Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- FALÇATALI SALDIRIYA UĞRAYAN ANNA BUTİM YAŞADIKLARINI ANLATTI

Haber-Kamera: Elif YAVUZ-Buğra BENLİOĞLU/İSTANBUL, DHA
İstanbul’da boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından falçatalı saldırıya uğrayan Ukraynalı Anna Butim, yaşadıklarını anlattı. Saldırgan Mesut Öztürkmen’in iki gün boyunca saldırı için AVM önünde beklediğini söyleyen Butim, “Psikolojim çok bozuk, önceki yüzüm yok” dedi.

“İKİ SANİYE İÇİNDE OLDU HER ŞEY. KİMSE NE OLDUĞUNU ANLAMADI”
İstanbul’da 28 yaşındaki Ukraynalı Anna Butim bir alışveriş merkezinde boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından falçatalı saldırıya uğradı. Yüzünde derin kesikler oluşan genç kadın kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Saldırı anlarını anlatan Butim, “Boşanma davası açtığım kocam yaptı. Bana ‘seni öldüreceğim’ diye mesajlar atıyordu. Uzaklaştırma kararı vardı. Ne adresimi ne oturduğum yeri biliyordu. Kardeşim İstanbul’a ziyarete gelmişti. Onunla dışarı çıktık. Sosyal medyada fotoğraf paylaşmıştık ama sadece ışık fotoğrafıydı. O fotoğrafı görüp AVM önünde iki gün beklemiş. Daha sonra biz otururken saçlarımdan tutup yüzümü kesmeye başladı. Kardeşim ve AVM güvenlikleri tuttu. Öldürmek istedi beni. İki saniye içinde oldu her şey. Kimse ne olduğunu anlamadı. Çok korkuyorum. Onu uzun yıllar hapse atsınlar istiyorum. Üç çocuğu var hiçbiri için üzülmüyor. Saçlarım çok acıdı. Yüzümü nasıl kesti hiç anlamadı. Sonradan anladım ki yanağım gitmiş. Yanağımı tutuyordum. Çok kan aktı yüzümden” diye konuştu.

SALDIRGAN TUTUKLANDI
Genç kadının saldırıya uğramasının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin açıklama yapıldı. Saldırgan Mesut Öztürkmen’in ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçuyla tutuklanarak cezaevine sevk edildiği belirtildi. 
Açıklamada, “15.01.2021 günü saat 12.50 sıralarında ilimiz Bakırköy ilçesinde bulunan bir alışveriş merkezinde meydana gelen ve 17.01.2021 günü bazı basın yayın kuruluşları ile sosyal medya hesaplarında paylaşılan, Ukrayna uyruklu H.B. isimli kadın şahsın boşanma aşamasındaki eşi tarafından kesici aletle saldırıya uğraması olayı ile ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda bahse konu olayı gerçekleştirdiği tespit edilen Mesut Öztürkmen isimli şahıs olay sonrası suçüstü yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yapılan araştırmalarda olayın kıskançlık nedeniyle meydana geldiği belirlenmiştir. Konu ile ilgili yakalanan ve ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan adli makamlara sevk edilen şahıs tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir” denildi.

Görüntü Dökümü-
————–
-Anna Butim röportajı
-Anna Butim’den detaylar
-Hastaneden görüntüler

Reklam Alanı

17.01.2021 – 18.54 Haber Kodu : 210117195

==========================

2- BEYOĞLU’NDA HURDACIDA ÇIKAN YANGIN PANİĞE NEDEN OLDU

Haber -Kamera: Ozan URAL-Buğra AKAY / İstanbul DHA
Beyoğlu’nda atık malzemelerinin toplanıp depolandığı iki katlı binada çıkan yangın yanındaki binalara sirayet etti. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yaklaşık bir saat süren çalışması sonucu yangın söndürüldü.
 
Yangın saat 02.30 sıralarında Beyoğlu Bülbül Mahallesi Kurtuldu Sokak’ta bulunan hurda malzemelerinin bulunduğu iki katlı binada çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın yanında bulunan binalara sirayet etti. Vatandaşların ihbarının ardından olay yerine çok sayıda itfaiye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangın itfaiye ekiplerinin bir saatlik çalışması sonucu kontrol altına alındı. Söndürülen yangında can kaybı yaşanmazken mahalle sakinlerinin panik hali kameralara yansıdı.
Yangın sırasında karşı binalarda yaşayan bazı vatandaşlar evlerinden hortum ile yangına su sıkarak itfaiye ekiplerine yardımda bulunmaya çalıştı. Yangınla ilgili soruşturma sürüyor. 
 
 
Görüntü dökümü:
————–
-Yangının olduğu bina   
-İtfaiye ekiplerinin çalışması 
-Panik yaşayan mahalleli
-Polis ekipleri 
-Alınan güvenlik önlemleri
-Genel ve detay görüntüler

18.01.2021 – 04.13 Haber Kodu : 210118012
18.01.2021 – 00.00 Haber Kodu : 210118013

==========================

3- ÜMRANİYE’DE FRENİ BOŞALAN MİDİBÜS ARAÇLARA ÇARPIP GECEKONDUNUN BAHÇESİNE UÇTU

Haber-Kamera: Çağrı ÇALIŞKAN/ İSTANBUL(DHA)
Ümraniye Esenevler Mahallesi’nde park halinde bulunan servis midibüsü frenleri boşalması üzerine sokak üzerinde park halinde duran üç otomobile çarpıp bir gecekondunun bahçesine uçtu. 

Olay saat 23.00 sıralarında Ümraniye Esenevler Mahallesi Çamlı Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre sokak üzerine çalışır vaziyette, park halinde bulunan 34 LYL 998 plakalı servis midibüsünün bir anda frenleri boşaldı. Freni boşalan midibüs sokak üzerinde bulunan üç araca çarptıktan sonra sokağın sonunda bulunan gecekondunun bahçesine girdi. Kazanın gürültüsünü duyan çevre sakinleri sokağa döküldü. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Midibüsün içerisinde kimsenin olmadığı öğrenilirken sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle sokağın boş olması olası bir yaralanma ve can kaybını önledi. 

POLİS VATANDAŞLARI EVLERİNE DÖNMESİ İÇİN UYARDI
Kazanın ardından sokağa çıkan vatandaşlar, polis tarafından evlerin dönmeleri konusunda uyarıldı. Sokak üzerinde hasar gören otomobil sahibi, “Nasıl olduğunu görmedik. Sesini duyduk. Burada oturuyoruz zaten. Pert olan araç bizimki. Arabanın arka tarafı yukarı bakıyordu. Çevirmiş arabayı. Bizim aracımız diğerine çarpmış.  Arabanın zaten sol ön tekerleği bahçenin parmaklıklarını aşmış. Eğer bahçe demirleri olmasaymış hepsini alıp götürebilirmiş.” dedi. 

“BAHÇE İÇERİSİNDE BULUNAN DEMİRLER ENGELLEDİ. HASAR BÜYÜK”
Midibüsün sahibi ise “Sabah servise gitmek için çalıştırmıştık. Araç kızaklamış gitmiş aşağıya. Boştu araç, içerisinde kimse yoktu. Evin önünde park halindeydi.” ifadelerini kullandı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken gecekondu sahibi Yaşar Erdem “Yatma saatimiz gelmişti, yatma hazırlığı yapıyorduk.  Haberlere falan baktık, yatacaktık. Evimiz 50 cm ile kurtuldu. Ama hasarım büyük benim. Midibüsü çalıştıran arkadaşa alkol muayenesi yapılmasını istiyorum.  Normal bir insan bu işle uğraşmaz bu saatte. Evime ortadan da girebilirdi. Bizi de öldürebilirdi. Neticede burada oturuyorduk. Koskoca demirleri yıkan midibüs, evin duvarını da yıkardı. Evin önünde bulunan elektrik direği ve bahçe içerisinde bulunan demirler engelledi. Hasar büyük.” dedi. 

Görüntü Dökümü:
————–
-Polis ekiplerinden görüntü
-Hasar gören otomobillerden görüntü
-Sokak üzerinden görüntü
-Bahçeye giren minibüsten görüntü
-Araç sahibi ile röp
-Minibüs sahibi ile röp
-Gecekondu sahibi ile röp
-Genel ve detay görüntüler

18.01.2021 – 01.35 Haber Kodu : 210118004

==========================

4- SULTANGAZİ’DE POLİS SOKAK HAYVANLARINI BESLEDİ

Ali Çağlar TINBEK/İSTANBUL (DHA)
Sultangazi’de polis, kış şartlarında yiyecek bulamayan sokak hayvanlarını besledi.
Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına yönelik mama dağıtımı gerçekleştirildi. Ekipler, belediyenin desteğiyle yanlarında getirdiği mamalarla Sultangazi Kent Ormanı ve mezarlık etrafında bulunan kedi ve köpekleri besledi.

Görüntü Dökümü:
———–
-Polislerin hayvanları beslemesi

17.01.2021 – 22.22 Haber Kodu : 210117204

==========================

5- POLİS EMİNÖNÜ’NDEKİ CANLARI UNUTMADI

Ersan SAN/İSTANBUL, (DHA)- FATİH’te polis, sokağa çıkma kısıtlamasında soğuk havada aç kalan kuşların yanı sıra kedi ve köpekleri unutmayarak onları besledi.
Fatih ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, koronavirüs ile mücadele kapsamında ilan edilen 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasında aç kalan köpek ve kediler için temin ettikleri mamaları sokaklarda yerleştirdi. Ekipler, gün boyu aralıklarla sevimli dostları severek karınlarını doyurdu. Kedi ve köpeklerin yanı sıra aç kalan kuşları da unutmayan ekipler, Eminönü Meydanı’nda hafta içi ziyaretçiler tarafından buğday atılarak karınları doyurulan güvercinleri de besledi.

Görüntü Dökümü:
————–
Polislerin kedi ve köpeklere mama vermesi
Polsilerin güvercinlere yem atması
17.01.2021 – 19.24 Haber Kodu : 210117202

==========================

6- BELGRAD ORMANI’NDA EŞSİZ KAR MANZARALARI HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Elif YAVUZ-Ersan SAN-Buğra BENLİOĞLU/İSTANBUL, (DHA)
İSTANBUL’da etkili olan kar yağışı nedeniyle Belgrad Ormanı beyaza büründü. Eşsiz kar manzaraları havadan görüntülendi.
İstanbul’da beklenen kar yağışı etkili oluyor. Kentte birçok yer beyaza bürünürken, Belgrad Ormanı da eşsiz kar manzarasına ev sahipliği yaptı. Yüzlerce ağaç lapa lapa yağan karla örtüldü. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle sessizliğin hakim olduğu ormanda boş kalan piknik masaları da karla kaplandı. Aralıklı kar yağışının devam ettiği ormanda kartpostallık görüntüler ortaya çıktı. Eşsiz kar manzaraları havadan görüntülendi.

Görüntü Dökümü:
——————–
EK
Havadan kar manzaraları
-Belgrad Ormanı’nda kar yağışı
-Karla kaplanan ağacalar
-Mesire alanında boş kalan piknik masaları
-Neşet Suyu dereden detaylar
-Muhabir anonsları (Elif YAVUZ)
-Ormandaki kuş ve köpeklerden detaylar

17.01.2021 – 17.40 Haber Kodu : 210117181

==========================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!