Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: KANAL İSTANBUL PROJEMİZİN BÜTÜN ETÜT ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI, ONLARA RAĞMEN YAPACAĞIZ

Haber: Gülseli KENARLI – Kamera: Harun UYANIK / İstanbul, (DHA)
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Buradan altını çizerek söylüyorum; millete küsülmez, milletle inatlaşılmaz, millete husumet beslenmez, millete rağmen iş yapılmaz. Bu temel hakikatleri kabul etmeden siyaset yapmaya kalkanın sonu hüsran olur. Kanal İstanbul projemizin bütün etüt çalışmaları tamamlandı, şimdi yeni çalışmalara başlayacağız. Onlara rağmen yapacağız. Kanal İstanbul’la, İstanbul nasıl güzelleşecek görecekler” dedi.
AK Parti İstanbul 7. Olağan İl Kongresi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan kongrede kürsüye geldiği sırada, görme engelli Tuana Şahin, “Beraber yürüdük biz bu yollarda” ve “bana her şey seni hatırlatıyor” şarkılarını seslendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Şahin’e eşlik etti. 
Erdoğan’ın konuşması sırasında tribünlerde dev Türk bayrağı açıldı. 

“BU SADECE BİR VİRGÜL”
Cumhurbaşkanı Erdoğan kongrede yaptığı konuşmasında, Osman Nuri Kabaktepe’yi İstanbul İl Başkanı yaptıklarını belirterek, “İstanbul’umuzda devraldığı sancağı çok daha yukarılara taşıyacağına inanıyorum. Bayram Şenocak kardeşime ve ekibine de hizmetleri sebebiyle şahsım, bütün yol arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Bu iş bugün burada bitmiyor. Bu sadece bir virgül. Kendisiyle farklı platformlarda çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

“ALTERNATİFSİZ KONUMDA BULUNMAMIZI İŞTE BU DEĞİŞİM GERÇEĞİNE BORÇLUYUZ”
Erdoğan, “Bu süreçte ilçe teşkilatlarımızda yüzde 70’i, il teşkilatlarımızda yüzde 65’i bulan oranlarda yeni isimler bayrak yarışında nöbeti devraldı. Bu gece saat 03.00’e kadar beraber çalıştık, başkan vekilim, teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcım, Fatma Betül Sayan Kaya, birlikte çalıştık. Şu anda mevcut yönetimimizin yaş ortalaması 39. Genç, dinamik bir yapıyla inşallah yola devam. Yönetimimizde en son bildiğim kadarıyla 15 hanım kardeşimiz vardı. Bu da AK Parti’nin diğerlerinden farklı yanını ortaya koyuyor. Aynı şekilde bir o kadar da genç var. Bunlar da 30 yaş grubu altında. Bu bir şeyi gösteriyor. AK Parti, dinamik bir parti. AK Parti, bugünü değil, geleceği kuşatan bir parti. Kuruluşunun üzerinden 20 yıla yakın süre geçtiği halde hala Türkiye’nin en büyük partisi olmamızı, hala Türkiye’nin yönetiminde alternatifsiz konumda bulunmamızı işte bu değişim gerçeğine borçluyuz” diye konuştu. 

“EĞER HAKKINI VERİR BEDELİNİ ÖDERSENİZ BU ŞEHİR SİZİ SIRTINDA DA TAŞIR, SİZİ ZİRVEYE DE YÜKSELTİR”
Erdoğan, “İstanbul için merkezi güldan yani dünyanın merkezi demek, İstanbul Fatih’in olduğu kadar Akşemsettin ve daha nice gönül sultanlarının şehridir. Böyle bir şehre hangi unvanla olursa olsun hizmet etmek şereflerin en büyüğüdür. İstanbul’u anlamadan Türkiye’yi anlayamazsınız. İstanbul’u kavramanın en güzel yolu ona şairlerin gözüyle bakmaktır” diyerek sözlerini şöyle dürdürdü:
“Bu şehri seviyorsanız önce onun hakkını vereceksiniz, önce bedelini ödeyerek ona hizmet edecektir. Eğer hakkını verir bedelini öderseniz bu şehir sizi sırtında da taşır, sizi zirveye de yükseltir.” 

Reklam Alanı

“BİZ CEVABIMIZI GECELER BOYU SÜREN SELALARIMIZLA VERDİK”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’a hizmet davalarından asla vaz geçmediklerini belirterek, “Onlar Yeni Zelanda’daki katilin ağızında Ayasofya’yı kurtaracağız dediler. Bizler cevabımızı Ayasofya’yı 86 yıl sonra ibadete açarak verdik. Onlar bu şehrin duvarlarına ‘zulüm 1453’de başladı’ yazarak verdiler. Bizler ‘büyük ve güçlü Türkiye’ dedik. Onlar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde başlattıkları darbeyle mesajlarını verdiler, bizler şehadete yürüyerek cevabını verdik. Bira kutularıyla beraber o camilerimize girenler bu ahlaksızlar edepsizler değil mi? İşte o gezi olaylarında da onların hesabını bunlara sordular. Bundan sonra böyle bir yola başvuracak olurlarsa bu millet onlara cevabını verir. Biz cevabımızı geceler boyu süren selalarımızla verdik” dedi. 
Erdoğan, “Hiç kimsenin bu şehre, bu ülkeye bu millete kem gözle bakmasına müsaade etmeyeceğiz. Hizmet mücadelesinde elbette eksiklerimiz, belki hatalarımız olmuştur. Hiç kimse merak etmesin hepsi onarılır, giderilir. Önemli olan hizmet iradesini güçlendirerek sürdürmektir. Bizim İstanbul’u aşkla seviyoruz ifademiz sadece bir iyi niyet beyanı değildir.” şeklinde konuştu. 

“ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ İNŞASINDA SONA GELİYORUZ, O MALUM ZATLAR VAR YA ONLARA RAĞMEN”
Erdoğan, “Atatürk Kültür Merkezi inşasında sona geliyoruz, o malum zatlar var ya onlara rağmen. Yaparsak biz yaparız, AK Parti yapar. Çok farklı bir projeyi oraya inşa ettik ve kısa zamanda bitiyor. Diğer tarafta özel sektör yine camiyi Taksim Meydanı’na inşa ediyor, o da on yılların hayali. İstanbul-İzmir otoyolunu tamamlayarak 3.5 saate, Bursa’yı 1 saate düşürdük. Kuzey Marmara Otoyolu’nu tamamlamak üzereyiz. Avrasya Tüneli’ni bütün insanlığın hizmetine sunduk mu? Sunduk” şeklinde konuştu. 
Erdoğan Haliç yat limanı ve kompleksi projesinin de gelecek yıl tamamlanacağını söyledi. 

ÇAMLICA TELEVİZYON KULESİ 
Erdoğan, “Ben burada ne anlatıyorum. Yatırımlardan bahsediyorum. Bu CHP’lilerden böyle bir şey dinlediniz mi? Biz bu millete hizmetkar olmaya geldik, efendi olmaya değil. Şimdi beğenmiyorlar ya, engellemeye çalışıyorlar ya, Kanal İstanbul projemizin bütün etüt çalışmaları tamamlandı, şimdi yeni çalışmalara başlayacağız. Onlara rağmen yapacağız. Kanal İstanbul’la, İstanbul nasıl güzelleşecek görecekler” diye konuştu.
Erdoğan, Çamlıca Tepesi’ndeki televizyon vericileri temizlediklerini yeni televizyon kulesinin yapıldığın belirtti. Erdoğan, Televizyon kulesi konusunda, salonda bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’a seslenerek, “Yalnız Binali Bey o mimari bana ait” dedi. 

“BU DEFA İZMİRLİLERİ ÇOK FARKLI GÖRDÜM, HESABINI SORACAK”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçen bir hanımefendi “35 yıldır İzmir’i siz yönetiyorsunuz, her yağmurda karda mahvoluyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu’da kuzu kuzu dinliyor. İşte hafta başı İzmir’deydik. Ben bu defa İzmirlileri çok farklı gördüm, hesabını soracak” şeklinde konuştu. 

“ŞEYTANLA BİLE İŞ BİRLİĞİNE GİRENLERİ, SANDIKTA MUHAKKAK İFŞA EDECEĞİZ”
Erdoğan, “İstanbul’u karanlık ve sapkın ajandalarına aparat yapmaya kalkanları, bu uğurda gerekiyorsa şeytanla bile iş birliğine girenleri, sandıkta muhakkak ifşa edeceğiz. Bunlar teröristlerle birlikte değil mi? Bunlar şeytanla iş birliği içinde değil mi? Ama ne oldu? Biz bunlara Cudi’yi, Gabar’ı, Tendürek’i, Bestler Deresi’ni mezar yaptık. İstanbul’a tuğla üstüne tuğla koyan herkese, Allah razı olsun diyecek, bu aziz şehre acı çektiren herkesten bunun hesabını sandıkta soracağız” dedi. 

“GEÇEN HER GÜNÜ SEÇİM GÜNÜYMÜŞ GİBİ KABUL EDEREK ÇALIŞACAĞIZ”
Erdoğan, seçimlere dikkat çekerek, “Önümüzde Ramazan var, Ramazanı çok çok iyi değerlendirmemiz lazım. Seçim tarihine kadar geçen her günü seçim günüymüş gibi kabul ederek çalışacağız. Seçim günü de sandıklara sahip çıkacağız. Daha 2 yıl önce sandıklarda ve birleştirme tutanaklarında çekilen ve çekilmeye çalışan oyunları unutmadık” şeklinde konuştu. 

“MİLLETE KÜSÜLMEZ, MİLLETLE İNATLAŞILMAZ”
Erdoğan, salonda bulunan partililere seslenerek, “Buradan altını çizerek söylüyorum; Millete küsülmez, milletle inatlaşılmaz, millete husumet beslenmez, millete rağmen iş yapılmaz. Bu temel hakikatleri kabul etmeden siyaset yapmaya kalkanın sonu hüsran olur” dedi. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki salı günü İnsan hakları eylem planını ve bir sonraki hafta ise ekonomi reform paketini açıklayacaklarını belirtti. 

“İSTANBUL BATAK İÇERİSİNDE ONLARDA BODRUMDA FANTEZİDE”
Erdoğan, “İstanbul batak içerisinde onlarda Bodrum’da fantezide, seyahatte. Biz dertliyiz, dertli. Ben bütün geçmişlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” diye konuştu. 

Görüntü Dökümü: 
——————
– Erdoğan’ın kürsüye gelmesi 
– Şahin’in şarkı söylemesi 
– Erdoğan’ın eşlik etmesi 
– Salondan görüntüler
– Erdoğan’ın konuşması 
– Detaylar 

24.02.2021 – 19.29 Haber Kodu : 210224235

================================

2- OSMAN NURİ KABAKTEPE: 2023’E KİMSE ŞİMDİDEN HEVESLENMESİN, GEREK YOK, SEÇİM BİZİM İSTANBUL DA BİZİM

Haber: Gülseli KENARLI – Kamera: Harun UYANIK / İstanbul, (DHA)
AK Parti İstanbul 7. Olağan İl Kongresi’nde il başkanlığına seçilen Osman Nuri Kabaktepe, “Hedefimiz ‘İstanbul biziz, biz de İstanbul’uz’. 2023’e kimse şimdiden heveslenmesin, gerek yok,  seçim bizim İstanbul da bizim” dedi.  
Osman Nuri Kabaktepe, kongrede delegelerin oylarının tamamını alarak AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’na seçildi. Kabaktepe seçimin ardından açıklamalarda bulunarak, “Hakikaten mutluluğumu, hissiyatımı ifade etmek için kelime bulmakta zorlanıyorum. Dünyanın başkenti, dünyanın göz bebeği olan İstanbul gibi bir şehrimizde Ak Partimizin il başkanı olmanın huzuru ve mutluluğu apayrı bir şey. Bunu anlatmak zor. Ancak ne hissettiğimizi yaparak göstereceğiz. İstanbulluya hizmet ederek göstereceğiz, İstanbullunun alıştığı hizmet standardının eksilmesine müsaade etmeyerek göstereceğiz” dedi. 

“SEÇİM BİZİM İSTANBUL DA BİZİM”
Kabaktepe, seçim çalışmaları ve hedefleri konusunda ise “Seçim günüymüş gibi çalışacağız, aslında şifrelerini vermiş oldum. Yani İstanbullumuzda bizim dokunmadığımız kişi, dokunmadığımız bina, dokunmadığımız genç kadın, girmediğimiz sokak, çalmadığımız kapı kalmayacak. Bunlar için çok farklı yöntemlerimiz var, çok farklı çalışma kültürlerimiz var. 20 yıldır yaptığımız işleri daha da fazla hem adet olarak çoğaltacağız, hem çeşitlilik olarak geliştireceğiz. Ve İstanbullumuzda bu bahsettiğim her yere ulaşmak, her kapıya dokunmak dediğimiz süreci gerçekleştireceğiz. Halkımız süreç içerisinde bunların hepsini yaşayacak ve görecek. Hedefimiz ‘İstanbul biziz, biz de İstanbul’uz’. 2023’e kimse şimdiden heveslenmesin, gerek yok, seçim bizim İstanbul da bizim” ifadelerini kullandı. 

“EN BÜYÜK DEĞER BENİM BU GÖREVLE GÖREVLENDİRİLMİŞ OLMAMDIR”
Osman Nuri Kabaktepe, “Bizim teşkilatımızda görev alan arkadaşlarımızın hepsi değerlidir” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: 
“‘Oradan geldi, buradan geldi’ bunlar çok anlamsız tanımlamalar ve cümleler. Ben de bu arkadaşların, bu AK Parti davasına mensup olan dava kardeşlerimizden birisi olarak bu görevle görevlendirildim. En büyük değer benim bu görevle görevlendirilmiş olmamdır. Bunun dışından değerin tamamına ‘hadi oradan, hadi oradan’ diyorum.” 

Görüntü Dökümü:
———————
– Kabaktepe’nin açıklamaları 

24.02.2021 – 23.00 Haber Kodu : 210224253

===============================

3- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A SÜRPRİZ YAPARAK ŞARKI SÖYLEYEN TUANA ŞAHİN KONUŞTU

– “Sürpriz yapmış olduk, biraz heyecanlandım çünkü ilk defa Cumhurbaşkanımıza türkü söyleyecektim”

Haber: Gülseli KENARLI – Kamera: Harun UYANIK / İstanbul, (DHA)
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sahnede sürpriz yaparak şarkı söyleyen 19 yaşındaki görme engelli Tuana Şahin, “Bir hafta falan prova yaptık daha hazır olabilmek için. Şimdi de sürpriz yapmış olduk. Biraz heyecanlandım çünkü ilk defa Cumhurbaşkanımıza türkü söyleyecektim” dedi.
AK Parti İstanbul 7. Olağan İl Kongresi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan kongrede kürsüye geldiği sırada, görme engelli Tuana Şahin, “Beraber yürüdük biz bu yollarda” şarkısını seslendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Şahin’e eşlik etti.
Kongrenin ardından 19 yaşındaki görme engelli Tuana Şahin, “19 yaşındayım, müziğe kendimi bildim bileli devam etmekteyim. Şu anda üniversite sınavlarına hazırlanıyorum. Müzik yapmak istiyorum, ses ile alakalı, şan ile alakalı hedeflerim var” dedi. 

“ŞİMDİ DE SÜRPRİZ YAPMIŞ OLDUK”
Tuana Şahin, bugün sahneye çıkmadan önce prova yaptıklarını belirterek, “Bir hafta falan prova yaptık daha hazır olabilmek için. Şimdi de sürpriz yapmış olduk. Biraz heyecanlandım çünkü ilk defa Cumhurbaşkanımıza türkü söyleyecektim ve onu gördüğüm için biraz heyecanlandım. Ama güzel söylemeye çalıştım” dedi. 
Tuana Şahin, şarkısına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşlik etmesi ve sonrasında sohbetlerini şöyle anlattı: 
“Çok sevindim, biraz duygulandım. Kendimle gurur duydum. Kendisine teşekkür ederim. ‘Sesin çok güzel’ dedi, tebrik etti, ‘maşallah, maşallah’ dedi. Biraz fotoğraf çektirdik, ondan hemen indim sahnede” 

Görüntü Dökümü:
———————
– Erdoğan’ın kürsüye gelmesi 
– Şahin’in şarkı söylemesi 
– Erdoğan’ın eşlik etmesi 
– Salondan görüntüler
– Tuana Şahin ile röportaj
– Detaylar  

24.02.2021 – 18.03 Haber Kodu : 210224225
24.02.2021 – 20.34 Haber Kodu : 210224249

===========================

4- ESENYURT D-100 KARAYOLU YAN YOLDA SİLAHLI KAVGA; 4 YARALI 

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU / İstanbul DHA
Esenyurt, D-100 Karayolu yan yol üzerinde gece saatlerinde iki grup arasında henüz bilinmeyen bir nedenle silahlı kavga yaşandı. Silahlı kavga sonucu 4 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralananların kendi imkanlarınla çevre hastanelere gittikleri öğrenilirken, polis ekipleri kaçan şüphelileri yakalamak için bölgede geniş çaplı araştırma başlattı. 

Olay Esenyurt, D-100 Karayolu yan yol Edirne istikametinde gece saat 00.45 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, D-100 Karayolu Cumhuriyet Mahallesi yan yol üzerinde karşı karşıya gelen ve isimleri öğrenilemeyen iki grup arasında henüz bilinmeyen bir nedenle silahlı kavga çıktı. Açılan ateş sonucu isimleri öğrenilemeyen 4 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Çevredeki vatandaşlar durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Bu sırada yaralananlar da dahil olmak üzere iki grup araçlara binerek hızla olay yerinden uzaklaştı. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Açılan ateş sonucu yaralananların kendi imkanlarınla Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi ve çevre hastanelere gittikleri öğrenildi. Yaralıların hastanede tedavileri sürüyor. 

Polis ekipleri olayın yaşandığı yan yol üzerinde geniş çaplı inceleme yaptı. Polis ekipleri olayın meydana geldiği yan yolu bir süre araç geçişine kapatırken, açılan ateş sonucu etrafa dağılan boş kovanları ise tek tek numaralandırılarak incelediği görüldü. Çevredeki vatandaşlardan da olay hakkında bilgi alan polis ekiplerinin güvenlik kamera incelemesi yaptığı görüldü. Polis ekiplerinin olay sonrası kaçan kişileri yakalamak için bölgede geniş çaplı araştırma başlattıkları öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 

Görüntü Dökümü:
————————-
– Olayın meydana geldiği yer
– Polis ekiplerinin çalışması
– Yerdeki boş kovanların görüntüsü
– Genel ve detaylar 

25.02.2021 – 06.47 Haber Kodu : 210225004

========================

5- ATAŞEHİR’DE KISITLAMADA KAZA YAPAN GENÇLERİN RAHAT TAVIRLARI DİKKAT ÇEKTİ

Haber-Kamera: Yılmaz OKUR, Çağrı ÇALIŞKAN / İSTANBUL,(DHA)
Ataşehir’de içinde üç kişinin olduğu otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi ile önce kaldırıma çıktı, ardından bir apartmanın bahçesine girdi. İddiaya göre sürücü olay yerinden kaçtı. Daha sonra olay yerine gelen bir kişi kazayı kendisinin yaptığını ve korkup kaçtığını öne sürdü. Kaza anında otomobilde bulunanlardan biri polise zor anlar yaşatırken rahat tavırlarıyla dikkkat çekti. Görüntü almaya çalışan basın mensuplarını da tehdit etti.

Kaza saat 03.30 sıralarında Kayışdağı Mahallesi, Kayışdağı Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre içerisinde üç kişinin olduğu 34 GH 6316 plakalı otomobil hızla ilerlediği sırada sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi ile kayarak kaldırıma çıktı. Kaldırımdaki dubaları yıkan otomobil bir apartmanın bahçe kapısını kırarak içeri girdi. Kazadan hemen sonra sürücü olay yerinden kaçtı.

POLİSE ZORLUK ÇIKARDI, BASIN MENSUPLARINI TEHDİT ETTİ
Kaza sırasında otomobilde bulunan Berat Şahin, polis ekiplerine uzun süre direndi. Kaza yapan sürücünün panik yaparak olay yerinden kaçtığını iddia eden Şahin, telefonla ulaştığı ve olay yerine getirttiği Hasan Furkan’ın kazayı yapan sürücü olduğunu iddia etti. Bu sırada olayı görüntülemeye çalışan basın mensuplarını tehdit ederek görüntüleri yayınlamamalarını istedi. 

KAZA ANINDA DÖNME DOLAP GİBİ DÖNDÜK
Olay yerine gelerek kazayı kendisinin yaptığını iddia eden Hasan Furkan isimli kişi polisin kaza ile ilgili sorduğu sorulara çelişkili cevaplar verdi. Bu sırada araya giren Berat Şahin, “Kaza anında dönme dolap gibi döndük, ben bile vurduğumu bilmiyorumki arabaya” şeklinde konuştu.  

Rahat tavırlarıyla dikkat çeken Berat Şahin, “Biz arkadaşla beraber otelden çıktık, arkadaşın babaannesi rahatsızdı oraya gidecektik. Buradan geliyorduk, arkadaşım süratliydi, yerde herhalde mazot var, araba altımızdan kaydı. Ondan sonra hiçbir şey bilmiyorum. Ben de yola mazot dökenden şikayetçiyim. Polis park halindeki arabaya vurduğumuzu söylüyor ama biz hiçbir şey görmedik. Polis arabada üç kişi olduğumuzu iddia ediyor ama biz iki kişiydik” ifadelerini kullandı.  

BÜYÜK BİR GÜRÜLTÜ İLE UYANDIK
Kontrolden çıkan otomobilin bahçesine girdiği apartmanda oturan Musa Tanrıkulu yaşananlarla ilgili olarak; “Sese uyandık, büyük bir gürültü ile uyandık. Pencereden baktığımızda bu vaziyetteydi. İndim aşağıya iki kişilerdi, biri bu arkadaş, diğeri gitti galiba, gördüğümüz bu kadar yani” şeklinde konuştu.

SOKAĞA ÇIKMA KSITLAMASINI İHLALDEN İDARİ PARA CEZASI KESİLDİ
Kaza anında otomobil içinde oldukları iddia edilen üç kişiye sokağa çıkma kısıtlamasının bulunduğu sırada herhangi bir izinleri olmadan dışarı çıktıkları için idari para cezası kesildi.
Apartmanın bahçesine giren otomobil çekici yardımıyla kaldırılarak otoparka çekildi. Kaza ile ilgili soruşturma devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————–
-Kaza yapan otomobil
-Kazada hasar gören bahçe çitleri
-Berat Şahin’in basın mensuplarını tehdit etmesi
-Berat Şahin ile röportaj
-Apartman sakini ile röportaj
-Olay yerine gelip sürücü olduğunu iddia eden kişiye alkol testi yapılması
-Otomobilin kaldırılması
-Genel ve detay görüntüler

===========================

6- PENDİK’TE PLASTİK YÜKLÜ KAMYON ALEV ALEV YANDI

Haber-Kamera: Ali Kerem BENGİ / İstanbul DHA 
Pendik Kuzey Marmara Otoyolu’nda plastik yüklü kamyon alev alev yandı. Olay, Kuzey Marmara Otoyolu Mecidiye Kavşağında saat 06.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Kamber Akkaya yönetimdeki 41 YT 132 plakalı plastik ham madde yüklü kamyon seyir halindeyken motor kısmından dumanlar ve sesler çıkmaya başladı. Akkaya’nın arkadaşıyla birlikte araçtan inerek motor kısmını kontrol etmek istediği sırada bir anda alevler yükseldi. Alevlere yangın tüpüyle müdahale eden Akkaya başarılı olmayınca durumu itfaiye ve jandarma ekiplerine bildirdi. İtfaiye ekipleri yangını söndürürken, kamyon kullanılamaz hale geldi. Jandarma ekipleri de olay yerinde güvenlik önlemi aldı. 
Kamyon sürücüsü Kamber Akkaya “100 Metre ilerde bir ses geldi. Kamyon bir anda yanmaya başladı. Yangın tüpleriyle müdahale ettik. Ama söndüremedik. İtfaiye ekipleri olay yerine çok geç geldi” dedi.

Görüntü Dökümü 
———–
(CEP TELEFONU KAMERASI)
-Kamyon alev alev yanması 
-Dumanlardan detaylar

(AKTÜEL GÖRÜNTÜ)
-İtfaiye ekiplerin çalışması 
-Kamyondan detaylar
-Kamyon sürücüyle röp.
-Jandarma ekiplerinden detaylar 
-Genel ve detaylar

=============================

7- BEŞİKTAŞ’TA KONTROLDEN ÇIKAN CİP BENZİN İSTASYONUNA GİREREK TAKLA ATTI

Murat DELİKLİTAŞ-Cemil ÖZDEMİR/İstanbul,(DHA)
Beşiktaş’ta, kontrolden çıkan cip kaldırıma çarparak benzin istasyonuna girdi. Akaryakıt pompasının demir bariyerine vurarak takla atan cipteki 2’si kadın 4 kişi yaralandı. 
Olay, Büyükdere Caddesi Etiler yol ayrımında dün saat 20.20 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Barbaros Bulvarı’ndan Levent yönüne giden 34 YZ 2278 plakalı cip, henüz belirlenemeyen bir nedenle sürücüsünün kontrolünden çıkarak kaldırıma çarptı. İçinde 2’si kadın 4 kişinin bulunduğu cip, daha sonra yol kenarındaki tabela ve aydınlatma direğine vurarak benzin istasyonuna girdi. Akaryakıt pompasına doğru ilerleyen cip, pompanın demir bariyerine çarpıp takla attı. Kaza sonucu, cip içinde bulunan 4 kişi yaralandı. Kazayı gören benzinlik çalışanları olayı polis ve sağlık ekiplerine haber verdikten sonra yaralıların yardımına koştu. Araçtan çıkarılan yaralılar, sağlık görevlilerince olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Özel bir hastanede tedavi altına alınan yaralılardan bir kadının sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenildi. İtfaiye ekipleri, araçta yangın çıkma olasılığına karşı kazaya köpük sıkarak müdahale etti. İtfaiyenin soğutma çalışmasını tamamlamasının ardından cip çekici yardımıyla olay yerinden kaldırıldı. 

Görüntü Dökümü
————-
-Takla atan araç (cep telefonu kamerası)
-Benzin istasyonunda itfaiye ekiplerinin çalışması
-Kaza yapan otomobilden düşen parçalar
-Benzin istasyonundaki temizlik çalışmaları
-Polis ekipleri
-Genel ve Detaylar

24.02.2021 – 03.39 Haber Kodu : 210224260

===========================

(ÖZEL) 
8- MALTEPE’DE YANGIN PANİĞİ

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ-Gamze ŞİMŞEK/ İstanbul DHA
Maltepe’de akşam saatlerinde 4 katlı binanın zemin katında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yaralı ve can kaybı bulunmazken yangın kısa sürede kontrol altına alındı.
Yangın, dün saat 18.30 sıralarında Maltepe İdealtepe Mahallesi Öğretmenler Sokak üzerinde bulunan 4 katlı binanın zemin kattaki dairede çıktı. Bina sakinleri çıkan dumanları fark ettikten sonra yangına müdahale etmeye çalıştı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yangın sırasında dairede kimse bulunmazken kısa sürede olay yerine gelen ekipler alevlere müdahale etti. Yangın sırasında dışarıda bulunan bir kişi, eve döndüğünde karşılaştığı manzara karşısında gözyaşlarına hakim olamadı. Yangın ekiplerin çalışması sonucu kontrol altına alındı. Bina sakini Burhan Becerikli, “Biri bizim apartmana girerken koku almış. Biz de aşağı indik dairelere tek tek bakalım diye. Çaldık kimse çıkmadı, kokladık. Baktık duman gelince arkadan dolaştık camını kırdık mecburen. İçeride alevi gördük. Apartmanın bahçe sulamalarından müdahale ettik itfaiye gelene kadar. Elektronik bir şey tutuştu herhalde. İçeride kimse yoktu. Allah’a şükür itfaiye geldi halloldu.” dedi. 

Görüntü Dökümü
— — — — — — —
-Yangını çıktığı bina
-Olay yerindeki itfaiye ekipleri
-İtfaiye ekiplerinin çalışması
-Dışarıda bekleyen vatandaşlar
-Bina sakini ile röp
-Binaya gelen bir vatandaş
-Vatandaşın gözyaşlarına hakim olamaması 
-Genel ve detay

24.02.2021 – 20.32 Haber Kodu : 210224248

=========================

9- EVİ YANAN ÇILGIN SEDAT: BELEDİYENİN AYIRDIĞI BİR OTELDE KALIYORUZ

Haber-Kamera: Şahin BOZKURT-Erol DEĞİRMENCİ/İSTANBUL,(DHA)
Çılgın Sedat olarak bilinen şarkıcı Sedat Kapurtu’nun 3 katlı evinde dün yangın çıkmıştı. Ünlü şarkıcının evinin yangın sonrasında kullanılmaz hale geldiği görüldü. Sedat Kapurtu’ “Şu anda Büyükşehir Belediyesinin ayırdığı bir otelde kalıyoruz” dedi.

Beylikdüzü’nde önceki gün saat 15.00 sıralarında Çılgın Sedat olarak bilinen ünlü şarkıcı Sedat Kapurtu’nun 3 katlı evinde yangın çıkmıştı. O sırada kendisi dışarıda olan ünlü şarkıcı haberi alır almaz eve gitmiş, gözyaşları içinde evinin yanışını izlemişti. Ünlü şarkıcı bugün yaptığı açıklamada, “Şu anda Büyükşehir Belediyesi’nin ayırdığı bir otelde ikamet ediyorum. Rahatınıza bakın dediler. Her yerden insanlar arıyor.” diye konuştu.
Ünlü şarkıcı Sedat Kapurtu, “Allah kimsenin başına böyle bir şey vermesin. Evden uzakken böyle bir şey yaşamak, çoluğunun çocuğunun, eşinin yanında olamamak, onlara birden müdahale edememek çok kötü. Belki ben burada olsaydım böyle olmayacaktı diyorsun. Ama tabi ki Allah’ın takdiri. Ailemde hiçbir şey yok. Hepsi yerine gelir, hepsi tekrardan alınır. Kolay değil tabi ki çok zor.” dedi.
 
“BOMBA ATSAN BU KADAR TAHRİBAT OLMAZ”
Çılgın Sedat, “Bomba atsan bu kadar olmaz tahribat diyorsun. Sözün bittiği yer. Zaten 11-12 aydır sıkıntılı süreçteyiz koronadan dolayı. Hiç kimse çalışmıyor benim gibi binlerce yüzlerce insan var. Allah kimsenin evine böyle ateş düşürmesin. Nereden nasıl başlayacağımı bilemiyorum ama yıllarca insan ekmiştim. Ektiğim insanlar dahil ekmediklerim bile tek tek ulaşmaya çalışıyorlar. Bütün sanatçı arkadaşlarım aradı. Çok kişi geldi. Siz gelmeden önce Mehmet Ali Erbil aradı beni.” diye konuştu. 

“BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİNİN AYIRDIĞI OTELDE KALIYORUZ”
Ünlü şarkıcı, “Şu anda Büyükşehir Belediyesi’nin ayırdığı bir otelde ikamet ediyorum. ‘Rahatınıza bakın’ dediler. Her yerden insanlar arıyor. Bunun partisi yok, herkes birlik olmuş. Tek yumruk gibi böyle herkesin araması çok güzel. Dün Saadet Partisi’nden geliyoruz dediler. Hiç daha önce görmedim, tanımıyorum. Cebime para koyup gittiler.” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:
—————
-Çılgın Sedat’ın yanan evi
-Kullanılamaz hale gelen eşyalar
-Çılgın Sedat’la röportaj

24.02.2021 – 17.24 Haber Kodu : 210224064

=========================

10- GAZİOSMANPAŞA’DA ASAYİŞ DENETİMLERİ

Ali Çağlar TINBEK-Kubilay ÖZEV/İSTANBUL(DHA)
Gaziosmanpaşa’da polis, zabıta ekiplerinin de desteğiyle asayiş denetimleri gerçekleştirdi. 
İstanbul Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü, Gaziosmanpaşa ilçe Emniyet Müdürlüğü ve zabıta ekiplerinin katılımıyla Gaziosmanpaşa’da asayiş denetimleri yapıldı. Dün saat 17.00’de başlatılan denetimlere 45 motosikletli ve 40 polis aracıyla çok sayıda polis ekibi katıldı. Asayiş denetimleri kapsamında Gaziosmanpaşa Meydan’ında güvenlik noktası oluşturan ekipler, şüpheli gördükleri araçları durdurarak arama yaparken, şüpheli kişilere de Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolleri yaptı. Meydanda yürüyen kişilere de koronavirüs tedbirleri kapsamındaki kurallar hatırlatıldı. Gaziosmanpaşa Belediyesi Zabıta ekipleri de denetimlere destek verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Polis ekiplerinin hükûmet konağından toplanma ve çıkış görüntüleri    
-Polis ekiplerinin denetim noktası
-Aranan araçlar
-GBT yapılan kişiler
-Genel ve detaylar

24.02.2021 – 19.32 Haber Kodu : 210224243

===========================

11- ÖNCE ÇARPTI SONRA DÖVDÜ; BAŞAKŞEHİR’DE TRAFİKTE DARP ANLARI KAMERADA

Erol DEĞİRMENCİ / İSTANBUL,(DHA) BAŞAKŞEHİR’de kamyonet şoförü maddi hasarlı kazanın ardından tartıştığı otomobil sürücüsünü darp etti. O anlar cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.
Olay, dün akşam saat 18.50 sıralarında Başakşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan kavşakta bir kamyonet sürücüsü, 34 ZU 0143 plakalı otomobile arkadan çarptı. Kaza sonrası hasara bakmak için otomobilinden inen sürücü, bir anda kamyonet şoförünün hakaretlerine uğradı. Hakaretlerin ardından kamyon şoförü, otomobil sürücüsünü darp etmeye başladı. Yaşananlar ise bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

Görüntü dökümü:
——————–
-Darp anları
-Kamyonet sürücüsünün tehditleri

24.02.2021 – 18.02 Haber Kodu : 210224064

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!