Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ -1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1 – ŞİLE’DE KAFETERYA YANGINI – 1

Ali Kerem BENGİ/ İSTANBUL,(DHA) – İstanbul’un Şile ilçesinde bir kafeteryada yangın çıktı. Yangın nedeniyle olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sürüyor.

Görüntü dökümü:
————————
-Kafeteryadaki yangın
-İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışmaları

===================

2- TÜRKİYE GENELİNDE İSTANBUL MERKEZLİ FETÖ/PDY OPERASYONU: ÇOK SAYIDA ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Reklam Alanı

Ali Çağlar TINBEK / İSTANBUL,(DHA) – TÜRKİYE genelinde İstanbul merkezli, ‘Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Ankesörlü telefon soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.
İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, FETÖ/PDY’ye yönelik Türkiye genelinde İstanbul merkezli, ‘Ankesörlü telefon’ soruşturması kapsamında operasyon düzenledi. Haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerin bulundukları adreslere eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonlarda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Adreslerinde bulunamayan bazı şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————-
-Polisin adreslere yaptığı operasyon anı
-Operasyon yapılan adreslerin görüntüsü
-Polis ekiplerinden görüntü
-Genel ve detaylar

============================

3- (Geniş Haber) SULTANGAZİ’DE ARAÇLAR MAHSUR KALDI EVLERİ SU BASTI 
 
Emin YEŞİL – Serdar ALTINTEPE – Yalın ONAT – Doğan GÜNDOĞDU / İSTANBUL DHA – İSTANBUL’da etkili olan kuvvetli yağış Sultangazi’de su baskınlarına yol açtı. Cebeci Mahallesi’nde bazı sokaklar su altında kaldı. Araçlar suda mahsur kalırken evleri de su bastı. Evini su basan Ayşe Şanlıoğlu, “Hiç bir eşyam kalmadı. Ne yapacağım bilmiyorum. Her sene bu eşyaları atıyorum. Buraya para mı yeter” dedi.
İstanbul’da kuvvetli yağış sonrası Sultangazi Cebeci Mahallesi 2536 sokak sular altında kaldı. Üç aracın mahsur kaldığı sokakta ev ve iş yerlerini su bastı. Evlerini su basan bazı mahalle sakinleri gözyaşlarına hakim olamazken, göle dönen sokağa çantası düşen bir kadının yardımına mahalle muhtarı Muhammet Ayşan yetişti. Ayşan, takım elbisesiyle suya girerek çantayı alıp, kadına teslim etti. İSKİ’nin ve ilçe Belediyesi’nin sokaktaki su tahliyesi ve çalışmaları devam ediyor.

“HER SENE BU EŞYALARI ATIYORUZ” 
Bodrum katı evleri su bastı. Su basan evlerde eşyalar kullanılamaz hale geldi. Evini su basan Ayşe Şanlıoğlu “Hiç bir eşyam kalmadı. Ne yapacağım bilmiyorum. Her sene bu eşyaları atıyorum. Buraya para mı yeter? Eşim evin kredisini hala ödüyor. Yazık günah değil mi bize? Her yerden su geldi, duvarlardan çıktı, oradan, buradan her yerden su geldi. 20 bin liradan çok zararım var. Nerede kalacağım, bilmiyorum, kalmaya da yerimiz yok” diye konuştu.

“10 DAKİKA İÇİNDE OLDU, EŞYALARIMI KURTARAMADIM”
Aynı sokakta oturan Yaşar Demirtaş “Bir yağmur başladı, 10 dakika içerisinde daire bu hale geldi. Eşyalarımı da kurtaramadım. Benim şuanda zararım 20-30 bin lira. Cebimden karşılıyorum, bu ilk değil. 4 sene oldu buradayız, 5. kez oldu. Bu gece nerede kalacağımı ben de bilmiyorum ya akrabalara gideceğiz ya bir yere gideceğiz” dedi.    

EVİNİ SU BASANLAR OTELDE KALACAK 
Sultangazi Belediyesi Zabıta ekiplerinin, evini su basanları ziyaret ederek, geceyi geçirmeleri için Belediye’ye bağlı otellere yönlendirdiği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————-
Su altında kalan araçlar 
Su basan evlerden detaylar 
Evini su basanlar ile röportaj 
Eşyalardan detaylar 
Muhabir anonsu(Yalın Onat)

-HAVADAN GÖRÜNTÜLER 
///
-Su altındaki araçlar
-Evlerdeki su
-Çantanın kurtarılması
-Detaylar

==============================

4- BAHÇELİEVLER’DE BİNANIN ÇÖKEN MERDİVENİN ALTINDA KALAN 1’İ İTFAİYECİ 2 KİŞİ KURTARILDI

Haber-Kamera: Serdar ALTINTEPE / İSTANBUL,(DHA)
Bahçelievler’de bodrum katı su basan binaya tahliye için giden itfaiye eri ve bina sakini çöken merdivenin altında kaldı. İki kişi hafif yaralı olarak göçük altından çıkarılırken, bina tamamen tahliye edildi.
İstanbul’da şiddetli yağışın etkili olduğu ilçelerden Bahçelievler’de bir evin bodrum katını su bastı. Saat 19.30 sıralarında ihbar üzerine Zafer Mahallesi Okumuş Sokak’a giden itfaiye ekipleri su tahliyesi yapmak için 5 katlı binanın bodrum katına indi. Binada ikamet eden bir kişi de itfaiye ekipleri ile beraber bodrum katına indi. Bir itfaiye eri ve bina sakini, çöken merdivenin enkazı altında kaldı. 

BİNA TAHLİYE EDİLDİ
Enkaz altında kalanları, diğer itfaiye erleri ile vatandaşlar kurtardı. Bina dışına çıkarılan iki kişi, ayakta yapılan ilk müdahalenin ardından hafif yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Güvenlik nedeniyle bina tahliye edildi.

“İKİSİNİN DE DURUMU İYİ”
Göçük altında kalanlara müdahale edenlerden biri olan bina sakini Poyraz Uçuş, “İtfaiyeci arkadaş ile bir komşumuz beraber aşağı gitti. Yağmurdan dolayı bodrum katını su basmıştı. Suyu boşaltmak için itfaiye geldi. En altta dönemeç merdiven itfaiyeci ile vatandaşın üzerine çöküyor. Hemen müdahale ettik, 112’yi aradık. İtfaiye geldi kurtardı arkadaşları. İkisinin de durumu iyi, bina tamamen boşaltıldı” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———–
Binadan görüntü
İtfaiye ekiplerinden görüntü
Dışarıda bekleyen bina sakinleri
Bina sakinleri röportaj

=======================

5- İSTANBUL’DA YAĞMUR SOKAKLARI NEHRE ÇEVİRDİ

Murat DELİKLİTAŞ-Cemil ÖZDEMİR/İstanbul,(DHA)
İstanbul’da etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken, sürücülere zor anlar yaşattı. Yollardaki su birikintileri yüzünden trafikte yoğunluklar yaşandı, tramvay seferleri zorlukla yapıldı. Yağmur yüzünden bazı sokaklar adeta nehre döndü.
İstanbul’da sağanak yağış öğleden sonra etkili oldu. Yer yer etkisini devam ettiren yağışlar nedeniyle birçok güzergahta trafik durma noktasına geldi. Yollarda oluşan su birikintileri yüzünden sürücüler zor anlar yaşadı. Kabataş Meclis-i Mebusan Caddesi üzerindeki su birikintileri sürücülerin zorlukla ilerlemesine neden oldu. Tramvay yolunda bazı bölgelerde oluşan su birikintileri nedeniyle seferlerde de zaman zaman aksamalar yaşandı. Birikinti arasında seferini yapan bir tramvay yüzüyormuş izlenimi verdi. 
Yağmurun etkisini hissettirdiği yerlerden olan Beyoğlu ve çevresinde bazı ara sokaklar adeta nehre döndü. 

Görüntü Dökümü
————-
-Kabataş Meclis-i Mebusan Caddesi’nden araç görüntüleri
(Cep Telefonu Kamerası)
-İstiklal Caddesi’nde su birikintisi
– Çatma Mescit’te sokakların adeta nehre dönmesi 
-Tramvayın su içinde ilerlemesi
-Genel ve detaylar

==========================

6- (ÖZEL) EYÜPSULTAN’DA SAĞANAK YAĞIŞ SONRASI TOPRAK KAYMASI

Haber-Kamera: Vedat BAYRAKTAR-Adem VAROL/İSTANBUL,(DHA)
İstanbul’u etkisi altına alan sağanak yağış Eyüpsultan’da toprak kaymasına yol açtı. Herhangi bir mal ve can kaybı yaşanmazken, belediye ekipleri olay yerinde incelemelerde bulundu.
Öğle saatlerinden itibaren başlayan sağanak yağış sonrası, Güzeltepe Mahallesi Palmiye Çıkmazı üzerinde toprak kayması meydana geldi. Toprak kaymasının yaşandığı bölgede oturan mahalle sakinleri, büyük panik yaşadı. Gürültü ile birlikte kendini dışarı atan mahalle sakinleri, bir süre sonra tehlikenin büyük olmadığını fark ederek evlerine döndü. Herhangi bir mal ve can kaybı yaşanmazken, belediye ekipleri, ihbar üzerine bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Toprağın kaydığı yerlerden detaylar
-Çevreden detaylar
-Genel görüntü ve detaylar
 

=============================

7- KADIKÖY’DE HDP İZMİR İL BİNASI’NDA DENİZ POYRAZ’IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ SALDIRI PROTESTO EDİLDİ

İdris TİFTİKCİ / İSTANBUL DHA 
Kadıköy’de toplanan bir grup, Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Binası’nda Deniz Poyraz’ın öldürüldüğü saldırıyı protesto etti. 
HDP İzmir İl Binasında gerçekleşen ve Deniz Poyraz adlı bir parti çalışanının öldürüldüğü saldırıyı protesto etmek isteyen bir grup, saat 19.00’da Kadıköy Süreyya Operası önünde bir araya geldi. Ellerinde Deniz Poyraz’ın fotoğrafları ve dövizler bulunan grup üyeleri, bir süre slogan attı.
Yapılan konuşmaların ardından oturma eylemi gerçekleştirildi. Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
—————-
-Gruptan detay 
-Slogan atılması
-Basın açıklaması
-Genel ve Detaylar 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!