Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÇALIŞMALAR YÜRÜTTÜĞÜ VAHDETTİN KÖŞKÜ’NDEN AYRILDI

İdris TİFTİKCİ – Yılmaz OKUR / İSTANBUL DHA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 23.30 sıralarında Vahdettin Köşkü’nden ayrıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar’daki Kerem Aydınlar Camii’nde cuma namazını kıldıktan sonra Vahdettin Köşkü’ne geçti. Gün boyu burada çalışmalarını yürüten Erdoğan, saat 23.30’da Vahdettin Köşkü’nden ayrılarak Kısıklı’daki konutuna geldi.

Görüntü Dökümü:
————-
-Erdoğan’ın konvoyunun Köşk’ten çıkışı
-Konvoyun konutu doğru gidişi

==============

2- VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN GEZİ PARKI’NIN DEVRİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Beyza Nur GÜLER – İstanbul, (DHA)- VAKIFLAR Genel Müdürlüğü’nden Taksim Gezi Parkı’nın devri ile ilgili açıklama yapıldı.
Vakıflar Genel Müdürlüğü, Taksim Gezi Parkı’nın Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı’na devri ile ilgili yazılı açıklama yaptı.
12 Mart 2021’de gerçekleşen devirle ilgili açıklamada, “2008 yılında yapılan 5737 sayılı Vakıflar Kanununun 30. Maddesi gereğince İnönü Meydanı 751 ada 1, 2 ve 3 parsel , Cumhuriyet Mevkii 751 ada 4 parsel mülkiyeti ‘Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı’na geçmiştir. 2008 yılında yapılan kanuni düzenleme ‘Vakıf yoluyla meydana gelip, her ne suretle olursa olsun hazine, belediye, özel idareler, köy ve tüzel kişiliğin mülkiyetine geçmiş vakıf kültür varlıkları, mazbut vakfına devrolunur’ ibaresi yasa ile kanunlaştırılmıştır. Bu kapsamda, 2008 yılından 2019 yılına kadar 647 eser, 2019 yılından bu yana ise yine 367 eser Vakfına dönüştürülmüştür. Mülkiyeti vakıf olup da, vakfına rücu edilmeyenlerin ise çalışmaları devam etmektedir” denildi.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———
-Gezi parkı ve çevresinin görüntüleri

==============

3 – ABD SAVAŞ GEMİSİ ‘USS MONTEREY’ İSTANBUL BOĞAZI’NDAN GEÇTİ

Cemil ÖZDEMİR – Feridun AÇIKGÖZ – İstanbul DHA –  İSTANBUL BOĞAZI’ndan geçen ABD Donanması’na ait 61 borda numaralı güdümlü füze kruvazörü ‘USS Monterey’, Karadeniz’e açıldı.
Marmara Denizi’nden dün saat 17.00 sıralarında İstanbul Boğazı’na giren ABD Deniz Kuvvetleri’ne ait 61 borda numaralı ‘USS Monterey’ adlı savaş gemisi, saat 17.30 sıralarında Beşiktaş açıklarına ulaştı. Güdümlü füze kruvazörüne,  Sahil Güvenlik botu eşlik etti. Gemi, İstanbul Boğazı’ndan geçerek Karadeniz’e açıldı.

Görüntü Dökümü:
——–
-Geminin geçişinden görüntüler

================

4- KADIKÖY’DE MOTOSİKLET DENETİMİ 

Murat KORKMAZ / İSTANBUL, (DHA) – KADIKÖY Bağdat Caddesi’nde motosiklet denetimi yapıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, Kadıköy Bağdat Caddesi’nde kuryeler ve yaya kaldırımını kullanan motosikletlilere yönelik denetim yaptı. Ekipler, Bağdat Caddesi üzerinde motosiklet sürücülerini durdurarak, ehliyet ve evrak kontrolü yaptı. Denetimlerde yabancı uyruklu bir sürücüye, ehliyetsiz motosiklet kullanmak ve kaldırım ihlalinden toplam 3 bin 12 lira para cezası kesilirken, yine başka bir motosiklet sürücüsüne kaldırım ihlalinden 314 lira para cezası kesildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
—————————-
-Denetim yapan polisler 
-Ceza kesilen motosiklet sürücüsü 
-Evrak kontrolü 
-Genel ve detaylar

============

5-İSTANBUL’DA MESAİ ÇIKIŞI TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA YOĞUNLUK

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- HAFTANIN son iş gününde iş çıkış saatlerinde toplu taşıma araçlarında yoğunluk yaşandı. Koronavirüs tehdidine rağmen ‘Sosyal mesafesiz’ yolculuk yapıldı.
Yağmur yağışının da etkisiyle D-100 karayolunda Avcılar’dan başlayan trafik yoğunluğu Topkapı’ya kadar artarak sürdü. Toplu taşıma araçlarında da özellikle Avcılar ve Beylikdüzü yönüne giden metrobüslerde adım atacak yer kalmadı. İstanbul’da toplu taşımada önemli yükü çeken raylı sistemlerde de benzer yoğunluk görüldü. Her akşam olduğu gibi Yenikapı-Kirazlı metrosunda yoğunluk nedeniyle yolcular adım atacak yer bulmakta zorlandı.

Görüntü Dökümü:
—————
D-100 karayolu Avcılar ve Şirinevler’de trafik yoğunluğu
Şirinevler Metrobüs durağındaki kalabalık
Yenikapı-Kirazlı metrosundaki kalabalık
Avcılar ve Beylikdüzü yönüne giden metrobüslerdeki kalabalık
Genel ve detay görüntüler

=====================

6- İSTANBUL’DA JANDARMADAN TERÖR OPERASYONU

Mehmet İlkay ÖZER – İstanbul DHA – İSTANBUL’da jandarmanın terör örgütü PYD/YPG’ye yönelik düzenlediği operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Suriye’de PYD/YPG saflarında yer alan bazı kişilerin Nevruz öncesi provokatif eylem hazırlığında olduğunu belirledi. Yasa dışı yollardan Türkiye’ye girerek İstanbul’a geldikleri belirlenen şüpheliler adım adım takip eden İstanbul İl Jandarma Komutanlığı TEM Şube Müdürlüğü ekipleri, Bağcılar ve Başakşehir’deki adreslere operasyon düzenledi.

ŞAFAK VAKTİ OPERASYON İÇİN DÜĞMEYE BASILDI
Şafak vakti belirlenen 4 farklı adrese yapan jandarma, Suriye uyruklu F.A., B.M., A.M., M.A., M.H., ve M.Ş.’yi gözaltına aldı.
Şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ile dijital materyal ele geçirildi.

NEVRUZ ÖNCESİNDE PROVOKATİF EYLEM YAPACAKLARDI
Gözaltına alınan terör örgütü üyelerinin tamamının örgütün sözde özel kuvvetleri tarafından askeri, siyasi ve ideolojik eğitime tabi tutuldukları, PYD/YPG saflarında faaliyet gösterdikleri, “Zeytin Dalı Harekatı”ndan sonra Türkiye’ye yasa dışı yollardan giriş yaptıkları tespit edildi. Şüphelilerin, İstanbul’da yaklaşan Nevruz öncesinde provokatif eylem hazırlığında oldukları belirlendi.
Gözaltına alınan 6 şüphelinin jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Görüntü Dökümü:
———
-Operasyondan görüntüler

=====================

7- ESENYURT’TA YÜKÜ ARKAYA KAYAN KAMYON ŞAHA KALKTI

“Hatalı mal yüklemenin sonu bu.” 

Veysel TİMDU- Alper KORKMAZ  / İSTANBUL , (DHA) ESENYURT’ta yokuş yukarı çıkan kamyonun yükü arka tarafa kayınca tekerlerinin üzerinde havaya kalktı.
Olay dün akşam saatlerinde İstiklal Mahallesi’nde meydana geldi. Yükünü sabitlemeyen kamyon sürücüsü 34 BJR 56 plakalı kamyonuyla yokuş yukarı çıktığı sırada yükü kaydı.  Kasanın ön bölümünde bulunan yük en arkaya kayınca kamyon arka tekerleri üzerinde havaya kalktı. Sürücü kendi imkanlarıyla araçtan indi. Kamyonun bulunduğu noktaya vinç çağrıldı. Yük indirilerek, kamyon normal haline getirildi.  Yaşananlar vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla bu anları görüntülerken, bir vatandaş “Hatalı mal yüklemenin sonu bu.” diyerek duruma tepki gösterdi.

Görüntü dökümü
——————-
-Kamyondan görüntüler
-Vinçten görüntü
-Caddeden görüntü

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!