Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- BAĞCILAR’DA TEKSTİL ATÖLYESİNDEKİ PATLAMA ANI KAMERA

Serdar ALTINTEPE – Emin YEŞİL / İSTANBUL,(DHA) Bağcılar’da iki işçinin yaralandığı tekstil atölyesindeki pres makinesinin patlama anı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde patlamayla birlikte bir işçinin alevler içinde kaldığı yer alıyor.
Bağcılar Mahmutbey Mahallesi Atlas Caddesi üzerinde bulunan tekstil atölyesinde 18 Mart günü baskı pres makinasında patlama meydana gelmiş ve olayda iki işçi yaralanmıştı. Yaralanan işçiler olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına almıştı. Polis ekipleri tarafından inceleme başlatılan olayın güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı. İşyerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntülerde makinenin patlama anı sonrası bir işçinin alevler içinde yere yığıldığı görülüyor. Diğer çalışanlar ise alevler içinde yerde kalan işçiye yardım etmeye çalışıyor.

Görüntü dökümü
Patlama anı güvenlik kamerası
olaya ilişkin çekilen görüntüler

20.03.2021 – 21.53 Haber Kodu : 210320196

================

Reklam Alanı

2- ERDOĞAN, AKM VE TAKSİM CAMİİ’Nİ İNCELEDİ; MEYDANDA KESTANE ALDI

Gülseli KENARLI -Güven USTA – Murat DELİKLİTAŞ – Zeki GÜNAL – Cemil ÖZDEMİR / İstanbul, (DHA)
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımı devam eden Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ve Taksim Camii’ni ziyaret etti. Erdoğan, Taksim Meydanı’nda bir esnaftan kestane ve mısır alarak kendisini takip eden gazeteciler ile vatandaşlara ikram etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşamüzeri Üsküdar’daki Vahdettin Köşkü’nden çıkarak Taksim’e geldi. Erdoğan ilk olarak AKM’yi ziyaret etti. Buradan yürüyerek Taksim Camii’ne geçti. Erdoğan yürüdüğü sırada Taksim Meydanı’nda bir esnaftan kestane ve mısır alarak kendisini takip eden gazeteciler ile vatandaşlara ikram etti. Vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Erdoğan gazetecilere kestane ikram ederken, “O kadar kahrımızı çekiyorsunuz” dedi. Gazeteciler ise ikram için kendisine teşekkür etti. Erdoğan, elini öpmek isteyen kestaneciye, “Ben elimi öptürmüyorum, annenin, babanın elini öp, annenin bir de ayağının altını öp” dedi. Erdoğan buradan yine yürüyerek Taksim Camii’ne geçti. Erdoğan yetkililerden bilgi aldı. Ardından Taksim Camii’ne geçerek incelemelerde bulundu. Erdoğan’a, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz da eşlik etti.

Görüntü Dökümü:
—————-
-İncelemelerden görüntü
-Seyyar satıcılardan alışveriş
– Erdoğan’ın konutundan çıkışı
– Erdoğan’ın AKM’den çıkışı
– Erdoğan’ın yürümesi
– Kestaneciye gelmesi
– Kestane alması
– Gazetecilere kestane ikram etmesi
– Vatandaşlarla sohbeti
– Vatandaşlara kestane ikram etmesi
– Mısır seçmesi
– Gazetecilere mısır ikram etmesi
– Camiye yürümesi
– Bilgi alması
– Camiye girişi
– Erdoğan’ın camiden ayrılması
– Detaylar

20.03.2021 – 18.45 Haber Kodu : 210320188
20.03.2021 – 18.47 Haber Kodu : 210320189
20.03.2021 – 19.07 Haber Kodu : 210320190
20.03.2021 – 19.54 Haber Kodu : 210320194

======================

3- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN TAKSİM’DE ALIŞVERİŞ YAPTIĞI SEYYAR SATICI KONUŞTU

Murat DELİKLİTAŞ-Cemil ÖZDEMİR / İSTANBUL, (DHA) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Taksim Camii’ne giderken alışveriş yaptığı seyyar satıcı Adem Şakar, konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam saatlerinde AKM ve Taksim Camii’nde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. Erdoğan, AKM’deki incelemesinin ardından Taksim Camii’ne yürüyerek geçti. Erdoğan, Taksim Meydanı’nda seyyar satıcılardan alışveriş yaptı. Erdoğan’ın alışveriş yaptığı seyyar satıcı Adem Şakar, Cumhurbaşkanını görünce heyecanlandığını belirterek “Gelip geçerken, tezgaha uğradı kestane aldı. Sağa, sola, gazetecilere kestane ikram etti. Ondan sonra bir muhabbet geçti. ‘Kestaneyi ben ikram edeyim başkanım’ dedim. ‘Yok sen ikram etme’ dedi. Ödemesini yaptıktan sonra ‘elinizi öpebilir miyim’ dedim. ‘Git annenin, babanın ellerinden öp’ dedi. Bir de ‘annenin ayaklarından öp’ dedi. Ne yalan söyleyeyim buraya gelmesini beklemiyordum” dedi.

Görüntü dökümü:
————–
-Seyyar satıcı Adem Şakar ile röp.

20.03.2021 – 19.16 Haber Kodu : 210320193

===============

4- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, SLOVENYA CUMHURBAŞKANI İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Gülseli KENARLI / İstanbul DHA Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Slovenya ilişkilerini geliştirecek hususlar ele alındı. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Türkiye ile Slovenya arasındaki Stratejik Ortaklık Anlaşması’nın 10’uncu yıldönümünde ikili ilişkilerin her alanda gelişme göstermesinden kıvanç duyduğunu ifade etti.  Stratejik Ortaklığın daha nice 10 yıllara erişmesi ve ikili ilişkilere olduğu kadar bölge barışı,  istikrarı ve refahına katkıda bulunması dileğinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Slovenya’nın son yıllarda ivme kazanan ekonomik ve ticari ilişkilerinin çok daha büyük potansiyele sahip olduğuna inandığını dile getirdi.  Slovenya’nın Türkiye’nin AB üyelik sürecine verdiği ilkeli desteğe teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Slovenya’nın 1 Temmuz itibarıyla üstleneceği AB Dönem Başkanlığının da Türkiye-AB ilişkilerinin ilerletilmesi bakımından somut neticelere vesile olması temennisinde bulundu.

========================

5- KARTAL’DA BABASINDAN İZİNSİZ ALDIĞI OTOMOBİLLE KAZA YAPTI: 2 YARALI 

Haber-Kamera: Yılmaz OKUR / İSTANBUL,(DHA)
Kartal’da babasından izinsiz aldığı araba ile sokağa çıkma kısıtlaması olan saatte dışarı çıkan genç ara yoldan hızla çıkınca caddede seyir halindeki hafif ticari araca çarptı. Vurduğu otomobil takla atarak orta refüjde yan yattı. Kazada her iki otomobil de hurdaya dönerken 2 sürücü de yaralandı.

Kaza saat 02.30 sıralarında Atalar Mahallesi, Çanakkale Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre babası evde uyuduğu sırada babasına ait 34 DHE 884 plakalı otomobil ile dışarı çıkan Ümit A. Doğu Caddesi’nden Çanakkale Caddesi’ne süratle çıkınca caddede seyir halindeki Muhammet S.’nin kullandığı 34 NK 4818 plakalı hafif ticari araca yandan hızla vurdu. Çarpmanın etkisi ile takla atarak orta refüjde yan yatan aracın sürücüsü Muhammet S. yaralandı. Yaralı sürücü olay yerine gelen ambulansla Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hafif yaralanan diğer sürücü Ümit A.’nın tedavisi ayakta yapıldı.

SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ, CEZA YEMEKTEN KURTULAMADI
Sokağa çıkma kısıtlamasının devam ettiği saatlerde babasından gizli otomobilini alarak dışarı çıkan genç kaza yapınca yakayı ele verdi. Kazayı haber alarak olay yerine gelen ailesi sinir krizi geçirdi. Babası ve annesi tarafından uzun süre azarlanan genç de sinir krizi geçirerek uzun süre ağladı. Ümit A.’ya ayrıca sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettiği için idari para cezası uygulandı.

Kazayı haber alarak olay yerine gelen Ümit A.’nın babası, “Yapacak bir şey yok artık, nasıl olmuş, önemli değil, olan olmuş. Ara yola girerken, ana yoldaki arabaya yandan vurmuş. Vurunca da o arabayı oraya savurmuş” şeklinde konuştu.
Kaza nedeniyle hurdaya dönen her iki otomobil de çekici yardımıyla otoparka çekildi.
Kaza ile ilgili soruşturma devam ediyor.

Görüntü dökümü:
——————
-Kaza yapan otomobiller
-Kaza yapan gencin ağlaması
-Olay yerine gelen ailesinin sinir krizi geçirmesi
-Ambulansın olay yerinden ayrılması
-Ümit A.’nın babası ile röportaj
-Genel ve detay görüntüler

21.03.2021 – Haber Kodu : 210321006

=======================

6- SİLİVRİ’DE OTOMOBİL AYDINLATMA DİREĞİNE ÇARPTI: 1 ÖLÜ, 1 YARALI 

Haber-Kamera: Uğur Samet AVCI / İSTANBUL DHA
Silivri’de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil aydınlatma direğine çarptı. Kazada bir kişi ölürken bir kişi de yaralandı 

Kaza dün akşam saat 20.30 sıralarında Çavuşlu Mahallesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Çavuşlu Caddesi üzerinde seyir halindeki 34 RY 2962 plakalı otomobilin sürücüsü Erkan Yıldırım (39), direksiyon hakimiyetini kaybetti. Sürücüsünün hakimiyetini kaybettiği otomobil aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü Erkan Yıldırım ve Mutlu Doğan Yıldırım (51) yaralandı. 

Haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Otomobil içerisinde sıkışanlar itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Duran kalbi uzun süren kalp masajının ardından tekrar çalıştırılan Mutlu Doğan Yıldırım hastaneye kaldırıldı. Yıldırım kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken Erkan Yıldırım’ın ise tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor. 

Görüntü dökümü:
—————-
-Yaralılara müdahale edilmesi
– Yaralının ambulansa bindirilişi
– Genel ve detaylar

20.03.2021 – 04.01 Haber Kodu : 210320208

=========================

7- MALTEPE’DE MİNİBÜS AĞACA ÇARPTI: 1 YARALI

Haber-Kamera: Yılmaz OKUR / İSTANBUL,(DHA)
Maltepe’de yağmurdan kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği minibüs kaldırıma çıktı. Kaldırım kenarındaki ağaca çarparak duran minibüsün sürücüsü araç içinde sıkıştı. Sürücüyü sıkıştığı yerden itfaiye ekibi kurtardı.

Kaza dün saat 20.30 sıralarında Yalı Mahallesi, Turgut Özal Bulvarı sahil yolu Kadıköy istikametinde meydana geldi. İddiaya göre Muzaffer G.’nin kullandığı 34 YSV 69 plakalı minibüs yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırım kenarında bulunan ağaca çarptı. Çarpmanın etkisiyle sürücü araç içinde sıkıştı. Kazayı gören vatandaşlar derhal itfaiyeye haber verdi.

Haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekibi araç içinde sıkışan sürücüyü kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti. Sağlık ekipleri yaralı sürüyü olay yerinde yaptıkları ilk müdahalenin ardından Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırarak tedavi altına aldı.

Kazayı görerek yardıma koşan bir vatandaş; “Biz yan tarafta oturuyorduk, buradaki bekçi arkadaş haber etti bize geldik, yardımcı olduk. Sıkışan koltuğu geriye çekerek yardımcı olduk. Yağmurdan dolayı kaymış” şeklinde konuştu. Kazadan dolayı hurdaya dönen minibüs çekici yardımıyla otoparka kaldırıldı.

Kaza ile ilgili soruşturma devam ediyor.

Görüntü dökümü:
——————
-Olay yerindeki ambulans
-Ambulansın olay yerinden ayrılması
-Görgü tanıkları ile röportaj
-Ağaca vuran minibüs
-Minibüsün çekici yardımıyla kaldırılması
-Genel ve detay görüntüler

20.03.2021 – 22.03 Haber Kodu : 210320205

====================

8- KADIKÖY’DE KADINLARDAN EYLEM

Sevda SARIKAYA – Kubilay Özev-İSTANBUL (DHA)- KADIKÖY’de kadınlar, Cumhurbaşkanlığı kararı ile Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmasının ardından eylem yaptı.
Kadıköy’de toplanan bir grup kadın, Cumhurbaşkanlığı kararı ile Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmasının ardından eylem yaptı. Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen eylemde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına açıklama yapan Fidan Ataselim, “2011 yılında İstanbul Sözleşmesi’ni herkes savunarak imzaladı. Türkiye bu sözleşmeyi ilk imzalayan oldu, şimdi ‘İmzayı geri çekiyoruz’ hamlesi bütün toplumdaki kadınlar nezdinde yok hükmündedir. İstanbul sözleşmesini her tartışmaya açtıklarında kadınlar daha çok öldürülüyor.” dedi. 

Görüntü Dökümü:
———————–
-Eylemden detay görüntüler
-Fidan Ataselim Röp
-Genel ve detay görüntüler

20.03.2021 – 18.41 Haber Kodu : 210320186

=====================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!