Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- KAĞITHANE’DE İŞ YERİNİ TARAYIP KAÇAN SALDIRGANLAR KAZA YAPINCA YAKALANDI
 
Haber-Kamera: Ertan KILIÇ – Buğra AKAY / İstanbul DHA
Kağıthane’de uzun namlulu silahlarla iş yerine ateş açan saldırganlar, polisin dur ihtarına da uymayarak kaçtı. Yaşanan kovalamacanın ardından kaza yapan araçtan inen çelik yelekli ve uzun namlulu silahlı saldırganlar yaya olarak kaçmaya çalışırken kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.
Olay saat 03.30 sıralarında Çağlayan Mahallesi Park Sokak’taki 5 katlı binada bulunan, bekar ve öğrencilere kiralanan bir apartta meydana geldi. İddiaya göre, 35 ADN 531 plakalı otomobille sokağa gelen kişi yada kişiler, uzun namlulu silahlarla apart dairelerin bulunduğu binaya ateş açtı. Binanın bazı camları isabet alırken saldırganlar olay yerine geldikleri otomobille kaçtı. 
 
DUR İHTARINA UYMAYAN SALDIRGANLAR KAZA YAPTI
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Bölgede yapılan çalışmada saldırıyı gerçekleştirenlerin içinde bulunduğu otomobil polis ekiplerinin dur ihtarına uymayarak kaçtı. Yaşanan kovalamacanın ardından, 34 ADN 531 plakalı otomobil Merkez Mahallesi Kemerburgaz Caddesi’nden Osman Paşa Caddesi’ne dönmek isterken orta refüje çıktı. Araçtan inen saldırganları olay yerinden yaya olarak kaçtı. 
 
SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİREN ŞÜPHELİLER GÖZALTINA ALINDI
Kaza yaptıktan sonra yaya olarak kaçmaya çalışan şüpheliler kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerinde çelik yelek olduğu öğrenilirken, terk edilmiş halde bulunan otomobilde yapılan aramalarda 2 adet uzun namlulu silah bulundu. Saldırganların kullandığı otomobil detaylı incelemelerin yapılması için emniyetin otoparkına çekilirken, araç üzerinde mermi izlerinin olduğu da görüldü. 
 
İŞ YERİ SAHİBİ BÖLGEDE SÜREKLİ SALDIRI OLDUĞUNU İDDİA ETTİ
Polis ekiplerinin inceleme yaptığı sırada iş yeri sahibi de olay yerine geldi. Bölgede sürekli bu tarz saldırılar olduğunu söyleyen iş yeri sahibi, “Bunlar terörist değil mi? Karakolun 2 sokak aşağısında saldırıya uğruyoruz. Gelin ağabey sıkıntı yok. Adam keleşle giriyorsa siz muhabirsiniz sizde girin. Bu sadece bize değil, Su dükkanını taradılar, öbür dükkanı taradılar, burada dün iki tane daha dükkan taradılar. Yedi yirmi dört burayı tarıyorlar, burada insanlar yaşıyor” dedi. 
 
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————–
-Kaza yapan otomobil
-Polis ekiplerinin çalışması
-Saldırının gerçekleştiği sokak
-Sokakta bulunan polis ve bekçiler
-Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması
-İş yeri sahibinin tepkisi
-Genel ve detay görüntüler

07.03.2021 – Haber Kodu : 210307009

=========================

(Özel görüntülerle) 
2- GÜNGÖREN’DE İTFAİYE KORKULUK DEMİRLERİNİ KESEREK MAHSUR KALAN KİŞİYİ KURTARDI

-O anlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Vedat BAYRAKTAR – Cemal YURTTAŞ/İSTANBUL,(DHA)- GÜNGÖREN’de bir binada çıkan yangında aklı dengesi yerinde olmayan bir kişi dumanların arasında mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri pencerenin demir korkuluklarını keserek, mahsur kalan kişiyi kurtardı. O anlar ise cep telefonu kamerasına yansıdı. 
Güngören Gündoğdu Sokak’ta bulunan 4 katlı bir binanın giriş katında sabah saatlerinde yangın çıktı. İddiaya göre, giriş katta tek başına yaşayan ve aklı dengesinin yerinde olmadığı öğrenilen Çetin Özkan’ın kaldığı dairede henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri içerde mahsur kalan Özkan’ı kurtarmak için çalışmalara başladı. Ekipler pencerenin demir korkuluklarını keserek mahsur kalan kişiyi kurtardı. İtfaiyenin çalışması ve mahsur kalan Özkan’ı kurtardığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. 

‘DEMİRLERİ KIRIP ALDILAR’
Yangını ilk gören ve hemen itfaiye ekiplerine haber veren taksici Mehmet Badalıoğlu yaşanan o anları anlatarak, “Ben taksiciyim aşağı doğru iniyordum, baktım ateş çıktı binada. Ateşi görünce hemen itfaiyeye haber verdim. İtfaiye geldi. Arkadaşında biraz akıl hastalığı varmış sanırım. Üst katta 2 tane genç arkadaş vardı, onlar çıktıktan sonra itfaiye geldi. İtfaiye gelince arkadaş demirliklere sarılmıştı, demirleri kırıp aldılar onu.” dedi. 

Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk tedavisi yapılan Çetin Özkan hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Özkan’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

Görüntü dökümü:
——————–
-Cep telefonu görüntüsü (ÖZEL) 
-İtfaiyenin kurtarma çalışmaları  (ÖZEL) 
-İtfaiyenin demirleri kesmesi
-Mahsur kalan kişinin çıkartılması
-Aktüel görüntü
-Mahsur kalan kişiden detay  (ÖZEL) 
-Ambulansa götürülmesi  (ÖZEL) 
-Çevreden detay
-Röportaj
-Genel görüntü ve detay

==========================

3- NİŞANTAŞI’NDA RESTORANA KORONAVİRÜS BASKINI; 100 KİŞİYE 315 BİN LİRA İDARİ PARA CEZASI
 
Haber-Kamera: Ertan KILIÇ -Buğra AKAY / İstanbul DHA
Nişantaşı’nda koronavirüs kısıtlamaları kapsamında kapalı olması gereken bir restorana polis baskın yaptı. Baskında aralarında ünlü sanatçı Yaşar İpek’in de bulunduğu yaklaşık 100 kişiye idari para cezası uygulandı.

Nişantaşı Mahallesi, Vali Konağı Caddesi üzerinde bulunan ünlü bir restoranın sokağa çıkma kısıtlamasında açık olduğu ve içeride çok sayıda müşteri olduğu yönünde ihbar alan Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri harekete geçti.  

ÜNLÜ SANATÇI YAŞAR İPEK DE CEZA YİYENLER ARASINDAYDI
Saat 23.00 sıralarında yapılan baskında, aralarında ünlü sanatçı Yaşar İpek’in de yer aldığı yaklaşık 100 kişiye idari para cezası uygulandı. İşlemlerin ardından restorandan ayrılan İpek, “3 aydır ilk kez dışarıya çıktım” dedi. Restoranda bulunan 100 kişiye İstanbul Hıfzıssıhha Kurulu kararlarına uymamaktan kişi başı 3 bin 150 lira olmak üzere toplamda 315 bin Lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca restoran işletmecisine de para cezası kesildiği öğrenildi. 
 
CEZAİ İŞLEMİ TAMAMLANAN MEKANDAN AYRILDI
Yapılan işlemlerin ardından içeride bulunan müşteriler tek tek dışarı çıktı. Basın mensuplarının görüntü almaması için müşterilerin yüzlerini kapattıkları görüldü. 
 
Görüntü dökümü:
—————–
-Restoranın içerisinden görüntü
-Polis ekiplerinin cezai işlem yapması
-Müşterilerin dışarı çıkması
-Yaşar İpek ile röportaj
-Genel ve detay görüntüler

07.03.2021 – 06.29 Haber Kodu : 210307002

=========================

4- BEYKOZ’DA 7 YAVRU KÖPEĞİ ÇÖPTEN İTFAİYE KURTARDI

Haber-Kamera:Cengiz ÇOBAN-İSTANBUL DHA
Beykoz’da yeraltı çöp konteynerine atıldığı iddia edilen 7 yavru köpek itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan köpekler koruma altına alındı.
Olay akşam saatlerinde Çavuşbaşı Mahallesi’nde meydana geldi. İddialara göre, yaklaşık 1,5 metre derinliğinde, yeraltı çöp konteynerindeki yavru köpekleri görenler itfaiyeye haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri el kepçelerini kullanarak 7 adet yavru köpeği yeraltı çöp konteynerinden kurtardı. Kurtarılan yavru köpekler görevliler tarafından koruma altına alındı.

Görüntü dökümü:
—————
-İtfaiyenin görüntüsü
-Çöp konteynerindeki köpeklerin görüntüsü
-Köpeklerin el kepçesi ile çıkarılması
-Genel ve detay görüntüler

07.03.2021 – 01.46 Haber Kodu : 210307001
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!