Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- İSTOÇ’TA 4 İŞYERİ YANDI

Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM -Özgür EREN-Soner HASIRCIOĞLU- Buğra AKAY  İSTANBUL DHA
Bağcılar İSTOÇ Ticaret Merkezi’ndeki bir işyerinde çıkan yangın diğer işyerlerine de sıçradı. Yangın nedeniyle 4 işyeri kullanılmaz hale geldi.
Yangın, İSTOÇ Ticaret Merkezi Birinci Yol Sokak üzerinde bulunan bir işyerinde saat 05.30 başladı. Edinilen bilgiye göre, henüz belirlenemeyen bir nedenle bir işyerinde yangın çıktı. Kısa sürede alevler tüm işyerini sardı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. İşyerlerinin bitişik olması nedeniyle alevler yan dükkanlara da sıçradı. İtfaiye ekipleri takviye çağırarak yangına müdahale etti. Yaklaşık bir saat süren müdahale sonucu alevler kontrol altına alındı. İtfaiye ekipleri yanan dükkanlarda soğutma çalışmalarını sürdürüyor. Yangın nedeniyle 4 işyeri kullanılmaz hale gelirken bitişik işyerlerinde de hasar oluştu.
 
Görüntü Dökümü:
———
Olay yerinden görüntü
Söndürme çalışmaları
Sokağı saran dumanlar
Vatandaş ile röp.
Genel ve detaylar

===================

2- İSTANBUL’DA FETÖ OPERASYONU: 23 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Özden ATİK – İstanbul DHA- İSTANBUL’da FETÖ soruşturması kapsamında 23 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları soruşturma bürosu tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında, KHK ile kamu görevinden ihraç edilen 2 emniyet müdürü, 1 komiser yardımcısı, öğretmen ve sağlık çalışanı ile halen kamuda görev yapan bir doktor, kuran kursu öğreticisi, özel sektörde çalışan avukat, doktor ve farklı meslek gruplarına mensup toplam 23 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. FETÖ’nün gizli yazışma programı bylock kullandığı tespit edilen şüphelilerin yakalanması için operasyon başlatıldı.
Şüphelilerin yakalanması için operasyonların sürdüğü öğrenildi.

Reklam Alanı

====================

3- ALKOLLÜ SÜRÜCÜNÜN KULLANDIĞI OTOMOBİL TAKLA ATTI: 3’Ü ÇOCUK 4 YARALI

Çağrı ÇALIŞKAN / İSTANBUL,(DHA) – ATAŞEHİR’de TEM Otoyolu Çamlıca gişeler mevkiinde, alkollü sürücünün kullandığı otomobil polis kontrol noktasındaki beton bariyere çarparak takla attı. Sürücü kazada yara almazken eşi ve 3 çocuğu yaralandı.

Olay, saat 03.30 sıralarında TEM Otoyolu Edirne istikameti Çamlıca Gişeleri mevkiinde meydana geldi. Kaan G.B.’nin kullandığı 34 PB 0779 plakalı otomobil, Çamlıca gişelerinde bulunan polis kontrol noktasına yaklaştığı sırada kontrolden çıkarak beton bariyere çarptı. Çarpmanın etkisiyle takla atan otomobil ters döndü. Sürücü Kaan G.B. kazayı yara almadan atlatırken, araçtaki eşi ile üç çocuğu yaralandı. Yaralılara ilk müdahale polis kontrol noktasında bulunan polis ekipleri tarafından yapıldı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Sürücü Kaan G.B.’ye olay yerinde yapılan kontrolde 1.87 promil alkollü olduğu ortaya çıktı. Alkollü sürücünün ehliyetine el koyulurken Kaan B. G., polis ekiplerine zor anlar yaşattı. Yaralı 3 çocuk ile anneleri ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldığı sırada bir çocuğunu olay yerinde unutan alkollü baba, polisin uyarısı sonucu ambulansa binerek yaralı ailesine refakat etti.

Hasarlı araç çekiciyle otoparka götürülürken, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————–
-Takla atan araçtan görüntü
-Ambulanstan görüntü
-İtfaiye ekiplerinden görüntü
-Polis ekiplerinden görüntü
-Yaralı vatandaşlardan görüntü
-Sürücüden görüntü
-Genel ve detay görüntüler

=====================

4- DHKP-C’NİN SÖZDE TÜRKİYE SORUMLUSU CAFERİ SADIK EROĞLU GÖZALTINA ALINDI

Ali Çağlar TİNBEK / İSTANBUL,(DHA) –  İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Sarıyer’de bir adrese düzenlenen operasyon ile DHKP-C terör örgütünün sözde Türkiye sorumlusu Caferi Sadık Eroğlu’nu gözaltına aldı. 

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlan, ‘Terörden Arananlar’ listesinde ‘gri’ kategoride yer alan ve geçen yıl polisin terör örgütüne yönelik operasyonu sırasında hücre evinin bulunduğu adreste, gizli bir bölmede Ümit İlter ile birlikte yakalandı. DHKP-C’nin sözde Türkiye sorumlusu olduğu bildirilen Caferi Sadık Eroğlu, örgüt kurma ve yönetmekten yargılandığı davada geçen yıl mahkemece tutuklandı. Bir süre önce hakkında ‘ev hapsi’ kararı alınarak cezaevinden tahliye edilen Eroğlu hakkında, itirazlar üzerine yeniden yakalama kararı çıkarıldı. Adli makamların serbest bırakılmasına yönelik itirazının yanı sıra bir başka soruşturma kapsamında Eroğlu’nun kaldığı Sarıyer Armutlu’daki adrese gece saatlerinde operasyon düzenlendi. Eroğlu, operasyon sonucu gözaltına alındı. Zanlı sorgulanmak üzere, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Eroğlu’nun emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

===========================

5- KADIKÖY’DE AĞAÇ ARACIN ÜZERİNE DEVRİLDİ

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN-İsa ALMAÇAYIR/İSTANBUL,(DHA)
Kadıköy’de etkili olan rüzgar ve sağanak yağış sonrasında bir ağaç park halindeki otomobilin üzerine devrildi. Ağaç itfaiye ekipleri tarafından kaldırılırken, otomobilde maddi hasar meydana geldi. Aracının başına gelen sürücü, gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.
Olay sabah 07.00 sıralarında Fenerbahçe Kalamış Caddesi üzerinde meydana geldi. Etkili olan rüzgar ve sağanak yağış nedeniyle defne ağacı park halindeki Altuğ Öncü’ye ait aracın üzerine devrildi. Devrilen ağacı gören bina sakinleri durumu itfaiye ekiplerine haber verdi. İtfaiye ekipleri aracın üzerine düşen ağacı motorlu testere ile parçalara böldü. Olay nedeniyle araçta hasar meydana geldi.

ŞAŞKINA DÖNDÜ
Aracının yanına gelen Altuğ Öncü gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Öncü “Doğal afetlerle yaşamayı öğreniyoruz artık. Geceden park etmiştik. Rüzgar başladığını duyduk ama böyle olacağını tahmin etmemiştik. Ağaç çekilince göreceğiz zarar var mı diye” diye konuştu.

Görüntü dökümü
————-
-Devrilen ağacın görüntüsü
-İtfaiye ekiplerinin çalışması
-Araç sahibinin gelmesi
-Sahibi ile röp
-Ağacın kaldırılması
-Genel ve detay görüntüler

==========================

6- BAYRAMPAŞA’DA ÇELİK BARİYER OTOMOBİLE SAPLANDI; 2 YARALI

Haber-Kamera: Vedat BAYRAKTAR/İstanbul,(DHA) 
Bayrampaşa’da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybederek kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki bariyerlere çarptı. Çelik bariyerlerin otomobile saplandığı kazada iki kişi hafif şekilde yaralandı. İtfaiye ekipleri otomobile saplanan bariyerleri çıkarttı.
Olay, akşam saatlerinde Bayrampaşa 0 3 Otoyolu Aksaray istikameti Sağmalcılar kavşağında meydana geldi. İddiaya göre, Murat M.’nin kullandığı 34 BFJ 895 plakalı otomobil, bilinmeyen nedenle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle yol kenarındaki bariyerlere çarptı. Çelik bariyerlerin otomobile saplandığı kazada sürücü Murat M. ve yanında bulunan Mehmet K. hafif şekilde yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıları ambulansla hastaneye kaldırdı. İtfaiye ekipleri, bariyerleri otomobilden çıkardı. Ardından otomobil çekici ile yoldan kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
Otomobilden detay
İtfaiye detay
Çevreden detay
Çalışmalar detay
Genel görüntü ve detay

=============

7-  KAR YAĞACAĞINI DUYANLAR GÜZEL HAVANIN TADINI ÇIKARTMAK İÇİN SAHİLLERE AKIN ETTİ 

– Bugün 20 derece ama pazartesi günü 0 dereceye düşecek…

Haber-Kamera: Beyza Nur GÜLER-Güven USTA/İstanbul, (DHA) 
İstanbul’da bugün yazdan kalma bir hava vardı.  Yarından itibaren sıcaklıkların düşeceğini ve önümüzdeki günlerde kar yağışı olacağını duyan çok sayıda kişi güneşin tadını çıkartmak için sahillere akın etti. 
İstanbul’da son günlerde hava sıcaklığı yükseldi. Bugün bazı ilçelerde termometreler, 20 dereceyi gösterdi. Ancak yarından itibaren hava sıcaklıklarının aniden düşmesi ve pazartesi günü 0 dereceye inmesi bekleniyor. Pek çok kişi, beklenen kar yağışı ve soğuk hava dalgası İstanbul’a ulaşmadan önce, güzel havanın tadını çıkartmak için Caddebostan Sahili’ne akın etti. Kimi vatandaş çimlerde oturarak arkadaşları ve ailesiyle birlikte piknik yaptı, kimi ise yürüyüş yapıp bisiklete bindi. Oldukça Kalabalık olan Caddebostan Sahili’nde, sosyal mesafe kuralı ise unutulmuştu. 

“İNSANLAR SICAK HAVAYI GÖRÜNCE SAHİLLERE AKIN EDİYOR”
Arkadaşları ile Caddebostan Sahili’nde oturan Özgür Eyüboğlu, “Değişik bir sıcak var. İnsanlar da sıcak havayı görünce sahillere akın ediyor. Kafeler kapalı. Kalabalık oluştu, sosyal mesafe yok, insanlar maske takmıyorlar. Haftaya kar bekleniyormuş ama havaya bakınca kar dışında her şey bekleniyor. Son bir kez kar gelmeden oturalım burada dedik, birkaç gün sonra yeniden otururuz” dedi.

“KAR YAĞARSA ÇIKAMAYIZ DEDİM”
Bir başka vatandaş ise, “Çok sıcak. Fenerbahçe’den yürüyerek gelelim dedik, yarı yolda montu attım. Normal değil tabii bu havalar. Arkadaşıma ‘çıkalım bugün, yürüyüşümüzü yapalım kar yağarsa çıkamayız’ dedim” diye konuştu. 

Görüntü dökümü:
————————-
-Sahilden kalabalık görüntüleri
-Vatandaşlar ile röp.
-Yürüyenler
-Piknik yapanlar
-Genel ve detay

==============

8- VALİLİK: ÇAĞLAYAN’DA EYLEM YAPANLARDAN 9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI; 5’NİN TERÖRDEN KAYITLARI ÇIKTI 

İSTANBUL DHA
İstanbul Valiliği, sosyal medya hesaplarından yapılan toplanma çağrıları üzerine Çağlayan Adliye Meydanı’nda toplanıp dağılmaları yönünde yapılan uyarılarak aldırmayarak, polise direnen 2’si kadın 9 kişinin gözaltına alındığını, şüphelilerden 5’nin terörden polise geliş kayıtları bulunduğunu ve 1’nin Cumhurbaşkanı’na hakaretten arandığının ortaya çıkarıldığını açıkladı.
İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklama şöyle:   
“Sosyal medya hesaplarından yapılan ‘Bugün saat 13.00’te Çağlayan Adliye meydanında toplanma’ çağrıları doğrultusunda, 25 kişilik bir grubun meydanda toplandığı tespit edilmiştir. Toplanan şahıslara İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce, Kağıthane Kaymakamlığınca Umumi Hıfzıssıhha Meclis Kararı ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 32/Ç maddesi uyarınca toplum sağlığının korunması amacıyla açık alanlarda yapılacak toplantı ve benzeri etkinliklerin 11 Şubat 2021 tarihinden itibaren 4 dört gün süreyle yasaklandığı bildirilerek, dağılmaları istenilmiştir. Yapılan uyarılara riayet etmeyerek alandaki eylemi sürdüren ve güvenlik güçlerine mukavemet ederek direnen 7 erkek, 2 kadın 9 şüpheli şahıs Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan T.K, F.Y, C.U, Z.Ç, S.K, M.Y, E.Ö, E.Ç ve R.Y adlı şahıslar hakkında tahkikat işlemleri devam etmektedir. Şahısların yapılan arşiv sorgulamasında; 5 şahısın ‘Silahlı Terör Örgütlerine Üye Olmak ve Yönetmek, Terör Örgütü Propagandası Yapmak’ suçlarından arşiv kayıtlarının olduğu, ayrıca şahısların tamamının “Görevi Yaptırmamak İçin Direnme, 2911 Sayılı Kanuna muhalefet, Görevli Memura Mukavemet, Devletin Birliğini ve Ülkenin Bütünlüğünü Bozma, Tehdit ve Mala Zarar Verme” gibi suçlardan da birden fazla kayıtlarının bulunduğu, R.K adlı şahsın ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan firari olarak arandığı tespit edilmiştir.”

==============

9- BAHÇELİEVLER’DE 14 KATLI BİNANIN 6. KATINDA PATLAMA

Haber-Kamera: İlkay DİKİCİ-Mertcan ÖZTÜRK- Şahin BOZKURT/İSTANBUL, (DHA) – BAHÇELİEVLER’de 14 katlı binanın 6. katında doğal gaz kaynaklı patlama meydana geldi. Patlamanın ardından 2 kişi dumandan etkilendi.
Patlama, Bahçelievler, Basın Sitesi Sokak’ta bulunan 14 katlı binanın boş olan 6. katında saat 16.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, dairede doğal gaz sızıntısı nedeniyle patlama oldu. Apartman sakinleri kendilerini dışarıya attı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık, polis ve İGDAŞ ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, patlamanın ardından çıkan yangına müdahale ederek, söndürdü. Olayda 2 kişi dumandan etkilendi. 2 kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yangının söndürülmesinin ardından İGDAŞ ekipleri binaya giden doğal gazı kesti. Patlamanın gerçekleştiği noktada bomba imha ekipleri incelemelerde bulundu. Yangında dumandan etkilenen bir kişinin kurtarılır kurtarılmaz ekiplere kedisi ‘Lale’yi sorduğu öğrenildi. Dumandan etkilenen kadın ambulansla hastaneye kaldırılırken kedisi Lale’yi itfaiye ekipleri kurtardı. Yangın esnasında binanın hemen önündeki çardakta oturduğunu belirten Sebahat Öncal, “Biz kadınlar olarak çardakta oturuyoruz. O arada komşunun birisi dumanın arayarak dumanın çıktığını söyledi. Mutfaklardan atılan çöp kutumuz var. Oradaki kutudan kapıyı açınca duman çıktı. Dumanın çıkmasıyla 6. Katta patlama oldu. Yaklaşık 10 kişi aşağıdaydık. Mutfaktan yangın çıkınca hemen itfaiye arandı. Dumanda kalanlar oldu onları çıkarttılar. Kızın birisi bayağı bir kötüydü. Kedisi vardı onu çıkarttılar. Çok şükür can kaybı olmadı.” dedi.

Görüntü Dökümü:
————–
(CEP TELEFONU)
-mahsur kalan kedi Lale’yi itfaiye ekibinin tutması
-itfaiyecinin elinde kedinin sahibini aranması
(AKTÜEL)
-Duman görüntüleri
-İtfaiye ekiplerinin daireye giriş anı
-İtfaiye ekiplerinin kediyi kurtarma anı
-kedi ‘Lale’den detaylar
-Muhabir anonsu(İlkay DİKİCİ)
-Binadan detaylar
-vatandaş röportajı
-Bomba imha ekiplerinden detay
-Genel ve detaylar

==============

10- BEYKOZ’DA ORMANLIK ALANDA YANGIN 

Haber- Kamera: Murat KORKMAZ- Gamze ŞİMŞEK / İSTANBUL (DHA) – Beykoz’da ormanlık alanda çıkan, yangın söndürüldü.
Beykoz Mahmutşevket Paşa Köyü’nde bulunan ormanlık alanda saat 16.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyürken, ormandan yükselen dumanları gören köylüler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine Beykoz, Kavacık, Riva ve Sancaktepe itfaiye ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen itfaiye ekipleri alevlere müdahale etmeye başladı. Olayda yaralı ve can kaybı bulunmazken ekiplerin bir saatlik çalışması sonucunda yaklaşık 10 dönümlük arazide çıkan yangın kontrol altına alındı. Mahmutşevket Paşa muhtarı Kemal Özman, “Orman yangınının başladığını duyunca hemen geldim. İtfaiye ekiplerine teşekkür ediyorum. Hızla müdahale ettiler. Aldığım bilgiye göre birileri burada ateş yakmış. Şu an için bir problem yok. Yangın kontrol altında” dedi.

Görüntü dökümü 
—————
-Yangın çıkan ormanlık alan 
-Olay yerindeki itfaiye ekipleri
-İtfaiye ekiplerinin çalışması
-Mahmutşevket Paşa köyü muhtarı ile röp 
-Genel ve detay 

=============

11- İETT OTOBÜSÜNÜ ÇALIP TUR ATAN ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Haber: Halil Sadri YILMAZ / İSTANBUL, (DHA) Maltepe – Kadıköy arasında sefer yapan, park halindeki İETT otobüsünü çalarak, tur attıktan sonra Beyoğlu’na bırakan şüpheli Ali Volkan Ç.(32) hakimlik sorgusunda “Aslında benim Kabataş’a gitmem gerekiyordu ancak gezme olmasın diye Taksim’de otobüsü köprü altında bıraktım” dedi. Hakimlik de şüphelinin “Haksız yere elde bulundurulan anahtarla kilit açmak suretiyle hırsızlık” suçundan tutuklanmasına karar verdi. 
Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edilen şüpheli Ali Volkan Ç. burada savcılığa ifade verdi. Savcılık, şüpheli Ali Volkan Ç.’yi “Haksız yere elde bulundurulan anahtarla kilit açmak suretiyle hırsızlık” suçundan tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk etti.
 
“6 SENE ŞOFÖRLÜK YAPTIM”
Şüpheli Ali Volkan Ç. hakimlik sorgusunda önceki ifadelerini tekrar ettiğini belirterek “Ben özel halk otobüslerinde yaklaşık 10 yıl biletçilik yaptım. 22 yaşından sonra da özel halk otobüslerinde 6 sene şoförlük yaptım. Şu an otel işletmeciliği yapıyorum. Ben otobüsü Bostancı Sahil duraklarından sabah saat 5.00 gibi aldım. Mesleğim gereği sistemi bildiğim için ve bütün otobüs sahiplerini bildiğim için gittim. Normal otobüs şoförü nasıl açıyorsa o şekilde yan hava valfini açtım. Otobüse bindim, her zaman koyduğumuz sol bardak içindeki otobüs anahtarını aldım. Usule uygun şekilde çalıştırdım” şeklinde beyanda bulundu. 

“ASLINDA KABATAŞ’A GİTMEM GEREKİYORDU AMA GEZME OLMASIN DİYE BIRAKTIM”
Otobüsle Taksim’e gittiğini söyleyen şüpheli Ali Volkan Ç. ifadesini şu şekilde sürdürdü: “Aslında benim Kabataş’a gitmem gerekiyordu ancak gezme olmasın diye Taksim’de otobüsü köprü altında bıraktım. Bıraktıktan sonra otobüsün kapılarını, ışıklarını kapattım. Aslında tekrar otobüsü yerine bırakmak istedim. Benim aracım var ancak yanımda o sırada aracım yoktu. O sırada taksi, dolmuş gibi diğer araçlar da yoktu. O anda bunun bir sakıncasının olmadığını düşündüm. Otobüse bir zarar vermedim. Herhangi bir maddi kazanç sağlamadım, bir canı kurtarmak için suç işledim. Pişmanım”
 
TUTUKLANDI
Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği de şüpheli Ali Volkan Ç.’nin “Haksız yere elde bulundurulan anahtarla kilit açmak suretiyle hırsızlık” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Görüntü Dökümü:
———–
-Şüphelinin adliyeye sevki 
-Genel ve detaylar

==============
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!