Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 2

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- DOĞAN CÜCELOĞLU SON YOLCULUĞUNA UĞURLANIYOR – 1

Haber-Kamera: Beyza Nur GÜLER – Güven USTA / İSTANBUL, (DHA) – SALI günü evinde hayatını kaybeden psikolog ve yazar Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu son yolculuğuna uğurlanıyor. Cüceloğlu için Levent Afet Yolal Camii’nde tören düzenleniyor.
83 yaşındaki psikolog ve yazar Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu geçen salı günü Beşiktaş’taki evinde hayatını kaybetmişti. Cüceloğlu için, bugün Beşiktaş’taki Levent Afet Yolal Camii’nde cenaze töreni düzenleniyor. Cüceloğlu’nun Türk Bayrağına sarılı tabutu, camiye getirildi. Eşi Yıldız Hacıevliyagil Cüceloğlu, ailesi ve yakınları, Cüceloğlu’nun tabutu başında gözyaşı döktü. Ünlü yazarın cenazesi, kılınacak cenaze namazının ardından Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Görüntü dökümü:
————-
-Cenazenin getirilmesi
-Yakınlarının ağlaması
-Eşi Yıldız Cüceloğlu’nun görüntüleri
-Ağabeyi Şahin Cüceloğlu ile röp.
-Yeğeni Doğan Cüceloğlu ile röp. 
-Psikolog ve yazar Üstün Dökmen ile röp.
-Genel ve detay

===============

2- (Özel) – ESENYURT’TA KOMŞULARIN GÜRÜLTÜ KAVGASI KARAKOLDA BİTTİ

-Mısırlı aile, “Çocuğumun üzerine bir kova pis su döktü.” diyerek komşusundan şikayetçi oldu. 

Reklam Alanı

Haber – Kamera: Ersan SAN / İSTANBUL, (DHA) ESENYURT’ta yaşayan Mısırlı Mahmut Fatih Ahmet Abdülaziz, giriş katta oturan komşusunun gürültü yaptıkları gerekçesiyle 6 yaşındaki kızının üzerine bir kova pis su döktüğünü iddia ederek şikayetçi oldu. Abdülaziz’in, olaydan hemen sonra çektiği görüntüler kameraya yansırken, polis tarafların ifadesini karakolda aldı. Yaşananları anlatan Abdülaziz, “Bu su idrar mı, klozetten alınan lağım suyu mu bilmiyoruz. Ancak, çok pis kokuyor” dedi. 

“KOMŞUSUNDAN ŞİKAYETÇİ OLDU”
Olay, geçen pazar Üçevler Mahallesi’nde 10 ailenin oturduğu 5 katlı bir binada meydana geldi. İddiaya göre giriş katta oturan Nurcan Sırma,  üst katında  oturan Mısırlı bir ailenin 4 çocuğunun gürültü yaptığını öne sürerek, Mısırlı ailenin kapısını çaldı ve bağırmaya başladı. Nurcan Sırma, gürültü çıkarmakla suçladığı çocuklardan 6 yaşındaki Jane Abdülaziz’in başına yanında getirdiği rengi sarı olan ve pis kokan bir kova suyu döktü. Nurcan Sırma, iki gün önce de saat 14.30 sıralarında binanın önünde gürültü yaptıkları gerekçesiyle Jane Abdülaziz’in başından aşağıya rengi sarı olan ve pis kokan bir kova suyu döktü. Bunun üzerine bir fabrikada çalışan Mısırlı Mahmut  Fatih Ahmet Abdülaziz, evlerine kadar gelen ve kızının üzerine iki kez pis su döktüğünü öne sürdüğü komşusundan şikayetçi oldu. Abdülaziz, olaydan hemen sonra çektiği görüntüleri de polise gösterdi. Polis, şikayet üzerine kadını ve şikayetçi Abdülaziz’i polis merkezine götürerek ifadesine başvurdu.  

“BU SU İDRAR MI, KLOZETTEN ALINAN LAĞIM SUYU MU BİLMİYORUZ”
Yaşananları anlatan  Abdülaziz, “Dün saat 19.00 sıralarında pis kokulu suyu çocuklarımız üzerine dökmüş. İki gün öncede yine aynı şeyi yapmış. Bu su idrar mı, klozetten alınan lağım suyu mu bilmiyoruz. Ancak, çok pis kokuyor” dedi. Olayı duyan komşular da Nurcan Sırma’nın oturduğu evin önüne gelerek yaptıklarını yanlış olduğunu belirterek tartıştı. Komşusunun ” Çocukların üzerine neden pis tuvalet suyu döktünüz?” şeklindeki sorusuna Nurcan Sırma, “Ben dökmedim” diye cevap verdi. 

Görüntü Dökümü:
—————————–
-6 yaşındaki Jane başına havlu sarılmış halde
-Kızın babası ile röportaj
-Görgü tanığı ile röportaj
-Apartmanda hakaret eden kadının cep telefonu görüntüsü
-Mısırlı Aile ve diğer komşuların kadın ile aralarındaki diyalog
-Polis ekibinin gelmesi
-Nurcan Sırma’nın polis ekip otosuna binmesi

(CEP TELEFONU)
————————–
2 gün önce çekilen görüntü
6 yaşındaki Jane 
Mısırlı aileye yapılan hakaret
Yerdeki ıslaklık

==============

3- (Özel) TAKSİM MEYDANI’NDA HAREKETLİ ANLAR

*Polisten, film sahnesini aratmayan tatbikat.

Haber – Kamera: Zeki GÜNAL / İSTANBUL, (DHA) – BEYOĞLU, Taksim Meydanı’nda MOBESE’den tespit edilen şüpheli otomobil ve içindeki iki kişi polisi harekete geçirdi. Polis merkezinden gelen anonsla anında harekete geçen ekipler araç trafiğine kapalı olan Taksim Cumhuriyet Anıtı duran otomobil içindeki kişileri indirip üst araması yaptı. Otomobilin de didik didik arandığı olayın polis tatbikatı olduğu anlaşıldı.  
Olay saat 11.00 sıralarında yaşandı. Araç trafiğine kapalı olan Taksim Meydanı’nda Cumhuriyet Anıtı önüne kadar gelen bir otomobil MOBESE kameraları tarafından tespit edildi. Şüpheli otomobil polis komuta merkezinden, bölgedeki ekiplere telsizle anons edilerek bildirildi. Anons üzerine anında harekete geçen polis ekipleri otomobilin etrafını sarıp içindeki iki kişiyi aşağı indirdi. Kişilere üst araması yapılırken otomobilin içi de didik didik arandı. 

ASLINI ARATMAYAN TATBİKAT 
Olayın, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün tatbikatı olduğu, şüpheli olarak anons edilen otomobilin sivil polis aracı ve içindekilerin de polis olduğu öğrenildi. Film sahnesi gibi olan tatbikat aslını aratmadı.  

Görüntü dökümü 
—————-
-Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde duran otomobil 
-MOBESE’den tespit edilen şüpheli otomobilin bölge ekibine telsizle bildirilmesi 
-Şüpheli otomobil anonsunu alan polis ekiplerinin anında harekete geçmesi 
-Polis ekiplerinin otomobilin etrafını sarması 
-Otomobildeki iki kişinin aşağı indirilmesi 
-Kişilere üst araması yapılması 
-Otomobilin içinin aranması 
-Çalışma sonrası, polisin merkeze anons yaparak olumsuz bir durum olmadığını bildirmesi 
-Genel ve detay görüntüler 

=================

4- (ÖZEL) – KARLA KAPLI BELGRAD ORMANI’NIN EN ÖZEL KONUKLARI

– Belgrad Ormanı içerisindeki geyik üretim istasyonundaki 56 geyik zorlu kış şartlarında özel olarak besleniyor. 
– Karla kaplı ormandaki geyikler drone ile çekilen görüntülerde eşsiz anlar oluşturdu.

Haber-Kamera: Beyza Nur GÜLER – Güven USTA  -Ali AKSOYER /İstanbul, (DHA) – İSTANBUL’da 5 gün boyunca etkili olan kar sonrası beyaz örtüyle kaplanan Belgrad Ormanı’ndaki geyikler özel olarak yemleniyor. Karla kaplı ormanda dolaşan onlarca geyik, drone ile çekilen görüntülerle doyumsuz anlar ortaya çıkardı.
Istranca Dağları, Bolu Ormanları, Toroslar ve Çanakkale civarında bitki örtüsünün çeşitlilik gösterdiği alanlarda yaşayan Kızıl Geyikler, deniz seviyesinden 3 bin metreye kadar değişebilen yüksekliklerde yaşıyor. Nesli tehlike altında olan bu türün üremesini desteklemek ve doğal yaşam alanlarındaki varlıklarının devamlılığını sağlamak amacıyla, 1959 yılında Bahçeköy Geyik Üretim İstasyonu kuruldu. Belgrad Ormanı içerisinde 104 hektarlık bir alana kurulan istasyondaki çalışmalara, Atatürk Orman Çiftliğinden 3 dişi ve 2 erkek damızlık geyik getirilerek başlandı. Şubat ayı itibarıyla 36 dişi, 14 erkek ve 6 yavru olmak üzere 56 geyiğin bulunduğu istasyonda, şu ana kadar yetiştirilen 288 geyik, doğal yaşam alanlarına salındı. 

ÜRETİM ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ’NDEN GETİRİLEN 5 GEYİK  İLE BAŞLADI
İstanbul’da 5 gün etkili olan kar yağışıyla beyaza bürünen Belgrad Ormanı’ndaki geyikler doyumsuz manzara eşliğinde görüntülendi. Beyaz örtü üzerinde dolaşan geyikler drone ile eşsiz görüntüler oluşturdu.
Bu istasyonun, yaban hayatının ve Kızıl Geyik türünün devamlılığını sağlamak amacıyla kurulduğunu anlatan Doğa Koruma ve Milli Parklar 1. Bölge Müdürü Fahrettin Ulu, “Biliyorsunuz, İstanbul sadece insanlar için değil, bitkiler ve yaban hayvanları için de önemli. Bir o kadar da tür çeşitliliğine sahip. Bunun temel nedenleri ise baktığımızda, zengin ekosisteme sahip olması, kuş göç yolları üzerinde olması, aynı zamanda burada lagün ve sulak alanların bulunması. Diğer taraftan göçmen ve üreyen kuşlara da ev sahipliği yapması, tür çeşitliliğinin önemli nedenleri arasında yer almaktadır. Hemen hemen İstanbul’umuzun yarısı, yüzde 46’sını orman örtüsü oluşturuyor. Bugün burada bulunmuş olduğumuz nokta, Bahçeköy Geyik Üretme İstasyonu, en önemli noktalardan bir tanesi. Burası 1959 yılında kuruldu. Türkiye’de yaban hayatı üretim istasyonu  olarak kurulan ilk istasyonlardan bir tanesi. Atatürk Orman Çiftliği’nden 3 adet dişi damızlık ve 2 adet erkek olmak üzere getirilmiş geyiklerle, burada üretime başlandı. Ve burası yaban hayatının, özellikle Kızıl Geyiğin devamlılığını sağlamak amacıyla oluşturulmuştur” dedi.

“NESLİ TEHLİKE ALTINDA OLAN VE KORUNMASI GEREKEN TÜRLERİMİZDEN BİR TANESİ”
Kızıl Geyiğin nesli tehlike altında diyen Ulu, bu türün korunması gerektiğinin altını çizerek, “Bunun devamlılığının sağlanması amacıyla burada yetiştirilen, üretilen hayvanlar daha sonra doğal ortamlarına gönderilmişlerdir. Bugün baktığımız zaman burada ve Polenezköy Geyik Üretme İstasyonu’nda 36 dişi, 14 erkek ve 6 yavru olmak üzere 56 hayvan bulunmaktadır. Burada 1959 yılından bu yana üretilen hayvanların büyük çoğunluğu, doğal ortamlarına; Bolu, Kahramanmaraş, Eskişehir gibi yerlere bırakılmışlardır.  Amaç burada dediğim gibi, bu türün devamlılığını sağlamak ve biyolojik çeşitlilikteki yerini korumaktır. Şu ana kadar toplamda 288 adet hayvanı naklettik” diye konuştu. 

DOĞAL ORTAMLARINA BIRAKILIYORLAR 
Geyik Üretme İstasyonunun hem kameralarla hem de foto kapanlarla sürekli izlendiğini ifade eden Ulu, “Buradaki geyikler izleniyor. Sürekli takip ediliyor. Hamilelik ve üreme dönemleri ne zaman, takip etmekteyiz. Bu alanda şu anda 10’a yakın hamile  birey mevcut. Burada üretilen yavrular büyüyecek ve biz de onları doğal ortamlarına bırakmış olacağız” dedi.

KIŞ ŞARTLARINDA YABAN HAYVANLARI İÇİN YEMLEME ÇALIŞMASI DA YAPILIYOR
Ağır geçen kış şartlarında beslenme ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan yaban hayvanları için, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün, yemleme çalışmaları da yaptığını söyleyen Fahrettin Ulu,  “Diğer taraftan baktığımız zaman, burası Geyik Üretme İstasyonu ama burada ağır geçen kış şartlarında yemleme çalışması da yapıyoruz. Özellikle kışın, beslenme ihtiyaçlarını karşılamakta sıkıntı yaşayan hayvanların ihtiyaçlarını karşılayarak hayatlarını idame ettirmelerini planlıyoruz. Bunu yaparken, yaban hayatının desteklenmesini amaçlıyoruz. Sayın Bakanımız Bekir Pakdemirli de, yemleme miktarını geçen seneye göre iki katına çıkarttı. Sadece bu noktada değil, birçok noktada 7/24 yemleme çalışmasına devam eden ekiplerimiz, yaban hayatının desteklenmesi için yoğun bir gayret gösteriyorlar” dedi. 

Görüntü dökümü:
——— 
-Geyiklerin havadan görüntüsü
-İstasyonun havadan görüntüsü
-Geyiklerin görüntüleri 
-İstasyonun görüntüleri
-Gözlem yapan görevliler
-Fotokapan yerleştiren görevliler
-Yemleme çalışmaları
-Fahrettin Ulu ile röp. 
-Muhabir anonsları(Beyza Nur GÜLER)
-Genel ve detay

======================

5- (Havadan görüntülerle) İSTANBUL’DA BARAJLARIN DOLULUK ORANI YÜZDE 48.67’YE YÜKSELDİ

Gülseli KENARLI – Ali AKSOYER –  Harun UYANIK / İSTANBUL,  (DHA)
İstanbul’da pazar gününden bu yana etkili olan kar yağışıyla birlikte barajların doluluk oranı 48.67’ye yükseldi. Alibeyköy Barajı’nda ise su seviyesi yüzde 54.71’e yükselirken, baraj havadan da görüntülendi. 

İstanbul’da pazar gecesinden itibaren etkili olan kar yağışı, barajlardaki doluluk oranını artırdı. Ocak ayında barajlardaki doluluğun yüzde 20’nin altına kadar düştüğü barajlarda, yağışlarla birlikte İstanbul’daki barajların genel doluluk oranı yüzde 48.67’ye çıktı.  Su seviyesinin yüzde 54.71’e ulaştığı Alibeyköy Barajı’nda geçtiğimiz günlerde neredeyse tamamen ortaya çıkan demirlerin büyük bir bölümü su altında kaldı. Son yağışlarla baraj kıyılarında da su seviyesinin yükseldiği görüldü.

Doluluk oranı Ömerli Barajı’nda yüzde 56.58, Sazlıdere Barajı’nda yüzde 24.59, Pabuçdere Barajı’nda yüzde 33.09, Büyükçekmece Barajı’nda yüzde 51.08, Terkos Barajı’nda  yüzde 46.69, Kazandere Barajı’nda  yüzde 62.30, Elmalı Barajı’nda yüzde 54.58, Darlık Barajı’nda yüzde 54.77, Istrancalar’da ise yüzde 47.81 oldu.

Görüntü Dökümü: 
——————
– Alibeyköy barajının havadan görüntüleri
– Barajdan görüntüler
– Direklerin görüntüsü 
– Baraj kıyılarının görüntüsü
– Detaylar  

===================

6- (ÖZEL) – ONLARCA MARKANIN MASKESİ GÜVENSİZ ÇIKTI; UZMANLAR DOĞRU MASKEYİ ANLATTI

Elif YAVUZ – Burçak BOZKUŞ – Mertcan ÖZTÜRK – Buğra BENLİOĞLU / İSTANBUL (DHA) – AİLE Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından onlarca marka tarafından üretilen maskeler incelendi. Birçok markanın maskelerinin güvensiz olduğu anlaşıldı.
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Rıdvan Karaali, doğru ve güvenilir maskenin en az üç katmanlı ve bakanlık tarafından onaylı, burun kısmının telli olması, lateks, naylon, paraben içermemesi gerektiğini söyledi.  Ekoteks Laboratuvarı Teknik Müdürü Sevim Razak da  laboratuvarlarında her gün çok sayıda maskenin  detaylı bir testten geçirildiğini belirterek, maskelerde bulunması gereken özellikleri anlattı.
Koronavirüsten korunmak için mesafe ve hijyenin yanı sıra maske kullanımı da oldukça önemli. Herkesin günlük yaşamında vazgeçilmezi haline gelen maskeye merdiven altı üreticiler el alttı. Bunun üzerine harekete geçen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan incelemelerde, onlarca marka tarafından üretilen maskelerin güvensiz olduğu belirlendi.  Bu ürünlerin piyasalardan toplatılması kararı alınmasına rağmen bazı e-ticaret sitelerinde bu tür maskelerin hala satılmaya devam ettiği görüldü. Maske alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Rıdvan Karaali anlattı.

KATMANLARI KESEREK KONTROL EDİN
Özellikle kutu halde satın alınan maskelerde, kutu üzerinde seri numarası, bakanlık onayı ve maskenin özelliği hakkındaki bilgilere dikkat edilmesi gerektiğinin söyleyen Dr. Karaali, şöyle konuştu:
“Diğer ürünlerde olduğu gibi maskede de merdiven altı üretim dediğimiz üretimler var. Maskeleri seçerken özellikle üreten firmanın bakanlık takip sistemine tabi olması gerekiyor. Maskenin öncelikle burun kısmında tel olması lazım. Telsiz maske takıldığında konuşma anında sık sık kayıyor. Düştüğü zaman kaldırmak için elimizle kaldırıyoruz. Bu yüzden bulaşıcılık artabilir. Bu yüzden tel şart. Ayrıca maskelerin üç katmanlı olması gerekiyor. Keserek ya da ayırarak kontrol edebilir. Belirli standartlara göre üretilip üretilmediğini takip etmek gerekiyor. Bakanlık, standartlarına uygun olmayan markaları açıkladı. Salgına karşı önlem alırken etkinliği kanıtlanmış ürünleri kullanmamız lazım. Bu yüzden alınacak ürünün bakanlık ürün takip sistemine kayıtlı olması, Avrupa standartlarında, TSE ürün onaylı olması ve uzun süre kullanımda alerjiye yol açacak maddeler içermemesi gerekiyor” dedi.

“KORUNMAYA ÇALIŞIRKEN SAĞLIĞIMIZDAN OLABİLİRİZ”
Koronavirüsten korunmaya çalışırken yanlış maske nedeniyle başka hastalıklara da yakalanma riskinin artacağına dikkat çeken Dr. Karaali, “Bakanlık denetiminden geçmemiş ürünler alerji yapabilir. Alerji de ikincil bir hastalığa neden olabilir. Lateks, naylon, paraben içermemesi lazım. Bunları uzun süre solduğumuzda korunmaya çalışırken sağlığımızdan da olabiliriz. Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldiği için üretici firmalar renklendirerek çeşitlendirmeye çalışıyor. Renkten önemli olan maskeyi aldığımızda katmanına bakmamız lazım. Aldığımız ürünün kutusu üzerinde standartları ve kontrolünü gösteren ibareler yer almalıö diye konuştu.

MASKELERİN GÜVENİLİRLİĞİ LABORATUVARLARDA TEST EDİLİYOR
İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birliklerinin (İHKİB) kuruluşu Ekoteks Laboratuvarı’nda her gün çok sayıda tıbbi ve bez maske detaylı bir testten geçiriliyor. Test sonucuna göre maskelerin standartlara uygunluğu raporlanıyor.

“ÜÇ ÖNEMLİ NOKTA VAR”
Ekoteks Laboratuvarı Teknik Müdürü Sevim Razak, maskeler için uygulanan test aşamalarını anlattı. Razak, “Laboratuvarımızda özellikle tıbbi yüz maskeleri ve bez maskelerinin Avrupa standartları ve TSE’nin yayınladığı standartlar için testleri yapılmaktadır. Bu testler de üç önemli nokta var. Birincisi maskeyi taktığımız zaman bakteri tutunma özelliğinin kontrol edilmesi gereklidir. Diğeri nefes alabilirliğin kontrol edilmesi. Çünkü maske yüzümüzde takılıyken rahat nefes alıp verilmesi gereklidir. Bir de maskelerin üretiminden sonra üzerinde ne kadar bakteri yükü ya da mikroorganizma yükünün tutunduğu kontrol edilmesi gerekmektedir” dedi.

YASAKLANMIŞ MASKELER GÜBİS’TEN TAKİP EDİLEBİLİR
Ekoteks Laboratuvarı Teknik Müdürü Sevim Razak, doğru ve güvenilir maskenin önemine değinerek, “Şu anda Ticaret Bakanlığı’nın GÜBİS (Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi) yayınlanmış olan yönetmeliğe göre baktığımızda bazı ventilli N95 tip adı altında satılan bazı maskelerin güvensiz olarak kayıt altına alındığını görüyoruz. Şu anda bakanlığımız tarafından yasaklanmış olan ve uygun olmayan ürünleri GÜBİS sisteminden vatandaşımız takip edebilir. Yasaklı, güvenilir olmayan markalar bu sistem üzerinden mutlaka kontrol edilmeli. Laboratuvarlarımızda bir maskenin sağlığımızı koruması için tüm aşamaları titizlikle yürütülüyor. Bu tür ürünler tercih edilmeli”  diye konuştu.

Görüntü Dökümü
————-
– Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Rıdvan Karaali ile röp
– Ekoteks Laboratuvarı Teknik Müdürü Sevim Razak ile röp
-Güvenilir ve güvenilir olmayan maskelerden detaylar
-Muhabir anonsları (Burçak BOZKUŞ)
-Genel ve detay

=================

7- KADIKÖY’DE ÇÖP DAĞLARI; BELEDİYE İŞÇİLERİ GREV YAPTI, KADIKÖY ÇÖPLE DOLDU

Burçak BOZKUŞ – Cengiz ÇOBAN – Feridun AÇIKGÖZ – İsa ALMAÇAYIR/İSTANBUL (DHA)- Kadıköy’de günlerdir toplanmayan çöpler, vatandaşı isyan ettirdi. Belediye işçilerinin toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin çıkmaza girmesinin ardından çöpler cadde ve sokaklarda kaldı. Belediye işçilerinden bazıları ise belediye binasının önünde bekliyor. 
Kadıköy Belediyesi’nde 2020’nin Eylül ayından beri yürütülen toplu iş sözleşmelerinden sonuç çıkmaması üzerine Devrimci İşçi Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel-İş üyesi yaklaşık 2 bin 300 işçi greve başlamıştı. Greve giden işçiler, günlerdir Kadıköy’de çöpleri toplamıyor. Ana arterlerde ve ara sokaklarda çöp yığınları oluştu. İş yerlerinin önü çöplerle dolan esnaf durumdan dert yandı. Bölge halkı ise pandemiden dolayı sağlıksız bir durum oluştuğunu söyleyerek çöplerin bir an önce toplanmasını talep etti.

“ÇÖPLERİMİZLE BAŞ BAŞA KALMIŞ DURUMDAYIZ”
20 yıldır Kadıköy’de yaşayan esnaf Adnan Özdemir, “2 gündür biz bu çöp yığınıyla baş başayız. Evlerde de durum aynı şekilde. Çöplerimizle baş başa kalmış durumdayız. Öğrendiğimize göre belediyedeki grevden kaynaklıymış. Biz de durumun nereye gideceğini bilmiyoruz. Tam dükkanımızın önü. Biz de çaresiz bir şekilde bekliyoruz. Allah’tan yaz mevsimi değil de koku fazla yok. Halimiz hepten biterdi o zaman” diye konuştu.

“VİRÜSLE MÜCADELE EDİYORUZ, BU PİSLİĞİN OLMAMASI LAZIM”
Emine Öztürk ise, “Maalesef manzara bu. Evimizin orası daha kötü. Bayağı bir birikmiş. Ne olacak bilmiyorum. Sadece ‘Grev Vardır’ yazısını gördüm ama detay bilmiyorum. Umarım bir an önce düzeltirler aralarındaki problem ne ise. Bizim için bayağı sıkıntılı. Şu anda virüsle mücadele ettiğimiz bir dönemdeyiz. Şu pisliğin olmaması gerekiyor. Mahalle araları da bayağı bir fazla. İnşallah düzeltirler” dedi.

“KARDA YOLLAR DA TUZLANMAMIŞTI, NE OLACAK BÖYLE BİLMİYORUZ”
Esnaf Enes Karabudak, “Belediye çalışanları grevdeler. Ne yazık ki çöpler bu şekilde yığılı. Birkaç gün böyle devam ederse, havalar da ısınırsa büyük ihtimal daha beter kokmaya başlayacak. Bekliyoruz yani başka yaptığımız bir şey yok. Belediyeyi arıyoruz açmıyorlar. Böyle kaldı çöpler. Çöpler böyle cadde boyunca devam ediyor. Kar yağdığında yollar da tuzlanmamıştı. Arabalar kaya kaya geçiyordu yani” şeklinde konuştu. 

“3 GÜNDÜR BELEDİYE BAHÇESİNDEN AYRILMIYORUZ”
Kadıköy Belediye işçisi Ahmet Kaymaz ise, “Toplu iş sözleşmesinde anlaşamadık başkanımızla. Asgari ücretle çalışmak istemiyoruz artık. Ailemize, evimize ekmek götürmenin peşindeyiz. Bunlar için uğraşıyoruz, emek veriyoruz. Belediye Başkanımız tekliflerini sunuyor şu an. Biz işçiler olarak 3 gündür belediye bahçesinden ayrılmıyoruz. Gece gündüz buradayız. İnşallah güzel bir anlaşmayla bunu sonuçlandırırız” dedi.

Görüntü dökümü:
————————-
-Cadde ve ara sokaklardaki çöp yığınları
-Dolan çöp konteynerleri
-Belediye binasındaki işçilerden detaylar ve röpler
-Muhabir anonsu (Burçak BOZKUŞ)
-Yola saçılan çöpler
-Vatandaşlar ile röp
-Genel ve detay görüntüler

=====================

8-KAĞITHANE’DE VATANDAŞLARIN BUZLU YOLLARLA MÜCADELESİ KAMERADA

Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM – Özgür EREN İSTANBUL DHA
İstanbul’da etkili olan kar yağışının ardından gece saatlerinde don ve buzlanma yaşandı. Sabah işlerine gitmek için dışarı çıkan vatandaşlar buz tutan yolları ve merdivenleri geçmek için büyük çaba harcadı.
İstanbul’da etkili olan kar yağışının ardından gece buzlanma ve don meydana geldi. Kağıthane’de dik yokuşlarda yürümek isteyenler ayakta durmakta güçlük çekti. Merdiven korkulularını tutarak ilerlemeye çalışan bazı vatandaşlar düşmekten kurtulamadı.

Görüntü Dökümü:
——————
Merdiven korkuluklarını tutarak gidenler
Yolun karşısına geçmek isteyen bir kişinin zor anları
Buzlanan merdivenler nedeniyle düşenler
Genel ve detaylar

=======================

9- ESENYURT’TA KARLI YOLDA KAYAN OTOMOBİL DUVARA ÇARPIP SAVRULDU

-İKİ KİŞİNİN EZİLMEKTEN SON ANDA KURTULDUĞU ANLAR KAMERADA

Haber: Vedat BAYRAKTAR/İSTANBUL,(DHA) 
Esenyurt’ta karlı yolda kayarak sürücüsünün kontrolünü kaybettiği otomobil, duvara çarpıp savrulduktan sonra park halindeki minibüse de çarparak durabildi. Yoldaki iki kişi savrulan otomobil ile çarptığı minibüs arasında kalmaktan son anda kurtuldu. O anlar kameraya yansıdı. 
Olay, Saadetdere Mahallesi 122. Sokak’ta dün sabah saatlerinde yaşandı. Karlı ve buzlu yolda yokuş aşağı inerken kayan otomobil, sürücüsünün kontrolünden çıkarak binanın bahçe duvarına çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan otomobil, yol kenarında park halinde olan minibüse de çarparak durabildi. Yoldaki iki kişi, kaçarak savrulan otomobil ile çarptığı minibüs arasında kalmaktan son anda kurtuldu. Olayda şans eseri yaralanan olmazken, araçlarda hasar oluştu.

O ANLAR KAMERADA
Yaşanan kaza anları bir vatandaşın cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, otomobilin yokuş aşağı inerken kaydığı, kaldırıma çıkıp duvara çarptığı ve savrularak park halindeki minibüse çarpıp durduğu görülüyor. İki kişinin kaçarak, savrulan otomobil ile minibüs arasında kalmaktan son anda kurtulduğu kameraya yansıyor.

Görüntü dökümü:
————–
Cep telefonu görüntüsü
Otomobilin kayarak duvara çarpması
İki kişinin kaçarak kurtulması
Savrulan otomobilin minibüse çarpması
Genel görüntü ve detay

===================

10- (Özel) KAZA YAPAN OTOMOBİLDE HAREKETSİZ YATAN SÜRÜCÜNÜN UYUŞTURUCU KOMASINA GİRDİĞİ BELİRLENDİ

Haber – Kamera: Yılmaz OKUR / İSTANBUL, (DHA) KADIKÖY’de kaza yaparak kaldırıma çıkan otomobilin içinde hareketsiz şekilde yatan sürücünün uyuşturucu komasına girdiği belirlendi. Otomobilde uyuşturucu da ele geçiren polis, olayla ilgili inceleme başlattı. 
Olay, dün saat 02.15 sıralarında Sahrayıcedid Mahallesi D-100 yan yolda meydana geldi. 34 BTE 538 plakalı otomobilin kaldırıma çarptıktan sonra çalışır vaziyette durduğunu fark eden bir kişi, otomobili kontrol etti ve sürücünün otomobil içerisinde hareketsiz yattığını fark etti. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri otomobil içinde hareketsiz yatan sürücünün uyuşturucu komasına girdiğini belirledi. Baygın haldeki sürücü olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis, otomobil içinde yaptığı incelemede bir kısmı kullanılmış uyuşturucu madde de buldu. Otomobil çekici yardımıyla otoparka çekilirken, polis olayla ilgili inceleme başlattı.

Görüntü dökümü:
—————————–
-Kaza yapan otomobil
-Otomobil içinde hareketsiz yatan sürücü
-Sağlık ekibinin sürücüye müdahale etmesi
-Aracından çıkarılan sürücünün ambulansa taşınması
-Otomobil içindeki uyuşturucu madde
-Polisin otomobilde arama yapması
-Genel ve detaylar

=================

11- (ÖZEL) PENDİK’TE MOTOSİKLETLE OTOMOBİLİN ÇARPIŞTIĞI KAZA KAMERADA 

Ramazan EĞRİ- Gamze ŞİMŞEK/ İSTANBUL (DHA) – PENDİK’te motosikletle otomobil çarpıştı. Kazada yerde yuvarlanan motosiklet sürücüsü hafif yaralanırken, kaza anları güvenlik kameralarına yansıdı. 
Kaza, geçtiğimiz hafta Çamçeşme Mahallesi’nde meydana geldi. Sokakta giden otomobil, başka bir sokaktan çıkan motosikletle kafa kafaya çarpıştı. Kazanın etkisiyle motosiklet sürücüsü yere yuvarlandı. Motosiklet sürücüsünün yardımına çevrede bulunanlar koştu. Kazada hafif yaralanan motosiklet sürücüsü daha sonra olay yerinden ayrıldı. Kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı. 
 
Görüntü Dökümü:
———————–
Güvenlik kamerası 
-Motosikletin caddeye doğru ilerlemesi
-Otomobilin caddede ilerlemesi
-Motosiklet ile otomobilin çarpışması
-Motosikletlinin yere düşmesi
-Otomobil sürücüsünün aşağı inmesi 
-Çevredekilerin yardıma koşması 

=================

12- TEM’DE TRAFİĞİ KİLİTLEYEN KAZA

Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM – Özgür EREN İSTANBUL DHA
Kağıthane TEM otoyolunda emniyet şeridindeki çevik kuvvet otobüsüne hafif ticari araç çarptı. Kazada hafif ticari araçta bulunan bir kişi yaralandı. Kaza nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü istikametinde trafik yoğunluğu oluştu.
Kaza, TEM Otoyolu Aslantepe Mevkiinde saat 07.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, emniyet şeridindeki çevik kuvvet otobüsüne arkadan gelen hafif ticari araç çarptı. Kazada hafif ticari araçta bulunan iki kişiden biri yaralandı. Olay yerine polis ve ambulans ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ambulans yaralıyı alarak hastaneye kaldırdı. 
Kaza yapan otobüste bulunan çevik kuvvet personeli de başka bir otobüs ile olay yerinden ayrıldı. Kaza nedeniyle TEM Otoyolu FSM istikametinde yoğun araç trafiği oluştu. Kaza yapan araçların kaldırılması için çalışmalar sürüyor.

Görüntü Dökümü:
———————
Olay yerinden görüntü
Kaza yapan hafif ticari araç
Kazaya karışan çevik kuvvet otobüsü
Trafikten görüntü
Genel ve detaylar

===============

13- METROBÜSTEN İNMEYE ÇALIŞAN İRANLI ENGELLİ YOLCU DÜŞTÜ

İhsan DÖRTKARDEŞ / İSTANBUL, (DHA) – ESENYURT’ta metrobüsten inmek isteyen İran uyruklu engelli yolcu kapının kapatılması sonucu dengesini yitirerek düştü. Bacağı bilek kısmından burkulan yolcu, hastaneye kaldırıldı.
Avcılar yönünden gelen metrobüsten Haramidere Sanayi Durağı’nda dün saat 20.30 sıralarında inmeye çalışan bir ayağından engelli İranlı yolcu aracı tam olarak terk edemeden şoför orta kapıyı kapattı. Bir anda dengesini yitirerek düşen yolcu, sağ ayağını burktu. Acı içerisinde kalan yolcu iki yolcunun yardımı ile duraktaki banka oturtulurken, görevliler yanına gelerek ilgilendi. Olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Gelen görevliler, şoför, yaralı ve düşmesini görenlerle görüştü. Metrobüs yolundan sevk edilen ambulanstaki görevliler İranlı yolcunun yanına geldi. Yaralı görevlilerin yardımı ile aksayarak ambulansa bindirilerek, hastaneye götürüldü. Aracı başka bir şoföre teslim ederek polislere ifade veren şoför, yolcunun indiğini görmediğini bu nedenle kapıyı kapattığını söyledi.

Görüntü Dökümü:
———————-
Metrobüs kapısında düşen yolcu bankta otururken
Bir başka yolcu İranlı yolcunun bacağındaki yaralanmayı gösterirken
Polisler metrobüs durağında
Gelen ambulans ve 112 görevlileri
Yaralı ambulansa bindirilirken

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!