Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-2

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1-KAĞITHANE’DE KARLI YOLDAKİ KAZALAR DHA KAMERASINDA

Gülseli KENARLI-Harun UYANIK / İSTANBUL (DHA) KAĞITHANE’de buzlanan yolda kayan araçlar park halindeki araçlara çarparak kaza yaptı. Kaza anları DHA kameralarına saniye saniye yansıdı.
Sabah saatlerinde İstanbul’da kar yağışı etkili oldu. Kağıthane’deki ara sokaklar tamamen karla kaplandı. Araçlar yokuşta kayarak park halindeki diğer araçlara çarptı. Maddi hasarlı kazalar DHA kameralarına saniye saniye yansıdı. 
Yayalar da zor anlar yaşadı. Yürümekte güçlük çeken bazı kişiler kayarak düştü. Erkan Poyraz “İşe gitmeye çalışıyoruz. Arabamızı bıraktık. Mümkün olduğunca gitmeye çalışıyoruz. Mecbur yürüyeceğiz. Perpa’ya gideceğiz. Çalışmalar daha yeni başlamış biraz geç kalındı. Karın altında buz olduğu için araçlar bile gidemiyor” dedi. Vefa Babacan, “Burayı ilk defa böyle görüyorum, buralı değilim. Kaydık, düştük. İşe gidiyoruz. Don olduğundan servis arabamız gelmedi. O yüzden yürüyoruz.” diye konuştu.

Görüntü Dökümü: 
————–
– Kayan araçların görüntüsü
– Kayan araçların çarpması
– Düşen vatandaşlar
– Muhabir anonsu (Gülseli KENARLI)
– Vatandaşlarla röportajlar
– Detaylar  

=====================

2- (ÖZEL) KAĞITHANE’DE ARA SOKAKLAR BUZ PİSTİ GİBİ;  SERVİS TAKLA ATTI, SOKAKTA YÜRÜYENLER DÜŞMEKTEN KURTULAMADI

-Sağlık ekiplerinin kayganlaşan yolda yaralıları taşıma çabası… Sedyenin bir ucunda da vatandaşlar tuttu

Reklam Alanı

-Karlı kaplı caddede ne araçlar ne yayalar ilerleyebildi. 

Özgür EREN/Murat DELİKLİTAŞ/İSTANBUL,(DHA)
Kağıthane’de buz pistine dönen ara sokaklarda kazalar yaşandı, yürümekte zorlananlar düşmekten kurtulamadı.
Kaza Kağıthane Cumhuriyet Caddesi’nde saat 07.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre kar nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği servis minibüsü yokuşu inerken takla atmaya başladı. İçinde 4 kişinin olduğu minibüsü 3 takla attıktan sonra direk çaparak durabildi. Sürücü ve 2 yolcu yaralanırken, 1 yolcu da kazayı yara almadan atlattı. Minibüs içindekiler kendi imkanlarıyla minibüsten çıkmayı başardı. Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri yaralıları ambulanslara taşımak için büyük çaba sarfetti. Karlı kaplı yolda sedyeyi taşıyan ekiplere vatandaşlar da yardım etti. Araçların ilerlemekte zorlandığı yolu polis bir süre trafiğe kapattı. Yaralılar ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Polisin kazayla ilgili soruşturması devam ediyor. 

Görüntü dökümü:
——————–
-Olay yeri 
-Kaza yapan araç
-Sağlık ekipleri
-Yaralıların taşınamaya çalışılması
-Ambulansa konması
-Yolda kayan araçlar
-Yoldaki vatandaşlar
-Düşen vatandaşlar

=================

3- (Özel) BÜYÜKÇEKMECE’DE BUZLU YOLDA DRİFT YAPTILAR

-Buzlu yollarda bazıları kaza yapmamak için uğraşırken, onlar ise drift yaptı.

Haber-Kamera : Alper KORKMAZ / İSTANBUL , (DHA) BÜYÜKÇEKMECE’de buz tutan yollar bazı sürücü ve vatandaşlara zor anlar yaşatırken, bazı sürücüler araçlarıyla cadde üzerinde drift yaptı.
İstanbul’da sabah saatlerinde kar yağışı etkili oldu. Büyükçekmece’de buz tutan bazı yollarda sürücüler ve vatandaşlar ilerlemekte zorluk yaşadı. Pınartepe Mahallesi’nde de bazı yolları buz tuttu. Caddede ilerleyen araçlar zaman zaman kayarken tehlikeli anlar yaşadı.

BUZLU YOLDA DRİFT
Bazı sürücüler ise buz tutan yollarda drift yaptı. Cadde üzerinde hız ve ani manevralar yapan sürücüler hem kendi hem de diğer sürücülerin canını tehlikeye attı. Drift atan bir sürücü kaldırıma çarpmadan son anda dururken, kendisini görüntüleyen kamerayı görünce drift atmaktan vazgeçti. Drift yapan sürücülerin o anlar saniye saniye kameralara yansıdı.

Görüntü dökümü
—————
Drift atan sürücülerden görüntüler
İlerlemekte zorluk çeken araçlar
Kayan araçlar
Caddelerden görüntüler

================

4- (ÖZEL) ÜSKÜDAR’DA APARTMANIN BAHÇESİNE UÇAN ARAÇ DİK DURDU

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN-İsa ALMAÇAYAYIR/İSTANBUL, (DHA) ÜSKÜDAR’da buzlanan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil demir bariyerleri parçalayarak apartmanın bahçesine uçtu. 3 metre yükseklikten düşen araç dik durdu. Balkondan destek alarak dik duran araçtaki sürücü vatandaşlar tarafından kurtarıldı. 
Kaza saat 09.30 sıralarında Acıbadem Mahallesi Başöğretmen Sokak’ta meydana geldi. Kar yağışı nedeniyle buzlanan yolda otomobil sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan otomobil yaklaşık 10 metre kayarak kaldırıma çıktıktan sonra da demir bariyerleri kırıp apartmanın bahçesine düştü. 
3 metre yükseklikten düşen otomobil bahçede dik bir şekilde kaldı. Balkondan destek alarak dik duran otomobildeki kadın sürücü kazayı gören vatandaşlar tarafından araç içinde çıkartıldı. Kazayı gören bina sakinleri polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa bir süre sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı sürücüyü hastaneye kaldırdı. Polis ekipleri aracın düştüğü yerde dubalarla güvenlik önlemi aldı.
Yaralıyı araçtan çıkartanlardan biri olan Bekir Yeşer, “Sesi duydum. Hemen yardıma koştum. Bayan sürücüyü ben çıkardım. Çok korkmuştu. 15-20 metreden kayarak boşluğa düştü.” diye konuştu.

Görüntü dökümü:
———————
-Bina boşluğuna düşen otomobil
-Parçalanan demir bariyerler
-Polis ekiplerinden görüntü
-Binada yaşayanların dışarı çıkması
-Yaralıyı çıkaran kişi ile röp
-Sokaktan görüntü
-Genel ve detay görüntüler
 
===================

5-SARIYER’DE BUZDA KAYAN KAMYONET EVİN KORKULUKLARINA ÇARPTI
 
 
Elif YAVUZ-Buğra BENLİOĞLU/İSTANBUL, (DHA) SARIYER’de yokuşa çıkamayan kamyonet  kayarak sokakta giriş kattaki bir evin pencere korkuluklarına çarparak durabildi. Sürücü, çevredekilerin yönlendirmesi ve yardımlarıyla bulunduğu yerden çıkardı.
Sarıyer’de etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışı nedeniyle bazı yollar kapandı, otobüs ve  dolmuş seferleri aksadı. Vaandaşlar buz tutan yollarda yürümekte zorlandı.  Buz tutan yollarda direksiyon hakimiyetini kaybeden araç sürücüleri yokuşlarda patinaj çekerek kaydı. Buz tutan yolda yokuşu çıkamayan  bir kamyonet  kayarak sokaktaki bir evin korkuluklarına çarptı. Sürücü çevredeki vatandaşların yönlendirmesi ile aracını kurtardı.
Bu arada evinin yakınındaki durağa otobüsün çıkmadığını belirten bir vatandaş ise “İşe çok geç kaldım ne dolmuş ne otobüs hiçbiri gelmedi. Belediye bu sefer iyi çalışamadı. Çok sıkıntılıyız. Yürüyerek merkeze iniyorum şimdi. Yaklaşık yarım saat yürüyeceğimö dedi.
İşe geç kaldığını ifade eden bir vatandaş ise, “Yollar kapandı. Saat 09.00 oldu hala belediye gelip yolları açacak. Bekliyoruz. Gece açtılar da kapandı mı bilmiyorum ama takip etmesi gerekiyor. Biz araçlarımızla çıkamadıkö diye konuştu. Aracını evinin önünde bırakmak zorunda kalan bir çift ise “Bu kadar kar yağacağını beklemiyorduk araçla çıkarım diye düşündüm ama olmadıö dedi.

Görüntü Dökümü:
————–
-Kar nedeniyle kapanan yollar
-Vatandaşların yürümesi
-Patinaj çeken araçlar
-Vatandaş röportajı
-Aracın korkuluklara vurması
-Çatılardaki sarkıtlar
-Muhabir anonsu (Elif YAVUZ)
-Genel ve detay

====================

6-  (havadan görüntüyle) İSTANBUL’DA BARAJLARDAKİ DOLULUK YÜZDE 30’U GEÇTİ

Haber-Kamera: Beyza Nur GÜLER-Feridun AÇIKGÖZ-Serdar ALTINTEPE/İstanbul, (DHA) 
İSTANBUL’da etkili olan kar yağışı barajları doldurmaya devam ediyor. Yaklaşık 10 gün önce yüzde 19.13’e inen barajların genel doluluk oranı, yüzde 30’un üzerine çıktı. Yüzde 41,55 seviyesinde suyun bulunduğu Alibeyköy Barajı havadan da görüntülendi. 
İstanbul’da 10 gün önce yüzde 20’nin altına düşen baraj doluluk oranı, yüzde 30’un üzerine çıktı. Yaklaşık 2 hafta önce yüzde 29 seviyelerindeki suyun, hafta sonu boyunca etkili olan kar yağışı ile birlikte yüzde 40’ın üzerine çıktığı Alibeyköy Barajı da havadan görüntülendi. 

ISTARNCALAR BARAJI’NIN DOLULUK ORANI YÜZDE 84,95
Geçtiğimiz yıl, Türkiye genelinde sıcaklıklar mevsim normali değerlerinin üzerinde seyretti. Özellikle İstanbul’a, beklenen seviyede yağış düşmeyince, barajlar boş kaldı. Kuraklık tehlikesi ile karşı kaşıya kalan İstanbul’da, uzun zamandır kar yağışı bekleniyordu. Geçtiğimiz hafta etkili olan yağmur ve hafta sonu boyunca devam eden kar yağışı, barajlara yaradı. Bu durum, İSKİ’nin verilerine de yansıdı. İSKİ verilerine göre 10 gün önce İstanbul’daki barajların genel doluluk oranı yüzde 19,13’e inmişti. Bugün ise su bu oran, 30,10 olarak kayıtlara geçti.  En fazla artış ise Istrancalar Barajında görüldü. İstanbul’a su sağlayan en önemli barajlardan biri olan Istrancalar barajının doluluk oranı yüzde 84,95 seviyesine yükselirken, Alibeyköy Barajı’nda ise bu rakam yüzde 41,55 seviyesine çıktı.

Görüntü dökümü:
————————- 
-Alibeyköy Barajı havadan
-Alibeyköy Barajı görüntüleri
-Muhabir anonsları(Beyza Nur GÜLER)
-Genel ve detay

=====================

7- BEYAZ ÖRTÜYE BÜRÜNEN KAĞITHANE HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Zeki GÜNAL / İSTANBUL (DHA) İSTANBUL’da sabah saatlerinden itibaren kar yağışı etkili oluyor. Kentin bir çok noktası beyaza bürünürken, kar altında kalan Kağıthane havadan görüntülendi.

Görüntü dökümü:
—————–
-Kar altına kalan Kağıthane’nin havadan görüntüleri

=================

8- GAZİOSMANPAŞA’DA YOLLAR BUZ TUTTU; YOLDA KALAN MİNİBÜSÜ YOLCULAR İTTİ

Burçak BOZKUŞ-Mertcan ÖZTÜRK / İSTANBUL (DHA) – İstanbul’da sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle  Gaziosmanpaşa’da trafik felç oldu. Buz tutan yolda ilerleyemeyen araç sürücüleri yolların tuzlanmamasından şikayet etti. Bir minibüs ise yolcuları tarafından itildikten sonra yola devam edebildi.
Gaziosmanpaşa’da etkili olan kar yağışı hem sürücülere hem yayalara zor anlar yaşattı. Karla kaplı caddede ne araçlar ne yayalar ilerleyebildi. 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasının ardından işe gitmek isteyen vatandaşlar araçlarını çalıştıramayınca, diğer sürücülerden yardım istedi. İşlek cadde ve yollarda ise araçlar yine vatandaşların desteği ile ilerleyebildi. Buz pistine dönen Halit Paşa Caddesi’nde ise bir minibüs yolcuları tarafından itildi. Bir kadının ise soğuk havaya ve yağan kara aldırış etmeden tişört ile caddede durması kameralara yansıdı.

“YOLLAR TUZLANSAYDI KAYMAZDIK”
Buz pistine dönen yolda minibüsü itmek zorunda kalan vatandaşlar, yolların tuzlanmamasından dert yandı. Naim Yılmaz, “Ben de yıllarca minibüs şoförlüğü yaptım. Yıllardır da burası böyle. Çıkın şuradan Havuzbaşı’ndan Rami’ye kadar kar bulamazsınız. Yıllardır bu minibüs şoförleri çekiyor bu eziyeti. Bak nefes nefese kaldım yardıma geldim” diye konuştu. Aracı kayan bir başka şoför ise, “Halimizi görüyorsunuz. Yapacak bir şey yok. Belediye de yetersiz. Daha önceden bırakıyorlardı tuz, şu an tuz da yok. Haliyle kaydım. Lastikler de kar lastiği aslında. Tuz atmış olsalardı aşağıya doğru gelecekti, yol açılacaktı. Aracı durdurup, edip bekleyeceğiz mecbur. Yapacak bir şey yok” dedi.

Görüntü Dökümü
————
-Kayan araçlar
-Vatandaşların araçları ve minibüsü itmesi
-Sürücüler ile röpler
-Muhabir anonsları (Burçak BOZKUŞ)
-Genel ve detay

=================== 

9- BEYKOZ’DA BUZLU YOLDA ARAÇLAR İLERLEMEKTE GÜÇLÜK ÇEKTİ    

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN-İsa ALMAÇAYIR-İSTANBUL-DHA BEYKOZ’da  etkisini sürdüren kar yağışı araç sürücülerine zor anlar yaşattı. Buzlanan yollarda ilerlemeye çalışan araçlar kayarken , ekipler yolda küreme ve tuzlama çalışması yaptı.
İstanbul’da etkisini sürdüren kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı. Beykoz Kavacık Atatürk Caddesi’nde rampadan aşağıya inen sürücüler buzlanma nedeniyle güçlük yaşadı. Bazı araçların kaydığı görülürken sürücüler zorlukla durabildi. Araçlar yavaş yavaş ilerlerlerken, caddede trafik yoğunluğu yaşandı. Caddede küreme ve tuzlama çalışması yapıldı.

Görüntü dökümü
——————
-Araçların dörtlülerini yakarak ilerlemeye çalışması
-Kayan araçlar
-Patinaj çeken araçlar
-Trafikten görüntü
-Kar küreme ve tuzlama araçların çalışması
-Genel ve detay görüntüler

===================

10- (Özel) KAĞITHANE’DE EVİNDE SİLAHLA OYNARKEN KENDİNİ VURDU 

Haber – Kamera: Özgür EREN / İSTANBUL, (DHA) KAĞITHANE’de iddiaya göre Ahmet Öz evinde oynadığı babasına ait silahın ateş alması sonucu karnından yaralandı. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Ahmet Öz hastaneye kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 
Olay, Çeliktepe Mahallesi İnce Sokak’ta bulunan binanın üçüncü katında meydana geldi. İddialara göre Ahmet Öz isimli kişi, evinde babasına ait silahla oynadığı sırada silah bir anda ateş aldı. Silahtan çıkan kurşunla Ahmet Öz karnından yaralandı.  Evde bulunanlar durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Sağlık ekipleri Ahmet Öz’e ilk müdahalesi evde yaptı, ardından da ambulans ile hastaneye götürdü. Oğlunu yaralı halde ambulansa bindirildiğini gören anne fenalık geçirdi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü dökümü:
————————–
-Ambulanstan detay görüntü
-Yaralının ambulansa bindirilişi
-Yaralının yakınlarından detay görüntü
-Sağlık ekiplerinden detay görüntü
-Daireden detay görüntü
-Polisten detay görüntü
-Sokak sakinlerinden detay görüntü    
-Genel ve detaylar 

======================

11- (ÖZEL) SANCAKTEPE’DE BUZLU YOLDA KAYAN OTOMOBİL BİNAYA ÇARPMAKTAN SON ANDA KURTULDU

Cengiz ÇOBAN-İsa ALMAÇAYIR-İSTANBUL, (DHA) Sancaktepe’de buzlu yolda kayan otomobil binaya çarpmaktan son anda kurtuldu. İtfaiye ekiplerinin yardımıyla, bulunduğu yerden çıkarılan otomobilin sürücüsü, “Frene bastım duramadım Taşa denk, geldi binaya çarpmadan durabildim” dedi.
İstanbul’da  kar yağışının ardından sabaha karşı yollarda buzlanma oluştu. Sancaktepe’de ara sokaklarda sürücüler ve yayalar adeta buz pistine dönem yollarda zor anlar yaşadı.  Ayakta durmaktan zorlanan bazı yayaların yere düştüğü görüldü.
Bu arada, metrelerce kayan bir otomobil de binaya çarpmaktan son anda kurtuldu. Otomobil sürücüsü  Mahmut Çalışkan  itfaiye ekiplerinden arayarak yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler yerdeki buzları kırarak otomobili kurtardı. Otomobil sürücüsü Mahmut Çalışkan ” İşe gitmek için evden çıkmıştım. Araç bir anda kaymaya başladı. Frene bastım duramadım.Taşa denk geldi binaya çarpmaktan son anda durabildim. İtfaiye yardım etmezse buradan çıkamazdım ” diye konuştu.

Görüntü dökümü:
——————-
-Kayan aracın görüntüsü
-İtfiayenin kurtarma çalışması
-Sürücü ile röp
-Yayaların sokakta zor yürümesi
-Bir kişinin yere düşme anı
-Vatandaşlar ile röp
-Genel ve detay görüntüler

===================

12- KAĞITHANE’DE BUZLU YOLDA TAKSİ OTOMOBİLE BÖYLE ÇARPTI

İSTANBUL (DHA) KAĞITHANE’de buzlu yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği taksi, otomobile çarptı. Kaza anı cep telefonu kamerasına yansıdı.
İstanbul’da kar yağışı etkili oluyor. Kar nedeniyle kentin birçok noktası beyaza büründü. Kağıthane, Hamidiye Mahallesi’nde buzlanan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği taksi, otomobile çarptı. O anlar bu sırada evinin penceresinden dışarıyı izleyen bir kişinin cep telefonu kamerasına yansıdı.

Görüntü dökümü:
————–
-Kaza anı
-Videoyu çeken kişinin “güm” diye tepki vermesi

====================

13- KARTAL’DA 2 KATLI AHŞAP BİNADA YANGIN 

Haber- Kamera: Murat KORKMAZ / İSTANBUL, (DHA) KARTAL’da 2 katlı ahşap binanın üst katında çıkan yangın kısa sürede söndürüldü. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, evde hasar oluştu. 
Kartal Gümüşpınar Mahallesi, Yaprak Sokak’taki 2 katlı ahşap bir binanın üst katında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Evde yaşayan ve yangını gören biri Türkmenistan uyruklu 2 kişi hemen dışarı çıkarken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı. İtfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürdü. Yangın nedeniyle evde hasar oluştu, polis yangınla ilgili soruşturma başlattı. 

Görüntü dökümü:
—————————–
-Cep telefonu görüntüsü 
-Yanan evden görüntü
-İtfaiyeden görüntü
-Genel ve detaylar

====================

14- ÜMRANİYE’DE ARAÇLAR BUZLU YOLLARDA KAYDI, SÜRÜCÜLER ZOR ANLAR YAŞADI

İlkay DİKİCİ-Kubilay ÖZEV/İSTANBUL, (DHA)-Ümraniye’de kar yağışının ardından buzlanan ara sokaklarda sürücüler zor anlar yaşadı.
Yoğun kar yağışının ardından yollarda buzlanma meydana geldi. Ümraniye’de  ara sokaklardaki buz tutan yollarda ilerleyen sürücüler  zor anlar yaşadı. Sürücüler direksiyon hakimiyetini sağlamada güçlük çekti., rampaları çıkamayan bazı araçlar patinaj çekerek kaydı.

Görüntü Dökümü:
———
-Karlı sokaklardan detay
-Üzeri kar kaplı araçlardan detay
-Yayalardan detay
-Kayan araçlardan detay

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!