Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- İSTANBUL MERKEZLİ 16 İLDE FETÖ OPERASYONU: 75 ŞÜPHELİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI (1)

Ali TINBEK / İSTANBUL DHA 
İstanbul merkezli 16 ilde, FETÖ’nün emniyet yapılanmasında oldukları iddia edilen 75 şüphelinin yakalanması için operasyon başlatıldı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nce yürütülen operasyonun, kamuoyunda “Poyrazköy 1-2”, “Amirallere Suikast 1-2” ve “Kafes Eylem Planı” gibi kumpas soruşturmaları olarak bilinen dava dosyalarının hazırlanma aşamasında Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışmış 67’si ihraç edilen, 7’si halen görevde ve 1’i emekli toplam 75 şüphelinin yakalanmasına yönelik başlatıldığı öğrenildi. 

=============================
 
2- SANCAKTEPE’DE DÖRDÜNCÜ KATTAN DÜŞEN GENÇ AĞIR YARALANDI

Haber-Kamera: Yılmaz OKUR, Çağrı ÇALIŞKAN / İSTANBUL,(DHA)
Sancaktepe’de dördüncü kattaki evlerinin penceresinden henüz bilinmeyen bir nedenle düşen genç ağır yaralandı. Akşam saatlerinde evde kardeşler arasında şiddetli bir kavganın yaşandığı, ardından gencin pencereden düştüğü iddia edildi. Polis gencin intihar etmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Reklam Alanı

Olay dün saat 23.00 sıralarında Mevlana Mahallesi Milli Sokak’ta bulunan dört katlı bir binada meydana geldi. İddiaya göre kardeşleri ile kavga eden Muharrem İpekçi (26) kavgadan kısa bir süre sonra henüz bilinmeyen bir nedenle dördüncü kattaki evlerinin penceresinden düştü. Pencereden düşen genci fark eden komşuları sağlık ekiplerine haber verdi.
Haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri İpekçi’yi yaptıkları ilk müdahalenin ardından Sancaktepe Şehit Prof.Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırarak tedavi altına aldı.

Dördüncü kattan parke taşı döşeli yola düşen ve hastaneye kaldırıldığı sırada bilinci kapalı olan gencin hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi. Olayı haber alarak gelen gencin akrabası Rıza Çeliker yaşananlarla ilgili olarak; “Çocuğun psikolojisinin bozuk olduğunu söylüyorlar, başka bir şey bilmiyorum ben. Komşuları aradı beni haber verdi, ben de geldim” şeklinde konuştu.
Olay yeri inceleme ekibi, olayın yaşandığı evin içinde ve gencin düştüğü sokakta detaylı inceleme yaptı. Olay yerindeki deliller toplanarak incelenmek üzere muhafaza altına alındı. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Görüntü dökümü:
———————————
-Olayın yaşandığı bina
-Gencin düştüğü yer
-Olay yeri inceleme ekibinin çalışması
-Gencin akrabası ile röportaj
-Genel ve detay görüntüler

18.03.2021 – 01.40 Haber Kodu : 210318005

===================

3- FATİH MİLLET CADDESİ’NDE OTOMOBİL TAKLA ATTI

Haber-Kamera: Şahin BOZKURT/İSTANBUL,(DHA)
Fatih Millet Caddesi’nde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle kontrolden çıkan otomobil, başka bir otomobile çarptıktan sonra takla attı. Kazada, takla atan otomobilin içinde bulunan bir kişi yaralandı.
Kaza, Turgut Özal Millet Caddesi Cevizlibağ istikametinde dün saat 21.00 sıralarında meydana geldi. 10 DBU 42 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle kontrolden çıkarak, 34 DK 8450 plakalı otomobile çarptı. Otomobil, çarpmanın şiddetiyle takla attı. Henüz ismi öğrenilemeyen sürücü, takla atan otomobilde sıkıştı. Kazayı görenler durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Otomobilin içinde sıkışan sürücü, çevredeki vatandaşlar tarafından sıkıştığı yerden çıkarıldı. Yaralanan sürücü, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Bir süre yoğunluğun oluştuğu trafik, kazaya karışan otomobillerin kaldırılmasıyla trafik normale döndü.

Görüntü Dökümü:
———————
– Ambulansa alınan sürücü
– Takla atan otomobil
– Kazaya karışan otomobil
– Polis ve sağlık ekipleri
– İtfaiye ekiplerinin kontrolleri
– Genel ve detay görüntü 

17.03.2021 – 01.23 Haber Kodu : 210317266

===========================

3- BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ’NDE KABE RESMİNİN YERE SERİLMESİ DAVASINDA İKİ ÖĞRENCİYE TAHLİYE 

Haber: Ahmet YEŞİLMEN / İstanbul, DHA
Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe resminin yere serilmesine ilişkin 2’si tutuklu 7 öğrencinin “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan 3’er yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada tutuklu sanıklar Doğu Demirtaş ve Selahattin Uğuzeş’in tahliyesine karar verildi.  
İstanbul 21. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunmasını yapan sanık Hazar Kolancalı, “Delil niteliğindeki haber düpedüz hakaret içeriyor. Buradan çıkınca can güvenliğimiz var mı bilmiyorum. Bizi teşhis eden güvenliği tanımıyorum. Uzun zamandır kötü hissediyorum. Neden burada olduğumu anlamıyorum. Fiziki olarak iyi görüyor olabilirim ama psikolojik olarak kötüyüm. Eseri asanı görmedim” dedi. 
Sanık Eda Kalafat ise  “Söz konusu etkinlik LGBTİ kulübüyle alakasız. Olayla ilgili olan gelişmeleri bilmiyorum” dedi. Sanık Rümeysa Özüyağlı ise, “Eserle ilgili gelişmeleri bilmiyorum” şeklinde konuştu.
Mahkeme, tutuklu sanıklar Doğu Demirtaş ve Selahattin Uğuzeş’in tahliyesine karar verdi. Sanıkların duruşmalardan vareste tutulmasına karar verilerek, duruşma 5 Temmuz’a ertelendi.

Görüntü Dökümü:
————
ARŞİV

17.03.2021 – 17.17 Haber Kodu : 210317199

========================

4- AKM İNŞAATINDA ASMA TAVAN İŞÇİLERİN ÜZERİNE DÜŞTÜ: 4 YARALI

Murat DELİKLİTAŞ-Cemil ÖZDEMİR/İstanbul,(DHA)
Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatında asma tavan işçilerin üzerine çöktü. Yaralanan 4 işçi ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. 
Taksim’de inşası süren AKM’de dün 19.00 sıralarında meydana gelen olayda, asma tavan henüz belirlenemeyen nedenle çöktü. Tavandan kopan parçalar 4 işçinin üzerine düşerek yaralanmalarına neden oldu. Yaralılar, iş arkadaşlarının haber vermesi üzerine olay yerine gelen ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Hafif şekilde yaralandıkları öğrenilen işçiler tedavi altına alındı.
 
Görüntü Dökümü
-AKM önündeki Ambulanslardan görüntü
-Ambulansların gidişi
-Polis ekipleri
-İşçilerin çöken asma tavanın parçalarını taşıması
-Genel ve Detaylar

17.03.2021 – 21.37 Haber Kodu : 210317258

=======================

5- İSTANBUL’DA TEFECİLİK OPERASYONU KAMERADA: 26 GÖZALTI

Ali TİNBEK / İSTANBUL, (DHA)- İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, POS cihazı ve çek-senet tefeciliğine yönelik 17 adreste düzenlediği operasyonda 26 şüpheli gözaltına alındı. Çok sayıda tapu ve senet ile pos cihazlarının ele geçirildiği operasyon anları da kameraya yansıdı. Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı, 55 ilde 333 adreste eş zamanlı POS cihazı ve çek-senet tefeciliğine yönelik operasyon gerçekleştirdi. KOM Daire Başkanlığı’nın koordinesinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de bugün 17 ayrı adreste eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, 2 adet ruhsatsız tabanca, 97 adet fişek, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 30 adet av tüfeği fişeği, çok sayıda tapu ve senet, müştekiye ait tapu devir belgeleri, 1 adet smoke tipi gaz bombası, 2 adet kaşe, 38 adet pos cihazı, 249 adet kredi kartı, çok sayıda pos cihazı slipleri, 1 adet para sayma makinesi, 4 adet dizüstü bilgisayar, 15 adet kaçak cep telefonu, 1 adet harddisk, 465 bin lira,  5 bin 632 Dolar ve  5 bin 640 Euro ele geçirildi. Yakalanan 26 şüpheli hakkında tahkikat işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Görüntü Dökümü:
——————–
-Polisin düzenlediği operasyondan görüntü
-Ele geçen paralar ve malzemeler 
-Silahlardan görüntü
-Tapulardan görüntü 

17.03.2021 – 17.32 Haber Kodu : 210317220

========================

6- VALİ YERLİKAYA:  1999 DEPREMİNDEN SONRA 722 OKULUMUZ GÜÇLENDİRİLDİ; 344 OKULUMUZ YIKILDI YENİDEN YAPILDI

Burçak BOZKUŞ – Kubilay ÖZEV / İSTANBUL (DHA) – Çanakkale şehidi Yüzbaşı Yusuf Kenan’ın adı Sancaktepe ilçesinde yapımı tamamlanan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne verildi. Lisenin açılış töreninde konuşan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “1999 depremi ve öncesindeki 1322 okuldan 722 okulumuz güçlendirildi, 344 okulumuz yıkıldı yeniden yapıldı. Kalan 86 okulumuzu da 2023 yılı içerisinde tamamlayacağız inşallah. Bu güzel okul bu şekilde Sancaktepe ilçemize 52 buçuk milyon liraya mal oldu.” dedi.
Çanakkale Şehidi Yüzbaşı Yusuf Kenan’ın adı Sancaktepe’de bir liseye verildi. Şehit Yüzbaşı Yusuf Kenan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için açılış töreni gerçekleştirildi. Törene İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, İstanbul İl Jandarma Komutanı Nuh Köroğlu ve Yüzbaşı Yusuf Kenan’ın torunu Hüsnü Uras da katıldı. Programda lisenin müzik öğretmenleri bağlama eşliğinde Çanakkale Türküsü’nü seslendirdi.

“KALAN 86 OKULUMUZU 2023 YILI İÇERİSİNDE TAMAMLAYACAĞIZ”
Programda konuşan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Daha önce burada da bir okul vardı. Ama 1999 depreminden sonra o zamanki o depremin bizlerdeki bırakmış olduğu izler, o tecrübe, aynı sıkıntısının bir daha yaşanmaması için 2006’da Sayın Cumhurbaşkanı’mızın kurduğu mega kentte 1999 ve öncesindeki kaç tane okul varsa ki sayısını da söyleyeyim 1322. Bunların her birine yine 2006 yılında Sayın Cumhurbaşkanı’mızın bizzat talimatlarıyla kurulan İstanbul Proje Koordinasyon Birimi, Valiliğimizin koordinasyonuyla tek tek bütün okullara gidildi. Zeminlerine, binaların dayanıklılığına bakıldı ve ne yaptık biliyor musunuz? 722 okulumuz güçlendirildi, kullanılıyor. 344 okulumuz yıkıldı, yeniden yapıldı. Tıpkı bu okul gibi. Bu güzel okul bu şekilde Sancaktepe ilçemize 52 buçuk milyon TL’ye mal oldu. Peki o 1322 okuldan geriye ne kaldı? İlk defa buradan söylüyorum. 86 tane okulumuz kaldı. O 86 okulumuzu da inşallah biz 2023 yılı içerisinde tamamlayacağız. Böylece 1999’dan önceki bütün okullarımız deprem dayanımı ile ilgili hiçbir de çekilmeden kesintisiz hizmet verecek” dedi.

“LİSEMİZ ÇANAKKALE ŞEHİDİMİZ YÜZBAŞI YUSUF KENAN’IN ADIYLA ŞEREFLENDİ”
Lisenin tamamlanma sürecinde görev alan herkese teşekkür eden Vali Yerlikaya, sözlerini şöyle sürdürdü;
“Sancaktepe ilçemizde yapımı yeni tamamlanan, 1500 öğrencimizin eğitim göreceği,  44 derslik ve 26 atölye kapasiteli “Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz,” Çanakkale Şehidimiz Yüzbaşı Yusuf Kenan’ın adıyla şereflendi. Ne mutlu. Bir mezarı dahi olmayan, Yüzbaşı Yusuf Kenan’ın adı, ilelebet, artık bu okulumuzla birlikte yaşayacak. Yüzbaşı Yusuf Kenan’ın adı, Sancaktepe ilçemize de okulumuza da çok yakıştı. Okulumuzun girişini gördünüz. Sanki bir okulu değil de adeta, özel bir müzeyi geziyor hissine kapıldınız, değil mi. Balmumu heykeller, Yüzbaşı Yusuf Kenan’ın cephedeyken eşi Zehra Hanım’a gönderdiği o asırlık mektuplar, siyah beyaz fotoğraflar ve o ince ince düşünülen detaylar. Bu güzel okulumuzun gerek yapımında gerekse Şehit Yüzbaşı Yusuf Kenan’ın okulumuza adının verilmesi sürecinde emeği geçen ve canla başla çalışan herkese ayrı ayrı gönülden teşekkür ediyorum.”

“AZİZ HATIRALARI ASLA UNUTULMAYACAK”
Vali Yerlikaya, “Yüzbaşı Yusuf Kenan, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le de dönem arkadaşıydı. Her ikisi de aynı yıl, 1902’de Harbiye’den mezun olmuştu. Yusuf Kenan, hayatını cepheden cepheye koşarak geçiren kahraman askerlerimizden biriydi. Trablus’un kızgın çöllerinde de savaşmış, Balkan harbinin o büyük acılarına şahit olmuştu. 1909 yılında Zehra Hanımla evlenmişti. İlk çocuğunun doğum haberini bile yine cephedeyken almıştı. İhsan adını verdiği oğlunun doğumunda bulunamamıştı. Tıpkı, birkaç aylıkken öldüğünde cenazesinde bulunamadığı gibi. Ama Allah daha sonra onlara iki kız çocuğu bahşetti. Rüçhan ile Müjgân. Biliyor musunuz şu an aramızda kim var? Yüzbaşı Yusuf Kenan’ın torunu, rahmetli Rüçhan annemizin oğlu Hüsnü Ağabeyimiz var. Ona da en kalbi duygularımla hoş geldiniz demek istiyorum. Hüsnü Ağabey, böyle bir dedenin torunu olduğunuz için, Ne kadar gurur duysanız azdır. Sizler bize hem Yusuf Kenan’ın hem de Zehra annemizin emanetlerisiniz. Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bu topraklar için, gözünü kırpmadan şehit olan Mehmetçiklerimiz. Çanakkale Şehitlerimiz. Ve en nihayet Yüzbaşı Yusuf Kenan. Sizlerin aziz hatıraları asla unutulmayacak. Rabbim hepinizden razı olsun. Mekânlarınız cennet olsun. 18 Mart Çanakkale Zaferimiz kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü
-Liseden detaylar
-Açılış töreninden detaylar
-Vali Ali Yerlikaya’nın konuşması
-Genel ve detay

17.03.2021 – 17.49 Haber Kodu : 210317225

========================

7- ARNAVUTKÖY KAYMAKAMI ODABAŞ’DAN DİNAMİK VE TEMATİK KORONAVİRÜS DENETİMİ

Taylan ERGÜN / İSTANBUL DHA
Koronavirüs ile mücadele kapsamında tüm yurtta olduğu gibi İstanbul’da da denetimler sıkı tutuluyor. Arnavutköy’de gerçekleşen koronavirüs denetimlerine Arnavutköy Kaymakamı Ahmet Odabaş da katıldı.

Arnavutköy Kaymakamı Ahmet Odabaş ve İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, Koronavirüs tedbirleri kapsamında Arnavutköy’deki düğün salonu, kafe, restoran, berber ve kuaför salonları ile marketlere yönelik gerçekleştirilen denetimlere katıldı. İşletmelerin girişinde HES Kodu uygulamasının kullanılıp kullanılmadığı, ateş ölçer cihazlar ile sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı kontrol edildi. Kurallara uyan işletmeler Kaymakam Odabaş tarafından tebrik edildi. 
İlçe genelinde denetimlerin sıkı tutulduğuna dikkat çeken Arnavutköy Kaymakamı Ahmet Odabaş, “Zorda kalmadığımız müddetçe ceza uygulamıyoruz” dedi. İçişleri Bakanlığı’nın 2 Mart tarihinde yayınladığı genelgeden sonra sahada binin üstünde personel ile Arnavutköy’de denetimlerin yapıldığına vurgu yapan Odabaş; “Denetimlerimiz hem tematik hem de dinamik denetimler. Dinamik denetimin esas maksadı vatandaşlarımıza uygulamalarında rehberlik etmek, öğretici olmak. Onlara ceza kesilmesi değil kesinlikle maksadımız. Zorda kalmadığımız müddetçe, vatandaşımız kurallara uymamakta ısrar etmediği müddetçe ceza uygulamıyoruz. Sadece ve sadece rehberlik ediyoruz onlara. Bugün özellikle düğün salonlarında, yeme içme yerlerinde, restoranlarda arkadaşlarımız dediğim gibi binin üstünde personelle denetimdeler. Düğün salonları önemli. Düğün salonlarında sekiz metrekareye bir kişi düşecek şekilde elli kişiyi geçmeyecek şekilde mutlaka ve mutlaka kurallara uyarak HES kodu sorgulaması yaparak müşterilerini almak zorundalar ve düğün merasimleri bir saatten fazla olmamak zorunda. Gittiğimiz yerlerde rehberlik yaptık. Arkadaşlarımızı bu konuda uyardık. Şimdilik iyi gözüküyor. İnşallah vatandaşımız kurallara uyarak sorumlu davrandığı müddetçe de önce sarıya arkasından inşallah mavi renge döneriz diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Görüntü dökümü:
————
-Kaymakam denetim görüntüleri
-İşletme sahipleri ile Kaymakam arasında geçen diyaloglar
-Kaymakam Odabaş ile röp.
 

=================

8- SİLİVRİ’DE TELEFON DİREĞİNDE MAHSUR KALAN YAVRU KEDİYİ İTFAİYE KURTARDI

Haber-Kamera: Uğur Samet AVCI / İSTANBUL DHA
Silivri’de telefon direğine çıkarak yağmurda mahsur kalan yavru kedi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. 
Olay, Selimpaşa Mahallesi 2035 Sokak’ta bulunan cami bahçesinde yaşandı. Yavru kedinin telefon direğinde mahsur kaldığı gören vatandaşlar itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen İBB Silivri İtfaiyesi Kurtarma ekibi, mahsur kalan yavru kediyi indirerek, kurtardı. İtfaiye ekibi yavru kediye yiyecek ve su verdikten sonra olay yerinden ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
———–
-Kurtarma çalışması
-Genel ve detaylar

17.03.2021 – 20.04 Haber Kodu : 210317251

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!