Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ -1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- KADIKÖY’DE GÖZALTINA ALINAN 23 KİŞİDEN 2’Sİ TUTUKLANDI

Halil Sadri YILMAZ /İSTANBUL,(DHA) – KADIKÖY’deki Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinde gözaltına alınan 23 kişiden 2’si çıkarıldığı mahkemece ‘Görevi yaptırmamak’ suçundan tutuklandı. Diğer 21 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartal Anadolu Adalet Sarayı’na getirilen 23 kişi burada savcıya ifade verdi. Savcılık, 23 kişiden 10’unu “Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama’ suçundan tutuklama talebiyle, 13 şüpheliyi ise adli kontrol uygulanması talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk etti.

ADLİYEDEKİ İŞLEMLER 13 SAAT SÜRDÜ
Anadolu Nöbetçi 4. Sulh Ceza Hakimliği’nde sorgusu yapılan şüpheliler Anıl A. ve Şilan D., “Görevi yaptırmamak için direnme” suçundan tutuklandı. Hakimlik 21 kişi hakkında, ev hapsi, imza ve yurt dışı çıkış yasağı gibi değişen şartlarda adli kontrol tedbiri uyguladı.
Şüphelilerin adliyedeki işlemleri yaklaşık 13 saat sürdü.

Görüntü dökümü:
——————————-
Arşiv (4 Şubat 2021) Şüphelilerin emniyetten çıkarılışı

=======================

2- ATAŞEHİR’DEN ÇALDIKLARI İNŞAAT MALZEMESİNİ AT ARABASINA YÜKLEYİP KAÇAN 3 KADIN ÜSKÜDAR’DA YAKALANDI

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Yılmaz OKUR / İSTANBUL, (DHA) – ATAŞEHİR’de inşaattan çaldıkları demirleri at arabasına yükleyen 3 kadın polisin uzun süren kovalamacası sonucunda Üsküdar’da yakalandı. Yakalanınca ortalığı birbirine katan kadınlar, olayı görüntüleyen DHA muhabirine saldırdı. Kadınlar gözaltına alınırken, koşturulmaktan kan ter içinde kalan ata el konularak belediye ekiplerine teslim edildi.
Olay saat 05.30 sıralarında Ünalan Mahallesi Anıl Sokak’ta meydana geldi. Ataşehir’de inşaat alanına giren 3 kadının inşaat malzemelerini at arabasına yükledi. Şüphelileri buradan ayrılırken, polis ekipleri ihbar üzerine şüphelilerin peşine düştü. Ekipler at arabası ile kaçan şüphelilerin Üsküdar, Libadiye Caddesi üzerinde ilerlediğini tespit etti.  Polisten kaçmak için hiç durmadan at koşturan şüpheliler, polisin takibi sonucu Üsküdar, Ünalan Mahallesi Anıl Sokak içinde yakalandı. Ataşehir’den Üsküdar’a kadar hiç durmadan koşturdukları atın terden sırılsıklam olduğu görüldü.

POLİSTEN KAÇAMAYACAĞINI ANLAYAN ZANLILAR ÇALDIKLARI DEMİRLERİ ARABADAN ATTI
Ataşehir’de başlayıp Üsküdar’da son bulan kovalamaca sırasında polisten kaçamayacaklarını anlayan zanlılar çaldıkları inşaat malzemelerini yol kenarlarına attı. Yakalandıklarınca polise uzun süre direnen kadınlar gözaltına alınarak ifadelerinin alınması için polis merkezine götürüldü. Hırsızlık yapmaktan yakalanan 3 kadın hakkında ayrıca mahiyetindeki ata kötü davranmaktan dolayı da işlem yapıldı. Kadınların elinden alınan at olay yerine çağırılan İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

OLAYI GÖRÜNTÜLEYEN DHA MUHABİRİNE SALDIRDI
Girdikleri inşaat alanından inşaat malzemesi çalarak kaçan ve yaşanan kovalamaca sonucunda yakalanan 3 kadından biri olayı görüntülemeye çalışan DHA muhabirine arabadan aldığı demir çubuk ile saldırdı. Araya giren polis ekipleri kadını etkisiz hale getirerek kelepçe taktı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Görüntü dökümü:
———————-
-Yakalanan kadınların polise direnmesi
-Ter içindeki attan yükselen buhar
-Kadınlardan birinin DHA muhabirine saldırması
-Kadınların gözaltına alınması
-El konulan at arabası
-Genel ve detay görüntüler

==================

3- ESENLER’DE 7 KATLI BİNADA YANGIN: BİNADAKİ 30 KİŞİYİ İTFAİYE TAHLİYE ETTİ

Soner HASIRCIOĞLU / İSTANBUL,(DHA) – ESENLER’de 7 katlı bir binanın girişindeki elektrik panosunda yangın çıktı. Yangın nedeniyle, binada kalan 30 kişiyi itfaiye ekipleri tahliye etti. Dumandan etkilenen 6 kişi kontrol amaçlı hastaneye kaldırdı. Yangın sonucu bina içerisinde ve girişinde hasar meydana geldi.
Olay, Nine Hatun Mahallesi’nde saat 22.00 sıralarında çıktı. 142. Sokak’taki 7 katlı binanın girişinde bulunan elektrik panosunda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Bina sakinleri oturdukları apartmanın girişinden dumanların yükseldiğini görünce bir süre panik yaşadı. Mahalle sakinlerinin durumu itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine haber vermesi üzerine adrese çok sayıda ekip sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, olay yerinde çok sayıda ambulans hazır bekletildi. Polis ekipleri de sokakta güvenlik önlemi aldı. İtfaiye erleri, bir yandan yanan elektrik panosunu söndürdü bir yandan da binada oturan 30 kişiyi tahliye etti. Tahliye edilenler arasında çocuklar ve kadınların bulunduğu öğrenildi. Tahliye edilen kişiler, olay yerindeki ambulanslarda ayakta tedavi edilirken, dumandan etkilenen 6 kişi ise kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı. Kısa sürede söndürülen panodaki yangın sonrası, bina girişinde ve içerisinde hasar oluştu.

YANGIN CEP TELEFONU KAMERASINDA
Ayrıca, yangın sırasında yaşanan panik anları da vatandaşların çektiği cep telefonu görüntülerine yansıdı. Görüntülerde itfaiye ekipleri hem yangına müdahale ediyor hem de bina sakinlerinin tahliyesini yapıyor. Görüntülerin devamında ise sağlık ekiplerinin dumandan etkilenen vatandaşları ambulansa taşıdığı ve ilk müdahaleyi yaptığı görülüyor.

“BİNA GİRİŞİNDE PATLAMA OLUYORDU”
Olayın yaşandığı binanın üçüncü katında oturan Sami Coşkun, yangın nedeniyle binadan 30 kişinin tahliye edildiğini belirterek, “Gece saat 22.00 gibi oldu olay. Biz dışarı çıkmıştık. Binaya girmeye çalıştık. Bina girişinde patlama oluyordu. Binadan, tahmini 30 kişi tahliye edildi. Yangın sonrası panikleyen 3-5 kişi hastaneye gitti ambulansla. Başka da bir şey yok” dedi. 
Yangınla ilgili inceleme devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————–
-Olayın meydana geldiği yer
-Binanın yanan elektrik panosu
-Bina içinin hasar gören yerleri
-Vatandaşlar ile röp.
-Genel ve detaylar

=========================

4- KADIKÖY’DE HDP MİLLETVEKİLLERİ YOL KAPATTI, TRAFİK FELÇ OLDU

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ- Gamze ŞİMŞEK/ İstanbul DHA 
Kadıköy’de, yasağa rağmen HDP milletvekilleri ile yürüyüş yapmak isteyen gruba polis müdahale etti, 65 kişi gözaltına alındı. Bunun üzerine yolu yaklaşık 1 saat boyunca trafiğe kapatan HDP milletvekillerine vatandaşlar tepki gösterdi.
Kadıköy’de akşam saatlerinde HDP’nin çağrısıyla toplanan grup, Söğütlüçeşme Caddesi’ne çıkıp yürüyüş yapmak istedi. Kaymakamlığın toplanma ve gösteri yürüyüşü yasağı kararını hatırlatan polis, grubun dağılmasını istedi. Ancak grup yürüyüş yapmakta ısrar edince polis müdahale etti. Müdahale sırasında 65 kişi gözaltına alındı. Polisin müdahalesinin ardından HDP milletvekilleri Muazzez Orhan Işık ve Saliha Aydeniz, Rıhtıma doğru ilerleyen bir İETT otobüsünün önüne oturarak yolu trafiğe kapattı. Polis ekipleri yolu açmak için yoğun çaba sarf etti. Bu sırada trafikte bekleyen vatandaşlar HDP milletvekillerine tepki gösterdi. Polisin yaklaşık 1 saatlik ikna çabasının ardından HDP milletvekillerinin otobüsün önünden kalkmasıyla trafik normale döndü. Gözaltına alınan 65 kişi, sağlık kontrollerinin ardından Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 

Görüntü Dökümü:
————
-Grubun yürüyüş yapmaya çalışması 
-Çevik kuvvet ekiplerinin grubun etrafını çevirmesi
-Gözaltına alınanlar
-Milletvekillerinin otobüsün önüne oturması 
-Trafik polislerinin yolu açmaya çalışması 
-Genel ve detay

================

5- HÜNER COŞKUNER HAYATINI KAYBETTİ

İdris TİFTİKCİ/İSTANBUL DHA 
Yakalandığı kemik iliği kanseri nedeniyle bir süredir tedavi gören sanatçı 58 yaşındaki Hüner Coşkuner, hayatını kaybetti.
Tedavi gördüğü hastaneden yoğum bakıma alındığı açıklaması yapılan Hüner Coşkuner’in saat 22.00 sıralarında hayatını kaybettiği öğrenildi. 
Sanatçının yoğun bakıma kaldırıldığı hastanenin açıklaması şöyle:
“Sanatçı Hüner Coşkuner ilk defa Nisan 2020 tarihinde kan hastalıkları bölümü tarafından değerlendirilmiştir. Yapılan incelemeler sonrası kemik iliği kanseri tanısı konmuştur. Tedavilere cevap vermeyen Coşkuner, gelişen nefes darlığı sonrası yoğun bakıma alınmıştır”

Görüntü Dökümü:
———-
ARŞİV

==============

6 – FATİH SULTAN MEHMET KÖPRÜSÜ MAVİ VE TURUNCU RENGE BÜRÜNDÜ

İdris TİFTİKCİ / İSTANBUL DHA 
Fatih Sultan Mehmet(FSM) Köprüsü, 4 Şubat Dünya Kanser Günü’ne dikkati çekmek amacıyla mavi ve turuncu renge büründü. 
Her yıl 4 Şubat’ta kanser hastası bireylere dikkati çekmek amacıyla Dünya Kanser Günü kapsamında birçok farkındalık çalışması yapılıyor. Bu çerçevede, önemli günlerde renk ve ışık gösterileriyle aydınlatılan İstanbul’un simge noktalarından FSM Köprüsü, bu kez de Dünya Kanser Günü için mavi ve turuncu renkle aydınlatıldı.

Görüntü Dökümü:
——–
Köprüden görüntüler

==============

7 – GÜNEŞLİ HAVAYI GÖRENLER MAÇKA PARKI’NA AKIN ETTİ

Zeki GÜNAL / İSTANBUL DHA
İstanbul’da sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde yükselmesiyle güneşli havayı görenler Maçka Parkı’na akın etti. Vatandaşların kimi parkta yürüyüş yaparken, kimi ise çimlerin üzerinde oturdu. Maçka Parkı’nın son durumu havadan görüntülendi.

Görüntü Dökümü:
———-
Maçka Parkı’nın havadan görüntüleri

==============

8 – KAĞITHANE’DE 1 YILDIR PARK HALİNDE BIRAKILMIŞ OTOMOBİL YANDI

Cemil ÖZDEMİR/İSTANBUL (DHA)
Kağıthane’de yaklaşık 1 yıldır park halinde bırakılan otomobil henüz bilinmeyen bir nedenle yandı. Otomobilin bitişiğinde yanmış koltuk bulan polis ekipleri, kundaklama ihtimali üzerinde duruyor. 
Yangın, Hamidiye Mahallesi Çetinkaya Sokak’ta park halindeki otomobilde saat 22.00 sıralarında çıktı. İddiaya göre, yaklaşık 1 yıldır park halinde bırakılmış otomobil henüz bilinmeyen bir nedenle yanmaya başladı. Otomobilden dumanların yükseldiğini gören çevredekiler, bir yandan kovalarla su taşıyarak yangını söndürmeye çalışırken, diğer yandan itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kısa sürede yanan otomobili söndürdü. Polis ekipleri de çevrede önlem alarak incelemelerde bulundu. Yanan otomobilin bitişiğinde ise yanmış bir koltuk bulundu.
 
“KOLTUĞU TEKERİN ÜZERİNE DAYAMIŞLAR ATEŞE VERMİŞLER”
Mahalle sakini Ömer Kazanç “Site içerisinde dolaşıyorduk. Duman kokusu geldi. Sitenin dışına çıktık. Bir aracın yandığını gördük. Yanma şiddetlenmeye başladı. Aracın yanına gittik. Koltuğu tekerin önüne dayamışlar ateşe vermişler. Alev bir anda parladı. Biz su döktük. Söndürdük sonra itfaiyeye haber verdik. Biz ilk müdahaleyi yapmasaydık yanındaki diğer araçlar da yanacaktı. Araç bir yıldır oradaydı. Sahibi var ama nerede oturduğunu bilmiyoruz. Camları kırık değildi. Eski model bir araçtı.” dedi  
Yangınla ilgili çalışma başlatan polis ekipleri, kundaklama ihtimali üzerinde duruyor. 

Görüntü Dökümü
-Zırhlı araçlar
-İtfaiye ve polis ekipleri
-Yanan otomobil
-Otomobilin yanında bulunan koltuklar
-Koltuğun üzerindeki çakmak
-Röp
-Genel ve Detaylar

============================

9- KARAKÖY’DE DENİZDEN CESET ÇIKARILDI 

Haber-Kamera: Zeki GÜNAL/İSTANBUL,(DHA) 
Karaköy Sahili’nde polis ekipleri denizden 22 yaşında bir gencin cesedini çıkardı. Cesedin dün gece Galata Köprüsü’nden denize düştüğü iddia edilen kişiye ait olduğu belirtildi. 
Karaköy Sahili’nde saat 14.30 sıralarında deniz yüzeyinde hareketsiz duran bir kişiyi gören vatandaşlar polise haber verdi. Olay yerine gelen Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi dalgıçları kişiyi bota alarak iskeleye çıkardı. Bir süre sonra gelen sağlık ekipleri ilk müdahalede bulundukları kişinin öldüğünü belirledi. Üzerinden Yusuf Cemal Gürbüz (22) adına düzenlenmiş kimlik çıkan cesedin, dün gece saat 23.30 sıralarında Galata Köprüsü’nden denize düştüğü iddia edilen ve sonrasında yapılan aramalarda bulunamayan kişiye ait olduğu belirtildi. Ceset, polisin olay yeri incelemesinin ardından kimliğinin ve ölüm nedeninin araştırılması için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polis olay sonrası soruşturma başlattı.
 
“AYAĞINDA TERLİK VARDI KAYIP DÜŞMÜŞ OLABİLİR” 
Görgü tanığı Erdal Şimşek “Dün gece 23.30 sıralarında düştü. ‘İmdat’ diye sesler geldi ama suyun üstünde hiç durmadı direk battı. Kabarcıklar çıktı ama kendisi su üstüne çıkmadı. Deniz Polisi ve Sahil Güvenlik ekipleri geldi arama yaptılar ama bulunamadı. Şimdi ölü olarak çıkarılmış genç bir kişi, büyük ihtimal düştü ayağında terlik vardı, kaydı düştü demek ki ama tam olarak ne olduğu belli değil” diye konuştu.
  
Görüntü Dökümü:
————- 
-Karaköy iskelesi 
-İskeleye çıkarılan üstü örtülü ceset 
-Polis ve Sahil Güvenlik ekipleri 
-Sağlık ekiplerinin incelemesi 
-Polis ekiplerinin çalışmaları 
– Görgü tanığı, Erdal Şimşek ile röportaj 
-Genel ve detay görüntüler 

=============================

10- TÜRKİYE ECZACILAR BİRLİĞİ’NDEN ÜNLÜLERE UYARI

– Türkiye Eczacılar Birliği, özellikle pandemi döneminde kullanımı artan takviye edici gıdalarla ilgili açıklama yapıp bu ürünlerin reklamını yapan ünlü isimlere uyarıda bulundu

–  İstanbul Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyesi Eczacı Zozan Padel, 

” ‘Şu ünlü önerdi, o diyorsa işe yarar’ diyerek  aldığınız bir folik asit, aslında vücudunuzdaki eksikliği maskeler. Hastaneye başvurduğunuzda da hasarlar kalıcı olduğu için bu konuda yapılacak bir şey yoktur. O hasarları ömrünüz boyunca taşımak zorunda kalırsınız”

Haber-Kamera: Beyza Nur GÜLER-Güven USTA/İstanbul, (DHA) – TÜRKİYE Eczacılar Birliği  (TEB), Koronavirüs salgıyla birlikte televizyonlarda ve sosyal medyada reklamları artan takviye edici gıdaların, bilinçsiz ve yanlış kullanımına dikkat çekti. Bu ürünlerin reklam yüzü olan ünlülere ise, “Bu tarz ürünlerin reklamlarında yer almayın” uyarısında bulundu.  İstanbul Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyesi Eczacı Zozan Padel, “Sağlığınız için kullandığınız her şey, doktor ve eczacı gözetiminde olmazsa, olmaz. Bu ürünlerin ne komşunun ne de halkça sevilen, bilinen kişilerin ‘Ben kullanıyorum, siz de kullanın’ önerileriyle kullanılmaması gerekir. Ünlü olsun ya da olmasın, reklamın amacı zaten satışı artırmak” dedi. 

Koronavirüs salgınıyla birlikte pek çok kişi vitaminlere yöneldi. Takviye edici gıda kullanan kişilerin sayısı artarken, bu ürünlerin reklamları da her geçen gün çoğalmaya başladı.
Yalnızca televizyon kanallarında değil, sosyal medyada da sıkça karşımıza çıkan bu reklamlar ile ilgili Türkiye Eczacılar Birliği (TEB), vatandaşlara uyarılarda bulundu. Öte yandan tanınmış kişilerin reklam yüzü olduğu ürünleri önermesi de, vatandaşları bilinçsiz tüketime yönlendirdiği için tepki topladı. TEB tarafından yayımlanan açık mektupta, bu tarz ürünlerin yanlış kullanımı sonrası ciddi sağlık sorunlarının yanında, ölümlerin de meydana geldiğini hatırlattı.

“MUHAKKAK BİR HEKİM, ECZACI GÖZETİMİ GEREKİYOR”
Son zamanlarda satışı artan gıda takviyelerinin sağlık profesyonellerinin gözetiminde kullanılması gerektiğini vurgulayan
İstanbul Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyesi Eczacı Zozan Padel, “Takviye edici gıda dediğimiz şeyler de aslında yine sağlık için kullandığımız, gıdalarda ya da doğada mineral halinde bulunan ve bazıları hayvanlardan elde edilen maddeler. Hepsinin ortak bir özelliği var, insan vücudu üzerinde bazı etkileri var. Zaten bu faydalı etkilerinden dolayı bu sıralar çok gündemde ama bize üniversitede daha ilk yılımızda, ‘Ağzınıza aldığınız her şey, potansiyel bir zehirdir’ diye söylerler. Bu gıda için, ilaçlar için hatta su için bile geçerli. Dolayısıyla ambalaj haline getirilmiş, ilaç formuna getirilmiş ürünler şu anda piyasada. Evet bu oldukça faydalı. Ama tek sorun bu ürünler, aynı ilaç gibi komşuya danışılarak, kendi başınıza karar vererek kullanabileceğiniz ürünler değil. Burada da muhakkak bir hekim, eczacı gözetimi gerekiyor” dedi.

BİLİNÇSİZ KULLANIM ÖLÜMCÜL HASTALIKLARA SEBEBİYET VEREBİLİR
Gıda takviyelerinin bazı ilaçlarla etkileşimi olduğunu ve bilinçsiz kullanım sonucunda ölümcül hastalıklara neden olabileceğini vurgulayan Padel, şunları söyledi: 
“Bahsettiğimiz gıda takviyelerinin ilaç etkileşimleri var. Kullandığınız ilaçlarla etkileşebiliyor. Örnek vermek gerekirse, unutkanlık için kullanılan bir ürün, kullandığınız kan sulandırıcılar ile ciddi olarak etkileşip beyin kanaması ya da iç organ kanamaları ve kazalarda kanamanın durdurulamaması gibi ölümcül durumlara sebebiyet verebiliyor. Ya da B12 vitamini vücudumuzda eksikse, geri dönüşsüz hasarlara neden olabiliyor. Felç gibi, konuşma bozuklukları gibi… B12 eksikliğini de folik asit alarak maskeleyebilirsiniz. ‘Bana faydası olmuştu’ ya da  ‘Şu ünlü önerdi, o diyorsa işe yarar’ diyerek  aldığınız bir folik asit, aslında vücudunuzdaki eksikliği maskeler. Hastaneye başvurduğunuzda da hasarlar kalıcı olduğu için bu konuda yapılacak bir şey yoktur. O hasarları ömrünüz boyunca taşımak zorunda kalırsınız”

“NE KOMŞUNUZUN NE DE HALKÇA SEVİLEN, BİLİNEN KİŞİLERİN ÖNERİSİYLE KULLANILAMAZ”
Sağlığınız için kullandığınız her şey, doktor ve eczacı gözetiminde olmazsa olmaz diyen Zozan Padel, “Bu ürünlerin ne komşudan ne de halkça sevilen, bilinen kişilerin ‘Ben kullanıyorum, siz de kullanın’ önerileriyle kullanılmaması gerekir. Ünlü olsun ya da olmasın, reklamın amacı zaten satışı artırmak. Gıda takviyeleri pazarı Türkiye’de hala çok hızlı gelişmekte olan bir pazar. Dolayısıyla da reklamların, satışı artırmak üzerinde ciddi etkisi var. Bir çocuk bile gördüğü bir ürünü, ihtiyacı olup olmadığını bilmeden annesinden isteyebiliyor.  Ne yazık ki çok yaygın bir yanlış inanış var. “Bu ürünler doğal, doğalsa zararı yoktur. Ama unutmayın, mantar da doğal ancak bazı mantarları yediğinizde dakikalar içinde  ölüyorsunuz. Bazı mantar türlerini yediğinizde karaciğerinizde ciddi hasarlar oluşuyor… Dolayısıyla kimse böyle düşünmemeli” diye konuştu. 

“REKLAMLARI VE ÜNLÜLERİN ÖNERİLERİNİ CİDDİYE ALMIYORUM”
Yoğun çalıştığı ve çok yorulduğu dönemde reklamını gördüğü bir vitamini satın aldığını anlatan Hemşire Meryem Ünsal, “Vitamin kullanmıyorum şu anda, meyve sebzeden aldığım kadarıyla… Çalışıyordum ben hemşireyim, çalıştığım zamanlarda yorgunluk oluyordu ve reklamlarda gördüğüm herhangi birini aldım. Zaten bilinen bir markaydı. Reklamları ve ünlülerin önerilerini ciddiye almıyorum ben.  Kesinlikle para kazanmak için yapıyorlar. Onların kullandığını düşünmüyorum. Bir şeyleri satmak için insanlarla oynamamaları gerekiyor bence. Kesinlikle güvenilir değil, para için yapıyorlar” diye konuştu. 

“REKLAMLAR ALDATICI”
Reklamları aldatıcı bulduğunu ifade eden 75 yaşındaki Berkman Gürses ise “Kulaktan dolma bilgilerle değil, doktor kontrolünde vitamin kullanıyorum. Reklamların biraz aldatıcı olduğunu  kabul ediyorum. Bizim kuşak zaten çok reklamla yüz yüze olmadı ama büyük bir bölümü aldatıcı. Bunların tüketimi hızlandırmak için yapıldığını düşünüyorum” ifadesini kullandı

“HERKES PARA İÇİN BU İŞİ YAPIYOR, GÜVENEMİYORUZ”
Vitaminleri kullanırken iştahını kesmemesine dikkat ettiğini ifade eden Cengizhan Elbaşı de, “Herkes para için bu işi yapıyor, güvenemiyoruz herkese. Ben reklamlara göre almıyorum, para odaklı olduğu için onlara pek güvenmiyorum” dedi. 

“REKLAMLARININ ARTMASI ÇOK FAZLA DİKKATİMİ ÇEKTİ”
Özellikle bu dönemde C vitamini çok fazla kullanıyoruz diyen Aleyna Kayış, şöyle konuştu: 
“Ama genelde meyvelerden alıyoruz vitaminleri. Doktorumuza danışmadan da çok fazla kullanmıyoruz. Özellikle vücudumda eksik olan şeyleri almaya dikkat ediyorum. Son dönemde bu ürünlerin reklamlarının artması çok fazla dikkatimi çekti ama doktorumuza danışmadan almamamız gerekiyor”

Görüntü dökümü: 
———————— 
-Eczaneden görüntüler
-Eczaneden alışveriş yapanlar
-Eczacı Zozan Padel ile röp. 
-Vatandaşlar ile röp. 
-Muhabir anonsu(Beyza Nur GÜLER)
-Genel ve detay

DHA FEED

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!