Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- ABD BAŞKONSOLOSLUĞU’NA 500 METRE MESAFEDE DEAŞ OPERASYONU

Haber-Kamera: Ertan KILIÇ-Ozan URAL – Soner HASIRCIOĞLU / İstanbul DHA
İstanbul’da DEAŞ terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Sarıyer’de baskın yapılan adresin ABD Başkonsolosluğu’na 500 metre mesafede olması dikkat çekti. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında Sarıyer, Esenyurt, Maltepe ve Başakşehir’in de bulunduğu 10 ilçede DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyon yaptı. Yapılan istihbari çalışmaların ardından belirlenen 20 adrese saat 06.00 sıralarında eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Yapılan operasyona Özel Harekat Polisleri de destek verdi. 

SARIYER’DE ABD KONSOLOSLUĞU’NA YAKIN SOKAKTA OPERASYON
Baskın yapılan adreslerden biri ABD’nin Sarıyer’de bulunan Başkonsolosluğu’na yaklaşık 500 metre mesafede bulunan İstinye Mahallesi Eylem Sokak oldu. 4 katlı binanın 4. Katına giren ekipler evde bulunan bir kişiyi gözaltına aldı. 

BAŞAKŞEHİR’DE GECEKONDUYA BASKIN
Operasyon yapılan adreslerden biri de Başakşehir’e bağlı Güvercintepe Mahallesi’nde bulunan bir gecekondu oldu. Yapılan baskında evde bulunan 2 kişi polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. 
  
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————— 
-Ekiplerin operasyona gidişi
-Sarıyer’de polislerin adrese girişi
-Özel harekat polislerinin çevre güvenliği alması
-ABD’nin Sarıyer’de bulunan Başkonsolosluğu (1.55 dakika)
-Gözaltına alınan şüphelinin çıkarılışı
-Başakşehir’de ekiplerin gecekonduya girmesi
-Gözaltına alınan 2 şüphelinin çıkarılışı
-Genel ve detay görüntüler
 
20.05.2021 – 07.27 Haber Kodu : 210520012

Reklam Alanı

===============================

2- BAĞCILAR’DA AKRABA İKİ AİLE ARASINDA SİLAHLI KAVGA: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU  / İstanbul,(DHA)
Bağcılar’da, gece saatlerinde akraba iki aile arasında henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan kavgada biri kadın 3 kişi silahla vuruldu. Polis ekipleri saldırı sonrası kaçan ve akraba olduğu öğrenilen kişileri yakalamak için çalışma başlattı. Silahlı kavga sonucu hastaneye kaldırılan yaralılardan baba ölürken oğlu ve mahalle sakini bir kadın yaralandı. 

Olay, Bağcılar, Kirazlı Mahallesi’nde gece saat 23.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, isimleri öğrenilemeyen ve akraba oldukları öğrenilen iki aile arsında henüz bilinmeyen bir nedenle kavga çıktı. İki aile arasındaki kavgada baba ve oğlu ile ismi öğrenilemeyen bir mahalle sakini kadın açılan ateş sonucu silahla yaralandı. Şüpheliler de olay yerinden yaya olarak kaçtı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleleri yaparak çevre hastanelere kaldırdı. Polis ekipleri de olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı. 

BABA HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ
Hastaneye yaralı olarak kaldırılan ve ismi öğrenilemeyen baba, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Açılan ateş sonucu hayatını kaybeden kişinin oğlu ile olayın yaşandığı sokakta oturan mahalle sakini bir kadının sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis ekipleri olay yerinde detaylı inceleme yaptı. Çevredeki vatandaşlardan ve aile üyelerinden de bilgi alan polis ekipleri güvenlik kamera görüntülerini inceleme altına aldı. Polis ekipleri, taraflardan birisine ait olduğu öğrenilen ve olayın yaşandığı sokakta park halinde duran hafif ticari bir aracı çekici yardımıyla olay yerinden kaldırdı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 

Görüntü Dökümü:
————————–
– Olayın meydana geldiği yer
– Polis ekiplerinin çalışması
– Park halinde duran hafif ticari aracın çekilmesi
– Genel ve detaylar 

20.05.2021 – 03.14 Haber Kodu : 210520005

======================

3- HALİÇ ÜZERİNDE KURULAN PLATFORMDA 19 MAYIS KUTLAMASI 

İSTANBUL (DHA) 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında, Haliç üzerinde konumlandırılan platform, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından tenis kortu olarak düzenledi. Haliç, İstanbul Boğazı ve tarihi yarımadayı kapsayan panoramik manzara eşliğinde, milli oyuncuların katılımıyla bayrama özel gösteri maçları düzenlendi. 
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında İBB tarafından Haliç’te konumlandırılan platform üzerinde etkinlik düzenlendi. Etkinlikte platformda kurulan kortta milli sporcular tenis maçı yaptı. Etkinliğe İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu eşi ile birlikte katıldı. İmamoğlu çifti de gösteri maçında tenis oynadı. Programın sonunda katılımcılar marşlar söyleyip, Türk bayrağı salladı.

Görüntü dökümü:
——–
-Tenis maçlarından görüntü
-İmamoğlu ve eşinin tenis maçı yapması
-Program sonunda marş okunması
-Detaylar

19.05.2021 – 18.19 Haber Kodu : 210519199

======================

4- GALATA KULESİ’NDE 19 MAYIS NEDENİYLE IŞIK GÖSTERİSİ YAPILDI 

İdris TİFTİKCİ / İSTANBUL DHA 
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle İstanbul’un simgelerinden Galata Kulesi’nde ışık gösterisi yapıldı. 
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan etkinlikte Galata Kulesi’ne Türk Bayrağı, Atatürk posteri, Kurtuluş Savaşı ve İstanbul’un fethinden görseller yansıtıldı. İlgiyle izlenen etkinlik İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.

Görüntü Dökümü: 
——————-
-Işık gösterisi 
-Kuleden detay
-Vatandaşlardan detay
-İstiklal Marşı’nın okunması 
-Genel ve Detayalar 

19.05.2021 – 22.31 Haber Kodu : 210519235

======================

5- KADIKÖY’DE CADDE VE SAHİLLER DOLDU TAŞTI

Haber-Kamera: Gamze ŞİMŞEK-Ramazan EĞRİ/ İstanbul DHA
Kademeli normalleşme devam ederken 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle tatil olmasıyla Bağdat Caddesi, Caddebostan Sahili’nde yoğunluk yaşandı, sosyal mesafe ve maske kuralı hiçe sayıldı.
17 günlük tam kapanmanın ardından kademeli normalleşmenin 3’üncü gününde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle tatil olmasıyla güneşli havayı gören vatandaşlar kendilerini dışarı attı. Kadıköy Bağdat Caddesi’nde yoğun trafik oluştu. Kimi vatandaşlar alışveriş kimileri ise aileleriyle birlikte yürüyüş yaptı. Caddebostan Sahili’nde ise yoğunluk yaşandı. İstanbullular sosyal mesafeyi ve maske kuralını hiçe sayarak iç içe oturup arkadaş gruplarıyla vakit geçirdi. Sahilde bulunan konteyner tuvaletlerde metrelerce kuyruk oluştu.  Bazıları kapalı olan restoran ve kafelerden aldıkları yiyecek ile içecekleri sahilde tüketti. Kimileri ise sahil şeridinde yürüyüş yaptı. 

Görüntü Dökümü
— — — — — — —
-Bağdat Caddesi’nde yürüyüş yapanlar
-Muhabir anons (Gamze ŞİMŞEK)
-Bağdat Caddesinde oluşan araç trafiği
-Caddebostan Sahili’nde yaşanan yoğunluk
-Çimlerde sosyal mesafesiz oturanlar
-Sahilde yürüyüş yapanlar
-Caddebostan Sahili’nde yaşanan tuvalet kuyruğu
-Genel ve detay

19.05.2021 – 21.41  Haber Kodu : 210519209

======================

6- YOĞUNLUK YAŞANAN CADDEBOSTAN SAHİLİ’NDE ÇÖP KONTEYNERLERİ DOLDU TAŞTI

Haber-Kamera: Gamze ŞİMŞEK-Ramazan EĞRİ/ İstanbul DHA
Kademeli normalleşme sürerken Caddebostan Sahili’nde vakit geçiren vatandaşlar, sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasına dakikalar kala sahilden ayrıldı. Geriye dolup taşan çöp konteynerleri kaldı.
Tam kapanmanın ardından başlayan kademeli normalleşme süreci devam ederken Kadıköy Caddebostan Sahili’nde yoğunluk oluştu. Vatandaşlar maske ve sosyal mesafe kuralını unutarak çimlerde vakit geçirdi. Dün saat 21.00’de başlayacak sokağa çıkma kısıtlamasına dakikalar kala sahil boşalmaya başladı. Geriye sahilde gün boyu vakit geçiren vatandaşlardan kalan çöp yığınları kaldı. 

Görüntü Dökümü
— — — —- — — —
-Sahilden ayrılmaya başlayan vatandaşlar
-Boşalan Caddebostan sahili
-Taşan çöp konteynerleri
-Muhabir anons (Gamze ŞİMŞEK)
-Genel ve detay

19.05.2021 – 22.27 Haber Kodu : 210519230

======================

7- TATİLİ FIRSAT BİLENLER BAKIRKÖY SAHİLİ’Nİ DOLDURDU

Haber-Kamera: Vedat BAYRAKTAR-Ömer ÇETİNASLAN/İSTANBUL,(DHA)
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle tatil olmasını fırsat bilenler Bakırköy Sahili’ni doldurdu. Sahile gelenler yürüyüş yapıp, çimenler üzerine oturarak yemek yedi.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle tatil olmasını fırsat bilenler Bakırköy Sahili’nde yoğunluk yaşandı. Güneşli havanın da etkisiyle sahile gelenler, yürüyüş yaptı ve çimlerin üzeri ile deniz kenarında oturarak yemek yediler.
Sahilde arkadaşlarıyla gezmeye geldiğini söyleyen Halil Ozan Sevimlik, insanların kurallara uyduğunu belirterek, “17 günlük kapanma sürecinde evdeydik, kurallara uyduk. Bugün de hava almak için dışarıya çıktık. Beklediğimden daha kalabalıktı ama insanlar kurallara uyuyor. Mesafe kuralına da uyuyorlar, o yüzden rahat rahat gezebildik” dedi.

“NEREDEYSE BAYBURT’UN NÜFUSU KADAR İNSAN VAR”
Hamile eşiyle birlikte hava almaya geldiğini ifade eden Murat Engin, “17 günlük kısıtlama bitince herkes dışarıya çıkmış. Bugün burada, neredeyse Bayburt’un nüfusu kadar insan var. Herkes buraya gelmiş. Ben de eşimi hava alması için dışarıya çıkardım” ifadelerini kullanırken, Zeynep Engin ise, “17 gündür evdeydik. Hamile olduğum için hava almaya Bakırköy’e geldik. Aşırı bir kalabalık var” şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————-
-Bakırköy sahilden detaylar
-Çimlerde yemek yapan insanlardan görüntüler
-Yürüyüş yapanlardan detaylar
-Röportajlar

19.05.2021 – 17.47 Haber Kodu : 210519192

============================

8- AKARETLER’DE BARİYERİ GEÇMEYE ÇALIŞAN TARAFTARA MÜDAHALE

Murat DELİKLİTAŞ-Cemil ÖZDEMİR/İSTANBUL DHA
Beşiktaşlı taraftarların şampiyonluk kutlamaları için stada yürüme çabaları polisin bariyer kurması nedeniyle sonuçsuz kaldı.
Vodafone Park’taki şampiyonluk kutlamalarına dahil olmak isteyen Beşiktaşlı taraftarlar Akaretler’de polis bariyerleriyle karşılaştı. Gelen ambulansa yol vermek için açılan bariyerlerden taraftarlar geçmeye çalıştı. Polisin müdahale etmesiyle taraftarlarla arbede yaşandı.

Görüntü Dökümü:
————
-Yaşanan arbede 

19.05.2021 – 19.13 Haber Kodu : 210519207
 
==============================

9- TATİLİ FIRSAT BİLEN İSTANBULLULAR BELGRAD ORMANI’NA AKIN ETTİ

Haber-Kamera: Yılmaz OKUR/İSTANBUL, (DHA)
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle tatil olması ve sokağa çıkma kısıtlamasının olmamasını fırsat bilen İstanbullular soluğu Belgrad Ormanı’nda aldı. Bahçeköy’den Belgrad Ormanı’na araçları ile girmeye çalışanlar kilometrelerce araç kuyruğu oluşturdu. 
Tatili fırsat bilen İstanbullular piknik yapmak için Belgrad Ormanı’na akın etti. Giriş yolunda uzun araç kuyrukları oluştu.

“TEMİZ HAVA SOLUMAYA GELDİK AMA REZİLLİK ÇEKİYORUZ”
Ormana gelenlerden Fuat Kan, “Buranın temiz havasını solumak için geldik fakat gerçekten çile çekiyoruz. Belki bir buçuk saattir kuyrukta bekliyoruz. İnşallah diğer park alanları da açılır herkes rahatça mangalını, pikniğini yapar. Rahat bir nefes alırlar diye düşünüyorum” dedi.
Yol üzerine park eden iki kamyonet zaten yoğun olan trafiği iyice sıkıştırınca aracından inen bir vatandaş, “Burayı kapatmışlar, şurayı kapatmışlar, bunları görüntüleyin, trafik gelsin cezalarını yazsın. Boydan boya yolu tıkamışlar, insanlar yollarda rezillik çekiyor” şeklinde tepki gösterdi.

“İYİ OLDU HEPİMİZ İÇİN ÖZLEMİŞİZ”
Trafiği aşarak içeri girebilenler ise sofralarını kurarak mangal yaktı. Yakılan mangallardan Belgrad Ormanı içinden dumanlar yükseldi.
Belgrad Ormanı’na ailesiyle gelen Halil adlı kişi, “17 gündür evdeyiz, ikiz kızlarım var artık zapt edemedik çocukları, böyle bir fırsatı bulunca da kaçalım dedik. İyi oldu hepimiz için, özlemişiz yani. Yasakların bitmesini dört gözle bekliyoruz. Tedbirlere uyuyoruz, gördüğünüz gibi sosyal mesafeye dikkat ederek oturuyoruz” diye konuştu.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramı’nı kutladığını söyleyen Onur Güler, “Normalde hep çalıştığımız için yasak oluyordu hafta sonları ama bu sefer sağ olsun devletimiz düşünmüş, bugünü de çalışanlara armağan etti gibi bir şey oldu” şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————-
-Belgrad Ormanları’nda piknik yapan vatandaşlar
-Belgrad Ormanları’na girmeye çalışan araç kuyruğu
-Vatandaşlar ile röportajlar
-Yola park edip yolu daraltan kamyonetler
-Genel ve detay görüntüler

19.05.2021 – 17.36 Haber Kodu : 210519191

 
==============================

10- THODEX SORUŞTURMASI: FARUK FATİH ÖZER’İN YENGESİ ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILDI

Haber: Halil Sadri YILMAZ / İSTANBUL, (DHA) 
Thodex soruşturması kapsamında Aydın’da gözaltına alınan şirketin firari CEO’su Faruk Fatih Özer’in yengesi Zuhal Özer, yurt dışına çıkmamak şeklindeki adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.
Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Aydın’da Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi’yle(SEGBİS) soruşturmayı yürüten Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade veren şüpheli Zuhal Özer, hakkında yakalama kararı olduğundan haberi olmadığını iddia ederek “Beni karakoldan arayıp hakkımda yakalama kararı olduğunu söylediler, iki tane çocuğum olduğu için gelemedim. Dün Aydın Kuşadası’nda babamın ikametgahında polisler tarafından yapılan arama sonucu alındım” dediği öğrenildi. 

“FARUK FATİH ÖZER HER AY BANA  ASGARİ ÜCRET YATIRIRDI”
Thodex’in eski adı Koineks Teknoloji’yi kayını Faruk Fatih Özer tarafından kurulduğunu belirten şüpheli Özer, çalışanları tanımadığını, eşi Güven Özer’in şirkette yetkili olmadığını, Serap Özer’i ve çocukluğundan beri Faruk Fatih Özer’in arkadaşı olduğu için şüpheli Rana Azap’ı tanıdığını belirtti. Şirkette SGK kaydı olduğunu fakat çalışmadığını kaydeden şüpheli Özer, “Faruk Fatih Özer benim banka hesabıma her ay aylık asgari ücret olacak şekilde para gönderirdi. Herhangi bir çalışma faaliyetim olmasa da kendisinin eşimin kardeşi olması nedeniyle yeğenleri için harcamam amacıyla her ay düzenli maaş yatırırdı” dedi.
 
“BENİM BU KONUDA HERHANGİ BİR FİKRİM YOKTUR”
Zuhal Özer farklı kripto para borsalarında kendi adına toplamda yaklaşık 130 bin lira değerinde kripto para bulunmasıyla ilgili de “Benim bu konuda herhangi bir fikrim yoktur. İddia edildiği gibi buralarda kripto para alım satımları olmuş ise de benim haberim yoktur. Bu hesabı Faruk Fatih Özer de açmış olabilir. Uygulamada bir para giriş çıkışı varsa Faruk Fatih Özer yapmış olabilir. Bu tip programlara kimlik veya yüz tanımlaması ile giriliyorsa da ben kimseye fotoğraf vermedim. Herhangi bir yüz taraması yaptırmadım. Kimlik bilgim ile giriş yapılıyor ise şirkette SGK kaydım bulunuyor” şeklinde konuştuğu öğrenildi.

“THODEX MAĞDURLARININ PARASINDAN UHDEMİZE GEÇEN HİÇBİR PARA YOKTUR”
Şirkette hiçbir yetkisinin olmadığını ileri süren Özer, şöyle devam etti: “Zaten bilgisayar kullanma düzeyim de çok düşüktür. Biz iş hakkında çok konuşmazdık, zaten eşim ve kayınım çok yoğun çalışırlardı. Faruk Fatih Özer ile ayda bir görüşürdük. Görüştüğümüzde de olağanüstü bir durumla karşılaşmadım. Eşim de herhangi bir şey söylemezdi. İşlerle ilgili ne olumlu ne de olumsuz hiçbir konuşma yapılmazdı. Faruk Fatih Özer’in yurtdışına kaçacağına dair bir planlama yaptığını daha önce hiç duymadım. Hatta yurt dışına kaçtığını görünce çok şaşırdım. Thodex isimli firmadan ben maaşım dışında herhangi bir menfaat elde etmedim. Eşim Güven Özer de aynı şekilde müşterilerin parasından menfaat elde etmemiştir. Thodex mağdurlarının parasından benim ve eşimin uhdesine geçen hiçbir para yoktur. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum”

ADLİ KONTROLLE SERBEST 
Savcılık, ifadesinin alınmasının ardından şüpheli Zuhal Özer’i “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık”, “Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerin dolandırıcılığı” suçlarından yurt dışına çıkmamak şeklindeki adli kontrol tedbirinin uygulanması talebiyle hakimliğe sevk etti.
Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği de şüpheli Zuhal Özer hakkında yurt dışına çıkmamak şeklindeki adli kontrol tedbirini uygulayarak serbest bıraktı.
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!