyorum. Özellikle Soylu’nun gelmesini çok istiyorum” dedi.  

Reklam Alanı

Görüntü dökümü:
———-
-Mahruze Keleş’in konuşması
-Erdoğan’ın evden çıkışı
-Sokakta yürümesi
-Vatandaşları selamlaması
-Oyuncak hediye etmesi
-Detaylar 

02.05.2021 – 03.04 Haber Kodu : 210502005
01.05.2021 – 01.34 Haber Kodu : 210501172
01.05.2021 – 23.44 Haber Kodu : 210501171

=============================

2- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, TUZLA’DA İŞÇİLERLE YAPTIĞI İFTARIN ARDINDAN AÇIKLAMALARDA BULUNDU (İftardan görüntülerle)

Haber-Kamera: İdris TİFTİKÇİ / İSTANBUL DHA 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Tuzla’da faaliyet gösteren bir fabrika işçilerle iftarda buluştu. Erdoğan’a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank eşlik etti. İftarın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Başbakanlığım döneminde Emek ve Dayanışma Günü olarak 1 Mayıs’ı biz ilan ettik. Bu bizim işçi kardeşlerimizle, emekçi kardeşlerimizle olan dayanışmamızın en büyük ispatıdır. Ama bunu lafını yapıp maalesef bunu farklı eylemlere dönüştüren, yine bugün de olduğu gibi bazı aşırı terörist gruplar, bu güzel günü anlamsız hale getirmenin gayreti içerisine giriyorlar.” dedi.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Ne yazık ki bu sadece tabii Türkiye’de değil, işte bugün Paris’in sokakları ne hale geldi görüyorsunuz. Lafa geldiğinde Paris’i yönetenler de orada yaşayanlar da bu olayları çok çok farklı olarak anlatırken, işte bugün Paris’te bütün mağazaların cam, çerçeve her taraf yakıldı, yıkıldı. Bunu aynı şekilde bizde de yapıyorlardı ama şimdi artık fırsat yok ve fırsat da zaten vermeyeceğiz. Yani işçinin o kutsal alın terini sömürmek isteyenlere ülkemizde fırsat vermeyeceğiz. Biz barışın egemen olduğu bir günü kalkıp da bu hale dönüştürmeye tevessül edenlere fırsat vermeyeceğiz. Çünkü bugünü işçinin adeta bayramı olarak kutlamak istiyoruz. Hamdolsun son aldığım bilgilere göre de Türkiye genelinde herhangi bir ağır sayılabilecek yani yaralama, vesaire gibi bir olay bugün cereyan etmedi. Temennimiz odur ki bugünümüzü aynı şekilde devam ettirelim ve bayrama da bu şekilde kavuşalım. Tüm işçi kardeşlerimin, Emek Bayramı diyeceğim, kutlu olsun, nice bugünlere Allah bizleri kavuştursun.”

Görüntü dökümü:
——–
-Erdoğan’ın açıklamaları 
-İftardan ve fabrika ziyaretinden fotoğraflar
-Detaylar 

01.05.2021 – 23.22 Haber Kodu : 210501165
01.05.2021 – 22.46 Haber Kodu : 210501162
01.05.2021 – 21.29 Haber Kodu : 210501158
=========================

3- ARNAVUTKÖY AÇIKLARINDA TEKNE ALABORA OLDU: BİR KİŞİ 2 SAAT YÜZEREK KIYIYA ULAŞTI, 1 KİŞİ KAYIP 

Haber-Kamera: Taylan ERGÜN-Vedat BAYRAKTAR- Emin YEŞİL / İSTANBUL,(DHA) 
Rumeli Feneri’nden denize açılan içinde 2 kişinin bulunduğu tekne, Arnavutköy, Karaburun Sahili açıklarında alabora oldu. Bir kişi 2 saat boyunca yüzerek kıyıya ulaşarak kurtulurken, kaybolan bir kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. 

Edinilen bilgiye göre; Rumeli Feneri’nden Çatalca’ya bağlı Kıyıköy Sahili’ne gitmek üzere 2 kişi balık tutmak amacıyla tekneyle dün saat 17.00 sıralarında denize açıldı. Tekne, Karaburun Sahili açıklarında henüz bilinmeyen bir nedenle su almaya başladı. Hızla su alan tekne alabora olunca teknedeki 2 kişi can yeleklerini giyerek suya atladı.  60 yaşındaki Yakup H. yaklaşık 2 saat boyunca yüzerek Karaburun Sahili’ne çıkmayı başardı ancak ismi henüz öğrenilemeyen arkadaşı gözden kayboldu. Yakup H.’yi kıyıdaki balıkçılar hemen yardımına koştu. Uzun süre suda kaldığı için Yakup H.’nin hipotermi geçirdiğini gören balıkçılar durumu hemen sağlık ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, Yakup H.’yi ambulansla Arnavutköy Devlet Hastanesi’ne götürdü. Burada tedavi altına alınan Yakup H. daha sonra Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. 

“İKİ SAAT BOYUNCA YÜZMÜŞ”
Yakup H.’nin tedavi gördüğü Arnavutköy Devlet Hastanesi’nde yanında yattığını iddia eden Faik Demirtaş, “Biz beraber hastanede yan yana yattık. Bana ‘Tekne battı, bir arkadaşım boğuldu, ben suda boğuştum çıktım’ dedi. Yüze yüze kurtulmuş. İki saat boyunca yüzerek Karaburun Sahili’ne kadar. Sağlık durumunda kan değerleri yüksekti onun için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdüler. Tekne alabora olmuş batmış” dedi. 

KAYIP KİŞİ ARANIYOR
Sahil Güvenlik ekiplerinin dalgıçlar yardımıyla Karaburun ve Ormanlı Köyü açıklarında denizde kaybolan 28 yaşındaki kayıp kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
———–
-Sahilde bekleyen bekçilerden detay
-Denizden detay
-Hastane detay
-Röportaj
-Genel ve detaylar 

02.05.2021 – 07.03 Haber Kodu : 210502007

==========================

(Havadan görüntüyle) 
4- İSTANBUL’DA NÖBETÇİ ECZANELERİN ÖNÜNDE KUYRUK 

Haber – Kamera: Mustafa ESEN – Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL DHA İSTANBUL’da nöbetçi eczanelerin önünde kuyruk oluştu. İlaçlarını almak için eczanelere gelenler, metrelerce sıra ile karşılaştı. Eczanelerin önünde oluşan kuyruklar havadan da görüntülendi.
İstanbul’da dün birçok nöbetçi eczane önünde yoğunluktan dolayı kuyruk oluştu. Nöbetçi eczacılar hastaların ihtiyacına cevap verebilmek için yoğun çaba harcadı.  Eczane önünde sıraya giren Emir Sönmez, “Ciddi bir yoğunluk var. Normalde resmi tatil. Kapanma ile alakalı mı? Neden böyle anlayamadık. Çok yoğun. Bütün eczanelerde böyle.”  dedi.
Sırada ilaç almak için bekleyen Cansel Hiçyılmaz, “Maalesef her yerde kuyruk seviyoruz millet olarak. Eczanelerde bile kuyruk yapıyoruz. Bostancı’dan buraya kadar bir tane eczane yok” şeklinde sitem etti.

“İNSANLAR SAĞLIKLARINA KAVUŞMAK İÇİN GELİRKEN SAĞLIKLARINDAN OLMASINLAR”
Yakınıyla birlikte ilaç kuyruğunda bekleyen Ertuğrul Turgutözel ise, “Sayıları çok az. Çok geniş bir bölgede az sayıda eczane var. Bu işler biraz daha organize edilebilir. En azından bu nöbetçi eczane kısmında biraz daha hassas davranılabilir. İnsanlar sağlıklarına kavuşmak için gelirken sağlıklarından olmasınlar” diye konuştu.
İstanbul’daki nöbetçi eczanelerde oluşan kuyruk gün boyunca sürdü. 

Görüntü Dökümü
————————–
-Eczanelerin önünde oluşan sıradan görüntü
-Metrelerce oluşan kuyruğun havadan görüntüsü
-Sırada bekleyen vatandaşlarla röportaj
-Genel ve detay

01.05.2021 – 17.39 Haber Kodu : 210501133

=======================

5- BAŞAKŞEHİR’DE HAFİF TİCARİ ARAÇ GÖLETE UÇTU: 2 HAFİF YARALI  

Haber-Kamera: Taylan ERGÜN / İSTANBUL DHA 
Başakşehir’de hafif ticari araç, sürücüsünün sollama manevrası yaptığı sırada karşıdan gelen araçla kafa kafaya çarpışmamak için direksiyonu kırması sonucu gölete uçtu. Takla atarak gölete uçan araçtaki 2 kişi kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. 

Kaza, Başakşehir, Şamlar Mahallesi’nde dün akşam iftar saatinde meydana geldi. Kayabaşı, Şamlar Mahallesi istikametinde seyreden hafif ticari aracın sürücüsü, önündeki otomobili sollamaya çalıştı. O sırada karşı şeritten gelen başka bir otomobille kafa kafaya çarpışmamak için manevra yapan sürücü, direksiyon hakimiyetini kaybetti. Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücünün kullandığı araç, takla atarak yol kenarındaki gölete uçtu. Takla atan aracın sürücüsü ve yanındaki bir arkadaşı kazadan yara almadan kurtuldu. Kazayı gören vatandaşlar gölete uçan araçtaki 2 kişinin yardımına koşarken bir yandan da sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede kaza yerine gelen sağlık ekipleri kazayı hafif sıyrıklarla atlatan 2 kişiyi tedbir amaçlı ambulanslarla çevredeki hastanelere götürdü. 
Kaza sonrası gölete uçan araç ise çekici yardımıyla göletten çıkarılırken, kazayla ilgilini inceleme başlatıldı. 

Görüntü dökümü:
————-
-Göletteki araç
-Trafik polisinin incelemesi 
-Görgü tanığı röp
-Detaylar 

02.05.2021 – Haber Kodu : 210502011

=======================

6- ŞEHİT MÜSLÜM TOPRAK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Haber: Gülseli KENARLI – Kamera: Hüseyin ÇAKMAK / İstanbul, (DHA)  IRAK’ın kuzeyindeki Pençe Yıldırım Harekatında şehit olan 25 yaşındaki sözleşmeli Er Müslüm Toprak Ataköy 5. Kısım Ömer Duruk Camii’nde dün ikindi namazı sonrası düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin annesi Latife Toprak oğlunun tabutunun ardından el salladı.
Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Yıldırım Harekatı’nda Kalyanu Dağı bölgesinde helikopterden iniş sırasında düşme sonucu yaralanan ve kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşen Sözleşmeli Er Müslüm Toprak için dün ikindi vakti Ataköy 5. Kısım Ömer Duruk Camii’nde tören düzenlendi. Törene şehidin yakınları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TBMM Başkanvekili Celal Adan, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de katıldı. Cenaze töreninde şehidin annesi Latife Toprak, kardeşleri Remzi Toprak, İhsan Toprak, Murat Toprak, Bayram Toprak, Behiye Toprak ve Tuğba Toprak güçlükle ayakta durdu.  Anne Latife Toprak şehidin Türk Bayrağına sarılı tabutuna sarıldı. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli çelenk gönderdi. Şehidin cenaze namazını İstanbul İl Müftüsü Mehmet Emin Maşalı kıldırdı.  Cenaze namazının ardından şehit Müslüm Toprak’ın naaşı cenaze aracına konuldu. Şehidin annesi Latife Toprak cenaze aracının ardından güçlükle ayakta dururken şehit oğluna el salladı. Müslüm Toprak Edirnekapı Kara Şehitliği’ne defnedildi.

Görüntü Dökümü:
—————–
– Tabutun görüntüsü
– Anne ve kız kardeşlerin ağlaması
– Cenaze namazından görüntüler
– Tabutun taşınması
– Annenin el sallaması
– Cenaze aracının gidişi
– Detaylar  

01.05.2021 – 18.46 Haber Kodu : 210501146
01.05.2021 – 18.40 Haber Kodu : 210501136

===================

7- BOŞ YOLDA PARK HALİNDEKİ OTOMOBİLE ÇARPIP TAKLA ATTI; KAZA ANLARI KAMERADA

Serdar ALTINTEPE / İSTANBUL,(DHA) Esenyurt’ta bir sürücü boş yolda ilerlerken park halindeki başka bir otomobile çarpıp otomobiliyle, takla attı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, kaza anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
Kaza dün saat 17.00’de Esenyurt Aşık Veysel Mahallesi Talatpaşa Caddesi üzerinde meydana geldi. 34 BHP 146 plakalı otomobil sürücüsü, park halinde duran ve içinde 3 yaşındaki oğluyla beraber olan Erdem Özilmen’in 34 UR 8900 plakalı otomobiline çarpıp takla attı. Kaza sonrası takla atan otomobil sürücüsü yara almadan otomobil içinden çıktı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yol ortasında takla atmış halde duran otomobil çevrede bulunanlar tarafından yol kenarına itildi.
Oğluyla birlikte park halinde otomobilin içinde kaza şokunu yaşayan Erdem Özilmen, “Aracım park halindeydi çocuğumla birlikte ekmek almaya geldik. Karşı yönden geldiğini gördüm ama kaçacak pozisyonum yoktu. Gelip sağ taraftan vurdu ve takla attı. Bir anlık olaydı, aracın içinde 3 yaşında oğlum da vardı. Durumumuz iyi, ambulans hemen geldi. Çocuk hafiften dilini ısırmış başka önemli bir şey yok.” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Kaza anı
Takla atan otomobil
Park halinde duran otomobil
Erdem Özdilmen röportaj

01.05.2021 – 21.26 Haber Kodu : 210501148

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!