Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 2 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- İSTANBUL’DA ÇAKARLILAR YİNE EMNİYET ŞERİDİNDE, SÜRÜCÜLER RAHATSIZ

Gülseli KENARLI / İSTANBUL, (DHA)- İSTANBUL’da trafiğin yoğun olduğu sabah ve akşam saatlerinde emniyet şeridini kullanan çakarlı araçlar yine ortaya çıktı. Sürücüler, çakarlı araçların trafikte kendilerini sıkıştırdıklarını, aniden önlerine çıktıklarını belirterek, durumdan rahatsız olduklarını belirtti. 

BAKANLIK YASAKLAMIŞTI
İçişleri Bakanlığı tarafından 1 Kasım 2019 tarihinden itibaren ambulans, itfaiye ve kolluk araçları ile devletin en üst protokolünde bulunan araçlar haricinde çakar lamba sisteminin kullanımı yasaklanmıştı. Ancak birçok çakarlı araç bu yasağa aldırış etmeden yoluna devam ediyor.

Trafikten kaçmaya çalışan araçlar yoğunluğa rağmen emniyet şeridinden son sürat ilerliyor. Basın Ekspres yolunda çakarlı araçlar trafiğe aldırış etmeden yoluna devam ediyor. O-3 karayolunda ise trafikte büyük bir yoğunluk olmamasına rağmen bu araçlar yine son sürat emniyet şeridini kullanıyor. Trafik kazası, arıza hâlleri, acil yardım, kurtarma, kar mücadelesi, kaza incelemesi, genel güvenlik ve asayişin sağlanması gibi durumlar dışında emniyet şeritlerini ve banketleri kullanmanın cezası ise bin 339 lira. Sürücüler ise trafikte çakarlı araçların kendilerini sıkıştırdıkları ve aniden önlerine çıktıklarını belirterek, kaza riskinin çok fazla olduğunu söylüyor.

“EMNİYET ŞERİDİNDEN BİR ANDA ÖNÜMÜZE ÇIKIYORLAR”
Sürücü Emin Kambak, “Trafikte sıkıştırıyorlar. Birden önümüze dalıyorlar ve kaza riski fazlalaşıyor. Ben o konudan rahatsızım, bir de motorlardan çok rahatsızım. Motorlar birden önüne atlıyor ve kaza riski yüzde 100” dedi. Turan Balcı ise “Tehlikeden ziyade insanlarını kandırdıklarını düşünüyorum. Çok fazla var, üzerinde çok fazla var, üzerinde herhangi bir apolet yok, sadece mavi-kırmızı ışıklar olması kendilerine ayrıcalık olduğunu zannediyorlar. Ama bence insanları kandırıyorlar. Devletin veya emniyetin çok sağlıklı takip ettiğini düşünmüyorum. Açıkçası bence hiç azalmamıştı, artışta yok hala stabilliğini koruyor çakarlı sayısı. Emniyet şeridinden bir anda önümüze çıkıyorlar bu bizi tehlikeye atmak için yeterli bir neden zaten. Ya da kendilerinde bir ayrıcalık görüp sürekli insanları taciz ediyorlar bu da bir tehlike. Bu panik yaptırıp bayan şoförleri veya yeni başlayan şoför arkadaşlarımızı tehlikeye atabilecek bir durum” diye konuştu.  

Reklam Alanı

Bir diğer sürücü Ali Sergen,  “Çıkıyorlar önümüzde, haksızlık olduğunu düşünüyorum. Ben hepsinin devletle alakalı olduğunu düşünmüyorum. Özel şirket sahiplerinin olduğunu, özel araçlar, illegal işler yapanların da bunu yaptığını düşünüyorum. Hak yeniliyor bu bence çok kötü bir şey” şeklinde konuştu.  

Görüntü dökümü:
——————————
-Basın ekspres yolundan görüntüler
-Muhabir anonsu (Gülseli KENARLI)
-O-3 karayolundan görüntüler
-Sürücülerle röportaj
-Genel ve detaylar

=========================

2- BAKAN KARAİSMAİLOĞU: (HAYDARPAŞA GARI) ÇALIŞMALARIMIZDA SONA YAKLAŞIYORUZ

-Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu:

“Bu kapsamda yeni bir çalışmamız var. Tarihi Haydarpaşa Gar alanı; Arkeopark Gar Kompleksi tasarım konseptiyle Türkiye ve Dünya’da bir ilk olacak.”

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ-Gamze ŞİMŞEK/ İstanbul DHA
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Haydarpaşa Garı’nda basına yaptığı açıklamada “Kurul izinleri ve İstanbul Arkeoloji müzeler müdürlüğünün kontrolünde; 1. etap olan Haydarpaşa Gar Binasının komple tadilatı çalışmalarına 7 Aralık 2015 tarihinde başladık. 15 Şubat 2019 tarihinde tamamlayarak geçici kabulünü yaptık.11 Mayıs 2018 tarihinde ise Haydarpaşa Gar Binası Ve Müştemilatı 2.Etap Restorasyonuna başladık. Görüldüğü üzere çalışmalarımızda sona yaklaşıyoruz” 
Haydarpaşa Garı’nda incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, basın açıklaması yaptı. Karaismailoğlu, “Bildiğiniz gibi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, çağın gereği olan ve Türkiye’nin gelecek tasarımını bütünleyen ulaştırma ve haberleşme projelerimiz için aralıksız ve yoğun bir çalışma sürdürüyoruz. Yük, insan ve veri taşımacılığında bugün geldiğimiz nokta ülkemizin iddialı gelecek hedeflerine omuz vermekte, bütünsel kalkınma yolunda yurdun dört bir yanında ekonomik canlılığa katkı sağlamaktadır. Bunun için; dolu dolu geçen 2020 Nin ardından 2021 in 2.günü Kömürhan Köprüsünü hizmete açıp ardından Türksat 5A uydumuzu yörüngesine gönderiyor, güzel ülkemizin her noktasında ulaştırma altyapı projelerini birbir bitirip hizmete açıyor yenilerinin temellerini atıyoruz.” dedi. 

Geçtiğimiz cuma günü asırların rüyası 1915 Çanakkale köprüsünde incelemelerde bulunup cumartesi günü Malatya Havalimanı yeni terminal binasının temelini atıp Tohma köprüsünün açılışını yaptıklarını söyleyen Karaismailoğlu, “Ankara-Sivas Hızlı tren hattında test sürüşleri devam ederken Konya Karaman Hızlı tren hattında bugün itibarı ile test sürüşlerine başlıyoruz. Bakanlığımız tarafından İstanbul’da da 5 hatta 91 kilometre metro inşaatı devam ediyor. Geçen hafta Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nden geçen Başakşehir Kayaşehir metro hattında incelemelerde bulunmuştuk. Biliyorsunuz; bu metro hattını yapması gerekenler yapmadığı bakanlık olarak devraldık. Devraldığımız 2020 Haziran ayında sadece yüzde 5 ilk kısmı tamamlanmıştı. Derhal hız verdiğimiz çalışmalar sayesinde büyük bir mesafeyi çok kısa sürede kat ederek fiziki gerçekleşme oranını yüzde 40’a çıkardık. Yıl sonunda hizmete almak için yani 18 ayda bitirmek için yoğun bir çalışma sürüyor.” diye konuştu.

“DEVASA PROJELERİMİZLE TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİ KURARKEN, TARİHİMİZİN BİZE SUNDUĞU ZENGİNLİKLERİ KORUMAYI DA GÖREV BİLİYORUZ”
Konuşmasına devam eden Adil Karaismailoğlu, “37,5 kilometre ilk Gayrettepe Kağıthane Havalimanı hattının da Kağıthane Havalimanı kısmını Haziran ayında tamamını da yıl sonunda hizmete alacağız. 7,5 kilometrelik ilk Pendik Sabiha Gökçen Havalimanı hattını da yıl sonunda hizmete almak için yoğun bir çalışma sürdürüyoruz. Halkalı-Küçükçekmece-Başakşehir-Arnavutköy-Havalimanı hattında, Bakırköy-Bahçelieveler-Güngören-Bağcılar-Kirazlı hattında da yoğun çalışma var. Program dahilinde birer birer hizmete alacağız. Bütün bu işler konuşmakla olmuyor. Şantiyeleri konuşturmak, durmadan çalışmak gerekiyor.
Devasa projelerimizle Türkiye’nin geleceğini kurarken, tarihimizin bize sunduğu zenginlikleri korumayı da görev biliyoruz. Bu eserlerin kentlerimizin dokusuna katkılarını artırıp hayatiyetlerini devam ettirmek bizler için her zaman asli bir sorumluluk olmuştur.” diye konuştu. 

” HAYDARPAŞA GARI’NDA SON DERECE TİTİZ VE NİTELİKLİ BİR RESTORASYON ÇALIŞMASI YÜRÜTÜYORUZ “
Bu bakış açısıyla, hepimizin gönlünde ve hafızasında bambaşka bir yeri olan, yolculuk yapan pek çok insanın İstanbul ile ilk tanıştığı yer olan Haydarpaşa Garı’nda son derece titiz ve nitelikli bir restorasyon çalışması yürütüyoruz diyen  Karaismailoğlu, “Haydarpaşa Garı İstanbul halkının gözbebeği olan, hepimizin ortak değeri. Herkes bilsin ki; Haydarpaşa Garı emin ellerdedir. Yüz yıldan fazla bir zaman İstanbul’u demiryolları ile Anadolu’ya, Bağdat’a ve Hicaz Bölgesi’ne bağlayan Haydarpaşa Garı’nın, sadece İstanbul’un tarihi açısından değil tüm Türkiye’nin tarihi açısından değerlidir. Adeta toplumsal belleğimizin ve şanlı tarihimizin ortak simgelerinden biri. 2. Abdülhamit döneminde 30 Mayıs 1906’da yapımına başlanan Haydarpaşa Garı 19 Mayıs 1908 tarihinde tamamlanıp hizmete girmiştir. Ancak 1979 yılında Independenta adlı petrol yüklü Romen tankeri İstanbul Boğazı’ndan geçerken; Haydarpaşa Garı’nın açıklarında patlamış, 43 gemi mürettebatının öldüğü, 27 gün süren büyük yangına ve çevre felaketine yol açan kazada Haydarpaşa Garı’nın camları ve tarihi renkli vitrayları parçalanmıştır.” dedi. 

“ÇALIŞMALARIMIZDA SONA YAKLAŞIYORUZ.”
Karaismailoğlu, “Ayrıca maalesef bildiğiniz üzere 28 Kasım 2010 yılında çıkan yangından dolayı Haydarpaşa Garı’mızın çatısı çöktü, dördüncü katı tamamen kullanılmaz hale geldi ve yapı büyük zarar gördü. Bu durum karşısında biz de Haydarpaşa Garı’nı aslına uygun bir şekilde yeniden eski güzelliğine kavuşturmak ve olası bir depreme karşı daha da güçlendirmek üzere komple tadilat ve restorasyon çalışmalarını başlattık. Anıtlar kurulu onayı ile iki etap halinde devam eden çalışmalar kapsamında çok önemli aşamalar kaydettik.
Kurul izinleri ve İstanbul Arkeoloji müzeler müdürlüğünün kontrolünde; 1. etap olan Haydarpaşa Gar Binasının komple tadilatı çalışmalarına 7 Aralık 2015 tarihinde başladık. 15 Şubat 2019 tarihinde tamamlayarak geçici kabulünü yaptık.11 Mayıs 2018 tarihinde ise Haydarpaşa Gar Binası Ve Müştemilatı 2.Etap Restorasyonuna başladık. Görüldüğü üzere çalışmalarımızda sona yaklaşıyoruz. Ancak malum İstanbul kadim bir şehir.” şeklinde konuştu.

” ÇALIŞMALAR SIRASINDA ANTİK KHALKEDON ŞEHRİNE AİT OLDUĞU DÜŞÜNÜLEN TARİHİ YAPILAR GÜN YÜZÜNE ÇIKTI”
Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen Marmaray projesi kapsamında yapılan kazılar sırasında kent tarihini yaklaşık 8 bin 500 yıl geriye götüren neolitik tabakaya ulaştık. İstanbul tarihine dair yeni bilgilere ulaşılmasına vesile olduk.
Buna benzer bir durum Haydarpaşa Garı peronlarında rayların iyileştirilmesi çalışmalarında da yaşandı. Çalışmalar sırasında antik Khalkedon şehrine ait olduğu düşünülen tarihi yapılar gün yüzüne çıktı. Yine, İstanbul Arkeoloji Müzesi tarafından peron araları ve çevresinde yapılan kazılarda Osmanlı, Roma, erken ve geç Bizans dönemi yapı temellerine rastlandı. Bu tür durumlar doğal olarak projelerimizde istenmeyen gecikmelere neden olabiliyor. Ancak insanlığın ortak mirası olan bu değerlere karşı kayıtsız kalamazdık. Biz de ilgili kuruluşlar ile irtibat kurduk ve ortak çalışmalar yaptık.Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile birlikte çalışmalarımız devam ediyor.” dedi. 

“ARKEOPARK & GAR KOMPLEKSİ TASARIM KONSEPTİYLE TÜRKİYE VE DÜNYA’DA BİR İLK OLACAK”
En kısa zamanda gün yüzüne çıkan tarihi değerleri halkımızla ve tüm dünyayla paylaşacağız diyen Karaismailoğlu, “Bu kapsamda yeni bir çalışmamız var. Tarihi Haydarpaşa Gar alanı; Arkeopark Gar Kompleksi tasarım konseptiyle Türkiye ve Dünya’da bir ilk olacak. İstanbul’un tarihine ışık tutan arkeopark, tarih turizmi açısından önemli bir çekim noktası haline gelecek. Restorasyon, müze ve arkeo park çalışmalarımız tamamlandığında Haydarpaşa Garı eskiden olduğu gibi demiryolu faaliyetlerine de yeni yüzüyle kısmen devam edecektir. Gar Binası ulaşım hattımızın bir parçası olarak halkımızın hizmetinde olacaktır.
Bizlere bırakılan bu kıymetli mirası eski halinden daha iyi bir durumda, işlevleri artmış olarak canlılığıyla halkımıza açacağız.” diye konuştu. 

Görüntü Dökümü:
———————–
-HAVADAN görüntüler
-Haydarpaşa Garı’ndaki çalışmalardan görüntüler
-Adil Karaismailoğlu’nun açıklaması
-Genel ve detay

====================

3- 50 MİLYONLUK VURGUN YAPAN SEVGİLİ ÇİFT LÜKS OTELDE YAKALANDI

-Çiftin yakalanma anları güvenlik kameralarına yansıdı

Cemil ÖZDEMİR/İSTANBUL (DHA)- İSTANBUL’da yaklaşık 8 ay boyunca 200 vatandaşı dolandırdıkları iddiasıyla aranan sevgili çift, Beşiktaş’ta bulunan lüks bir otelde yakalandı. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerin taksiyle otele gelişi, otel içinde yürümeleri, polisin baskını kameralara yansıdı. 36 vatandaşın şikayetçi olduğu, yapılan ilk tespitlerde şüphelilerin  5 milyon 700 bin lira dolandırdıkları belirlenirken, mağdur sayısının yaklaşık 200 kişi, dolandırıcılığın boyutunun da 50 milyon lirayı bulabileceği bildirildi.

İddialara göre, Beşiktaş başta olmak üzere Şişli ve Kağıthane ilçelerinde Emre K. (28) ve sevgilisi olduğu öğrenilen Hilal A. (27), popüler bir alışveriş uygulaması üzerinden yaklaşık 8 ay boyunca başta altın olmak üzere yüzde 30-40 indirimli çeşitli ürün sattıklarını ilk başta yakın çevresine söyleyerek müşteri kazanmaya başladılar. Müşterilerinden aldığı siparişleri yaklaşık 20 gün içerisinde teslim eden şüpheliler, bu şekilde birkaç kez alışveriş yaparak güven kazandılar ve daha sonra  güven kazandığı insanlardan bu kez yüklü miktarda siparişler almaya başladılar. Şüpheliler daha sonra da aldıkları siparişleri bu kez müşterilerine teslim etmemeye başladı.  Müşterilerinden gelen baskılar üzerine şüpheliler,  önceki hafta cumartesi günü dolandırdıkları paralarla birlikte İstanbul Havalimanı’ndan Ukrayna’ya kaçtı ancak ülkeye alınmayarak sınır dışı edildiler.  Şüpheliler, indikleri İstanbul Havalimanı’nda,  dönüşlerinden haberdar olan bazı mağdurlardan kurtularak taksiyle kaçtı.

LÜKS OTELDE YAKALANDILAR
Olay hakkında toplamda 36 mağdur vatandaşın şikayette bulunması üzerine Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri geniş kapsamlı çalışma başlattı. Çiftin bindiği taksinin plakasını belirleyen  Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin İstanbul’un en lüks otellerinden birine gittiğini, otele başkasına ait bir kimlik ile giriş yaptıklarını ve rezidans odada kaldıklarını belirledi. Yapılan çalışmaların ardından hazırlıklarını tamamlayan ekipler,  geçtiğimiz çarşamba günü şüpheliler Emre K., ve Hilal A’yı kaldıkları odaya yaptığı baskında gözaltına aldı üst aramalarında çıkan 8 bin 300 dolara el konuldu.
200 kişiden yaklaşık 50 milyon liralık vurgun yaptıkları değerlendirilen  şüpheliler, daha sonra  Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine teslim edildi.  Buradaki işlemlerinin ardından her iki şüpheli çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.
36 vatandaşın şikayetçi olduğu, yapılan ilk tespitlerde şüphelilerin  5 milyon 700 bin lira dolandırdıkları belirlenirken, mağdur sayısının yaklaşık 200 kişi, dolandırıcılığın boyutunun da 50 milyon lirayı bulabileceği bildirildi

Görüntü dökümü:
———————
-Şüphelilerin taksiye binişi
-Şüphelilerin otele gelişi
-Polis ekiplerinin otelde şüphelileri gözaltına alması
-Genel ve detaylar

==================

4- KADIKÖY’DEKİ “BOĞAZİÇİ” EYLEMLERİNDE GÖZALTINA ALINAN 61 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ (ek görüntülerle) 

Murat SOLAK – Soner HASIRCIOĞLU- Ali Çağlar TİNBEK/ İSTANBUL,(DHA) 
Kadıköy’deki Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinde gözaltına alınan 61 kişi, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. 

Kadıköy’de Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinde gözaltına alınan 61 kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından otobüslerle getirildikleri Bayrampaşa Devlet Hastanesi ve Eyüpsultan Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolleri tamamlanan 61 şüpheli Kartal’da bulunan Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edildi. 

EK görüntüler
//////////////
-Şüphelilerin emniyetten çıkarılışı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: 
————–
-Şüphelilerin sağlık kontrollerinden geçirilmesi 
-Genel ve detaylar

08.02.2021 – Haber Kodu : 210208015

=====================

5- (ÖZEL) ATAŞEHİR’DE KISITLAMADA POLİSLERİ GÖREN ÇOCUKLARIN KAÇTIĞI ANLAR KAMERADA 

Haber: Gamze ŞİMŞEK/ İstanbul,(DHA) ATAŞEHİR’de dün akşam saatlerinde sokağa çıkma kısıtlaması devam ederken çok sayıda kişinin parkta bulunduğu ihbarını alan polis ekipleri parka geldi. Ekipleri gören çocukların polisten kaçtığı anlar kameralara yansıdı. 

Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının ikinci gününde Ataşehir Ferhatpaşa Mahallesi 80.yıl parkında çok sayıda vatandaşın bulunduğu ihbarını alan polis ekipleri harekete geçti. Parka gelen ekipler vatandaşları evlerine gitmeleri konusunda uyardı. Uyarılara rağmen tekrar parka gelen 8 kişiye 3 bin 480 liradan toplam 27 bin 840 lira ceza yazıldı. Polisleri gören çocukların parktan kaçtığı anlar kameralara yansıdı. 

Görüntü dökümü
——————-
-Parka gelen polis ekipleri 
-Polislerin vatandaşlarla konuşması 
-Polisten kaçan çocuklar 
-Parktan koşarak ayrılan bir vatandaş 
-Genel ve detay görüntüler

================

6- (Özel) TAKTIĞI KASK HAYATINI KURTARDI

Haber-Kamera: Zeki GÜNAL – Hasan YILDIRIM / İSTANBUL, (DHA)
ŞİŞLİ’de otomobilin çarptığı motosiklet kaza yaptı. Kazada motosiklet sürücüsünün arkasında oturan kadın, takla atarak yola düştü. Kask takan kadın, kazadan hafif yaralı kurtuldu. Kaza, Kadırgalar Caddesi üzerinde dün akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Nişantaşı istikametinden Dolmabahçe yönüne giden motosiklete arkadan gelen otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosikletin arkasında artçı olarak bulunan kadın, motosikletten fırlayıp takla atarak yere savruldu. Yaralı kadın için olay yerine sağlık ekibi sevk edildi. Motosiklet sürücüsünün ve arkasında oturan kadının kask takması ciddi bir yaralanmanın önüne geçti. Başından hafif yaralanan kadın, olay yerine gelen ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Görüntü dökümü:
—————————–
-Olay yerinden görüntü
-Kaza yapan motosiklet
-Yaralı kadın
-Sağlık ekiplerinin yaralı kadına müdahalesi
-Yaralı kadının ambulansa alınması
-Genel ve detaylar

====================

7- (ÖZEL) ŞİŞLİ’DE SEYİR HALİNDEKİ MOTOSİKLET ALEV ALEV YANDI, KURYE YANMAKTAN SON ANDA KURTULDU

Özgür EREN – Hasan YILDIRIM / İSTANBUL DHA
ŞİŞLİ’de yemek servisine çıkan kurye, motosikleti ile seyir halindeyken dehşeti yaşadı. Motosikletin arka kısmından çıkan alevler tüm motosikleti sardı. Kurye yanmaktan son anda kurtuldu. O anlar ise güvenlik kameralarına yansıdı. Olay, Şişli Meydanı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir işyerinde motosikletli kurye olarak çalışan sürücü, siparişleri teslim etmek için giderken birden motosikletin arka tarafından alevler çıktı. Alevler kısa sürede tüm motosikleti sarınca kurye yanmaktan son anda kurtuldu. Motosikletten inerek uzaklaşan kuryeyi vatandaşlar sakinleştirdi. Bir esnaf yangın söndürme tüpü ile yangını söndürdü.

O ANLAR GÜVENLİK KAMERASINDA
Seyir halindeki motosikletin alev alarak yanması bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde, seyir halindeki kuryenin motosikletinden alevlerin çıkması ve motosikletin yanması görülüyor. Motosikletin alev aldığını gören esnaf, yangın söndürme tüpü ile koşarak yangını söndürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————
(Güvenlik Kamerası)
Alev alan motosikletten görüntü
Kuryenin motordan inerek uzaklaşması
Yanan motosiklete yangın söndürme tüpü ile müdahale eden esnaf
Genel ve detaylar

=======================

8- MUSTAFA SANDAL’IN ESKİ EŞİ EMİNA JAHOVİC VE ÇOCUKLARI KORONAVİRÜSE YAKALANDI

İdris TİFTİKCİ / İSTANBUL, (DHA) – MUSTAFA Sandal’ın eski eşi Emina Jahovic ve çocukları Yavuz ile Yaman koronavirüse yakalandı. Ünlü şarkıcı Emina Jahovic sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Tedavilerimize kıymetli doktorlarımızın kontrolünde, ev karantinasında devam ediyoruz” dedi ve sağlık çalışanlarına da teşekkür etti. 

“BİR KEZ DAHA TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI OLDUĞUM VE BU ÜLKEDE YAŞADIĞIM İÇİN ONUR DUYDUM”
Sosyal medya hesabından açıklama yapan  ünlü şarkıcı Emina Jahovic, “Pandemi sürecinin başından beri gerçekten çok dikkatli ve özenli davranmamıza rağmen maalesef çocuklarım Yavuz, Yaman ve benim Covid-19 test sonuçlarımızın pozitif olduğunu öğrendik.
Tedavilerimize kıymetli doktorlarımızın kontrolünde, ev karantinasında devam ediyoruz. Bizlere iyi dileklerini ileten, dualarını esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim. Bu zor süreci dünyada en iyi yöneten ülkelerden biri olduğumuzu bizzat şahit oldum. Bir kez daha Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğum ve bu ülkede yaşadığım için onur duydum” dedi. 

SAĞLIK BAKANLIĞI’NA VE SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR ETTİ
Emina Jahovic şu ifadeleri kullandı: Test aşamasından itibaren, öncelikle evimize kadar ilaçlarımızı getirdiler ve tüm süreçte her gün telefonla arayarak durumumuzu yakından takip ettiler. Bu duygusal ve korku dolu süreci çocuklarımla tek başıma atlatmaya çalışırken; aklımdan dünyanın her yerinde benzer veya daha zor şartlarla mücadele eden, bu hastalık sebebiyle sevdiklerini kaybeden milyonlarca insan geçti. Böyle bir süreçte bu kadar kıymetli bir desteği hissetmek ve yalnız olmadığımızı bilmek bize güç verdi. Bu vesileyle sonda zikredilen fakat başta gelen, en önemli ve kalpten teşekkürüm ise; Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, Filyasyon Ekipleri, Aile Hekimlikleri ve Sağlık Çalışanlarımızadır. Tüm bu süreçte ellerinden gelen hiçbir desteği bizlerden esirgemedikleri için kendim ve çocuklarım adına teşekkürü bir borç bilirim. Saygı ve minnetlerimle.”

==================

9- KISITLAMAYA RAĞMEN PİKNİĞE GİDENLER POLİSİ GÖRÜNCE BÖYLE KAÇTI

Taylan Ergün / İSTANBUL DHA – SOKAĞA çıkma kısıtlamasına rağmen Arnavutköy’de ormanlık alanda piknik yapanlar ve top oynayan gençlerin polisi görünce kaçıştığı anlar kameraya yansıdı. 
Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasına aldırmayan vatandaşlar Arnavutköy’de piknik alanlarına koştu. Çocuklar parkları doldururken, gençler de halı sahada top oynadı.
Arnavutköy İstiklal Mahallesi’nde devriye görevi yapan polis ekipleri, piknik yapan vatandaşlar ile halı sahada top oynayan gençleri anonslar yaparak uyardı. Polisi gören vatandaşlar bir anda kaçışmaya başladı. Kaçışma anları kameraya saniye saniye yansıdı

Görüntü dökümü:
——————–
-Halı sahada oynayan çocuklar 
-Polisin anonsu ile kaçışan çocuklar 
-Piknik yapan vatandaşlar 
-Polisi görünce dağılan kalabalık 

=======================

10- ABD SAVAŞ GEMİSİ İSTANBUL BOĞAZI’NDAN GEÇTİ

Cemil ÖZDEMİR/İSTANBUL (DHA) ABD  Donanması’na ait 203 borda numaralı savaş gemisi ‘USNS Laramie’, İstanbul boğazından geçti.
Savaş gemisi ‘USNS Laramie’, saat 09.00 sıralarında Karadeniz’den İstanbul Boğazı’na giriş yaptı. Yaklaşık bir saatte geçişini tamamlayarak Marmara Denizi’ne açılan gemiye, Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı kurtarma botu eşlik etti.

Görüntü Dökümü:
—————
-Geminin boğazdan geçişi
-Genel ve Detaylar 
 
==================

11- ESENYURT’TA TADİLATTA OLAN KAFEYE KORONAVİRÜS BASKINI

Haber: Veysel TİMDU – Erol DEĞİRMENCİ / İSTANBUL , (DHA)
Esenyurt’ta Nijerya uyruklu bir kişiye ait tadilatta olan kafede yapılan müzikli eğlenceye polis ekipleri baskın düzenledi. Baskın sonucu 12 kişiye toplam 41 bin 628 lira para cezası kesildi.
Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, tadilatta gibi gösterilen bir kafede koronavirüs tedbirlerine rağmen eğlence düzenlediği bilgisine ulaştı. Gelen bilgileri değerlendiren ekipler, kapısında “Tadilattayız” yazan kafeye baskın düzenledi. İş yerinin sahibi Nijeryalı vatandaşla beraber 12 kişinin içeride eğlenerek koronavirüs tedbirlerini hiçe sayıldığı ortaya çıktı. Kafedeki 12 kişiye toplam 41 bin 628 lira para cezası uygulandı ve iş yeri mühürlendi.

Görüntü dökümü:
——————
-Polis Kamerası:
-Kafeye yapılan baskın anları
-Kafede oturan müşteriler

===================

12- (Özel) KADIKÖY’DE MOTOSİKLET ÜZERİNDE TEHLİKELİ YOLCULUK KAMERADA

Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL, (DHA) 
KADIKÖY’de motosiklete binen 2 kişi, seyir halindeyken tekerlekli ürün standı taşıması görenlere adeta pes dedirtti. Kadıköy Fenerbahçe Mahallesi Recep Peker Caddesi’ndeki motosiklet üzerinde tehlikeli yolculuğu görenler şaşkınlığını gizleyemedi. 2 kişi motosiklet üzerine kasksız bindi, arkada oturan yolcu da tekerlekli ürün standını iki eliyle tutarak bu şekilde yolculuk yaptı. Motosiklet seyir halindeyken, arkada oturan yolcunun tekerlekli ürün standını asfalt üzerinde bu şekilde ilerletmesi dikkat çekti. Bir süre bu şekilde ilerleyen 2 kişi daha sonra gözden kayboldu. Bir vatandaş o anları cep telefonuyla kaydetti ve sosyal medyada paylaştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————–
-Motosikletin ilerlemesi 
-Motosikletle ürün standı taşımaları 
-Genel ve detaylar 

=====================

13- 15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ’NDE TRAFİK YOĞUNLUĞU

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ-Gamze ŞİMŞEK/ İstanbul DHA
Sokağa çıkma kısıtlamasının ardından haftanın ilk iş gününde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde trafik yoğunluğu yaşandı. Hafta sonu uygulanan 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasının ardından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yönünde haftanın ilk iş gününde trafik yoğunluğu oluştu. İBB’nin trafik yoğunluğu haritasına göre saat 08.13’de yoğunluk yüzde 60 oldu. Araç trafiğinin Altunizade’den başladığı görüldü.

Görüntü Dökümü
———————
-15 Temmuz Şehitler Köprüsü yönünde oluşan trafik 
-Genel ve detay

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!