Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- İSTANBUL’DA RAMAZAN DAVULCULARI VATANDAŞLARI İLK SAHURA KALDIRDI

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU – Ozan URAL – Buğra AKAY – İstanbul/DHA
İstanbul’da ramazan ayının vazgeçilmezlerinden olan ramazan davulcuları mesaiye başlayarak vatandaşları ilk sahura kaldırdı. İlk sahura uyanan vatandaşların evlerinden çıkarak fırından ekmek aldığı görüldü. 

Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden olan ramazan davulcuları, her yıl olduğu gibi bu yılda sokak sokak gezerek vatandaşları sahura kaldırıyor. Bayrampaşa, Altıntepsi Mahallesi’nde Ramazan davulcuları vatandaşları davul çalarak ilk sahura uyandırdı. Davulcunun geldiğini gören bazı vatandaşlar camlara çıkarken, bir kişi de davulcuları kapıda karşıladı. Mesaiye başlayan Ramazan davulcularının koronavirüs tedbirleri kapsamında maske takarken ilk sahura uyanan bazı vatandaşların evlerinden çıkarak fırından ekmek aldığı görüldü. 

MANİLERLE SAHURA KALDIRDI
“1959 yılından beri Kasımpaşa’da dededen toruna  Ramazan davulunu  biz çalıyoruz” diyen  Kazım İliş söylediği manilerle  vatandaşları sahura kaldırdı. “Malesef koronovirüs hayatımızda, bizde bu şekilde yaşamaya alıştık. Geçen sene olduğu gibi sayın Cumhurbaşkanımız bize kolaylık sağladı. Bu sene de kolaylık sağladı, teşekkür ediyoruz kendilerine, eski geleneği yaşatmaya çalışıyoruz. Burası Kasımpaşa, gelenekleri, görenekleri olan bir semt. Halkımız davulu seviyor, her sene  Ramazan davulunu bekliyor” dedi.

Görüntü Dökümü:
———————–
– Ramazan davulcularından görüntü
– Sokakta davul çalan ramazan davulcusu
– Vatandaş ile röp
– Camlara çıkan vatandaşlar
– Ekmek almaya giden vatandaşlar
– Fırında ekmek alan vatandaş ile röp
-Kasımpaşa’da davulcu
-Mani söylemesi
-Uyanan vatandaşlar
-Bir vatandaşın mani söylemesini istemesi
-Röportaj
– Genel ve detaylar 

13.04.2021 – Haber Kodu : 210413007

Reklam Alanı

=====================

2- İSTANBUL’DA İLK TERAVİHTE CAMİLER BOŞ KALDI

Haber-Kamera: Mustafa ESEN/İSTANBUL DHA
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın koronavirüs nedeniyle teravih namazlarının evlerde kılınması kararı üzerine ilk teravihte camiler boş kaldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı, koronavirüs tedbirleri kapsamında teravih namazlarının camiler yerine evlerde kılınması kararı almıştı. Bu kararın ardından İstanbul’daki camiler, ilk teravih namazında boş kaldı. Çamlıca Camii’ne gelerek yatsı namazı kılan kişiler, alınan karardan haberdar olduklarını belirtti.
Cami çıkışında konuşan Ali Şimşek, “Yatsı namazını kıldık çok şükür. Cami çok sakindi, teravih namazını kılsaydık çok iyi olacaktı” şeklinde konuştu. Yatsı namazı kılanlar, ardından camiden ayrıldı.

Görüntü Dökümü
——————————-
-Yeni Çamlıca Camii’nden görüntü
-Camiye gelenler
-Boş kalan camiden görüntü
-Camiye gelenlerle röportaj
-Genel ve detay
 
12.04.2021 – 04.26 Haber Kodu : 210412220

====================

3- İSTANBUL CAMİLERİNDE RAMAZAN’IN HABERCİSİ MAHYALAR YAKILDI 

Haber-Kamera: Şahin BOZKURT-İdris TİFTİKÇİ-Murat DELİKLİTAŞ-Cemil ÖZDEMİR-Zeki GÜNAL-Murat KORKMAZ/İSTANBUL,(DHA)
Ramazan ayının gelmesiyle camilerin minarelerini süsleyen mahyalar yandı. Çamlıca Camii ve Sultanahmet Camii’ne asılan mahyalar havadan görüntülendi.
İstanbul’da Ramazan ayının gelmesiyle birlikte çift minareli camiler mahyalarla süslendi. Yarın Ramazan ayının ilk günü olması sebebiyle akşam ezanın ardından camilerdeki mahyalar yandı. Sultanahmet Camii’ne “Ramazan Sevgidir”, Çamlıca Camii’ne “Hoş Geldin Ya Şehri Kur’an”, “Hoş Geldin Ya Şehri Ramazan”, “Allah: Benzeri Olmayan”, “Er-Rahman: İhsan Eden”, “Er-Rahim: İhsanda Bulunan” ve El-Melik: Kainatın Sahibi”, Süleymaniye Camii’ne “Hamdü Sena Şükür Sana”, Eminönü Yeni Camii’ne ise “Ramazan Arınmaktır” yazıldı. Öte yandan Çamlıca Camii ve Sultanahmet Camii’ne asılan mahyalar havadan görüntülendi.

Görüntü Dökümü:
————–
– Çamlıca Camii’nin havadan görüntüsü
– Sultanahmet Camii’nin havadan görüntüsü
– Sultanahmet Camii mahyaları 
– Süleymaniye Camii mahyaları
– Eminönü Yeni Camii Mahyaları
– Çamlıca Camii mahyaları
– Florya Yeni Camii mahyaları
– Genel ve detay görüntü

12.04.2021 – 21.18 Haber Kodu : 210412206
12.04.2021 – 21.43 Haber Kodu : 210412209
12.04.2021 – 21.50 Haber Kodu : 210412211
12.04.2021 – 22.20 Haber Kodu : 210412213
12.04.2021 – 23.04 Haber Kodu : 210412216

========================

4- FIRINLARDA RAMAZAN YOĞUNLUĞU

Haber-Kamera: Mustafa ESEN / İSTANBUL DHA
İstanbul’da ilk sahur öncesinde bazı fırınlarda yoğunluk oluştu. Pide ve ekmek almak için fırınlara uğrayan vatandaşlar, koronavirüs kurallarına uyarak kuyruğa girdi.
İlk sahur öncesi hazırlıklarını sürdüren İstanbullular, pide ve ekmek almak için fırınlarda kuyruk oluşturdu. Koronavirüs kuralları çerçevesinde sıraya giren vatandaşlar, pide ve ekmeklerini alarak evlerinin yolunu tuttu.
Ataşehir’de fırın sahibi Mehmet Şimşek, “Şuan da taleple ilgili bir sıkıntımız yok. Geçen seneye nazaran talebin yine aynı olmasını bekliyoruz. Geçen sene de aynıydı, yine pandemi vardı. Geçen sene sokağa çıkma kısıtlamaları daha sıkıydı, bu sene daha rahat olacak. Biz her türlü tedbiri aldık. Mesafe işaretlemelerini yaptık, maskesiz kimseyi almıyoruz. Ve insanlar da artık alıştı maskeye. İçerde fazla yoğunluk oluşturmuyoruz. Dışarıdan kontrollü bir şekilde alıyoruz” dedi.
Kuyruğa giren vatandaşlar, “Pide alacağım tabi. İnşallah mübarek Ramazan ayımız başladı. Hepimize bereketli olsun. Bu hastalığı da inşallah hayırlısı ile atlatacağız” şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü
———————————–
-Ataşehir’de pide ve ekmek almak için kuyruğa giren vatandaşlar
-Pidelerden görüntü
-Fırının içindeki ve girişindeki kuyruktan görüntü 
-Fırın sahibi ile röportajü
-Vatandaşlarla röportaj
-Genel ve detay
 
12.04.2021 – 20.45 Haber Kodu : 210412203

========================

5- RAMAZAN AYINA SAATLER KALA EMİNÖNÜ VE MISIR ÇARŞISI’NDA YOĞUNLUK

Esma MURAT – Kubilay ÖZEV / İSTANBUL, (DHA)- RAMAZAN ayına saatler kala Eminönü ve Mısır Çarşısı’na gelenler yoğunluk oluşturdu.
Ramazan ayına saatler kala Eminönü ve Mısır Çarşısı’nda alışveriş hareketliliği yaşandı. Mısır Çarşı’sında kuruyemişçiler, kahvaltıcılar ve kahvecilerin önünde yoğunluk oluştu. İftariyelik ve sahurda yemek için bir şeyler almaya gelenlerin sosyal mesafe kuralına uymadığı gözlendi. Ramazan öncesi alışveriş yapmaya geldiğini söyleyen Zekeriya Aksakallı, “Hurma ve kahvaltılık aldım. Şimdi de kahve alacağım. Kalabalık korkutsa da yapacak bir şey yok.” dedi. Afet Varol ise, “Ramazan alışverişine çıktım. Sahurda tost yapmak için sucuk alacağım. Bir de kahve aldım. Bugün ramazana son gün kala yoğunluk olmaz diye çıktım. Ama çok yoğun olduğunu gördüm. Şimdi hemen eve gideceğim” diye konuştu. İnci Çuvalcı, “Ramazan’ın birinci günü gelmeden bir şeyler almak istedim. Peynir, zeytin aldım. Ancak Eminönü oldukça kalabalık. Her ne kadar maske taksam da yine de sosyal mesafe kurallarına uyamıyoruz. Eve gidince hemen duşa gireceğim” dedi.

“SOSYAL MESAFE KURALLARINA UYULMUYOR”
Mısır Çarşısında esnaf olan Mehmet Memiş, “Bugün yoğunluk var. Kısıtlama öncesi de vardı. Ancak Ramazan’a bir gün kalması nedeniyle yoğunlukta artış var. Vatandaşlar en çok az tuzlu tel peyniri, eski kaşar, beyaz peynir, çeçil peyniri ve zeytin alıyor” diye konuştu.

Görüntü dökümü
———–
-Eminönü yoğunluk
-Mısır Çarşısı yoğunluk
-Mısır Çarşısı esnafı Mehmet Memiş röportajı
-Zekeriya Aksakallı röportajı
-Afet Varol röportajı
-İnci Çuvalcı röportajı
-Muhabir Anonsu (Esma MURAT)
-Detaylar

12.04.2021 – 18.40 Haber Kodu : 210412182_

==========================

6- ARNAVUTKÖY’DE ANNESİNİ ÇEKİÇLE ÖLDÜREN SANIĞIN YARGILANMASINA DEVAM EDİLDİ

Haber: Sevda SARIKAYA-İSTANBUL (DHA)
Arnavutköy’de annesi Melahat İşbir’i çekiçle öldürüp battaniyeye sardığı cansız bedenini boş araziye gömdüğü ileri sürülen Batuhan Ünal’ın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada maktulün komşusu ve eski sevgilisi tanık olarak dinlendi. Sanık Ünal, tanık beyanlarının olayı abartılı bir şekilde anlattığını belirterek, “Rahmetli annem komşularına beni yanlış şekilde anlatmıştır” dedi.
Bakırköy 21. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Batuhan Ünal SEGBİS ile katılırken, tutuksuz sanık Furkan Salih Gürlek ve müştekiler duruşma salonunda hazır bulundu.

“BATUHAN BANA ‘KAYBOLDUĞUNU KALDIRAMIYORUM, ÖLÜMÜNÜ NASIL KALDIRIRIM’ DEDİ”
Duruşmada, maktul Melahat İsbir’in kapı komşusu Ayşe Çırakoğlu tanık olarak dinlendi. Çırakoğlu, maktulün; komşusu, sırdaşı, arkadaşı olduğunu belirterek, “Melahat çok yakın arkadaşımdır. Kaybolmadan 1-2 gün önce kapısını çaldım, yoktu. Batuhan telefonda bana ‘annem 2 gündür eve gelmiyor’ dedi. Sonrasında Batuhan ile oturduk konuştuk. Batuhan bana ‘endişeliyim, 2 gündür annem yok. Kameralara baktırdım, beyaz bir arabaya binmiş, gitmiş’ dedi. Ben de Batuhan’a ‘senin annenin kaynanası, kocası yok, evini bırakıp gidecek biri değil, zorla kaçırmış olabilirler, zorla kaçırdılarsa cesedi ormandan çıkar’ dedim. Batuhan da bana ‘kaybolduğunu kaldıramıyorum, ölümünü nasıl kaldırırım’ diye konuştu. Sonrasında Batuhan’ı belli aralıklarla arayıp, kapısını çalıyordum. Batuhan, bana, annesinin dedesine mektup yazdığını söyledi. Mektupta Batuhan’ın yüzüne bakacak hali olmadığını söylemiş” şeklinde konuştu.

“CESEDİN KOKUSUNU BASTIRMAK İÇİN PARFÜM SIKMIŞ”
Bir gün Batuhan’ın kendisine kapıyı açtığını ve evin ağır bir şekilde parfüm koktuğunu anlatan tanık Çırakoğlu, “Meğerse cesedin kokusunu bastırmak için parfüm sıkmış. Batuhan bu olay gerçekleşmeden 6 ay öncesinde annesinde kalmaya başladı. Cesedi taşıdığı tarihte bana mesaj atmış, ‘annemden haber var mı’ diye. Melahat bana ‘çalışıyorum, çalışıyorum borcu bitmiyor’ diyordu. Melahat, Batuhan’ın çalışmamasından şikayetçiydi. Çok ciddi kavgaları yoktu. Melahat, zaten göğüs kanseriydi. Melahat kaybolduktan sonra Batuhan bana askere gideceği için evi boşaltacağını söylemişti. Evi boşaltamadan polisler onu aldı. Melahat ile 4 yıldır komşuydum, her şeyini bilirdim. Bünyamin Ateş ile 3 yıl boyunca imam nikahlı olarak kaldı. Batuhan ile Bünyamin beraber yiyip, içiyorlardı. Melahat Bünyamin’den bu olaylar yaşanmadan 6 ay önce ayrılmıştı” dedi.

“BATUHAN ÇALIŞMIYORDU, SÜREKLİ ANNESİNDEN HARÇLIK İSTİYORDU”
Tanık olarak dinlenen Melehat İşbir’in eski sevgilisi Bünyamin Ateş de, “Melahat ile 2015’ten 2019 yılına kadar birlikteydim. Zaman zaman Melahat’in evinde kalıyordum. İş nedeniyle ayrıldık. Birlikteliğimizin son 1-2 senesinde Batuhan annesinde kalmaya başladı. Birlikte yemek yemişliğimiz var. Biz Melahat ile ayrılmadan bir ay önce Batuhan bizimle kalmaya başlamıştı. Batuhan ile aramızda bir anlaşmazlık yoktu. Annesi sürekli Batuhan’ın borçlu olduğunu söylüyordu. Batuhan çalışmıyordu, sürekli annesinden harçlık istiyordu. Batuhan çalışmadığı için annesi tepki gösteriyordu” ifadelerini kullandı.

“BENİ KOMŞULARA YANLIŞ ANLATMIŞ”
Tanık beyanlarına karşı konuşan sanık Batuhan Ünal, tanık Ayşe Çırakoğlu’nun beyanlarını abartılı bulduğunu söyleyerek, “Rahmetli annem komşularına beni yanlış şekilde anlatmıştır. Annemin Bünyamin Ateş ile imam nikahlı olduğunu bilmiyordum, sevgili olduklarını biliyordum. Bünyamin ile aynı evde bulunmuşluğum da yoktur. Annem ile Bünyamin’in aynı evde yaşadığı konusu yalandır. Düzenli çalıştığım sigorta dökümlerinde mevcuttur. Beyanları kabul etmiyorum” dedi.
Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasını hazırlamak için dosyanın kendisine verilmesini ve tutuklu sanık Batuhan Ünal’ın tutukluluk halinin devamını talep etti. Mahkeme heyeti, mütalaasını hazırlaması için dosyayı savcılığa göndererek, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

İDDİANAMEDEN
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede iki tanığın 11 Ocak 2020 tarihinde Edirne İSKİ Asfaltı Sultangazi istikametine doğru açık arazide define bulmak amacıyla dolaştıkları anlatıldı. İddianamede define arayan tanıkların yeni kazılmış bir yer görerek burayı kazmaya başladıkları ve toprağın altından bir battaniye sarılı cesedin çıktığını görerek durumu polise bildirdikleri belirtildi. Polisin yaptığı güvenlik kamerası incelemesinde beyaz bir araç ile cesedin battaniyeye sarılı bir şekilde götürüldüğünün tespit edildiği iddianamede ifade edildi. İddianamede sanık Batuhan Ünal ve Furkan Salih Gürek’in cesedi battaniyeye sararak Arnavutköy’de açık bir araziye gömdükleri anlatıldı. Sanık Batuhan Ünal hakkında “Tasarlayarak yakın akrabayı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istenirken, diğer sanık Furkan Salih Gürek’in de “Suça yardım etme” suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
ARŞİV

12.04.2021 – 18.57 Haber Kodu : 210412195

=========================

7- CİHANGİR’DEKİ TACİZ ŞÜPHELİSİ TUTUKLANDI

Haber: Ahmet YEŞİLMEN/ İSTANBUL (DHA) 
Cihangir’deki taciz şüphelisi tutuklanma talebiyle çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza hakimliğince “Cinsel saldırı”, “Silahla tehdit” ve “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından tutuklandı.
Beyoğlu Cihangir’de bir kadının uğradığı taciz ve saldırının görüntüleri sosyal medyada çok sayıda kullanıcı tarafından paylaşılarak tepki almasının ardından harekete geçen polis ekipleri, görüntülerden tespit ettiği saldırganı yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheli Berzan Erem Ç. (19), emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na getirilmişti. Şüpheli, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince “Cinsel saldırı”, “Silahla tehdit” ve “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü:
—————–
Adliyeye giriş görüntüleri

12.04.2021 – 13.01  Haber Kodu : 210412085

==========================

8- ZEYTİNBURNU’NDA ASANSÖR BOŞLUĞUNA DÜŞEN KİŞİYİ İTFAİYE EKİPLERİ KURTARDI

Ersan SAN / İSTANBUL DHA
Zeytinburnu’nda bir iş merkezinin 3’üncü katından asansör boşluğuna düşerek yaralanan Afganistan uyruklu kişi, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.
Nuripaşa Mahallesi 58 Bulvarı’nda 3 katlı iş merkezinin en üst katındaki kafeteryadan çıkan 26 yaşındaki Afganistan uyruklu Resul Muradi, asansör kapısını açtı. Asansörün katta olmadığını fark etmeyerek boşluğa düşen Muradi, yaralandı. Gürültüyü duyan çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucu kurtarılan yaralı, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Polis, olayla ilgili inceleme başlattı.

Görüntü Dökümü:
————–
İtfaiye polis ekipleri.
Asansör boşluğundaki çalışmalar.
Yaralının asansör boşluğundan çıkarılması.
Sedye üzerinde ambulansa taşınması.
Görgü tanığı ile röportaj.
Genel ve detay görüntüler.

12.04.2021 – 19.52 Haber Kodu : 210412197

========================

9- SEDAT PEKER VE ADAMLARINA YÖNELİK OPERASYONUN YENİ GÖRÜNTÜLERİ (Havadan ve arama görüntüleri) 

Ali Çağlar TINBEK – İSTANBUL (DHA)  İSTANBUL merkezli 5 ilde Sedat Peker ve adamlarına yönelik düzenlenen operasyonda  52 şüpheli gözaltına alınırken, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 16 tabanca, 4 kurusıkı tabanca, 9 şarjör, 3 av tüfeği, 54 delici ve kesici alet, 2 çelik yelek, bin 270 fişek, 332 kartuş, 8 telsiz, uzun namlulu silah dürbünü, çok sayıda çek-senet ele geçirildi. Operasyona ait yeni görüntüler ortaya çıktı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sedat Peker ve adamlarının 2018-2019 yılları arasında başta Nitelikli yağma, Kasten yaralama,  Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, Tehdit, Rüşvet gibi suçlar olmak üzere 24 farklı eyleme karıştığını tespit etti. Harekete geçen ekipler, Sedat Peker ve adamlarına yönelik İstanbul merkezli 5 ilde operasyon düzenledi. Cuma sabahı saat 06.00’da İstanbul, Ankara, Kocaeli, Trabzon ve Hatay’da eş zamanlı olarak 121 adrese yönelik düzenlenen operasyonlarda şu ana kadar 52 kişi gözaltına alındı. Özel harekat ekiplerinin de destek verdiği operasyonun İstanbul ayağında 74 adrese baskın yapılırken, 43 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda; 16 tabanca, 4 kurusıkı tabanca, 9 şarjör, 3 av tüfeği, 54 delici ve kesici alet, 2 çelik yelek, bin 270 fişek, 332 kartuş, 8 telsiz, uzun namlulu silah dürbünü, çok sayıda çek-senet ele geçirildi. Operasyon anlarına ait yeni görüntüler paylaşıldı. 

Görüntü dökümü:
———-
-Operasyon anlarına ait yeni görüntüler
 
12.04.2021 – 17.48 Haber Kodu : 210412166_

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!