Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- HASDAL’DA YÖN TABELASI YOLA DEVRİLDİ; KAZA MEYDANA GELDİ (1)

Hasan YILDIRIM – Özgür EREN – İstanbul DHA 
TEM Hasdal- Göktürk bağlantı yolunda yön tabelası yola devrildi. Tabeladan kaçmak isteyen araçlar kaza yaparken trafikte aksama meydana geliyor.

Görüntü Dökümü:
——-
-Devrilen tabela
-Hasar gören araçlar
-Detaylar
 
========================

2- AZERBAYCANLI GEMİCİNİN CENAZESİ ÜLKESİNE GÖNDERİLDİ

Haber-Kamer: Enver ALAS / İSTANBUL DHA
Nijerya açıklarında korsanların saldırısına uğrayan “Mozart” adlı gemide hayatını kaybeden geminin ikinci mühendisi Azerbaycan vatandaşı Farman İsmayilov’un Gabon’dan Türk Hava Yolları(THY)’nın uçağıyla sabah saatlerinde getirilen cenazesi, İstanbul’dan ülkesine gönderildi. 

Reklam Alanı

Azerbaycanlı gemici Farman İsmayilov’un cenazesi, THY’nin Librevil-İstanbul seferini yapan TK-589 sefer sayılı uçuşuyla saat 04.30 sıralarında İstanbul Havalimanı’na getirildi. Uçaktan indirilen cenaze yine THY’nin TK-332 sefer sayılı İstanbul-Bakü uçağına yüklendi. Farman İsmayilov’un cenazesini taşıyan uçak 07.25’de İstanbul Havalimanı’ndan Bakü’ye hareket etti.  

‘MOZART’A KORSAN SALDIRISI
Liberya bayraklı Mozart isimli gemi, 23 Ocak’ta Nijerya’nın Lagos kentinin yaklaşık 180 mil açığında korsan saldırısına uğramıştı. Lagos’tan Güney Afrika’nın Cape Town kentine ilerleyen gemideki 19 kişilik mürettebattan 15’i kaçırılmış, Azerbaycanlı gemici Farman İsmayilov ise öldürülmüştü.

Görüntü Dökümü
——————————
-THY’nin Gabon’dan gelen uçağı
-Uçağın köprüye yanaşması
-Görevlilerin uçakta hazır olması
-Cenazenin Bakü uçağına getirilmesi
-İsmayilov’un cenazesinin uçağa yüklenmesi
-Genel ve detaylar

27.01.2021 – 00.00 Haber Kodu : 210127010

==============================

3- İSTANBUL’DA DEAŞ OPERASYONU; ÇOK SAYIDA ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU / İSTANBUL DHA
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne (TEM) bağlı polis ekipleri, il genelinde DEAŞ terör örgütüne yönelik önceden belirlenen 4 ilçede 9 kişinin bulunduğu adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında girilen adreslerde arama yapan polis ekipleri çok sayıda şüpheliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.  

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne (TEM) bağlı polis ekipleri, il genelinde DEAŞ terör örgütüne yönelik önceden belirlenen Esenyurt, Küçükçekmece, Başakşehir ve Esenler’de 9 kişinin bulunduğu adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.  Operasyona Özel harekat polisleri de katılırken, belirlenen adreslerde polis ekipleri arama yaptı. Operasyon kapsamında Esenyurt’ta bulunan bir adrese giren polis ekipleri içeride arama yaptı. Operasyon düzenlenen adreste yakalanan şüphelinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geçirilerek sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Görüntü Dökümü:
————————–
-Operasyon yapılan adres
-Polisin daireye girmesi
-Polisin çevredeki önlemi
-Şüphelinin evden çıkarılması
-Şüphelinin sağlık kontrolünden geçirilmesi
-Genel ve detaylar

27.01.2021 – 05.13 Haber Kodu : 210127008

=====================

4- MALTEPE’DE YIKIMINA BAŞLANAN BİNA YARIM BIRAKILDI, VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Haber-Kamera: Yılmaz OKUR, Çağrı ÇALIŞKAN/İSTANBUL, (DHA)
Maltepe’de yaklaşık bir ay önce boşaltılan 9 katlı bir binanın dün sabah yıkımına başlandı. İddiaya göre yetkililere haber vermeden başlanan yıkıma dün akşam saatlerinde ara verildi. Çevrede herhangi bir önlem alınmadan bırakılan binadan kopan parçalar çevre binalarda oturanlarda büyük paniğe neden oldu.

YIKIM EKİBİ HERHANGİ BİR TEDBİR ALMADAN YIKIM ALANINDAN AYRILDI
Bağlarbaşı Mahallesi Hayrullah Sokak üzerinde bulunan 10 katlı bir bina için yaklaşık bir ay önce oturulamaz raporu alınarak boşaltıldı. Dün sabah saatlerinde o binanın yıkımına başlandı. Ancak çevredeki diğer binalarda oturan vatandaşların iddiasına göre yetkililere haber verilmeden ve herhangi bir tedbir alınmadan başlanan yıkıma dün akşam saatlerinde ara verildi.
Yıkım işlemini yapanlar yarın sabah devam etmek üzere binanın etrafında herhangi bir önlem almadan bırakıp gitti. İddiaya göre yıkım ekibi ayrıldıktan sonra binadan kopan parçalar düşmeye başladı. Bunun üzerine çevredeki binalarda oturan vatandaşlar polise haber verdi.

ÇEVREDEKİ ÜÇ BİNA BOŞALTILDI
Haber verilmesi üzerine olay polis, zabıta ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ve zabıta ekipleri yıkımı yarım kalan binanın etrafında güvenlik önlemi aldı. Binanın yıkılması durumunda zarar verme ihtimali olan üç binada oturanlar tedbir amaçlı olarak tahliye edildi. Binanın yıkımına sabah tekrar başlanacağı öğrenildi.

YARISINI YIKMIŞLAR BİNA ASKIDA KALMIŞ
Yıkılan binanın karşısındaki binada oturan Gazi Aydoğan; “Bugün burayı arkadaşlar başlamışlar yıkaya yalnız binanın yarısını yıkmışlar, bina askıda kalmış. Burada bir bekçi arkadaş vardı, yanına gittim, ‘Bu binayı neden böyle bıraktılar’ dedim. Onun da bir bilgisi yok. Sonra binada çatırtı başlayınca ben ileriye doğru koştum, kepçenin olduğu yere doğru, bekçiyi de yanımda aldım götürdüm. O sırada askıdaki parçanın yarısı aşağı indi. Müteahhiti arıyoruz, yeni geldi. Kimse sahiplenmiyor, böyle garip bir durum bu yani.  Bina bir ay önce boşaltılmıştı” şeklinde konuştu.

BELEDİYENİN HABERİNİN OLMADIĞI SÖYLENİYOR
Karşı binada oturan başka bir vatandaş olan Mürsel Balcı ise; “Sabah gördüm yıkım başlarken yıkım çok alelade bir yıkım, bir önlem falan alınmamış. Belediyenin haberinin olmadığı söyleniyor. Binadan iki kişi çıktı. Allah korusun evsiz herhalde iki kişi çıktı. Birden bire yıkım olsaydı, binadakiler de ölmüş olacaktı. Şu en üst köşede bir parça bıraktılar birkaç saat sonra o parça aşağı indi. Çevrede hiçbir tedbir almamışlardı. Daha yeni şerit çekildi” şeklinde konuştu.

Görüntü dökümü:
———————
-Yıkılan bina
-Polisin çevrede aldığı güvenlik önlemi
-Vatandaşlar ile röportajlar
-Çevredeki vatandaşların tepki göstermesi
-Binanın yıkım anı cep telefonu görüntüsü
-Genel ve detay görüntüler

27.01.2021 – 00.56 Haber Kodu : 210127004
27.01.2021 – 01.16 Haber Kodu : 210127005

==========================

5- EYÜPSULTAN’DAKİ TRAFİK KAZASINDA 2 KİŞİ YARALANDI

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU / İstanbul DHA
Eyüpsultan’da gece saatlerinde seyir halinde ki bir otomobil, henüz bilinmeyen bir nedenle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce aydınlatma direği ile ağaca vurdu daha sonra da reklam panosuna çarparak durdu. Kaza sonrası otomobilde sıkışan 2 kişiyi itfaiye ekipleri çıkarttı. Yaralılar ambulanslar ile çevre hastanelere kaldırıldı.  

Kaza Eyüpsultan, Esentepe Mahallesi’nde gece saat 01.15 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 34 GY 3041 plakalı aracı kullanan ve ismi öğrenilemeyen sürücü, Vardar Bulvarı Caddesi üzerine geldiği esnada henüz bilinmeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybederek aydınlatma direğine ve bir ağaca çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan otomobil reklam panolarına çarparak durdu. Kaza sonrası otomobilde bulunan 2 kişi araçta sıkıştı. Kazayı gören vatandaşlar durumu hemen polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri araçta sıkışan sürücü ve diğer kişiyi sıkıştıkları yerden çıkararak sağlık ekiplerine teslim etti. Sağlık ekipleri de yaralılara ilk müdahaleyi yaparak çevre hastanelere kaldırdı. Hastanelere kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. İkinci bir kaza yaşanmaması için polis ekipleri olay yerinde önlem aldı. İtfaiye ekipleri de bir süre araçta inceleme yaptı. Kaza sonrası otomobil çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. Polis ekiplerinin kaza ile ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi. 

Görüntü Dökümü:
————————-
– Kazanın meydana geldiği yer
– Polisin önlemi ve çalışması
– Ambulans ile itfaiyenin görüntüsü
– Aracın çekilmesi
– Genel ve detaylar

27.01.2021 – 02.43 Haber Kodu : 210127007

====================

6- BEŞİKTAŞ’TA 3 KİŞİYİ BIÇAKLAYAN ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Haber: Özden ATİK – Sevda SARIKAYA / İstanbul, DHA
Beşiktaş’ta iki kadın üç Rus turisti bıçaklayıp kaçan ve daha sonra polis tarafından yakalanan kağıt toplayıcısı Hasan Hüseyin Y.,  “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklandı. 
Kağıt toplayıcısı Hasan Hüseyin Y., Beşiktaş Vişnezade Mahallesi, Süleyman Seba Caddesi üzerinde yolda yürüyen Rus turistler Aleksandra V., Aleksandra R. ile Maxim M.’yı bıçakla saldırarak yaraladıktan sonra kaçmıştı. Kaçan saldırganın kimliğini belirleyen polis, şüpheli Hasan Hüseyin Y’yi Cihangir’deki bir camide yakalayarak gözaltına almıştı. Polis tarafından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilen şüpheli Hasan Hüseyin Y’nin savcılıkça sorgusu yapıldıktan sonra “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şüpheli Hasan Hüseyin Y.’nin ifadesinde, “Neden yaptığımı bilmiyorum” dediği öğrenildi. Şüpheli Hasan Hüseyin Y., nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Görüntü dökümü
————–
-Şüphelinin adliyeye sevki

26.01.2021 – 16.56 Haber Kodu : 210126200

===========================

7- SULTANGAZİ’DE HASTANE OTOPARKINDA SİLAHLI SALDIRI: AMCA VE YEĞEN YARALANDI
 
Haber-Kamera: Serdar ALTINTEPE / İSTANBUL,(DHA)
Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin otopark kısmında silahlı saldırıya uğrayan amca ve yeğeni yaralandı. 
Olay, saat 22.00 sıralarında Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin otopark kısmında meydana geldi. İddiaya göre, S.C. ve S.C. isimli amca ile yeğen oldukları öğrenilen iki kişi hastanenin otopark kısmında bulundukları sırada 18 yaşlarında olduğu iddia edilen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Sırt ve bacaklarından vurulan amca ve yeğen kanlar içinde yere düşerken silahlı saldırgan olay yerinden kaçtı. Yaralılar, aynı hastanenin acil servisine kaldırılarak tedavi altına alındı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Olayın yaşandığı bölgeye şerit çeken polis ekipleri, bir süre inceleme yaptı. Polisin olayla ilgili çalışması devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————-
Olay yerinde görüntü
Polisin inceleme çalışması
Acil bölümünden görüntü

27.01.2021 – 00.00 Haber Kodu : 210127009

==========================

8-SOSYAL MEDYADAKİ O VİDEO KURGU ÇIKTI

– Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, 
“Videoyu çeken kişi hakkında yasal işlem başlatılacak”

Haber-Kamera: Alper KORKMAZ /İstanbul (DHA) – BAĞCILAR’da su satan çocukla ilgili bir video sosyal medyada hızla yayıldı. Çok konuşulan o video kurgu çıktı. Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, “Videoyu çeken kişi hakkında yasal işlem başlatılacak” dedi.
Bağcılar’da sosyal deney olarak paylaşılan videoda su sattığı görülen M.B.C. (8) yanına gelerek ‘açım’ diyen kişiye, 10 lira veriyordu. Video sosyal medyada çok konuşuldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube ekiplerinin çalışması sonucu videonun  kurgu olduğu ortaya çıktı. 

YASAL İŞLEM BAŞLATILACAK
Çocuk ve ailesiyle bir araya gelen Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, “Bunu izleyince ailenin pandemide işsiz kaldığını ve M.B.’nin su sattığına dair algı oluşturuldu. Ancak biz olayı araştırdığımızda ve aileyle görüştüğümüzde böyle bir şeyin olmadığını öğrendik. Fariz isimli Youtuber arkadaşın da bunun kurgusal olarak yaptığını öğrendik. İşin doğrusu hepimiz üzüldük. Bu yaşta bir çocuğun sadece bu amaçla kullanılması da doğru değil.  Biz de devlet olarak da özellikle bu pandemi sürecinde herkese sahip çıktık ve sahip çıkmaya da devam edeceğiz. Biz burada bugün İstanbul Valimiz Ali Yerlikaya’nın talimatıyla geldik. Aileyle ve çocukla görüştük. Allah’a hamdolsun ailenin durumu iyi. Bu çekilen videoda sosyal medyada çok yayıldı. Toplum vicdanını yaralayan bir olay oldu. Şunu çok net ifade edebilirim ki bu videoyu çeken arkadaşla ilgili yasal işlemleri başlatacağız” şeklinde konuştu.

BÖYLE BİR ÇEKİM OLACAĞINI BİLMİYORDUM
Olayla ilgili konuşan anne S.K. ise, “Büyük oğlumun arkadaşları bu Youtuber’lar. Gelip video çekmek istediler.  Videonun içeriği hakkında bilgim yoktu. Geldiğinde oğluma ne çektiğini sordum. Su sattığını söyledi. Videoda da belli bir para alıyordu. Onu sorduğumda “Abimden alıp Fariz abiye verdim” dedi. Bunun bir kurgu olduğunu söylemesini istedim. Ben çocuğumun su satan bir çocuk olarak görünmesinden hoşlanmadım.  Dün akşam oğlumun arkadaşı geldi, oğlumun bütün sosyal medyada olduğunu söyledi. O şekilde öğrendim olayın bu boyutlara vardığını. Dün akşam en son Fariz’i aradım bunun bir kurgu olduğunu açıklasın diye. Yarın çekimi olduğunu ertesi gün açıklayacağını söyledi. Ben kesinlikle böyle bir çekim olacağını bilmiyordum. Çocuklarla eğlence videosu çekilecek diye biliyordum ben” ifadelerini kullandı.

EĞLENCELİ VİDEO SANIP GİTTİM
Olayın kahramanı M.B.ise, “Video kurguydu. Fariz ile çekerken de işte böyle mendilci çocuk gibi şeyler ortaya çıktı. O cümlelerle alakalı bir ezber yapmadım. Doğaçlama yapmamı söyledi ben de doğaçlama yaptım. Takıldığım kısımlarda bana yardım etti. O para gerçek değildi. Üstünde kocaman geçersizdir yazıyordu. Ben onu kameraya göstermeden cebime koydum. Herhangi bir çıkarım olmadı. ben eğlenceli bir video sandım ama olay bu kadar çok büyüdü”  şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü
———–
Kaymakam Röportaj
Anne röportaj
Çocuk röportaj
Dükkanın içinden detay

26.01.2021 – 19.02 Haber Kodu : 210126207

========================

9- KURGU OLDUĞU ORTAYA ÇIKAN VİDEO İÇİN YOUTUBERA GÖZALTI KARARI

Halil Sadri YILMAZ/İSTANBUL DHA
BAĞCILAR’da su satan çocukla ilgili bir video sosyal medyada hızla yayıldı. Çok konuşulan o video kurgu çıktı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı videoya ilişkin soruşturma başlatırken, Youtuber Fariz Bahşeliyev hakkında gözaltı kararı verdi.
Bağcılar’da sosyal deney olarak paylaşılan videoda su sattığı görülen M.B.C. (8) yanına gelerek ‘açım’ diyen kişiye, 10 lira veriyordu. Video sosyal medyada çok konuşuldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube ekiplerinin çalışması sonucu videonun  kurgu olduğu ortaya çıktı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı videoya ilişkin soruşturma başlatırken, Youtuber Fariz Bahşeliyev hakkında gözaltı kararı verdi. Polis, talimat üzerine Bahşeliyev’i gözaltına almak için harekete geçti.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!