Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- GAZİOSMANPAŞA’DA BİNA GİRİŞİNDEKİ ELEKTRİK PANOSUNDA YANGIN ÇIKTI: 12 KİŞİYİ İTFAİYE KURTARDI 

Haber -Kamera: Soner HASIRCIOĞLU – İstanbul/DHA
Gaziosmanpaşa’da gece saatlerinde 4 katlı bir binanın girişinde bulunan elektrik panosunda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürürken, binada yaşayan aralarında kadın ve çocukların da olduğu 12 kişiyi itfaiye merdiveniyle tahliye edildi. Yangın ihbarını alan bir anne çalıştığı hastaneden olay yerine koşarak gelerek, korku dolu gözlerle ailesini bekledi. Yangın sonrası aralarında 7 yaşında bir kız çocuğunun da olduğu 4 kişi kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı.

12 KİŞİYİ İTFAİYE EKİPLERİ KURTARDI
Yangın, saat 02.30 sıralarında, Gaziosmanpaşa Fevzi Çakmak Mahallesi, 767 Sokak’taki 4 katlı bir binanın girişinde bulunan elektrik panosunda henüz bilinmeyen bir nedenle çıktı.  Oturdukları apartmanın girişinden alevlerin yükseldiğini gören bina sakinleri korku dolu anlar yaşadı. Mahalle sakinleri durumu hemen itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederken, olay yerine de çok sayıda ambulans sevk edildi. Polis ekipleri de sokakta önlem aldı. İtfaiye ekipleri bina girişinde yanan elektrik panosunu kısa sürede söndürdü. Üst katlarda panik yapan aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 12 kişiyi itfaiye ekipleri merdiven yardımıyla tahliye etti. Tahliye edilenler arasında bulunan 4 kişi ilk müdahalenin ardından kontrol amaçlı hastaneye kaldırılırken, diğer kişiler de ayakta tedavi edildi. İtfaiye ekipleri yangını tamamen söndürerek soğutma çalışması yaptı.

HASTANEDE ÇALIŞAN ANNE OLAY YERİNE KOŞTU
Yangın çıkan binada ailesi bulunan Elif Özdemir isimli anne, “İçeri de annem, kızım, kardeşim vardı. Benim kızımı götürdüler Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, annem halen orada onu bekliyorum. Durumları idare eder iyiler şu anda. Yangının nasıl çıktığını bilmiyorum. Bende zaten hastanede çalışıyorum oradan geldim buraya. Kızım 7 yaşında oksijen verdiler babası yanında gitti hastaneye, bende annem ile kardeşimi bekliyorum” dedi. 
İtfaiye ekipleri yangının çıkış sebebini araştırırken,  yangınla ilgili soruşturma sürdürülüyor. 

Görüntü Dökümü:
————————–
– Yangının meydana geldiği bina ve elektrik panosu
– İtfaiye ekiplerinin müdahalesi
– İtfaiye ekiplerinin kurtarma çalışması
– Tahliye edilen vatandaşların görüntüsü
– Balkonda bekleyenler
– Vatandaşlar ile röp
– Genel ve detaylar 

Reklam Alanı

14.04.2021 – Haber Kodu : 210414006

====================

2- TAKSİM’DE ÇIKAN YANGINDA TURİSTLER NE SOSYAL MESAFEYE UYDU NE DE MASKE TAKTI
 
Haber-Kamera: Ertan KILIÇ – Ozan URAL / İstanbul DHA
Taksim’de lüks otellerin bulunduğu Recep Paşa Caddesi’nde bulunan restoranda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Otellerde bulunan turistler sokağa çıkarken, itfaiye ekiplerinin çalışmalarını sosyal medyadan canlı yayınlayan turistlerin maske ve mesafe kurallarına uymadıkları görüldü. Yangın saat 01.50 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle Kocatepe Mahallesi, Recep Paşa Caddesi’nde bulunan restoranda çıktı. Restorandan yükselen dumanlar bazı otelleri de etkiledi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. 
 
TURİSTLER SOKAĞA DÖKÜLDÜ
Duman birçok oteli etkilerken, otellerde kalan turistlerde sokağa çıktı. İtfaiye ekiplerinin çalışmalarını sosyal medya üzerinden canlı yayınlayan turistlerin çoğunun maske takmadığı görülürken, sosyal mesafe kuralı da hiçe sayıldı. Onlarca turiste itfaiye ekiplerinin çalışmalarını film izler gibi izledi. 
 
İTFAİYE EKİPLERİ KISA SÜREDE SÖNDÜRDÜ
İtfaiye ekiplerinin çalışmasıyla kısa sürede yangın söndürüldü. Yangının elektrik kontağından çıktığı tahmin edilirken, itfaiye ekipleri duman tahliyesi yaptı. Yangının kesin çıkış nedeni yapılacak olan incelemelerin ardından kesinleşecek. 
 
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————
-İtfaiye ekiplerinin olay yerine gelmesi
-Restorandan yükselen dumanlar
-İtfaiyenin duman tahliyesi yapması
-İtfaiye ekiplerinin çalışmaları
-Çalışmaları izleyen turistler
-Maske ve mesafe kuralına uymayan turistler
-Turistlerin çalışmaları telefonla çekmesi 
-Genel ve detay görüntüler
 
14.04.2021 – 03.57 Haber Kodu : 210414004

========================

3- AYASOFYA CAMİİ’NDEN İLK İFTAR İÇİN EZAN OKUNDU 

Esma MURAT – Güven USTA – Serdar ALTINTEPE- Harun UYANIK- Mertcan ÖZTÜRK -Buğra BENLİOĞLU / İSTANBUL DHA- Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılmasının ardından ilk iftar ezanı okundu. Ayasofya Camii müezzini minareye çıkarak Ramazan’ın ilk günü ezanını okudu. Minareden okunan ezan DHA ekipleri tarafından görüntülendi.
11 ayın Sultanı Ramazan ayı bugün başladı. Her yıl yoğunluğun yaşandığı camilerde, koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle bu yıl Ramazan’ın ilk günü az sayıda kişi vardı. Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılmasının ardından ilk iftar ezanı okundu. Ayasofya Camii müezzini minareye çıkarak Ramazan’ın ilk günü ezanını okudu.

Görüntü Dökümü:
——-
-Ayasofya Camii’den aktüel görüntüsü
-Ayasofya Camii’den müezzinin gopro görüntüsü
-Genel ve detay görüntüler

13.04.2021 – 21.16 Haber Kodu : 210413203
13.04.2021 – 21.18 Haber Kodu : 210413207
13.04.2021 – 21.21 Haber Kodu : 210413209

======================

4- ORUÇ BABA TÜRBESİ’NDE SALGINA RAĞMEN İFTAR KALABALIĞI

Haber-Kamera: Şahin BOZKURT/İSTANBUL,(DHA)
Koronavirüs salgınına rağmen birçok kişi Oruç Baba Türbesi’ne akın etti, sirke ve şeker dağıtıp iftar açtı. Ekipler tarafından defalarca yapılan uyarıları kimse dikkate almadı. Ziyarete gelen bir kişi, “Niye korkayım? Virüsün ne olduğunu profesörler bile bilmiyor” dedi.
Ramazan ayının ilk gününde ilk orucu açmak isteyen ziyaretçilerin akınına uğrayan Oruç Baba Türbesi, bu yıl koronavirüs salgını sebebiyle ziyarete kapatıldı. Türbenin girişlerine demir bariyerler konulurken, ilk orucunu burada açmak isteyenler türbenin önüne akın etti. Fatih Belediyesi zabıta ekiplerinin uyarılarına aldırış etmeyen ziyaretçiler, birbirlerine şeker ve sirke dağıttı. Akşam ezanının okunmasıyla ziyaretçiler bu sirke ve şekerlerle oruçlarını açtı.

“NEDEN KORKAYIM?”
Salgına rağmen türbenin önüne gelen bir ziyaretçi, “tedirgin değil misiniz” sorusuna, “Niye korkayım. Dikkat ediyorum da, virüsün ne olduğunu profesörler bile bilmiyor. Olayın ne olduğunu bilen yok. Otobüsler dolu, metrolar dolu buraya mı kaldınız?” diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
– Türbe önündeki kalabalık
– Birbirlerine sirke ve şeker dağıtanları
– Türbe duvarında dua edenler
– Sirke ile oruç açanlar
– Ziyaretçiyle röp.
– Genel ve detay görüntü

13.04.2021 – 21.18 Haber Kodu : 210413208

==========================

5- ESENYURT’TA İLK İFTAR ÖNCESİ PİDE KUYRUĞU

Haber-Kamera: Erol DEĞİRMENCİ / İSTANBUL DHA
Esenyur’ta ilk iftara saatler kala vatandaşlar, fırınlara pide alabilmek için akın ederek uzun kuyruklar oluşturdu.
İstanbul’da dün 19.49’daki iftar öncesi vatandaşlar fırınlara akın etti. Pide alabilmek için iş yerlerinin önüne gelen vatandaşlar, iftar öncesinde uzun kuyruklar oluşturdu. Esenyurt’ta bir fırının önünde yaklaşık 25 metre uzunluğunda kuyruk oluşturan vatandaşlar, aynı zamanda sosyal mesafe, maske kuralına uydu. Fırında ise dükkanın metrekare hesabına göre müşteri alındı.

Görüntü dökümü:
————
-Vatandaşların oluşturduğu kuyruk
-Pide alıp, fırından çıkanlar
-Kasada pide alanlar
-Genel ve detay

13.04.2021 – 19.36 Haber Kodu : 210413199

=========================

6- SARIYER’DE OTOMOBİL UÇURUMA DÜŞME ANI KAMERADA

Yılmaz OKUR / İSTANBUL (DHA)- SARIYER Garipçe’de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil uçuruma yuvarlandı. Uçurumun dibinde otomobilin içinde sıkışan sürücü itfaiye ekiplerinin yaklaşık bir saat süren çalışmaları sonucunda yaralı olarak kurtarıldı. Kaza anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.
Kaza dün saat 15.00 sıralarında Garipçe Mahallesi Mezarlık Yolu’nda meydana geldi. İddiaya göre Emre Kurban’ın kullandığı plakası belirlenemeyen otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle uçurumdan aşağı yuvarlandı. Sürücü Emre Kurban otomobil içinde sıkıştı. Uçurumdan otomobilin uçtuğunu gören çevredekiler bir yandan sürücünün yardıma koşarken, bir yandan da itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve jandarma ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri otomobili halatla bağlayarak sabitledi. Ardından otomobil içinde sıkışan sürücüyü kurtarmak için çalışma başlatıldı. Yaklaşık bir saat süren çalışmalar sonucunda sürücü Emre Kurban sıkıştığı yerden kurtarıldı. Kurban, sedyenin ucuna bağlanan halat yardımıyla uçurumdan yukarı çekildi. Ambulansa alınan sürücü burada yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza ile ilgili soruşturma devam ediyor.

“KENDİSİNE CESARET VERMEYE ÇALIŞTIK”
Kazadan sonra yardıma koşanlardan Sedat Kamburoğlu, “Ben aracımla aşağıdan geliyordum. Bir terslik olduğunu anladım. Çıkıp baktığımda bir araç aşağıya uçmuştu. Aracın yanına gittik, baktık içerisinde kardeşimizi gördük. Adı Emre. Sürekli konuştuk kendisiyle. Benden önce görenlerin anlattığına göre buradan gelip dönmek isterken virajı alamamış direkt aşağıya uçtuğunu söylediler. İndiğimizde araba ters dönmüştü, içerde de başının sıkıştığını sürekli söylüyordu. Ters bir vaziyetteydi. Secde pozisyonunda duruyordu. Kendisine cesaret vermeye çalıştık. Arkadaşlar da geldiler. Gerekeni yaptılar.” şeklinde konuştu.

KAZA ANI KAMERADA
Öte yandan kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, hızla gelen otomobilin uçuruma yuvarlandığı görülüyor. Toz bulutunun yükselmesi sonrası çevredekiler yardıma koşuyor.

Görüntü dökümü:
————————-
-Otomobilin uçtuğu uçurum
-Otomobil içinde sıkışan sürücünün kurtarılma çalışmaları
-Kurtarılan sürücünün halat yardımıyla yukarı çekilmesi
-Yaralının ambulansa alınması
-İtfaiye ekiplerinin çalışmaları
-Görgü tanıkları ile röportajlar
-Uçuruma yuvarlanan otomobilin havadan görüntülenmesi
-Genel ve detay görüntüler

13.04.2021 – 19.32 Haber Kodu : 210413192
13.04.2021 – 18.07 Haber Kodu : 210413189
13.04.2021 – 17.22 Haber Kodu : 210413183

=========================

7- BEŞİKTAŞ’TA BETON MİKSERİ 7 KATLI BİNAYA ÇARPTI

Murat DELİKLİTAŞ-Cemil ÖZDEMİR-Zeki GÜNAL/İstanbul,(DHA)
Beşiktaş’ta, sürücüsünün el frenini çekmeden indiği beton mikseri, yokuş aşağı kayarak 7 katlı binaya çarptı. Demir korkulukları parçalayan mikser duvara çarparak durabilirken, gürültüyü duyan bina sakinleri deprem olduğunu zannederek kendilerini dışarı attı.
Olay, Dikilitaş Mahallesi Yeni Gelin Zerde Sokak’ta dün saat 15.45 sıralarında meydana geldi. Okul inşaatına harç taşıyan beton mikseri sürücüsü İhsan D., yokuş aşağı inerken sola dönmek istedi. Birkaç kez manevra yapmasına rağmen, sokak üzerinde park eden taksi yüzünden dönüş yapamayan İhsan D., iddiaya göre, mikseri durdurduktan sonra el frerini çekmeden aşağı inerek taksi sürücüsünün yanına gitti.
 
MİKSER BOŞLUKTA ASILI KALDI
Kendisine yol vermesini istediği taksi sürücüsünün hareket etmesinin ardından aracına yönelen İhsan D., beton mikserinin yokuş aşağı kaymaya başladığını fark etti. Mikser durdurmak için şoför mahalline girmeye çalışan sürücü tüm çabalarına rağmen başaralı olamadı. Yokuş aşağı kaymaya devam eden mikser, demir korkulukları parçaladıktan sonra 7 katlı bir binanın duvarına çarparak durabildi. Mikser, bina boşluğunda asılı kalırken, gürültüyü duyan apartman sakinleri ise deprem olduğunu zannederek kendilerini dışarı attı.

3 SAAT SONRA VİNÇLE KALDIRILDI
Kazanın ardından sokakta geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı. Sokağın her iki yanı güvenlik şeridi çekilerek kapatıldı. Beton mikseri, kazadan 3 saat sonra vinç yardımıyla çıkarılabildi. 
Beton mikserinin çarptığı binanın 2’nci katında oturan Nezir Sidimi, dairelerinde fazla hasar olmadığını belirterek “Ufak bir ses geldi. İçerideydik. Ailem de içerideydi. Yüklüydü. Yüklü olmasaydı daha da büyük olurdu. Buna da şükür. Can kaybı yok. Duran bir aracı kaldırmak içi şoför aşağıya indi. O sırada mikser kayıyor. Arabayı kurtarayım derken, şoför zıplıyor. Mikser vuruyor” diye konuştu. 
İsmini vermek istemeyen bir apartman sakini ise “Bir baktım kapıya geldi. Balkona girdi. Mutfaktaydım, gördüm. Yaralı yok. Evde hasar oluştu mu bilmiyorum. Hemen dışarı çıktık” dedi. 

Görüntü Dökümü:
————–
Havadan görüntüler
-Binaya çarpan mikserden görüntü
-Binadan görüntü
-Çevredekiler
-Mikserin çarptığı evde oturan kadınla röp. 
-Bina sakini röp
-Mikserin kaldırılışı
-Mikserin hasar verdiği yerler
-Genel ve Detaylar

13.04.2021 – 17.14 Haber Kodu : 210413177
13.04.2021 – 18.00 Haber Kodu : 210413187
13.04.2021 – 19.34 Haber Kodu : 210413198
13.04.2021 – 22.14 Haber Kodu : 210413214

=========================

8- ÜMRANİYE’DE PARK HALİNDE OLAN SERVİS MİDİBÜSÜ YANDI

Haber-Kamera:Murat KORKMAZ / İSTANBUL DHA
Ümraniye’de park halinde bulunan bir servis midibüsünde yangın çıktı. Midibüsün motor kısmında çıktığı belirtilen yangına önce vatandaşlar sonra da itfaiye müdahale ederek söndürdü.
Adem Yavuz Mahallesi Mimar Sinan Caddesi’nde park halinde bulunan servis midibüsünde dün akşam saat 18.30 sıralarında yangın çıktı. Servis midibüsünün motor kısmında başlayan yangına önce vatandaşlar müdahale etti. Ellerinde hortum ve kovalarla alevlere müdahale eden vatandaşlar, itfaiye olay yerine ulaşıncaya kadar yangını söndürmeye çalıştı. Alevler olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, midibüste hasar oluştu.

Görüntü dökümü
——————————
-Cep telefonu ile çekilen görüntüler
-Servis midibüsünün altından yükselen alevler
-Vatandaşların yangını hortumla söndürmeye çalışması
-İtfaiyenin olay yerindeki çalışmaları

13.04.2021 – 22.02 Haber Kodu : 210413210_

===========================

9- SİLİVRİ’DE FABRİKA YANGINI

Haber-Kamera: Uğur Samet AVCI /İSTANBUL DHA
Silivri’de kauçuk üretiminin yapıldığı fabrikada çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Dumandan etkilenen 5 fabrika çalışanı ilçedeki hastanelere kaldırıldı. 
Yangın, dün saat 20.00 sıralarında Çanta Merkez Mahallesi’nde bulunan kauçuk fabrikasında çıktı. Fabrikanin giriş katında dumanların yükseldiğini gören işçiler, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen, İBB Silivri, Çanta ve Değirmenköy itfaiye ekipleri, giriş kattaki yangını diğer kısımlara sıçramadan söndürdü. Dumandan etkilenen 5 fabrika çalışanı ilçedeki hastanelere kaldırıldı. Fabrikanın giriş katında hasar oluştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————-
-Olay yerinden detaylar 

13.04.2021 – 22.11 Haber Kodu : 210413213

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!