Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

(havadan görüntüyle) 
1- TUZLA’DA ET ÜRETİM TESİSİNDE YANGIN

Yılmaz OKUR-Çağrı ÇALIŞKAN / İSTANBUL,(DHA) – TUZLA’da et ürünlerinin işlendiği özel bir firmaya ait tesiste yangın çıktı. Yangına müdahale için çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye ekibi olay yerine sevk edildi. İşlenmiş etin soğutulmasında kullanılan amonyak tanklarının bulunduğu alana sıçrayan yangın büyük paniğe neden oldu. Yangın sırasında tesiste mahsur kalan ve dumandan etkilenen bir işçi kurtarılarak tedavi altına alındı. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sürüyor.
Yangın, saat 02.30 sıralarında Tepeören Mahallesi Eski Ankara asfaltı üzerinde bulunan özel bir firmaya ait et üretim tesisinde çıktı. Alevleri fark eden işçiler itfaiyeye haber verdi. İhbar üzerine Tuzla ve olay yerine çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, içerideki amonyak dolu tankları patlama ihtimaline karşı itfaiye araçları ile fabrika dışına çıkardı. İtfaiye ekipleri, gerekli tedbirleri aldıktan sonra yangına müdahale etti. Tesiste yaşanabilecek herhangi bir patlama ihtimaline karşı AFAD ekipleri de olay yerinde hazır bekledi.

DUMANDAN ETKİLENEN İŞÇİNİN DURUMU AĞIR
Söndürme çalışmaları sırasında bir ekip fabrikanın arka duvarını yıkarak içeri girdi. İçeriye giren ekipler, yangın sırasına içeride mahsur kalan ve dumandan etkilenen bir işçiyi yerde yatarken buldu. Sedyeye alınan işçi sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Aşırı dumana maruz kalan işçinin hayati tehlikesinin devam ediyor.

FİRMA YETKİLİLERİ BASIN MENSUPLARINA SALDIRDI
Öte yandan, yangın çıkan firmanın bazı yetkilileri, yangın söndürme çalışmalarını görüntüleyen basın mensuplarına saldırdı. Basın mensuplarının görüntü almasına engel olmaya çalışan görevliler, kameraları kırmakla tehdit etti.

YANGIN HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ
Ayrıca, tesiste meydana gelen yangın havadan da görüntülendi. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sürüyor.

Görüntü Dökümü:
—————————–
-GÜNDÜZ HAVADAN GÖRÜNTÜ (ek)
-Olay yerindeki itfaiye ekipleri
-Yaralı işçinin sedye ile çıkarılması
-Bekleyen AFAD ekibi
-Firma yetkililerinin basın mensuplarına saldırması
-Yangının havadan görüntülenmesi
-Genel ve detay görüntüler

Reklam Alanı

==============================

2- BAŞAKŞEHİR’DE BİR KADIN EVİNİN ÖNÜNDE ÖLDÜRÜLDÜ

Haber-Kamera: Şahin BOZKURT/İSTANBUL,(DHA)
Başakşehir’de bir çocuk annesi kadın, evinin önünde başına silahla ateş edilerek öldürüldü. Haberi alan acılı aile olay yerinde ağıtlar yaktı. Polis kadını öldürdüğünden şüphelendiği kocasının arıyor.
Olay, saat 20.00 sıralarında Başak Mahallesi Yunus Emre Caddesi üzerindeki bir sitede yaşandı. Site sakinleri, silah sesi üzerine dışarıya çıktı. Vatandaşlar, 46 yaşındaki Nebahat Kurt’un başından silahla vurulmuş şekilde yerde yattığını fark etti. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri, başından vurulan bir çocuk annesi Nebahat Kurt’un hayatını kaybettiğini tespit etti. Olay yerinde incelemelerde bulunan olay yeri inceleme ekipleri 1 mermi kovanı buldu. Polis Nebahat Kurt’u kocası emekli başçavuş Emrullah Kurt’un öldürdüğünden şüpheleniyor. Ortadan kaybolan Emrullah Kurt’un yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.
 
ÖLEN KADININ KIZI VE ANNESİ OLAY YERİNDE FENALAŞTI
Öte yandan, ölen kadının yakınları haberi alarak olay yerine geldi. Nebahat Kurt’un kızı ve annesi acılar içinde ağıtlar yaktı. Polis, ölen kadını görmek isteyen aile yakınlarını sakinleştirmeye çalıştı.

Görüntü Dökümü:
—————–
– Ölen kadının kızı
– Ölen kadının annesi
– Aile yakınlarının feryatları
– Polis ekipleri
– Olay yeri inceleme ekipleri
– Ekiplerin çalışması
– Genel ve detay görüntü

==================

3- ATAŞEHİR’DE UYUŞTURUCU SERASINA ÇEVRİLEN EVE POLİSİN BASKINI KAMERADA

-Polis koçbaşıyla kapıyı kırarak içeri girdi. 

-Evin uyuşturucu serasına çevrildiği ortaya çıktı. 

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ- Gamze ŞİMŞEK/ İstanbul DHA- ATAŞEHİR’de uzun süredir takip edilen uyuşturucu şebekesi yapılan operasyonla yakalandı. Şebekenin kullandığı bir eve yapılan baskında polis ekipleri evin içinde uyuşturucu yetiştirilmek üzere kurulan sera düzeneğini ve yetiştirilen uyuşturucuların kurutulduğu odaları buldu. Polisin baskın anı, kapıyı koçbaşıyla kırması, içerideki şüpheliyi gözaltına alması DHA kamerasına yansıdı. 
Ataşehir Asayiş Büro Amirliği polis ekipleri uzun süredir peşinde oldukları uyuşturucu şebekesinin bulunduğu adresi tespit etti. Polisler Mevlana Mahallesi Fatih Bey Caddesi üzerinde bulunan 2 katlı müstakil eve koçbaşı ile kapıyı kırarak girdi. İçeride bulunan bir şüpheli gözaltına alındı. Polis ekipleri evde yapılan aramalarda evin bir odasında, içinde özel havalandırma ve ışık sistemi bulunan uyuşturucu yetiştirilmek amacıyla kurulmuş bir sera ile karşılaştı. Evin diğer kısımlarında ise yetiştirilen uyuşturucuların kurutulduğu odalar olduğu tespit edildi.  Ayrıca başka bir bölümde ise çok sayıda saksı ve toprak bulundu. Ekipler, serada yetiştirilen 85 kök Hint kenevirini ele geçirirken, polis ayrıca şebekeyle bağlantısı olan A.Ö isimli şüpheliyi aracıyla Ataşehir TEM Otoyolu’ndan Avrupa Yakası’na geçmek üzereyken gözaltına aldı. Yakalanan şüphelilerin uyuşturucu temin etmek suçlarından sabıkaları olduğu öğrenildi. Yakalanan H.D ve A.Ö’nün emniyetteki sorguları devam ederken piyasa değeri 2 milyon lira olan 85 kök Hint keneviri toplanarak emniyete götürüldü.

Görüntü dökümü:
—————-
-Polislerin eve girmesi (Özel) 
-Muhabir anonsları(Gamze Şimşek)
-Üst katta bulunan kurutma odaları (özel)
-Seradan görüntüler 
-Kurutulan uyuşturucular(özel)
-Yerde yatan şüpheli (özel)
-Evin dışarıdan görüntüsü 
-Genel ve detay 

=========================

4- ARNAVUTKÖY’DE EŞİ VE ÇOCUĞUNU REHİN ALAN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Taylan ERGÜN / İSTANBUL DHA – ARNAVUTKÖY’de hakkında uzaklaştırma kararı bulunan kişi, eve gelerek eşi ve çocuğunu rehin aldı. Polisin ikna çabaları sonucu eşi ve çocuğunu bırakan kişi kendini eve kapattı. Saatler süren ikna çabalarının ardından polise teslim olan şüpheli gözaltına alındı.
Olay, Arnavutköy Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde bulunan sitede saat 17.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, eşiyle boşanma aşamasında olan ve hakkında uzaklaştırma kararı bulunan Seçkin K. öğlen saatlerinde sitenin duvarlarından atlayarak içeriye girdi. Seçkin K., daha önce defalarca kez darp ettiği ve felç kalmasına neden olduğu öne sürülen eşi ve çocuğunun yaşadığı daireye zorla girdi. Şüpheli, eşi ve çocuğunu rehin aldı. Tartışma ve sesleri duyan site sakinleri polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Ekiplerin ikna çalışmaları sonucunda şüpheli, eşi Ayşenur K.ve kızı Almina K. ‘yı polis ekiplerine teslim etti. Sağlık kontrolleri yapılan anne ve kızı daha sonra ifadeleri alınmak üzere Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Aile İçi Büro Amirliği’ne götürüldü.
Seçkin K., bu sefer de kendisini eve hapsetti. Polis ekiplerinin saatler süren çalışmaları sonucunda ikna edilemeyen Seçkin K. için özel harekat polisleri istendi. Evden bir el silah sesi duyan ekipler eve girmeye hazırlanırken Seçkin K. tekrar ekiplerle irtibat kurdu ve avukatının olay yerine gelmesini istedi. Şüphelinin avukatının olay yerine gelmesi üzerine ikna olarak polise teslim olan Seçkin K. gözaltına alındı. 

SİTEDE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI
Ekipler site içerisinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Vatandaşların güvenliği açısından olayın yaşandığı sokak, yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

Görüntü Dökümü:
———–
Olay yerinden görüntüler

================

5- VALİ YERLİKAYA’DAN DENETİMLER SONRASI AÇIKLAMA

İdris TİFTİKCİ / İSTANBUL DHA
Yeşilköy’de esnafı ziyaret eden Vali Yerlikaya, Türkiye çapında bugün İçişleri Bakanlığı’nın, dinamik denetim modelini başlattığını, 260 bin personelin 81 vilayette denetim yaptığını söyledi. 
Bakırköy Yeşilköy’de esnafı ziyaretinde açıklama yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya “Arkadaşımızla beraber yani bizzat ben, İBB, ilçe belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız, il müdürlerimiz, oda temsilcilerimiz, zabıta arkadaşlarımız, pek çok sivil çalışan memurlarımız hepsiyle birlikte 44 bine aşkın, sebatla çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Öğleden önce biz Valiliğin civarındaki komşularımızı ziyaret ettik” dedi.
Vali Yerlikaya, “Pek çok önemli tedbirler uygulandı. Salgının izlemiş olduğu seyir göz önünde bulundurulduktan sonra kademeli normalleşme, iyileşme ile ilgili tedbirler alındı. Şehirler artık dört gruba ayrıldı verilerine göre, düşük, orta, yüksek ve çok yüksek diye. Mavi, sarı, turuncu ve kırmızı gruplarına ayrıldı. İstanbul, bu belirlenen gruplara göre Sağlık Bakanlığı’nca turuncu grubunda yer aldı. Pazar günü yine kısıtlama var cumartesi günü artık iyileşme var. Yeme içme mekanlarımızla ilgili saat 07.00 ile 19.00 arasında içeride yüzde 50 kapasite, eğer dışarısı varsa dışarıda oturmak zorunda, onun da yarısı geçerli. Şunu yapmaya çalışıyoruz. Polis bölgemizde 75 bin, jandarma bölgemizde bin 600 işletmemiz var. Yani 77 bin civarında çok büyük bir sayı. Bunlar bizim hizmetimizde, hayatımızın en önemli hizmet sunucuları, onlar bizsiz biz onlarsız yapamayız.” ifadelerini kullandı.
Vali Yerlikaya şöyle konuştu:
“Şunu söylemek istiyoruz şehrimize; önlemler bizim için, biz önlemleri kendi hanemizde, kendi şahsımızda, mahallemizde ilçemizde, şehrimizde samimi uygularsak biz bundan kurutulacağız. Buna yürekten inanıyorum. Biz söylerken belki usandınız, bağışlayın ama şu maske, mesafe ve temizliği kendi vücudumuzda, kendi sağlığımızı koruyacağız. Samimiyetiyle yaptığımız, taviz vermediğimiz andan itibaren göreceksiniz ki hedefimiz olan mavi kategoriye gelmek hiç de zor olmayacak.” diye konuştu.
Bitlis’te düşen askeri helikopter ile ilgili Yerlikaya, “Çok üzücü bir haber aldım. Bitlis’te maalesef bir askeri helikopterimiz düşüyor. Yaralılarımız var ama maalesef 9 şehidimiz var. Milletimizin, şehit yakınlarımızın başı sağ olsun. Yaralılarımıza acil şifalar duyuyoruz. Duamız Mehmetçiğimizle beraber. ” dedi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: 
————-
-Denetimlerden detay 
-Vatandaşlarla sohbet etmesi
-Basın açıklaması
-Genel ve Detaylar 

==================

6- DÜNYA DRİFT ŞAMPİYONASINDA DERECE ELDE EDEN YARIŞÇI AVCILAR’DA KAZA YAPTI

KAZA YAPAN ŞAMPİYONA VATANDAŞTAN İLGİNÇ TEPKİ

Haber: Alper KORKMAZ – Erol DEĞİRMENCİ / İSTANBUL , (DHA)
Avcılar’da, dünya drift şampiyonalarında derece elde eden Selim Bayrak, TEM Otoyolu’nda lüks otomobiliyle kaza yaptı.
Kaza, saat 14.55 sıralarında TEM Otoyolu Avcılar Ispartakule mevkiinde meydana geldi. Dünya drift şampiyonalarında dereceler elde eden Selim Bayrak 34 BAY 58 plakalı lüks otomobiliyle Edirne istikametinde seyrederken duvara çarptı. Kazadan şans eseri yara almadan kurtulan Bayrak’ın otomobilinde hasar oluştu. Kaza sonrası yaşananlar, vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı.

VATANDAŞIN İLGİNÇ TEPKİSİ CEP TELEFONU KAMERASINDA
Bir vatandaş ise kaza yapan Bayrak’a ilginç bir şekilde tepki gösterdi. Bayrak’a küfür eden vatandaş daha sonra da otomobili kullanış şeklini eleştirdi. Bayrak ise kendisini görüntüleyen vatandaşa “İşine git” diye tepki gösterdi. Yaşananlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Görüntü dökümü:
-Kaza sonrası araba
-Kaza sonrası Selim Bayrak’ın araçtan inişi
-Vatandaşın tepkisi
-Bayrak’ın tepkisi
=================

7- SULTANBEYLİ’DE “ANNE VE BABASI KAVGA EDEN GENÇ KIZ BALKONDAN ATLADI” İDDİASI; GENÇ KIZDAN DİKKAT ÇEKİCİ PAYLAŞIM

Haber-Kamera: Yılmaz OKUR/İSTANBUL, (DHA)
Sultanbeyli’de dün gece anne ve babasının kavga etmesi üzerine evlerinin balkonundan atladığı iddia edilen genç kız hayatını kaybetti. Genç kızın sosyal medya hesabından dikkat çekici paylaşımlar yaptığı görüldü. 
İddiaya göre; Rabia Tanrıvermiş (23) annesi ile babasının sürekli kavga etmeleri nedeniyle psikolojik sorunlar yaşıyordu. Dün akşam saatlerinde Tanrıvermiş çifti yine tartıştı. Hatta iddiaya göre babası, annesini kemerle dövdü. Bunun üzerine sinir krizi geçiren Rabia Tanrıvermiş kendisini bir anda beşinci kattaki evlerinin balkonundan aşağı bıraktı. Kaldırıma düşen genç kız ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri edildi. Sağlık ekipleri kaldırımda kanlar içinde yatan genç kızı, yaptıkları ilk müdahalenin ardından Sultanbeyli Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Ancak burada doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen genç kız kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

“BU HAYKIRIŞIM TÜM HEMCİNSLERİM İÇİNDİR”
Hayatını kaybeden Rabia Tanrıvermiş’in geçtiğimiz eylül ayında sosyal medya hesabından “Bu haykırışım tüm hemcinslerim içindir. Bugün bu durumu biz yaşıyoruz ama binlerce insan her gün bu tarz olaylar yaşıyor. Ben sesimi kesmeyeceğim, kesmelerine izin vermeyeceğim ve adaletin yerini bulmasını istiyorum, bulmalı da inanıyorum ki sesimi duyuracaksınız.” mesajını paylaştığı görüldü.

“TEHDİTLER ALIYORUM, CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK”
Paylaşımlarında “Can güvenliğimiz yok” diyen genç kız “Boğazımı kesmeye çalıştılar. Annemi bıçakladılar. Kimse sahipsiz değildir. Adalete güveniyorum. Ve şikayetçi olmayayım diye tehdit altındayım. Tehditler alıyorum. Şikayetçi olursam neler olur falan diyorlar. Tüm iyi dilekleriniz için sağ olun. Annem şu an iyi ama can güvenliğimiz yok” dedi.

“ANNEMİ BIÇAKLADI”
Sosyal medya hesabından üç kişinin fotoğrafını paylaşan Rabia Tanrıvermiş; “Bunlar tefeci, soldaki katil, ortadaki kaç kişiyi bıçakladı. Bunları tanıyan herkes biliyor bunların ne olduğunu, siz de bilin sağdaki annemi bıçakladı üçü bizi darp etti. İkisi serbest ve gereken cezayı almalarını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Görüntü dökümü:
———–
-Yapılan paylaşımların fotoğrafları
-Olayın meydana geldiği sokak ve bina
-Olay yerindeki polis ekipleri
-Polisin aldığı güvenlik önlemi
-Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları
-Görgü tanıkları ile röportajlar
-Genel ve detay görüntüler

===============

8- HALI SAHA İŞLETMECİLERİNDEN “SAAT 21’E KADAR AÇIK KALALIM” AÇIKLAMASI

Alper KORKMAZ / İSTANBUL, (DHA) FATİH’te  toplanan bir grup halı saha işletmecisi, yaptıkları basın açıklamasıyla “yeni normalleşme süreci”nde, saat 19.00’a kadar açık kalmalarına karar verildiğini, bunun kendileri için yeterli olmadığını belirterek, saat 21.00’e kadar izin verilmesini istediler.
Fatih’te bir halı sahada toplanan Halı Saha İşletmecileri ve Sportif Faaliyetler Federasyonu üyesi bir grup işletmeci , talep ve itirazlarının yazılı olduğu pankart ve dövizler açarak basın açıklaması yaptı, “halı sahamız ekmek paramız” sloganları attı.

“HALI SAHALAR FİZİKEN AÇILMAMIŞTIR”
İşletmeciler adına Halı Saha İşletmecileri Ve Sportif Faaliyetler Federasyonu Başkanı Mahmut Gözüaçık yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Genelge ile açık gösterilen halı sahalar saat 19.00 ‘dan sonra çalışmayacak olmalarından dolayı fiziken açılmamıştır. Kademeli normalleşme adımları içerisinde aylardır kan kusup kızılcık şerbeti içen halı saha işletmecileri, 1 yıl içinde sadece 45 gün açık kalabildi. Halı saha işletmeleri bu ülkede devletin yapması gereken tesisleşme girişimlerini öncüsü olan özel kuruluşlardır. Ülke sporuna, insanların sosyalleşmesinde çok ciddi katkıları olan, Türk futboluna altyapıdan küçük yaşta sporcu yetiştirilmesine vesile olan müesseselerdir. Türkiye’de yaklaşık 14 bin halı saha bulunmakta ortaklarıyla 20 bin işletmeci, 45 bin çalışan 50 bin antrenör aileleriyle birlikte 500 bin kişi açlıkla hacizlerle karşı karşıya bırakılmıştır. Pandemi  sürecinde fitness salonları, yüzme havuzları, spor salonları, basketbol, voleybol ve yakın dövüş sporları dahil bütün kapalı alanda yapılan sporfit faaliyetler serbest iken, 1500 metrekare açık alanda 14 kişinin spor yapması yasaklanmıştır. 45 günlük açık oldukları dönemde HES kodu uygulamasını ilk uygulayan işletmeler halı sahalardır. 19.00’da iş başı yapan halı sahaların kapanış saati 19 oldu. 1 maç bile oynatmadan sahalar kapanacak oysa Türkiye’de herkes halı sahaların 19.00-24.00 arasında iş yapabildiğini bilir. Aylardır mağdur olan bu insanlara en azından kısıtlama saati olan 21’e kadar maçları oynatmalarına izin verilmelidir.”

Görüntü Dökümü:
———–
-Toplanan grup
-Atılan sloganlar
-Yapılan açıklama
Detaylar

================

9- SİLİVRİ’DE CEZAEVİNDEN İZİNLİ ÇIKIP YEĞENİNİ BIÇAKLAYAN DAYI TUTUKLANDI

Haber-Kamera: Uğur Samet AVCI / İSTANBUL DHA
Silivri’de cezaevinden izinli çıkarak yeğeni Gülseren İ.’yi 5 bıçak darbesiyle yaralayan dayı Vedat A. tutuklandı.
Olay, Piri Mehmet Paşa Mahallesi Atatürk Caddesi’nde bulunan çay bahçesinde dün saat 18.30 sıralarında yaşandı. Cezaevinden izinli çıkan ve hırsızlıktan kaydı bulunan 44 yaşındaki Vedat A., 21 yaşındaki yeğeni Gülseren İ.’yi 5 bıçak darbesiyle yaraladı. Gülseren İ. hastanede tedavi altına alınırken, Vedat A. yakalanarak gözaltına alındı.  
Vedat A. Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından bugün Silivri Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılığın tutuklama talebiyle sevk ettiği Vedat A. “Kasten yaralama” suçundan mahkemece tutuklanarak Metris Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. 
Şüpheli adliye çıkışında basın mensuplarına, “Aslanlar gibi cezamı yatmaya gidiyorum, çıkınca küçüğünü vuracağım” diye seslendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————
-Şüphelinin adliyeye getirilişi
-Adliyeden çıkartılışı
-Adliyeden çıkartılırken konuşması
-Genel ve detaylar

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!