Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 2

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- POLİSTEN KAÇAN ŞÜPHELİLERİN OTOMOBİLLE ÇARPTIĞI BEKÇİ ŞEHİT OLDU

Soner HASIRCIOĞLU / İSTANBUL (DHA)  KÜÇÜKÇEKMECE’de polisten kaçan şüphelilerin otomobille çarptığı iki bekçiden, Kansu Turan tedavi gördüğü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.
Olay, Küçükçekmece Atakent Mahallesi’nde dün saat 02.00 sıralarında yaşandı. Bağcılar’da alkollü olan bir kişinin çevreye rahatsızlık verdiği ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti. Polis, Önder Çınar’ın kullandığı 34 JDD 85 plakalı otomobili durdurmak istedi. Polisin uyarısına aldırış etmeyen sürücü, kaçtı. Bir süre polisten kaçmaya devam eden şüpheli, Küçükçekmece istikametine doğru aşırı süratli şekilde ilerledi. Şüpheli, 2. Hürriyet Caddesi’ne geldiği sırada denetim yapan gece bekçilerine çarptı. Çarpmanın şiddetiyle denetim noktasındaki 2 bekçi yola savruldu. Bekçilerden Kansu Turan’ın diz altından sol bacağı koparken, Kadir Aykutluğ’un çeşitli yerlerinde kesikler ve yırtıklar oluştu. Sürücünün kaçtığı otomobil ise caddedeki aydınlatma direğine de çarparak yaklaşık 200 metre sonra durdu. Polis ekiplerinin bildirmesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı 2 bekçi sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri ise kaçan sürücü Önder Çınar(38)’ı kaza sonrası gözaltına aldı. Şüpheli sürücü, sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü. Kaza sonrası gözaltına alınan Çınar’ın alkollü olduğu ileri sürüldü.

HASTANEDE ŞEHİT OLDU
Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne ağır yaralı olarak kaldırılan bekçilerden Kansu Turan yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Diğer bekçi Kadir Aykutluğ’un tedavisine devam ediliyor.

Görüntü dökümü:
——————-
-olay anı güvenlik kamerası
-Aktüel görüntü

=================

2- BİLİM KURULU ÜYESİ PROF. DR. YAVUZ: TÜNELİN UCUNDAKİ IŞIĞI EKİM AYINDA GÖRÜYORUM

Reklam Alanı

Özlem YURTÇU KARABULUT, Hüseyin ÇAKMAK / İstanbul, (DHA) – SAĞLIK Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, “Tünelin ucundaki ışığı Ekim’de görüyorum. Tam açılma için ise vaka sayılarının 100 binde 10-20, test pozitiflik oranlarının yüzde 3-5 bandına inmesi gerekiyor. Henüz istediğimiz düzeyde değiliz. Haziran’da yapılandırılmış açılmaya gidebiliriz” dedi.
BioNTech CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin’in de online olarak katılımıyla gerçekleştirilen son Bilim Kurulu toplantısında, bizzat Şahin’in ağzından Haziran’a kadar 30 milyon, Eylül’e kadar ise aşamalı olarak 120 milyon doz BioNTech aşısı için anlaşma sağlandığına ilişkin verilen müjdenin ardından umutlar daha da arttı. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Demirören Haber Ajansı’na aşı ve salgındaki son durum hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. BioNTech aşılarıyla ilgili anlaşmaya varılmasının yanı sıra, BioNTech aşılarının 2-8 derecedeki normal dolaplarda 30 gün bozulmadan saklanabildiğine dair Avrupa İlaç Ajansı EMA’dan onay almasının da çok önemli bir gelişme olduğuna işaret eden Prof. Dr. Yavuz, bu sayede BioNTech aşılarının bir aylığına da olsa -70 derecede saklanması zorunluluğunun ortadan kalktığını, böylece Aile Sağlığı Merkezleri’nde de BioNTech aşılamalarının rahatlıkla yürütülebileceğini ve bunun da aşılama alt yapısı çok iyi olan ülkemizde, aşılamaların hızla bitirilmesine olanak tanıyacağını söyledi.  

“HASTANEMİZDEKİ VAKA SAYILARI YÜZDE 70 DÜŞTÜ”
Tam açılma için henüz vaka sayıları ve test pozitiflik oranlarının istenen düzeyde olmadığına işaret eden Prof. Dr. Yavuz, “Sağlık Bakanlığı’nın son verilerine göre, salgının en tepe noktasında İstanbul’da 100 binde 580’lere çıkmıştı vaka sayıları. Şu anda 180’ler civarında. Kendi kurumumuz açısından baktığınızda da bu verilerle uyumlu görünüyor. Bizde de gelen vaka sayısı neredeyse yüzde 70 civarında düştü. Servisteki yatak sayımız da gayet yeterli. Hiçbir sıkıntı yok, yoğun bakımlardaki yatak sayılarında da hiçbir sıkıntı yok. Vakalarda azalma olduğunu rahatlıkla gözlemleyebiliyoruz. Zaten 17 günlük kapanmadan önce kısıtlamalar başlamıştı. Hem onların etkisi, hem bu 17 günlük kapanmanın etkisiyle bu düşüşün biraz daha devam edeceğini öngörüyoruz. Ama gelinen noktaya baktığımızda, halen hem İstanbul hem de Türkiye için bu rakamlar çok da güvenle her şeyi açabileceğimiz rakamlar değil maalesef” dedi.

HAZİRAN’DAN SONRA “YAPILANDIRILMIŞ” AÇILMA
Bir haftalık rakamlara göre şu anda vaka sayılarının Türkiye genelinde 100 binde 100 civarında olduğunu ifade eden Prof. Dr. Yavuz,  “Herhangi bir şekilde tam açılma için güvenli bir rakam değil bu. Aslında güvenli açılma için rakam nedir diye soracak olursanız, genelde eğitim için tanımlanmıştır bu ama diğer şeyler içinde kullanabiliriz; 100 binde 10-20 gibi rakamları görmemiz gerekir. Test pozitiflik oranlarında da yüzde 20’lere çıkmıştık ilk zamanlar. Hem kendi kurumumuzda, hem Türkiye hem de İstanbul genelinde böyleydi. Hatta İstanbul’da yüzde 20’leri bile aşmıştı bir ara. Onda da düşüş var gerçekten, yüzde 10’un altına indi bu hafta başından itibaren. Bu da sevindirici bir gelişme. Ama bu da çok yüksek. Hala düşüş devam ediyor bu çok güzel evet, çünkü önlemler bir şekilde etkili oluyor. Bunun ne kadar inmesi gerekiyor ki güvenle birtakım yerleri açabilelim derseniz, yüzde 3-5 bandında olması gerekiyor test pozitiflik oranlarının da. Bu nedenle de önlemlerle devam edeceğiz 1 Haziran’a kadar. Hala kalabalıkları azaltmak, kapalı kalabalık ortamları azaltmak zorundayız. Haziran’da ise bu ne kadara kadar inecek, onu göreceğiz ve o zaman ona göre bir karar almak gerekecek. Ama ben, ‘yapılandırılmış açılma’ yapılması gerektiğini düşünüyorum. Geçen sene Haziran’da yapıldığı gibi birdenbire değil, kontrollü açılma yapmak zorundayız. Çünkü hala aşıda istediğimiz seviyede değiliz henüz” şeklinde konuştu.

“AŞILAR GELDİKTEN SONRA YAZI RAHAT GEÇİRİRİZ”
Haziran’da gelecek 30 milyon doz aşıyı gerçekten hızlı bir şekilde yapabilirsek yazı çok rahat geçirebileceğimiz söyleyen Yavuz, 120 milyon doz aşının açıklandığı gibi Eylül ayına kadar temin edilmesi halinde ise Türkiye’nin Ekim ayı gibi salgından kurtulabileceğini belirtti. Prof. Dr. Yavuz, “Haziran’da gelecek 30 milyon doz aşıyı hızla yaparsak biraz daha kontrollü bir şekilde açılmaya gidebileceğiz. Hele ki 120 milyon doz aşı Eylül’e kadar gelirse, herhalde toplum bağışıklığını sağlamış oluruz Ekim’e kadar. Yani ışığı görüyorum, hatta Ekim’de görüyorum neredeyse tünelin ucundaki ışığı. Çünkü şunu da söyleyebiliriz, BioNTech aşısı varyantlara karşı da etkinliği oldukça iyi olan bir aşı. En kötü Güney Afrika varyantı ki Türkiye’de de bir miktar görüldü, onda bile yüzde 75 üzerinde bir etkinliği var. Varyantların da kontrol altına alınabilmesi açısından da BioNTech aşısı bize çok büyük bir katkı sağlayacak. Onun için çok sevinçliyim” diye konuştu.

ARTIK 2-8 DERECDE BİR AY BOZULMADAN KALABİLİYOR
BioNTech aşıları -70 derecedeki saklama koşulları ve soğuk zincirinin sıkı takibi gerektiği için, Türkiye’de Sinovac aşısı gibi Aile Sağlığı Merkezleri (ASM) ve tüm hastanelerde değil, sadece kamu hastanelerinde uygulandı. Geçtiğimiz hafta Avrupa İlaç Ajansı EMA’dan 2-8 derecedeki dolaplarda da 30 gün boyunca bozulmadan saklanabileceği yönündeki onayın verilmesinin önemine de vurgu yapan Prof. Dr. Yavuz, bu aşının normal aşı dolaplarında da stabilitesini (etkinliği düşmeden) 30 gün boyunca koruyabildiğinin EMA tarafından onaylandığını söyledi ve “Normal aşı dolaplarında 1 ay boyunca bozulmadan saklanabileceğinin gösterilmesi, bizim açımızdan çok önemli. Çünkü yazın yapacağımız yoğun aşılama sırasında, birinci basamakta (ASM) aşılama yapabilmemiz çok kritik. Bu açıdan rahatlamış olduk ve bu nedenle de şu an birinci basamakta da bu aşıları yapabilir hale gelmiş oluyoruz. Bu da ayrıca başka bir sevindirici gelişme oldu. Yani EMA’nın, Avrupa’nın onay vermesi, aşıların bu süre boyunca buzdolabında (bozulmadan) kalabildiğini gösterilmesi, güzel bir gelişme oldu açıkçası” şeklinde konuştu.

“AŞILARI OLDUĞU HALDE HIZLA YAPAMADILAR BİZİM ALT YAPIMIZ ÇOK GÜÇLÜ”
Türkiye’de aşılamanın başladığı ilk zamanlarda (sağlık çalışanlarının aşılanması sırasında) günde yaklaşık 1 milyon kişiye aşılama yapılabilmesinin, aşılama hızında dünyadaki en iyi ülkelerden biri olduğumuzun kanıtı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Yavuz, aşılar geldiği taktirde bu işi hızla bitirebileceğimiz söyledi ve şöyle devam etti: “Elimizde aşımız olursa ve aşının bu şekilde saklanma koşulları ile ilgili de rahatladığımızı düşünürsek, aşı gelir gelmez dünyadaki diğer ülkelerle karşılaştırdığımızda çok daha yüksek sayılarda aşı yapabileceğimizi de göreceğiz. Zaten bunu biliyoruz, sonuçta Türkiye’de çok eskiden gelen bir aşılama geleneği var. Birinci basamak hizmet geleneği var. Gerçekten biz bu işi iyi biliyoruz. Birçok ülke elinde aşı olmasına rağmen, yeterli sayıda aşılama yapamazken – mesela Almanya, çünkü alt yapısı uygun değildi gerçekten, birinci basamağı dahil edemedi ve çok zorlandı, yavaş yavaş hazırlanmaya başladılar- bizim elimizdeki aşıyı hızlı yapabilmek anlamında birçok ülkeden daha iyi durumunda olduğumuzu söyleyebiliriz. Şu anda dünyada da zaten aşıya erişim anlamında büyük sıkıntılar var. Dünyada aşı nüfus oranı sıralamasına baktığımızda, Türkiye’nin yeri de halen (şu an az aşı yaptığımızı düşünmemize rağmen) o kadar da geride değil. Tabii ki istediğimiz seviyeye bu değil aşıda. Ama alt yapımıza gerçekten güveniyoruz, aşılar geldiği anda çok hızlı aşılama yapabileceğiz. Zaten aile hekimleri de bunu her zaman deklare ediyorlar, aşı geldiği an biz gerçekten bunu yapabiliriz diye” 

Görüntü dökümü:
——-
Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz
Genel ve detay görüntüler

================

3- ŞİŞLİ’DE HASTANEDE AKILALMAZ OLAY; KENDİ BEBEĞİNE BENZEDİĞİ İÇİN KAÇIRMAYA ÇALIŞTI

Zeki GÜNAL -Özgür EREN / İSTANBUL (DHA) ŞİŞLİ’de hastanede babaannesi ile röntgen sırası bekleyen bebeğin yanına yaklaşan Fas uyruklu kadın “Bu çocuk benim” diye bağırarak 8 aylık Tercan bebeği kaçırmaya çalıştı. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan kadın çıkarıldığı mahkemeden serbest bırakıldı. Hastanede yaşanan anlar ise güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.
Olay, Şişli Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi çocuk bölümünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, annesi ve babaannesi sekiz aylık Tercan bebeği hastaneye doktor kontrolüne götürdü. Röntgen sırası bekledikleri sırada bebeğin annesi bilgi almak için içeri girdi. Bu sırada babaannesi ile bekleyen Tercan bebeğin yanına Fas uyruklu S.K. yanaştı. Bebeğin kolundan tutan Faslı kadın “Bu çocuk benim” diyerek bağırmaya başladı. Çocuğu almak için uğraşan kadına babaanne engel oldu. Hastanede bağrışmaları duyan güvenlik görevlileri olaya müdahale etti.

KİMLİĞİ KONTROL ETTİ; GERÇEK ORTAYA ÇIKTI
Olay yerine gelen polis ekipleri çocuğun kimliğini kontrol edince gerçek ortaya çıktı. Fas uyruklu kadının 8 aylık bebeği kaçırmaya çalıştığı anlaşılınca S.K gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Faslı S.K.’nın polisteki ifadesinde bebeğin kendi çocuğuna benzediği için almaya çalıştığını söylediği öğrenildi. S.K. çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

YAŞANAN O ANLAR İSE GÜVENLİK KAMERASINDA
Öte yandan o anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, Faslı kadının babaanne ve bebeğin yanına yanaşması ve bebeği almaya çalışması yer alıyor. Bekleme odasına dönen anne duruma müdahale ederek çocuğunu kucağına alıyor. Hastanenin güvenlik görevlileri Faslı kadına müdahale ediyor.

Görüntü Dökümü:
————
GÜVENLİK KAMERASI 
Hastanede babaannenin kucağındaki bebek
Ailenin sıra beklemesi
Faslı kadının babaannenin yanına yanaşması
Faslı kadının bebeği almaya çalışması
Yaşanan kargaşa
Güvenlik görevlilerinin gelişi
Genel ve detaylar
Bebeğin fotoğrafları

================

4- (ÖZEL) KÖPEKLİ HIRSIZLAR KİMSEYE ALDIRMADI; OTOMOBİLİ SOYDU, PENCEREYE TIRMANDI, OFİSE GİRDİ

Emin YEŞİL / İSTANBUL, (DHA) SULTANGAZİ’de yavru köpekle iş yerinin önüne gelen iki hırsız, park halindeki otomobilden cep telefonu çaldı. Daha sonra iş yerinin küçük  penceresinden içeri giren şüphelilerden biri, televizyonu arkadaşına sarkıttığı sırada iş yeri çalışanıyla karşı karşıya geldi. Şüpheliler televizyonu alamadan kaçarken, hırsızlık anları kameraya yansıdı.
İlginç hırsızlık, Sultangazi Cebeci Mahallesi’nde bulunan oto tamirhanesinde 19 Mayıs Çarşamba günü sabah saatlerinde yaşandı. Oto tamirhanesinin önüne yavru köpekle gelen iki hırsız, park halinde kapıları açık olan otomobilden 3 bin lira değerinde telefonu çaldı. Kucağında köpek olan hırsız, oto tamirhanesinin küçük penceresini fark etti ve arkadaşını uyardı. Tırmanarak pencereden iş yerinin ofis olarak kullanılan bölümüne giren hırsız, masanın üzerinde bulunan sadaka kutusunu aldı ve aşağıda bekleyen arkadaşına attı. İçerideki personel kıyafetlerinde de para arayan hırsız, duvara asılı olan televizyonu da yerinden söküp kabloları halat haline getirerek dışarıdaki arkadaşına sarkıttı. İş yerini açmak için gelen çalışan, hırsızlarla karşı karşıya geldi. İçeride bulunan kişinin camdan televizyonu sarkıttığını ve dışarı çıktığını gören çalışan, kısa süreli şok yaşadı. İki hırsıza ne yaptıklarını soran iş yeri çalışanı, ‘Beklemelerini’ söyleyip iş yerini açtığı sırada, şüpheliler fırsattan yararlanıp televizyonu alamadan olay yerinden kaçtı. Yanlarında getirdikleri köpek de hırsızların peşinden gitti. 

“USTAMIZ HIRSIZLARLA KARŞILAŞIYOR, ŞOK YAŞIYOR”
Yaşanan hırsızlık olayını anlatan iş yeri sahibi Ümit Üstündağ, “Sabah iş başı yapmadan önce iş yerimize hırsız giriyor. Dışarıdan içeriye bakıp televizyonu görüyorlar. O arada komşumuzun park halindeki aracının kapısının kilitli olmadığını görünce keşif yapıyorlar. Araçta bulunan cep telefonunu alıyorlar. Daha sonra hırsızlardan biri 30 santimetre çapındaki camdan iş yerimizin ofis bölümüne giriyor. İçeride sadaka kutusunu, televizyonu ve iş yeri kıyafetlerini karıştırıyor. Ondan sonra sadaka kutusunu ve televizyonu dışarıda bekleyen arkadaşına atıyor. O esnada bizim ustamız iş yerine geliyor. İçerideki hırsız camdan dışarı çıktığı esnada onları görüyor. O da olayın şoku ile ilk başta ‘Ne yapıyorsunuz burada?’ diye soruyor. Onlarda, ‘Yukarı geldik’ diye cevap veriyorlar. Ondan sonra ustamız bunlara beklemesini söyleyip, iş yerini açıp levye almak istiyor. Bunlarda fırsattan yararlanıp, kaçıp gidiyorlar. Arkalarından yanında bulunan köpek gidiyor. Televizyonu alamadan kaçıp gidiyorlar. Sadece sadaka kutusunu alabiliyorlar” dedi. 

“YAVRU KÖPEKLE KENDİLERİNİ SEVİMLİ GÖSTERMEYE ÇALIŞMIŞLAR”
Hırsızların köpeği, şüphe çekmemek ve kendilerini sevimli göstermek için yanlarında getirdiğini düşünen Üstündağ,  “Hırsızlardan birinin kucağında yavru bir köpek vardı. Kendilerini sevimli göstermeye çalışıyorlardı sanırım. Görüntüleri izlediğimde çok şaşırdım. Ufacık pencereden içeri giriyorlar. Olay anında sürekli sokaktan insanlar geçiyor. Hatta sokaktan geçen bazı kişiler, hırsızların yanında getirdiği ufak köpeği seviyorlar. Sokaktan geçen vatandaşlardan şüphelenen olmuyor. Gündüz vakti olduğu için kimsenin aklına böyle bir şey gelmez. Burada hiç hırsızlık olayı yaşanmadı. Ben iş yerine gelip, durumdan haberdar olduğumda ilk başta inanmadım. Sonra ofise çıktığımda televizyonu göremedim. Usta televizyonu alıp koltukların üzerine koymuş. Görüntüleri izlediğimde çok şaşırdım. İlk defa başımıza böyle bir şey geliyor” diye konuştu. 

HIRSIZLIK ANLARI KAMERADA
Yaşanan hırsızlık olayı iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülere otomobilden cep telefonunun çalınması, 30 santimetre çapındaki camdan içeri giren şüphelinin sadaka kutusunu arkadaşına atması ve televizyonu sarkıtarak arkadaşına göndermesi yer aldı. İş yeri çalışanın, karşılaştığı iki hırsızla konuşması, camdan dışarı sarkan ve çıkmaya çalışan şüpheliye bakması, iş yerini açıp içeri girmesi yansıdı. Hırsızların televizyonu alamadan koşarak olay yerinden kaçmaları, yavru köpeğin şüphelilerin peşinden gitmesi ve iş yerini açan çalışanın dışarı çıkıp etrafa bakması ve yerde bulunan televizyonu alarak içeri girmesi de görüntüde yer aldı.  

Görüntü dökümü:
———————–
-Hırsızların gelişi
-Hırsızların arabanın etrafında oyalanması
-Hırsızların arabanın içine bakmaları
-Hısızlardan birinin camdan içeri girmesi
-Diğer hırsızın dışarda köpekle durması
-Köpeği yoldan geçenlerin sevmesi
-İçeri giren hırsızın sadakata kutusunu alması
-İçeriyi karıştırması
-İş yerinin içinden ve dışından görüntüler
-İş yeri sahibi Ümit Üstündağ ile Röportaj
-Genel ve detay görüntüler

====================

5- (Özel) BAYRAMPAŞA’DA KAMYON PARK HALİNDEKİ 8 ARACA ÇARPTI

-Kaza anları kamerada

Haber-Kamera: Ersan SAN / İSTANBUL , (DHA) Bayrampaşa’da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kamyon, park halindeki 8 araca çarpıp durabilirken, kazada şans eseri yaralanan olmadı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.
Kaza, dün saat 15.00 sıralarında Terazidere Mahallesinde meydana geldi. Abdulselam Aysel’in kullandığı 34 DMH 129 plakalı kamyon, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle park halindeki 8 araca çarparak durabildi. Kazada şans eseri yaralanan olmazken, kamyonun çarptığı otomobillerde hasar meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, kaza hakkında inceleme başlattı. Kamyonu aracının frenine basarak durdurduğunu söyleyen Onur Palabıyık, “Kamyon bir anda 7-8 arabaya vurdu. Zaten benim araca vurdu. Yavaş yavaş frene basarak, ben durdurdum. Yoksa yokuş aşağı gidiyordu” dedi. Yaşanan kaza anı ise çevredeki bir apartmanın güvenlik kamerasınca saniye saniye kaydedildi. 

Görüntü Dökümü:
—————–
Güvenlik kamerası
-Kamyonun araçlara çarpması
Aktüel
-Kaza yapan kamyon
-Kamyonun çarptığı araçlar
-Polis ekiplerinin çalışması
-Onur Palabıyık ile röp
-Genel ve detay

=====================

6- THY, NEWARK SEFERLERİNE BAŞLADI

Haber – Kamera: Enver ALAS – İSTANBUL, (DHA) Türk Hava Yolları (THY), ABD’de tarifeli sefer düzenlediği uçuş noktalarına bir yenisini daha ekledi. İstanbul Havalimanı’ndan dün başlayan sefer ile Newark, THY’nin ABD’de sefer gerçekleştirdiği 10’uncu uçuş rotası oldu.
Uçuş ağını genişletmeye devam eden THY’nin ABD’deki yeni uçuş rotası Newark oldu. İstanbul-Newark hattında tarifeli seferler dün başladı. İstanbul Havalimanı’ndan 18.40’da kalkan ilk uçak yerel saat ile 22.35’te Newark Liberty Havalimanı’na inişini gerçekleştirdi. THY, Newark’a 13 Haziran 2021 tarihine kadar; pazartesi, çarşamba, cuma ve pazar olmak üzere haftada 4 sefer düzenleyecek. 13 Haziran tarihinden itibaren ise uçuşlar haftanın her günü yapılacak.
New Jersey eyaletinin en büyük şehri olan ve konumu itibariyle New York’a en yakın şehirlerden biri olan Newark, THY’nin New York’a seyahat eden yolcularına da alternatif bir ulaşım hattı sağlayacak. Newark’a tüm vergiler dahil gidiş-geliş bilet ücreti 655 dolardan başlıyor.

21 MAYIS-13 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA GEÇERLİ OLAN UÇUŞ BİLGİLERİ
İstanbul Havalimanı -Newark hattında TK- 29 sefer sayılı uçuşlar, pazartesi, çarşamba, cuma , ve pazar yerel saat ile 18.40’da yapılacak. Newark-İstanbul Havalimanı arasında TK-30 sefer sayılı uçuşlar ise pazartesi, salı, perşembe ve Cumartesi yere saat ile 00.05’de gerçekleştirilecek.

Görüntü Dökümü
———————–
-İstanbul Havalimanı’ndan kalkan ilk uçak
-Newark’a gidecek yolcular
-Boarding görüntüsü
-Yolcuların bilet ve güvenlik işlemi yaptırması
-Uçuş bilgi ekranı görüntüsü
-Genel ve detaylar

==================

7- (Özel) KARTAL’DA TAKLA ATIP, KAYAN OTOMOBİLDEN BÖYLE ÇIKTI

Gamze ŞİMŞEK- Ramazan EĞRİ/ İstanbul (DHA) Kartal’da sürüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil takla attı. Metrelerce kayan otomobilin camından çıkan sürücü, hafif şekilde yaralandı. Otomobilin yol üzerinde kaydığı anlar güvenlik kameralarına yansıdı. 
Kaza, geçtiğimiz günlerde, Kartal’da yaşandı. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, takla attı. Yol üzerinde yaklaşık 5 metre kayarak ilerledikten sonra duran otomobilin sürücüsü camdan çıktı. Vatandaşlar yardım için sürücünün yanına koşarken, kaza yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Otomobilin kayarak ilerlediği anlar ve sonrasında yaşananlar ise, güvenlik kameralarına yansıdı. 

Görüntü Dökümü: 
—————
Güvenlik kamerası 
-Kayan araç
-Sürücünün camdan çıkması 
-Vatandaşların yardıma koşması
-Sürücünün ambulansa bindirilmesi
-Polislerin çalışması
-Aracın çekilmesi

==================

8- (ÖZEL) SULTANGAZİ VE BAYRAMPAŞA’DA KISITLAMAYA RAĞMEN ASKER EĞLENCESİ

Emin YEŞİL – Vedat BAYRAKTAR – Ömer ÇETİNASLAN / İSTANBUL, (DHA) SULTANGAZİ ve Bayrampaşa’da kısıtlamaları hiçe sayanlar sokakta asker eğlencesi düzenledi. Sultangazi, Uğur Mumcu Mahallesi’ndeki eğlenceye polis müdahale edince tartışma yaşandı. Bayrampaşa’da ise Silahlarla havaya ateş açılırken, sosyal mesafe kuralı ve maske unutuldu.
Sultangazi’nin farklı mahallelerinde düzenlenen asker uğurlama eğlencelerinde pandemi nedeniyle alınan kararlar hiçe sayıldı. Asker uğurlama eğlencesi yapanlar sosyal mesafe ve maske kurallarına uymadığı anlar cep telefonu kameralarına yansıdı. Uğur Mumcu Mahallesi’nde konvoy yapanlar, Orhangazi Caddesi’nde bir süre yolu trafiğe kapatıp araçlarından inerek halay çekti.  Yine aynı mahallede düzenlenen başka asker eğlencesinde polisle tartışma yaşandı. Sokakta düzenlenen asker eğlencesi ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerinin müdahalesiyle sonlandırıldı. Polisin, salgına yönelik alınan tedbirler kapsamında grubun dağılarak evlerine gitmesi yönündeki ikazı üzerine, eğlenceye katılanlar polis ile tartışmaya başladı. Tartışma sırasında bir polis memuru grubun dağılması için silahını havaya kaldırdı. O anlar ise bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. 

BAYRAMPAŞA’DA DA ASKER EĞLENCESİ
Bayrampaşa’da da bir grup, kısıtlamaları hiçe sayarak sokakta asker eğlencesi düzenledi. Dün, akşam saatlerinde Bayrampaşa Yıldırım Mahallesi’nde sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu saatlerde bir araya gelen bir grup, asker eğlencesi düzenledi. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan eğlencede halay çekilirken, silahla havaya ateş açıldı. Araçları ile trafiği kapatan gruptakiler, otomobillerin üzerine çıkarak dans etti. Sosyal mesafe ve maske kuralına uyulmayan asker eğlencesi, mahalle sakinleri tarafından cep telefonuyla görüntülendi. 

Görüntü dökümü:
———————-
SULTANGAZİ
-Konvoydan görüntü
-Halay çekenlerden görüntü
-Polisle eğlenenlerin tartışması
-Polisin silahını havaya kaldırması
-Genel ve detay görüntüler
BAYRAMPAŞA
Cep telefonu görüntüleri
-Asker eğlencesinden detaylar
-İstiklal marşından detaylar
-Halay çekenlerden görüntüler
-Araçların üzerinde dans edenlerden görüntüler
-Detaylar

===============

9- MİLLİ FUTBOLCUNUN EŞİ İSTANBUL’DA ÇAKARLI ARACIYLA EMNİYET ŞERİDİNDEN GİTTİ

İSTANBUL (DHA)  Yeni Malatyaspor’un milli futbolcusu Adem Büyük’ün eşi Merve Büyük İstanbul’da trafikte yasak olmasına rağmen çakar ve siren tertibatlı otomobiliyle emniyet şeridinden gitti. O anları sosyal medya hesabından paylaştı. 
Milli futbolcu Adem Büyük’ün eşi Merve Büyük çakar ve siren tertibatlı otomobili ile İstanbul’da yola çıktı. Emniyet şeridini de kullanan Büyük,  görüntüleri kendi sosyal medya hesabından paylaştı. Gelen tepkilerin ardından görüntüleri silen Merve Büyük ‘Alın tekrar koyuyorum. Ben aracın misafir koltuğundayım, eşim Hopa’da’ yazarak sosyal medya üzerinden görüntüleri tekrar paylaştı. 

MERVE BÜYÜK AÇIKLAMA YAPTI: ÇAKARLI ARAÇ SİYASETÇİ BİR AİLE DOSTUMUZUN
Adem Büyük’ün eşi Merve Büyük gelen tepkiler üzerine bir twitter hesabından açıklama yaptı. Merve Büyük’ün açıklamasında, “5 yaşındaki evladımın sorduğu masumane bir sorunun olmadık noktalara çekiliyor olması cidden çok üzücü. Büyüyünce polis olmak isteyen masum bir erkek çocuğunun bu diyalogları neden sizi bu kadar rahatsız etti? Gerçekten anlamak mümkün değil. Hiçbir zaman çakarlı bir aracımız olmamıştır, videonun çekildiği araç siyasetçi bir aile dostumuzun aracıdır. Olaya konu olan aracı video çekimi esnasında benim kullanmadığım da gayet açık bir şekilde bellidir.” yazılı paylaşımda bulundu.

Görüntü dökümü 
———————-
Merve Büyük’ün çakarlı araç içerisinden paylaşımı

================

10- 15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ’NDE KISITLAMA DENETİMİ

Haber – Kamera: Cengiz ÇOBAN – İsa ALMAÇAYIR / İSTANBUL (DHA) Koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde denetim yapıldı.
Koronavirüs salgınını önlemeye yönelik önlemler çerçevesinde ilan edilen hafta sonu sokağa çıkma yasağının ilk gününde güvenlik noktası oluşturan polis ekipleri, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde denetim yaptı. Ekipler bu noktadan geçen araçları tek tek durdurdu ve gerekli izin belgelerinin olup olmadığını kontrol etti. Sokağa çıkma yasağından muaf olanların geçişlerine izin verildi.

Görüntü dökümü
-15 Temmuz Şehitler Köprüsünden görüntü
-Polis ekiplerinden görüntü
-Araçların durdurulması
-Evrak kontrolü
-Genel ve detay görüntüler

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!