Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- D-100 KARAYOLUNDA İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI; 5 YARALI 

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU – İstanbul/DHA
Bahçelievler, D-100 Karayolu Edirne istikametinde seyir halindeki otomobil henüz bilinmeyen bir nedenle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu aynı yönde ilerleyen başka bir otomobile arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan her iki otomobilde bariyerlere çarparak durdu. Kaza sonrası her iki otomobilde bulunan 5 kişi yaralandı. 
Kaza Bahçelievler, D-100 Karayolu Edirne istikametinde 04.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, 34 GR 6032 plakalı otomobili kullanan ve ismi öğrenilemeyen sürücü seyir halindeyken Yenibosna mevkiine geldiği esnada henüz bilinmeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybederek aynı yönde önünde giden 34 AGU 425 plakalı otomobile arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan her iki otomobil de bariyerlere çarparak durdu. Kazaya neden olan otomobilde bulunan ve isimleri öğrenilemeyen 3 kişi yaralandı. Diğer otomobilde bulunan ve isimleri öğrenilemeyen 2 kişi de yaralandı. Yoldan geçenler bir yandan yardıma koşarken diğer yandan da durumu polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri otomobilde bulunan yaralıları bulundukları yerden çıkararak sağlık ekiplerine teslim etti. 

D-100 KARAYOLU BİR SÜRE TRAFİĞE KAPANDI
Bu sırada polis ekipleri de ikinci bir kaza yaşanmaması için D-100 Karayolunun Şirinevler ile Yenibosna arasını kapatarak gelen araçların geçişini yan yoldan sağladı. Sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleleri olay yerinde yaparak en yakın çevre hastanelere kaldırdı. Kaza sonrası her iki otomobil de bulundukları yerden çekiciler yardımıyla kaldırıldı. Yolun temizlenmesinin ardından polis ekipleri kapattığı yolu tekrar araçların geçişine açtı. 
Kazayla ilgili soruşturma sürüyor. 

Görüntü Dökümü:
—————————-
– Kazanın meydana geldiği yer
– Yaralıların görüntüsü
– İtfaiye ekiplerinin çalışması
– Sağlık ekiplerinin çalışması
– Polisin önlemi ve yolu kapatması
– Yaralıların ambulanslara alınması
– Araçların çekilmesi
– Genel ve detaylar 

13.09.2021 – 06.30 Haber Kodu : 210913009

Reklam Alanı

=====================

2-KAĞITHANE’DE TAKSİ BETON BARİYERE ÇARPTI: 1 YARALI 

Haber- Kamera: Ozan URAL-Buğra AKAY / İstanbul (DHA)
Kağıthane’de sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirdiği taksi beton bariyere çarptı. Taksi içinde sıkışan sürücü itfaiye tarafından kurtarıldı.
Kaza saat 05.00 sıralarında Kağıthane Seyrantepe Mahallesi, Cendere Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre 34 TGA 61 plakalı taksi, sürücüsü Nuri Mutlu’nun direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu beton bariyere çarptı. Taksi sürücüsü Mutlu çarpanın ardından araçta sıkıştı. Kazayı görenlerin haber vermesi ile olay yerine polis itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık yarım saat süren çalışmaları sonucu sıkıştığı yerden çıkarılan sürücü, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Sürücünün hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Kazayı duyan birçok taksi şoförü de olay yerine gelerek itfaiye ekiplerine yardım etti. 
Kaza ile ilgili soruşturma devam ediyor.        

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———
-Olay yeri 
-İtfaiye ekiplerinin çalışması 
-Sağlık ekiplerinin çalışması 
-Yaralının sıkıştığı yerden çıkarılması
-Yaralının ambulansa bindirilmesi
-Toplanan taksi şoförleri
-Polis ekipleri 
-Genel ve detay görüntüler
 
13.09.2021 – 06.36 Haber Kodu : 210913010

====================

3-KADIKÖY’DE İŞ YERİ DEPOSUNDA YANGIN PANİĞİ 

Haber-Kamera: Ozan URAL-Buğra AKAY / İstanbul,(DHA)
Kadıköy’de 4 katlı bir binanın girişinde bulunan iş yerinin deposunda yangın çıktı. İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen yangında yaralanma ve can kaybı yaşanmadı.
Yangın, Kadıköy Sahrayı Cedit Mahallesi Akgün Sokakta 4 katlı bir binanın giriş katındaki iş yerinin depo olarak kullandığı kısımda saat 01.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıktı. Yangını gören çevredekiler, durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü. Yangını fark eden apartman sakinleri de apartmanı boşaltarak sokağa çıktı. Yaşanan yangında can kaybı ve yaralı bulunmazken itfaiye ekipleri yangının çıkış nedenini bulmak için depo içinde inceleme başlattı. 
Apartman sakinlerinden Nilüfer Aydın, “Ben tam yatmak üzereydim, bir koku duydum, hatta balkondan çıktım baktım bir şey var mı diye. Bir şey duymadım, görmedim sonra yattım. Ondan bir 10 dakika, 15 dakika sonra zilime basıldı. ‘Yangın var’ diye haber verdiler. Sonra apar topar çıktık dışarıya sonuç bu. Dükkan o sırada kapalıydı, kimse yoktu. Herkeste aşağıya indi çok şükür can kaybı yaşanmadı” dedi. Yangınla ilgili soruşturma sürdürülüyor. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————-
-Alev alev yanan dükkanın görüntüsü ( cep telefonu görüntüsü )
-itfaiye ekiplerinin yanan depoya müdahalesi 
-Olay yerinde ki vatandaşlar 
-Röportaj
-Polis ekipleri 
-Genel  ve detay görüntüler

13.09.2021 – 06.06 Haber Kodu : 210913006

========================

4-OTOMOBİLİN MOTOSİKLETE ÇARPTIĞI ANLAR CEP TELEFONU KAMERASINA YANSIDI: 1 YARALI 

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU  – Erol DEĞİRMENCİ – İstanbul/DHA
Küçükçekmece, Basın Ekspres yolunda şerit değiştiren motosiklete aynı yönde arkadan gelen otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosiklet savrularak devrilirken, sürücüsü de yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı motosiklet sürücüsüne ilk müdahaleyi yaparak en yakın hastaneye kaldırdı. Kaza anı ve sonrasında yaşananlar vatandaşların çektiği cep telefonu görüntülerine saniye saniye yansıdı.  
Olay Küçükçekmece, Basın Ekspres yolunda dün 22.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, şerit değiştiren motosiklete aynı yönde arkadan gelen otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosiklet savrularak devrilirken, ismi öğrenilemeyen sürücü de yaralandı. Yoldan geçen sürücüler bir yandan yardıma koşarken diğer yandan da durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdi.  Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı motosiklet sürücüsüne ilk müdahaleyi yaparak en yakın hastaneye kaldırdı. 

KAZA ANI VE SONRASI CEP TELEFONU KAMERASINDA 
Basın Ekspres yolunda meydana gelen motosiklet kazası bir vatandaşın çektiği cep telefonu görüntülerine yansıdı. Görüntülerde orta şeritte giden motosiklet bir anda sol şerite geçtiği esnada arkadan gelen otomobil motosiklete çarpıyor. Görüntülerin devamında ise çarpmanın etkisiyle motosiklet savrulduğu anda kaydın bittiği görülüyor. Başka bir vatandaşın çektiği cep telefonu görüntülerinde ise kaza sonrası yaralanan motosiklet sürücüsüne yoldan geçenlerin yardım için durduğu görülüyor. 

Görüntü Dökümü:
——————————
CEP TELEFONU GÖRÜNTÜLERİ
– Motosikletin kaza anı 
– Kaza sonrası vatandaşların yardım anları 
– Genel ve detaylar

===================

5-BEYOĞLU’NDA ‘KAÇAK TUR’ STANTLARI DENETİMİ; 78 BİN LİRA CEZA YAZILDI

Ali Çağlar TIMBEK/İSTANBUL DHA
BEYOĞLU’nda Talimhane’de akşam saatlerinde acentelerin kapanmasının ardından açılan stantlarda turistlere ‘kaçak tur’ satışının yapıldığı DHA kameraları tarafından görüntülenmişti. Polis, ‘Kültür Turizm Komisyonu’ denetimleri yaparak, turizm acentesi görünümlü stantlarda ‘kaçak tur’ sattıkları belirlenen 60 kişiyi men ederken, 15  kişiye ise 78 bin lira para cezası uyguladı.
Özellikle Arap turistlerin yoğunlukta olduğu ve çok sayıda turizm acentesinin bulunduğu noktalardan Beyoğlu Talimhane’de akşam saatlerinde acenteler kapandıktan sonra yabancı uyrukluların, o iş yerlerinin önüne stant kurarak, turistlere şehir içi ve şehir dışı ‘kaçak tur’lar sattığını DHA kameraları görüntülemişti.
Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acenteleri Derneği (OTSAD) Başkanı Hüseyin Kırk, “Ben 20 yıllık turizmciyim böyle fiyat görmedim. 200 liraya Bursa turu verdiler. Kimse 200 liraya Bursa’ya gidemez, maliyetini kurtarmaz. Kesinlikle yasadışı çalışıyorlar, yasak ve korsan turizm yapılıyor. Turları düzenleyenler kesinlikle TÜRSAB üyesi olmak zorunda. Okul servisleri ile turizm taşımacılığı yapmak da kesinlikle yasak” diyerek durumdan şikayetçi olmuştu.  
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Kültür Turizm Komisyonu” denetimleri kapsamında yapılan çalışmalarda, 12 Ağustos- 12 Eylül tarihleri arasında Beyoğlu Talimhane’de yer alan ve yabancı uyruklu kişiler tarafından kaçak olarak faaliyet gösterdiği tespit edilen turizm acentesi görünümlü kaçak stantlara yönelik denetim gerçekleştirildiği belirtildi. Denetimlerde kaçak stantlarda görevli 60 kişinin men edildiği, 15 kişiye ise toplam 78 bin lira idari para cezasının uygulandığı ifade edildi.

Görüntü Dökümü:
———
Denetimlerden fotoğraflar
ARŞİV
-Açılan stantlardan detaylar 
-Stantlarda yapılan tur pazarlığı ve satışından detaylar 
-Turistlerin okul servislerine bindirilme anları 
-Standın zabıta tarafından alınması 
-Standın zabıta aracına konması 
-Yetkili bir turizm aracından detaylar 
-Resmi bir seyahat acentesinden detaylar 
-Hüseyin Kırk ile röportaj 
-Genel ve detaylar 

13.09.2021 – 02.35 Haber Kodu : 210913003

=======================

6-MARMARAY’DA ARIZA; YOLCULAR RAYLARIN ÜZERİNDE YÜRÜDÜ

Haber- Kamera: Ahmet YEŞİLMEN/ İSTANBUL (DHA)
Marmaray, Sirkeci İstasyonu yakınlarında arıza yaptı. Yolcular, rayların üzerinde yürüyerek istasyona ulaştı. Yolcuların rayların üzerinde yürümeleri cep telefonu kameralarına yansıdı. 
Marmaray, dün öğle saatlerinde Sirkeci İstasyonu yakınlarında iddiaya göre duvara çarptı. Çarpmanın etkisiyle trende elektrikler kesildi. Tren içerisinde dakikalarca mahsur kalan yolcular, kapıların açılmasıyla birlikte rayların üzerinde yürüyerek istasyona ulaştı. Arıza nedeniyle seferlerde aksamalar meydana geldi. Marmaray istasyonlarında yoğunluk oluştu. Yolcuların rayların üzerinde yürüyerek istasyona gitmesi cep telefonu kameralarına yansıdı. Arızanın giderilmesinin ardından seferler saatler sonra normale döndü.
 
Görüntü Dökümü:
———–
Olaya ait cep telefonu görüntüleri

12.09.2021 – 00.28 Haber Kodu : 210912127

======================

7-ORHAN KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN KATILIMIYLA ANILDI

Rojda ALTINTAŞ – Osman BAKIR / İstanbul (DHA)
Yazar Orhan Kemal, 107. doğum gününe 3 gün kala Cihangir’deki Orhan Kemal Müzesi’nde anıldı. Anmaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldı.
Yazar Orhan Kemal 107. doğum gününde anıldı. Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü’nün ev sahipliği yaptığı etkinliğe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu İle çok sayıda davetli katıldı. Cihangir’deki Orhan Kemal Müzesi önünde düzenlenen anmada Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü, Kılıçdaroğlu’na ve İmamoğlu’na müzeden pul hediye etti. 

“ORHAN KEMAL’İN HİKAYELERİNİ GENÇ KUŞAKLARA TAŞIMAK GÖREVİMİZ”
Orhan Kemal’in anısına konuşan Kılıçdaroğlu, “Elazığ Ticaret Lisesi’ni birincilikle bitirdim. Hocalarım bana bir kitap verdi. Kitap Orhan Kemal’in ‘Gurbet Kuşları’ isimli romanıydı. O kitap hala kütüphanemde durur. Çünkü benim de bir anlamda başarımı tescil eden bir kitap. Kitabın içerisinde daktilo ile birincilik ile bitirdiğim yazılmıştı. Orhan Kemal tabii bizim sıradan gördüğümüz insanların hikayelerini yazan bir edebiyatçımız. Dolayısıyla onu anmak onu genç kuşaklara taşımak hepimizin ortak görevi” dedi. 

Görüntü Dökümü
—————————
– Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Orhan Kemal’in oğlu bir aradayken görüntü
– Kılıçdaroğlu açıklama
– Kılıçdaroğlu kafeleri ziyaret ederken
-Kılıçdaroğlu aracına giriş

12.09.2021 – 18.25 Haber Kodu : 210912107

=======================

8-BAĞCILAR’DA SAÇ EKİMİ SIRASINDA ÖLÜM İDDİASI: DOKTOR TUTUKLANDI

Haber: İSTANBUL, (DHA)- BAĞCILAR’DA 28 yaşındaki İbrahim Gül saç ekimi için gittiği özel hastanede hayatını kaybettiği olayla ilgili gözaltına alınan saç ekiminde görevli doktor “Taksirle ölüme neden olma” suçundan tutuklandı. 
İtalya’da yaşayan ve 3 gün önce saç ekimi ve malzeme almak için İstanbul’a gelen 28 yaşındaki kuaför İbrahim Gül Bağcılar’da gittiği özel hastanede hayatını kaybetmişti. Bir çocuk babası adamla ilgili ailesi ihmal iddiasında bulunmuştu. Polis ekipleri yaşanan ölümle ilgili hastanenin saç ekim merkezinde görevli doktor M.A.’yı gözaltına aldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bağcılar’da hastanede yaşanan “şüpheli ölüm”le ilgili açıklama yaptı. Emniyetten yapılan açıklamada, “11.09.2021 tarihi saat 18.10 sıralarında Bağcılar ilçesi Barbaros Mahallesinde bulunan bir hastanede İbrahim G. isimli şahsın saç ekimi esnasında kalp krizi geçirmesi sonucu hastaneye intikal ettirildiği ancak kurtarılamayarak hayatını kaybettiği anlaşılmış, saç ekiminde görevli doktor M.A. görevlilerimizce yakalanmıştır. Konu ile ilgili yakalanan M.A. isimli şüpheli şahıs tahkikat işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilecektir” denildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen doktor M.A., İbrahim Gül’ün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini ileri sürdüğü ifadesinin ardından “Taksirle ölüme neden olma” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü dökümü:
————
-Şüphelinin adliyeye götürülmesi

12.09.2021 – 17.29 Haber Kodu : 210912094
12.09.2021 – 16.31 Haber Kodu : 210912081

==========================

9-AVCILAR’DA TEZGAHTA DURAN KIZA ÇAY DÖKEN ÇİFT KONUŞTU

İhsan DÖRTKARDEŞ / İSTANBUL DHA
Alışveriş yaptıktan sonra kendilerine indirim uygulamadıkları iddiasıyla tartıştıkları iş yeri sahibinin kızına bardaktaki çayı döktüğü öne sürülen Mehmet Kılıç ve eşi Zehra Kılıç suçlamaları kabul etmeyerek, asıl kendilerinin hakaret ve şiddete uğradıklarını savundu.
Mehmet Kılıç, eşi ve iki çocuğunu alarak daha önce de alışveriş yaptıkları mağazaya gittiklerini, yaklaşık 140 TL’lik ürün seçtiklerini, kredi kartı ile ödeme yapmak istediklerini anlattı. Kılıç, tezgahta bulunan Elif Korkmaz’ın bunu yapamayacaklarını söylemesi üzerine eşinin birkaç gün önce yaptıkları alışverişe ait sliplerin elinde olduğunu hatırlattı. Kılıç, tezgahta bulunan kızın eşine ‘Sen anlamıyor musun, sadece peşin paraya indirim yapıyoruz’ dedikten sonra, seçtikleri ürünleri ellerinden alarak, kendilerine satış yapmayacaklarını söylediğini belirtti. 
Mehmet Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü:
“Eşim kendisine neden kredi kartı ile satış yapılmayacağının birkaç kez kendisine anlatılmasını istemesi üzerine tezgahtaki kız, hakaret ederek, ‘Size kaç  sefer anlatacağım. Anlamıyorsan hastaneye başvurun tedavi olun’ dedi. Eşimi dışarı çıkarmak istedim. Kapıdan çıkarken ‘Siz ruh hastasısınız’ dedi. Döndüm, eşimden özür dilemesini istedim. Dilemeyeceğini söyledi. Elinde bir şişe kolonyayı atmak istedi. Eşim sinirlendi masada boş bir çay bardağı vardı döker gibi yaptı. Kız ne varsa fırlatmaya kalktı. Çocuklarımı alıp dışarı çıkmak istedim. ‘Nereye gidiyorsunuz polis çağıracağım’ dedi. Ben de ‘çağıralım’ dedim. ‘Devletin polisi gelsin’ dedim. Kapıyı kapattı, yolun karşı tarafına kadar geldiler. ‘Benim eşim polis’ dedi. Bir süre sonra sivil iki kişi geldi. Kim olduklarını sordum, polis olduklarını söylediler. Onun akrabalarıymış. Yaşlı bir adam geldi. Beni içeri çekti kafa ile vurdu. Elimi kaldırmadım. Polis geldi, karakola götürdüler darp raporu verdiler. Görüntülerin tamamı verilmemiş. Ses kaydı neden yok? İçerideki ve dışarıdaki bütün görüntüler incelenmesini istiyorum. O zaman gereken karar verilecektir.”
Zehra Kılıç da, alışveriş sırasında kendisine birkaç kez bilgi verilmesini istediğini, tezgahta duran kızın kendilerine hakaret ettiğini, çocuklarının psikolojisini göz önüne bulunarak karşılık vermediğini, kendisine kolonya şişesi atılmak istendiğini, boş çay bardağını döker gibi yaptığını tekrarladı. Kılıç, “Biz hukuk yoluyla hakkımızı alacağız. Devletin polisi ile hastaneye gittik. Eşimin burnunda kırık var. Tehdit, hakaret, darp var. Bizim yerimize başkası olsa ne yapardı. Eşim elini kaldırmadı. Saygımızı bozmadık. Yerimiz belli. Argo kelimeler, darp bize yakışmaz” dedi.

Görüntü Dökümü:
————-
Mehmet ve Zehra Kılıç’ın anlattıkları
Çiftten genel görüntüler

12.09.2021 – 21.32 Haber Kodu : 210912109

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!