Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- 17 GÜNLÜK TAM KAPANMA SONA ERDİ 

Haber-Kamera: Ozan URAL Buğra AKAY-Soner HASIRCIOĞLU  /İstanbul (DHA)
Kovid-19 ile mücadele tedbirleri kapsamında 29 Nisan Perşembe saat 19.00’da başlayan 17 günlük tam kapanma saat 05.00 itibarıyla sona erdi. Böylelikle 1 Haziran Salı günü saat 05.00’e kadar sürecek “kademeli normalleşme” dönemi saat 05.00 itibarıyla başlamış oldu.  
Kısıtlamanın kalkmasıyla İstanbul’da trafik de artmaya başlarken olta balıkçıları soluğu Galata Köprüsü’nde aldı.
Tezgahını açan bir simitçi,”17 gün aradan sonra tezgahımızı açtık. Ümit ediyorum ki bu son kapanma olur. Zor zamanların bittiği bir yaz mevsimi olur” dedi. Galata Köprüsü’ne gelen bir olta balıkçısı da “17 gün kurallara uyduk, burada da kurallara uyalım, Herkes tatlı tatlı balığını tutsun, mutlu mesut evine gitsin” diye konuştu. 

Görüntü dökümü:
—————–
-15 Temmuz köprüsü otomobillerin geçişi
-D-100 karayolu Perpa durağı araçların geçişi
-Metrobüse binenler 
-Cevizlibağ’dan görüntü
-Tezgahını açan simitçi röp
-Galata Köprüsü’nde balık tutanlar
-Balık tutanlarla röp. 
-Genel ve detaylar

17.05.2021 – 05.46 Haber Kodu : 210517016
17.05.2021 – 06.18 Haber Kodu : 210517017

==========================

Reklam Alanı

2- 17 GÜNLÜK TAM KAPANMANIN ARDINDAN İSTANBUL’DA TRAFİK YOĞUNLUĞU
 
Mustafa ESEN / İSTANBUL,(DHA) KORONAVİRÜS tedbirleri kapsamında  17 günlük kapanma saat 05.00 itibariyle sona erdi. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde trafik yoğunluğu oluştu.

İstanbul’da koronavirüs tedbirleri kapsamında 29 Nisan Perşembe saat 19.00’da başlayan 17 günlük tam kapanma saat 05.00 itibarıyla sona erdi. Sabah saatlerinden itibaren 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde Anadolu’dan Avrupa yakasına geçmek isteyen vatandaşlar yoğun trafik oluşturdu. Altunizade mevkiinde de trafiğin yoğun olduğu gözlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) trafik yoğunluk haritasına göre trafik yoğunluğu  saat 07.45 itibariyle yüzde 36’yı gördü.

Görüntü dökümü:
—————
-Altunizade trafikten görüntü
-Detaylar 

===========================

3- ŞİŞLİ’DE VİRAJI ALAMAYAN OTOMOBİL TAKSİ İLE ÇARPIŞTI: 5 YARALI

Haber- Kamera: Ozan URAL- Buğra AKAY/ İstanbul( DHA )
Şişli’de, virajı alamayarak karşı şeride geçen otomobil ile taksi kafa kafaya çarpıştı. Kazada hamile bir kadın ile bir çocuğun aralarında bulunduğu 5 kişi yaralandı.
Kaza, dün saat 21.00 sıralarında Darülaceze Caddesi’nde meydana geldi. Caddede hızlı ilerlediği iddia edilen Merve Coşgun’un kullandığı 34 DIE 562 plakalı otomobil, virajı alamayıp karşı şeride geçerek, karşısına çıkan İbrahim Abanoz’un kullandığı 34 TEF 37 plakalı taksi ile kafa kafaya çarpıştı. Kazada sürücüler Merve Cosgun, İbrahim Abanoz ve taksideki Suriye uyruklu biri hamile kadın biri çocuk 3 kişi yaralandı. Bölgeden geçerken kazayı gören doktor Ahmet Keskin, aracını durdurarak yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. Durumun bildirilemsiyle olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.
 
“HEMEN İNİP MÜDAHALE ETTİM”
İlk müdahaleyi yapan Doktor Ahmet Keskin, “Ben taksinin arkasında ilerliyordum. Karşıdan bir araç geliyordu, bayağı da hızlıydı. Köşede virajı alamadı, kaymış da olabilir, kafa kafaya girdiler. Sonrasında hemen inip müdahale ettim. İçinde bir aile vardı, bir kadın hamileydi. Çocuğun da el bileğinde bir kırık vardı. İlk müdahaleyi ben yaptım elimden geldiği kadarıyla” dedi.
Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, kaza ile ilgili soruşturma devam ediyor.
  
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————
Olay yeri
-Yaralılar
-İtfaiye ekiplerinin çalışması
-Yaralıların ambulansa taşınması
-İtfaiye ekipleri 
-Polis ekipleri
-Sağlık ekipleri
-Genel ve detaylar

16.05.2021 – 03.14 Haber Kodu : 210516168

==========================

4- ARNAVUTKÖY’DE KONTROLDEN ÇIKARAK AKARYAKIT İSTASYONUNA GİREN OTOMOBİL ALEV ALDI, KAZA ANI KAMERADA

Haber-Kamera: Vedat BAYRAKTAR/İSTANBUL,(DHA) 
Arnavutköy’de alkollü olduğu iddia edilen sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle kontrolden çıkan otomobil, yol kenarındaki akaryakıt istasyonuna girdi. Akaryakıt pompasına çarparak alev alan otomobilin sürücüsü ve yanındaki kişi yaralandı. İki yaralı kendilerini araçtan dışarı atarken, yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürdü. 
Kaza, dün saat 15.30 sıralarında Arnavutköy’ün Yeşilbayır Mahallesi’nde meydana geldi. Alkollü olduğu ve sürat yaptığı iddia edilen sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle kontrolden çıkan 34 VB 7806 plakalı otomobil, yol üzerinde bulunan akaryakıt istasyonuna girdi. Akaryakıt pompasına çarpan otomobil, ardından alev aldı. Otomobilin sürücüsü ile yanındaki kişi, kendilerini dışarı attı. Bildirilmesi üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri müdahale ederek, otomobildeki yangını söndürdü. Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Polis, kazaya ilişkin soruşturma başlattı.

KAZA ANLARI KAMERADA
Kaza anları güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, otomobilin hızla ilerlediği yoldan çıkıp yakıt pompasına çarptığı ve çarpmayla birlikte yerinde döndüğü görülüyor.

Görüntü Dökümü:
———–
-Yaralıların ambulans içinden detay
Olay yerinden detaylar
Otomobil detaylar
Benzinlik detayları
İtfaiye ve ambulans detay
Güvenlik kamera görüntüleri
-Kaza anı

16.05.2021 – 17.35 Haber Kodu : 210516124
16.05.2021 – 22.38 Haber Kodu : 210516160

============================

5- ARNAVUTKÖY’DE OTOMOBİL OTOBÜS DURAĞINA GİRDİ: 1 YARALI

Taylan ERGÜN / İSTANBUL DHA
Arnavutköy’de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, otobüs durağına çarparak durabildi. Kaza anında otobüs durağında kimsenin olmaması olası bir ölüm yada yaralanmayı önlerken, otomobil sürücüsü kazadan hafif yaralı olarak kurtuldu.

Kaza, dün öğlen saatlerinde Arnavutköy’de meydana geldi. 06 RUZ 47 plakalı otomobil, Arnavutköy Fatih Caddesi’nde seyir halindeyken sürücüsünün bir anda direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak önce kaldırıma ardından da otobüs durağına çarparak durabildi. Yanındaki arkadaşı ile birlikte kaza yapan otomobilden çıkan sürücü, çevredekilerin haber vermesi üzerine kaza yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla hastaneye götürüldü. Otomobil sürücüsünün hafif sıyrıklarla kurtulduğu kazanın gerçekleştiği anda otobüs durağında kimsenin olmaması olası bir ölüm yada yaralanmayı önledi. 

Görüntü dökümü:
————
– Kaza yapan otomobil
– Kaza sonrası olay yerine gelen sürücü yakınları
– Ambulansın gidişi
-Genel ve detaylar

17.05.2021 – Haber Kodu : 210517014

=======================

(ÖZEL) 
6- KADIKÖY’DE TAM KAPANMANIN SON GÜNÜNDE YOĞUNLUK YAŞANAN PARKA POLİS BASKINI

Gamze ŞİMŞEK – Ramazan EĞRİ/ İSTANBUL, (DHA) KORONAVİRÜS tedbirleri kapsamında uygulanan 17 günlük tam kapanmanın bitmesine bir gün kala Kadıköy’de bulunan parkta yoğunluk oluştu. İhbar üzerine parka gelen polis ekipleri vatandaşların evlerine dönmelerini sağlarken 16 kişiye cezai işlem uygulandı. 
Tam kapanmanın bitmesine bir gün kala vatandaşlar Kadıköy Göztepe’de bulunan Çetin Emeç Demokrasi Parkı’na akın etti. Kimileri çimlerde otururken, kimileri arkadaş grubuyla tavla oynadı. Çocuklar ise oyun parkında vakit geçirdi. Yoğunluk yaşanan parka ihbar üzerine polis ekipleri geldi. Vatandaşlar polisi karşılarında görünce hızla parktan ayrılmaya çalıştı. 16 kişiye tam kapanma süresinde dışarıda bulundukları için cezai işlem uygulandı. 

Görüntü dökümü:
———————–
-Oyun parkında eğlenen çocuklar 
-Çimlerde oturanlar 
-Muhabir anons (Gamze Şimşek)
-Bankalarda oturanlar 
-Tavla oynayanlar 
-Polislerin parka gelmesi
-Polislerin vatandaşları uyarması
-Vatandaşların parkı hızla terk etmesi
-Genel ve detay 

16.05.2021 – 17.42 Haber Kodu : 210516130

==========================

(ÖZEL) 
7- ÇEKMEKÖY’E DOLU VE YAĞMUR YAĞDI; DERE TAŞTI EVLERİ SU BASTI 

Yalın ONAT – Doğan GÜNDOĞDU / İSTANBUL (DHA) ÇEKMEKÖY’de gök gürültülü sağanak ve dolu yağışı etkili oldu, dere taştı ev ve iş yerlerini su bastı. 
Çekmeköy’de dün öğle saatlerinde dolu ve yağmur etkisini arttırdı. Bazı kanalizasyon giderleri taştı. Yağan yağmur suları ve kanalizasyon giderlerindeki atık sular nedeniyle dere taştı. Çevredeki ev ve iş yerlerini su bastı. Taşdelen Soğukpınar Mahallesi’nde oturan ve evini su basan Günay Akyüz’ün evindeki eşyalar kullanılamaz hale geldi. Akyüz’ün yakınları ve Çekmeköy Belediyesi ekipleri evden suyu tahliye etmek için çalışmaya başladı. 

“BÜTÜN EŞYALARIM KULLANILAMAZ HALE GELDİ, BU EVİ ÜÇÜNCÜ KEZ SU BASTI”
56 yaşındaki Günay Akyüz “Bütün eşyalarım gitti, bu evi üçüncü kez su basıyor” dedi. Akyüz, “Dereden oldu dereden.  Benim eşim yok, kimsem yok. Eşyaların hepsi gitti. Eltimin evine kaçtım. Eşim öleli iki sene oldu, kimsem yok. Sürekli bu evi su basıyor. Bu üçüncü kez basışı” dedi. Günay Akyüz’ün akrabası Ayfer Akyüz de “1 saatten az yağış oldu. 1 saat yağmadan her tarafı su bastı. İçerisi su. Eltim korkusundan yukarı çıktı” diye konuştu.

Görüntü dökümü 
—————————
-Derede biriken su 
-Taşan kanalizasyon giderleri 
-Su basan evden detaylar 
-Çevredekiler ile röp 
-Günay Akyüz ile röp 
-Muhabir Anonsu (Yalın ONAT)
-Genel ve detaylar 

16.05.2021 – 18.05 Haber Kodu : 210516136

========================

(ÖZEL) 
8- ÇEKMEKÖY’DE YAĞMUR VE DOLUDAN KAÇAN SÜRÜCÜLER KÖPRÜ ALTLARINA SIĞINDI

Yalın ONAT –  Doğan GÜNDOĞDU / İSTANBUL, (DHA) ÇEKMEKÖY’de gök gürültülü sağanak ve dolu yağışı etkili oldu, sürücüler köprü altlarına sığındı. Çekmeköy’de dün öğle saatlerinde etkili olan sağanak ve dolu yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Belirli aralıklarla yaklaşık bir saat yağan yağmur ve doluya bazı sürücüler araçlarında, bazıları ise motosiklet üzerinde yakalandı. Sürücüler araçlarına zarar vermemek ve olası bir kazanın da önüne geçmek için araçlarını köprü altlarına park ettiler. Sürücüler, köprü altlarında yoğunluk oluşturdu.

“SU İÇİNDE KALDIM”
Motokurye olarak çalışan Burak Aksu “Yolda yakalandım, bir anda bastırdı, sağa çektim dinlendim. Paket attım geldim, bir paket daha var ama gidemiyorum. Su içinde kaldım, montumu bile çıkardım. Çalışma saatlerimi kapatmam gerekiyor” dedi.

“ARABAMIZ ZARAR GÖRMESİN DİYE BURAYA ÇEKTİK”
Doludan kaçmak için aracını köprü altına park eden Yaşar Albayrak ise “Arabamız zarar görmesin diye buraya çektik. Mecburen burada bekliyoruz. Dinmezse zarar olacak” diye konuştu.

Görüntü dökümü
————————-
-Sürücüler ile röp
-Yağıştan detaylar
-Araçlardan detaylar
-Biriken dolu detayları
-Muhabir anonsu (Yalın ONAT)
-Genel ve detaylar

16.05.2021 – 17.16 Haber Kodu : 210516114

===========================

9- SULTANGAZİ’DE TRAFİK KAZASINDA 5 KİŞİ YARALANIRKEN EVCİL TAVŞAN ÖLDÜ

Murat SOLAK – Emin YEŞİL/İSTANBUL,(DHA)
Sultangazi’de kavşaktaki trafik ışıklarında otomobilin taksiye çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Kazada taksideki yolcuya ait olduğu öğrenilen bir evcil tavşan ölürken, hastaneye kaldırılan yaralıların hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. 
Kaza, dün saat 18.00 sıralarında Uğur Mumcu Mahallesi Hoca Ahmet Yesevi Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre Gafur Çelik, kullandığı 34 TJJ 38 plakalı taksi ile kavşaktaki trafik ışıklarından sağa dönmek istedi. O sırada arkasından gelen 34 DML 150 plakalı İbrahim Çiçek yönetimindeki otomobil, duramayarak taksiye çarptı. Kazada takside bulunan 1’i şoför 2 yolcu ile otomobilde bulunan 2 kişi yaralandı. Takside bulunan yolculardan birine ait olduğu öğrenilen evcil bir tavşan olay yerinde öldü. İhbar verilmesi üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, ilk müdahalelerinin ardından 5 yaralıyı Sultangazi Haseki eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Hastanede tedavi altına alınan yaralıların hayati tehlikelerinin olmadığı öğrenildi. Kaza nedeniyle trafik kontrollü olarak sağlanırken, araçların kaldırılması için olay yerine çekici çağrıldı. Kazaya karışan araçların çekiciyle yoldan kaldırılmasının ardından trafik normal akışına döndü. Polisin kazayla ilgili soruşturması sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Kazaya karışan araçlardan görüntü
-Polis ekiplerinin çalışmaları
-Kaza yerinde ölen evcil tavşandan görüntü
-Genel ve detaylar

16.05.2021 – 20.52 Haber Kodu : 210516151

====================

10- GELİBOLU AÇIKLARINDA SÜRÜKLENEN KONTEYNER GEMİSİ, RÖMORKÖRLER TARAFINDAN KURTARILDI

İSTANBUL(DHA)-TUZLA’dan Algeciras’a seyir halindeyken Gelibolu açıklarında makine arızası nedeniyle sürüklenen Panama bandıralı Newyorker isimli konteyner gemisi, römorkörler tarafından yedeklenerek, Şevketiye’ye demirletildi.
İstanbul Tuzla Limanı’ndan İspanya’nın Algeciras Limanı’na giden Panama bayraklı 207 metre uzunluğundaki “Newyorker” isimli konteyner gemisinin makineleri, Gelibolu ilçesi açıklarına geldiğinde arızalandı. Gemi kaptanı durumu Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğüne (VTS) bildirdi. Bir süre sürüklenen 207 metre boyunda, 25 bin 294 grostonluk gemi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne (KEGM) ait “Kurtarma-4” ve “Kurtarma-10” isimli römorkörler tarafından yedeklenerek Şevketiye güvenli demir bölgesine götürüldü. Gemi burada demirletildi.

Görüntü Dökümü:
————
Kurtarmadan görüntüler

16.05.2021 – 17.52 Haber Kodu : 210516132

=============================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!