Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- KARTAL’DA AVUKATLIK BÜROSUNDA SİLAHLI SALDIRI: 4 ÖLÜ; 1 YARALI 

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN-Ramazan EĞRİ-Gamze ŞİMŞEK-Halil YILMAZ-İdris TİFTİKCİ-Adem VAROL-İsa ALMAÇAYIR/ İstanbul (DHA) 
Kartal’da miras konusunda anlaşmazlık yaşayan aile üyeleri arasında avukatlık bürosunda çıkan tartışmada Yalova’da muhtarlık yapan Ahmet Salih Belginer’in aile üyelerine ateş etmesiyle 3 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi ağır yaralandı. Hastanede tedavi altına alınan yaralılardan biri daha hayatını kaybetti. Yalova’da yakalanan şüpheli İstanbul’a getirilerek sorguya alındı.
Olay, dün saat 14.30 sıralarında Kartal Cevizli Mahallesi Kastamonu Sokak üzerinde bulunan avukatlık bürosunda meydana geldi. İddiaya göre, aralarında miras konusunda anlaşmazlık bulunan aile üyeleri avukatlık bürosunda buluştu. Burada çıkan tartışmanın ardından bir süre sonra Yalova 50. Yıl Mahallesi muhtarı Ahmet Salih Belginer, dayı çocuklarına ateş etti. Olayda Haluk Onat, Kebire Esra Ay ve Ayşe Ece Ay hayatını kaybederken Arzu Onat ile Ahmet Nuri Onat ağır yaralandı. Bürodaki avukat Mehmet Şanverdi ise kaçarak yara almaktan kurtuldu. Şüpheli olay yerinden kaçarken ihbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırılırken, polis ekipleri olay yerinde incelemelerde bulundu. Ekipler, sokakta bulunan güvenlik kameralarını tek tek inceledi. Kartal Asayiş Büro ekipleri kaçan şüphelinin kimliğini kısa sürede tespit ederek Jandarma ekiplerine bilgi verdi. Şüpheli Ahmet Salih Belginer bir süre sonra Yalova’da Jandarma ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Cenazeler ise alınarak Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Hastanede tedavi edilen yaralılardan Ahmet Nuri Onat(73) tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak öldü.  Yalova’dan İstanbul’a getirilen şüpheli Ahmet Salih Bilginer’in Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki sorgu işlemleri sürüyor.

“ALTI YEDİ EL SİLAH SESİ DUYDUM”
Görgü tanığı Emre Demir, “Komşumuz olan iki yan binadaki avukatlık ofisine silahlı bir saldırı olmuş. Altı yedi el silah sesi duydum. Kendim ofisimden çıkıp baktığımda elimde silah olan karşı tarafa doğru koşan bir şahıs gördük. Daha sonra olaya polisler müdahil oldu. Ambulanslar geldi. Beş ve altı kişi yaralıydı. Onları hastaneye götürdüler efendim. Bu şekilde bir olaya şahitlik, bir tanıklık etmiş oldukları. Kendi aralarında husumet varmış. Herhalde bunlar ara buluculuk sistemiyle, ofisinde onların aralarını yapmak için avukatlar çağırmışlar. O olayda bir tartışma çıkıyor, tartışmanın akabinde de silahlı saldırı gerçekleşiyor.” dedi.

“KORKTUK NE OLDUĞUNA ANLAM VEREMEDİK”
Olayın yaşandığı binanın karşısında çalışan avukat Ozan Mert Aytaş, “Olay olduğu esnada büromda müvekkilimle telefon görüşmesi yaparken 6-7 el arka arkaya silah sesi duydum. Daha sonra hızlıca 3 tane ambulansın geldiğini ve insanların yaralı şekilde dışarı çıkarıldığına tanıklık ettim. Sonra kolluk kuvvetleri olay yerine hızlıca intikal etti. Gerekli işlemleri yaptılar. Böyle bir şey hukuk bürosunda yaşansın istemezdik. Sonuçta biz mesleğimizi icra ediyoruz, nasıl yaparsak yapalım. Böyle bir şeyin içinde kalmak ve böyle büyümesi doğru olmadı. Önce 3-4 el silah sesi sonra da silah sesi duyduk. Korktuk, ne olduğuna anlam veremedik. Büromun penceresini açtığımda aşağıda çığlıklar gürültüler duydum.” diye konuştu.

“HER AN HAYATIMIZ BU ŞEKİLDE TEHLİKE ALTINDA MI DİYE ENDİŞE ETMEYE BAŞLADIK”
Avukat Güzide Şeniz Pakkan ise, “Arkadaşımı ziyarete gelmiştim. Bir hukuki konu konuşurken olay olmuş. Korktuk, daha geçenlerde bir avukatın icra takibinde başına böyle bir şey gelmişti. Biz avukat olduğunu zannediyorduk. Bir hukuk bürosu sonuçta biz de aynı işleri yapıyoruz. Her an hayatımız bu şekilde tehlike altında mı diye endişe etmeye başladık. Müvekkillerle olan ilişkiler bazen çok iyi bazen de çok kötü olabiliyor. Bu konuda Baro da gereken araştırmaları yapacaktır, emniyet de zaten üzerine düşeni yapıyordur. Endişe verici” diye konuştu.

Reklam Alanı

KARTAL’DA 4 KİŞİYİ ÖLDÜRÜP BÖYLE KAÇTI
Kartal’da avukatlık bürosunda 4 kişi öldüren şüphelinin kaçış anları güvenlik kamerasına yansıdı.
Kartal’da miras konusunda anlaşmazlık yaşayan aile üyeleri arasında avukatlık bürosunda çıkan tartışmada Yalova’da muhtarlık yapan Ahmet Salih Belginer aile üyelerine ateş etti. 4 kişinin hayatını kaybettiği bir kişinin de yaralandığı olayda, şüpheli Yalova’da jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Ahmet Salih Belginer’in olaydan sonra kaçış anları güvenlik kameralarına yansıdı.

Görüntü Dökümü 
——————
-Şüphelinin emniyete getirilmesi
-Olay yerindeki polis ekipleri
-Olayın yaşandığı bina 
-Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması 
-Olay yerindeki ambulans 
-Cenazelerin çıkarılması 
-Görgü tanığı ile röp
-Saldırganın fotoğrafı 
-Şüphelinin kaçış anları
-Genel ve detay 

06.04.2021 – 17.11 Haber Kodu : 210406188
06.04.2021 – 17.58 Haber Kodu : 210406202
06.04.2021 – 18.13 Haber Kodu : 210406204
06.04.2021 – 18.14 Haber Kodu : 210406207
06.04.2021 – 19.44 Haber Kodu : 210406214
06.04.2021 – 20.30 Haber Kodu : 210406224
06.04.2021 – 02.07 Haber Kodu : 210406226

===========================

2- İSTANBUL’DA DEAŞ VE HTŞ OPERASYONU; 4 Ü YABANCI, 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI(EK BİLGİ VE GÖRÜNTÜLERLE)

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU-Ali TINBEK/  İSTANBUL DHA
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne (TEM) bağlı polis ekipleri, il genelinde DEAŞ ve HTŞ terör örgütlerine yönelik önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 4’ü yabancı 8 kişi gözaltına alındı. 

Operasyona özel harekât polisleri de katılırken, belirlenen adreslerde polis ekipleri arama yaptı. Operasyon kapsamında Bağcılar’da bulunan bir adrese giren polis ekipleri içeride arama yaptı. Evdeki bir kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 4’ü Türk, 1 Suriye, 1 Özbekistan, 1 Kırgızistan, 1 Irak vatandaşı olmak üzere toplamda 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geçirilerek sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Görüntü Dökümü:
————————–
– Operasyon yapılan adres
– Polisin daireye girmesi
– Polisin çevredeki önlemi
– Genel ve detaylar
-Polis kamerasından operasyon görüntüleri (EK)

07.04.2021 – 04.36 Haber Kodu : 210407006

=======================

3- GÜNGÖREN’DE 4 KATLI BİNADA YANGIN; DUMANDAN ETKİLENEN 3 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU / İstanbul DHA
Güngören’de 4 katlı binanın birinci katında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü. Yangın sonrası dumandan etkilenen 3 kişi hastaneye kaldırıldı.

Yangın Güngören, Merkez Mahallesi’nde gece saat 23.45 sırlarında çıktı. Edinilen bilgiye göre, Zeynep Kâmil Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı bir binanın birinci katındaki daireden alevlerin yükseldiğini gören mahalle sakinleri durumu polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. İtfaiye ekiplerinin çalışmasıyla yangın kontrol altına alındı.

DUMANDAN ETKİLENEN 3 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI
Olay yerine gelen sağlık ekipleri yangından etkilenen 3 kişiye ilk müdahaleyi yaparak hastaneye kaldırdı. İtfaiye ekiplerinin çalışmasıyla yangın söndürüldü. Yangın sonrası daire kullanılmaz hale geldi.
İtfaiye yangının çıkış nedenini araştırırken, soruşturma sürüyor. 

Görüntü Dökümü:
———————-
– Olayın meydana geldiği yer
– İtfaiye ekiplerinden görüntü
– Vatandaş ile röp
– Genel ve detaylar

07.04.2021 – 02.38 Haber Kodu : 210407004

==========================

4- ATAŞEHİR’DE KADINA ÇARPAN ARACIN SÜRÜCÜSÜ YAKALANDI

Haber: Gamze ŞİMŞEK/ İstanbul DHA 
Ataşehir’de sabah saatlerinde yolun karşısına geçmeye çalışan kadına hafif ticari araç çarptı. Çarpan aracın sürücüsü olay yerinden kaçtı. Kanser olduğu öğrenilen genç kadın olay yerinde hayatını kaybetti. Polis ekipleri şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. 
Olay, dün saat 02.00 sıralarında Ataşehir Kayışdağı Mahallesi, Kayışdağı Caddesi üzerinde meydana geldi. Cadde üzerinden yolun karşısına geçmeye çalışan Tülin Uğurlu(23)’ya hızla gelen hafif ticari araç çarptı. Çarpmanın etkisiyle metrelerce savrulan kadın park halinde bulunan bir otobüsün altına girdi. Kanser hastası olduğu öğrenilen kadına çarpan sürücü olay yerinden kaçtı. Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, kaçan sürücüyü yakalayarak gözaltına aldı. Sürücünün ifadesinde kadına çarptığını fark etmediğini söylediği öğrenildi. 

Görüntü dökümü
———-
-Sürücünün polis merkezine getirilmesi
AKTÜEL
-Otobüsün altındaki kadını kurtarma çalışmaları (Özel)
-Kadının çıkarılıp sedyeye alınması (Özel)
-Kadının ambulansa konulması (Özel)
-İtfaiye ekiplerinden görüntü
-Ambulanstan görüntü
-Polis ekiplerinden görüntü
-Genel ve detay görüntüler

06.04.2021 – 20.18 Haber Kodu : 210406220

=============================

5- EYÜPSULTAN’DA BİNANIN TERAS KATINDA YANGIN

Haber – Kamera: Şahin BOZKURT – Murat SOLAK / İSTANBUL, (DHA) 
Eyüpsultan’da 5 katlı binanın teras katında çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
Eyüpsultan, dün saat 17.00 sıralarında Güzeltepe Mahallesi Metin Sokak’ta bulunan 5 katlı binanın teras katında henüz bilinmeyen bir sebepten yangın çıktı. Binadan çıkan alevleri görenler durumu itfaiyeye bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, yangına müdahale ederken, polis çevrede güvenlik önlemi aldı. Yangın ekiplerin müdahalesinin ardından söndürüldü.

Görüntü Dökümü:
————
(Cep Telefonu)
– Teras katındaki alevler
– Binadan çıkan dumanlar
(Aktüel)
– İtfaiye ekipleri
– Sağlık ve polis ekipleri
– Ekiplerin çalışmaları
– Genel ve detay görüntü

06.04.2021 – 18.45 Haber Kodu : 210406208

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!