Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 2

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- ZEYTİNBURNU’NDA 3 KATLI BİNANIN İKİNCİ KATINDAKİ BALKONUN ÇÖKTÜĞÜ ANLAR KAMERADA 

Haber-Kamera: Murat SOLAK – Cemal YURTTAŞ / İstanbul DHA
Zeytinburnu’nda gece saatlerinde 3 katlı bir binanın ikinci katında bulunan boş bir dairenin balkonu henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü. Çökme sonrası herhangi bir yaralanma ve can kaybı yaşanmazken, park halinde duran bir araçta hasar meydana geldi. Balkonun çökme anları kameralara yansıdı.
Olay Zeytinburnu, Gökalp Mahallesi’nde gece saat 03.40 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 46. Sokak’ta bulunan 3 katlı bir binanın ikinci katında bulunan ve boş olduğu öğrenilen dairenin balkonu henüz bilinmeyen bir sebeple çöktü. Çökme sonrası balkondan kopan beton parçaları park halinde duran bir arabaya zarar verdi. Çevredeki vatandaşlar durumu hemen polis ve İtfaiye ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri çökmenin meydana geldiği balkonda ve binada incelemelerde bulundu. İtfaiye ekipleri tehlike arz eden parçaları bulundukları yerden keserek aldı. Polis ekipleri olayın meydana geldiği sokakta geniş güvenlik önlemi alırken, Zeytinburnu Belediyesi’ne ait zabıta ekipleri de incelemelerde bulundu. Çöken balkona ait dairenin kullanılmadığı boş olduğu öğrenildi. Şans eseri herhangi bir yaralanma ve can kaybının yaşanmadığı olayda belediye ekipleri binada ve çevresinde önlem aldı. Çöken balkondan kopan beton parçaları belediyeye ait temizlik ekipleri tarafından temizlendi. Bina boşaltılırken incelemelerin ardından binanın mühürlenip mühürlenmeyeceğine karar verileceği öğrenildi. Soruşturma sürüyor. Öte yandan balkonun çöktüğü anlar sokakta bulunan güvenlik kameralarına yansıdı. 

Görüntü Dökümü:
—————————
ÇÖKME ANLARI GÜVENLİK KAMERASI

===================

2- BEYLİKDÜZÜ’NDE SOKAK ORTASINDA SİLAHLI SALDIRI KAMERADA

Haber – Kamera: Alper KORKMAZ / İSTANBUL, (DHA) BEYLİKDÜZÜ’nde iki saldırgan bir kişiyi bacaklarından silahla vurdu. Saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı.
Olay sabah saatlerinde Adnan Kahveci Mahallesi, Yavuz Sultan Selim Bulvarı’nda meydana geldi. İddiaya göre aralarında alacak verecek meselesi olan iki saldırgan işine gitmek için evinden çıkan Samet U.(24)’nun yanına yaklaştı. Saldırganlar silahla Samet U. ‘nun bacaklarına ateş etti. Yaralanan genç kanlar içinde yere yığılırken, iki saldırgan hızla olay yerinden kaçtı. Çevredekiler durumu sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Bu sırada silah seslerini duyan yaralı gencin yakınları da evden çıkarak olay yerine geldi. Yaralanan Samet U. Olay yerine gelen sağlık ekiplerince yakındaki özel bir hastaneye götürüldü. Polis ekipleri de olay yerine güvenlik şeridi çekerek incelemelerde bulundu. Polis ekiplerinin saldırganların yakalanması için başlattıkları çalışmalar sürerken, saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
————–
Güvenlik kamera görüntüsü
Yaralıdan görüntü
Polis ekiplerinden görüntü
Olay yeri incelemeden görüntü
Olay yerinden görüntü

====================

3- (ÖZEL)BEYOĞLU’NDA PARA ALAMAYINCA DAYISININ OTOMOBİLİNİ PARÇALADI

Haber – Kamera: Hasan YILDIRIM – Özgür EREN / İSTANBUL, (DHA) BEYOĞLU’nda dayısından para alamadığını iddia eden kişi, dayısının otomobiline hoparlörle vurarak zarar verdi. Dayı da, yeğenini demir çubukla dövüp başından yaralarken, aile üyelerinin araya girmesiyle kavga sona erdi. Dayı ile yeğenin kavgası cep telefonu kamerasına da yansıdı. 
Olay, Beyoğlu Fetihtepe Mahallesi’nde önceki gün akşam saatlerinde meydana geldi. İddialara göre, Latif M., dayısı Orhan P.’den para istedi. Dayısından parayı alamayan Latif M., Orhan P.nin park halindeki otomobiline hoparlörle vurmaya başladı. Otomobilinin camlarının kırıldığını, aynalarının parçalandığını gören dayı da yeğenini demir çubukla dövüp başından yaraladı. Aile üyelerinin araya girmesiyle kavga sona erdi. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve ambulans ekipleri sevk edildi. Başından yaralanan Latif M., ambulansla hastaneye kaldırılırken Orhan P. ve iki kişi gözaltına alınıp polis merkezine götürüldü.

KAVGA KAMERADA
Yaşanan kavga anı ise cep telefonu ile kaydedildi. Görüntülerde, dayı ve yeğenin kavga etmesi ve aile üyelerinin araya girmesi görülüyor.

Görüntü dökümü:
—————————–
(CEP TELEFONU)
 Dayı ve yeğenin kavga etmesi
Aile üyelerinin araya girerek kavgayı ayırması
Parçalanan otomobil
(AKTÜEL)
Olay yerinden görüntü
Olay yerindeki ambulans
Yaralı yeğenin hastaneye kaldırılması
Aile üyelerinin polis merkezine götürülmesi
Camları ve aynaları kırılan otomobil
Genel ve detaylar

========================

4- (Özel)- SULTANGAZİ’DE HIRSIZLIK YAPIP KAÇAN ŞÜPHELİ SIĞINDIĞI BİNADA YAKALANDI

Haber – Kamera: Emin YEŞİL / İSTANBUL, (DHA) SULTANGAZİ’de, marketten hırsızlık yaptıktan sonra kaçarak apartmana sığınan şüpheli, kapıyı kapatan market çalışanları ve mahalleli tarafından sıkıştırıldı. Çağrılan polis ekipleri şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.
Sultangazi İsmetpaşa Mahallesi’nde, önceki gün, sokağa çıkma kısıtlamasında alışveriş yapma bahanesiyle markete giren kişi iddiaya göre hırsızlık yaptı. Şüpheli, kasiyerin yerinde olmamasını fırsat bilerek, kasadan bir miktar para çalarak kaçtı. Hırsızlık yapıldığını fark eden market çalışanları, kaçan şüphelinin peşinden koşarken çevredekilerden de yardım istedi. Kovalanan şüpheli, dış kapısı açık olan apartmana sığındı. Market çalışanları ve mahalleli, binanın dış kapısını kapatarak şüpheliyi içeride kıstırdı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, hırsızlık şüphelisini yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Görüntü dökümü:
——————-
-Apartmanın önünden görüntüler
-Apartmanın önündeki vatandaşlardan 
-Polis aracından görüntüler
-Şüphelinin apartmandan çıkarılması
-Vatandaşlarla röportaj

========================

5- POLİSİN HIRSIZLARI YAKALAMA ANI GÜVENLİK KAMERALARINDA

Ali AKSOYER – Adem VAROL / İSTANBUL (DHA) İSTANBUL’da organize şekilde hırsızlık yapan şebekelere yönelik düzenlenen operasyonlarda 2021 yılının iki ayında 61 şüpheli polis tarafından yakalandı. Bu şüphelilerden 47’si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yakalanan şüphelilerle birlikte 142 bin lira para, 3 adet tabanca, 2 adet otomobil, bir miktar uyuşturucu madde, milyonlarca liralık değerinde ziynet eşyası ile elektronik eşyalar ele geçirildi.  Polisin şüphelileri yakalama anları ise güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.
Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından 1 Ocak-22 Şubat tarihleri arasında organize şekilde hırsızlık yapan şebekelere yönelik operasyonlarda 61 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü istatistiklerine göre bu kişilerden 57’si işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. 47 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 10 şüpheli ise Adli Kontrol şartı ile serbest bırakıldı.  Polisin yaptığı operasyonda baskın yapılan evlerde yapılan aramalarda     142 bin 300 lira para, 3 adet silah, iki adet otomobil, 700 gram esrar maddesi, 8 kol saati, 15 adet cep telefonu, 2 adet laptop, 3 adet monitör, 3 adet bilgisayar, binlerce lira değerinde çalıntı ziynet eşyası ele geçirildiği öğrenildi.

POLİSİN ŞÜPHELİLİLERİ YAKALAMA ANI GÜVENLİK KAMERALARINDA
Hırsızlık Büro Amirliğinin son yaptığı operasyonda ise farklı ilçelerde evlere girerek hırsızlık yapan 6 hırsız gözaltına alındı. Güvenlik kameraları tarafından evlere girip çıkarken görüntülenen şüphelileri takibe alan polis ekiplerinin yaptığı operasyonda kamera görüntülerine yansıdı. Görüntülerde bir evden çıkarken polis ekiplerince çevreleri sarılan şüphelilerin koşarak kaçmaya çalışması ancak tek tek polis ekipleri tarafından yakalandıkları görüldü.

ŞÜPHELİLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER
Şüpheliler Vedat B., Azap B., Onur D., Oğuzhan T., Hüseyin U. Yasin B.’nin daha önceden de çok sayıda polis geliş kayıtları olduğu öğrenildi.  Şüpheliler işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildiler.

Görüntü dökümü
———————–
-Şüphelilerin yakalanma anı
-Hırsızlık anlarında çekilen güvenlik kamera görüntüleri
-Şüphelilerin adliyeye sevk edilişi

=======================

6- CÜCELOĞLU’NUN AİLESİNDEN SAHTE HESAPLA DOLANDIRICILIK YAPANLARA KARŞI UYARI

Melike YAZGILI / İSTANBUL, (DHA) İstanbul Beşiktaş’taki evinde ölü bulunan psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu’nun vefatının ardından, ailesi sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı. Aile, açıklamada Doğan Cüceloğlu’nun adına açılan sahte hesaplarla para toplanmaya çalışıldığını duyurarak vatandaşları bu hesaplara itibar etmemeleri konusunda uyardı.
Geçtiğimiz günlerde Beşiktaş’taki evinde hayatını kaybeden 83 yaşındaki Doğan Cüceloğlu’nun ailesi, resmi sosyal medya hesabından dün akşam saatlerinde bir açıklama paylaştı. Doğan Cüceloğlu adına açılan bazı sosyal medya hesaplarıyla, vatandaşlardan para toplanmaya çalışıldığını belirten aile, bu hesaplara itibar edilmemesini istedi. Aile yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Sizlerle paylasmak istediğimiz önemli bir konu var. Sizler de hatırlayacaksınız Doğan Hoca geliştiren aile ve okul ortamı için emek veren herkese “aynı ekipteniz” derdi. Onun sosyal medya hesaplarını takip eden, fikirlerini uygulamaya çalışan sizler geçirdiğimiz bu zor günlerde bizlere de ailesi olarak “aynı ekipten” olduğumuzu hissettirdiniz, tekrar sağ olun. Doğan Hoca’nın adından faydalanmak amacıyla açılan sahte hesaplarda para toplanmaya çalışıldığı, adının ve fotoğrafının iznimiz olmaksızın bazı faaliyetlerde kullanıldığı bilgisini üzülerek öğrendik. Doğan Cüceloğlu adına hiçbir sebeple para toplamamız söz konusu değildir. Onun adının topluma faydalı işler için onayımız alınarak yapılacak faaliyetler dışında kullanılmasına zaten yorgun olan gönlümüzün kırıldığını belirtmek ister, dikkatlerinizi rica ederiz.
Onun sözleri kitaplarında, videolarında, resmi instagram, facebook ve twitter hesaplarında mevcut ve herkes tarafından kolayca anlaşılacak kadar net. Ömrünü adadığı, nice emeklerle oluşturduğu fikirsel mirasına uydurma sözler ve yorumlarla zarar verilmesi ihtimali canımızı yakıyor. Sizler de büyük ekibi olarak lütfen buna izin vermeyin. Onun adını ve fikirlerini hep birlikte koruyalım. Bu vesileyle sizlerden de gelen talepler Çerçevesinde Doğan Cüceloğlu sosyal medya hesaplarını meslektaşı ve eşi Yıldız, yıllardır birlikte çalıştığı asistanları Emre ve Gizem ve kızı Umay’la birlikte ve çocuklarının da desteğiyle sürdüreceğimizi paylaşmak isteriz.
Selamlar, sevgiler…”

Görüntü Dökümü:
———————-
-İnstagram paylaşımı
-Arşiv görüntüler

======================

7- (Geniş haber) İSTANBUL MERKEZLİ 4 İLDE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 34 GÖZALTI 

Haber: Ali Çağlar TİNBEK Kamera- Soner HASIRCIOGLU- Çağrı ÇALIŞKAN / İstanbul DHA
İstanbul merkezli 4 ilde torbacı olarak tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik eş zamanlı 60 ayrı adrese baskın düzenlendi. Operasyonlar kapsamında 65 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. 65 kişiden, 34 şüpheli gözaltına altına alındı. Edinilen bilgiye göre, Beykoz’da bulunan bir adrese yapılan baskında sokak satıcıların lideri olduğu tespit edilen C.K., (35) isimli kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Özel harekât polislerinin de destek verdiği operasyonda dron ve narkotik köpeği de kullanıldı. Adreslere yapılan baskın anları kameraya yansıdı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, saat 05.00’da İstanbul merkezli Kocaeli, Balıkesir ve Bursa’da torbacı olarak tabir edilen sokakta uyuşturucu satıcılığı yapanlara yönelik eş zamanlı 60 ayrı adrese operasyon düzenlendi. Torbacı olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik operasyonda 65 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Geniş çaplı başlatılan operasyonda özel harekât polisi başta olmak üzere, çevik kuvvet ekipleri adreslerin çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken, polis dronu havadan destek verdi. Beykoz’da bulunan bir adreste çete lideri olduğu iddia dilen C.K., isimli kişinin evinde hassas burunlu “Gipsi” isimli dedektör köpeği kullanarak detaylı narkotik madde araması gerçekleştirdi.

GENİŞ ÇAPLI OPERASYON 
Öte yandan, operasyona katılan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri başta olmak üzere, narkotik köpeği, özel harekât polisleri ve polis dronu de havadan destek verdi. Geniş çaplı gerçekleşen operasyonda çevik kuvvet ekipleri adreslerin bulunduğu noktalarda kimlik kontrolü ve güvenlik önlemi aldı. 

65 kişi hakkında yakalama kararı çıkartılan operasyonlarda, çete lideri olduğu bildirilen,C.K., başta olmak üzere 34 kişi gözaltına alınırken zanlılardan 9’unun cezaevinde olduğu 22 kişiyi ise arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

Görüntü dökümü:
—————-
EYÜPSULTAN
-Özel hareket polislerinin adrese baskın anı
-Narkotik polisine ait Drone görüntüsü 
-Hasan burunlu Narkotik köpeği “Gipsi”nin görüntüsü 
-Baskın yapılan evin görüntüsü 
-Genel ve detaylar
BEYKOZ
-Polis ekiplerinden görüntü
-Gözaltına alınan şüpheliler
-Narkotik köpeğinden görüntü
-Drone görüntüsü
-Genel ve detaylar

=====================

8- İSTANBUL’DA 11 İLÇEDE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 17 GÖZALTI

* Operasyon anları kameraya yansıdı. 

Ali ÇAĞLAR TINBEK / İSTANBUL, (DHA)
İSTANBUL’da 11 ilçede düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 17 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon anları kameralara yansırken, ele geçirilen uyuşturucular İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sergilendi. 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 8 ve 22 Şubat tarihleri arasında Üsküdar, Sultangazi, Sancaktepe, Şişli, Esenyurt, Fatih, Kadıköy, Maltepe, Büyükçekmece, Kâğıthane ve Kartal ilçelerinde uyuşturucu operasyonu düzenledi. Operasyonda 17 kişi gözaltına alınırken, şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, 113 kilo 191 gram sentetik kannabinoid, 47 kilo 826 gram hint keneviri bitkisi, 2 kilo 311 gram kokain, 6 bin 800 adet extacy hap, 2 adet tabanca ele geçirildi.  “Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal veya ticareti” suçundan adliyeye sevk edilen şüphelilerden 10’u hakkında adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. 7 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine konuldu.

Görüntü dökümü:
————————–
-Baskın anı polis kamerası görüntüsü
-Baskın düzenlenen adreslerde yapılan aramlar
-Baskında ele geçirilen uyuşturucu maddeler
-Ele geçirilen uyuşturucu maddesinden sergi görüntüleri
-Genel ve detaylar

======================

9- TÜRK BÖBREK VAKFI’NIN “SAĞLIKLI BESLENME DERSLERİ” EBA TV İLE HER EVE GİRECEK

Özlem YURTÇU KARABULUT, Hüseyin ÇAKMAK / İstanbul,(DHA)
Türk Böbrek Vakfı (TBV), yaklaşık 10 yıldır 26 ilden yüzlerce okul dolaşarak 550 bin öğrenciye verdiği “sağlıklı beslenme” derslerini, pandemi nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilmesi nedeniyle EBA TV’ye taşıdı. 81 ildeki ilköğretim çocuklarına ulaşmayı amaçladıklarını söyleyen Vakıf Başkanı ve çocukların ‘Böbrek Dede’si Timur Erk, EBA TV sayesinde artık 18 milyon öğrenci ile her eve ulaşabileceklerini söyledi.

Türk Böbrek Vakfı 2011 yılından bu yana il il, okul okul dolaşarak sürdürdüğü “Sağlıklı Bir Yaşam İçin Beslenme ve Hayat Tarzı Önerileri” eğitimlerini, salgın nedeniyle online eğitime geçen öğrencilere Eğitim Bilişim Ağı EBA TV’den ulaşarak sürdürecek. TBV ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında gerçekleştirilen protokolle gösterimine önümüzdeki haftalarda başlanacak olan eğitim videoları ile aşırı tuz şeker tüketiminden hareketli yaşama, çocukların sağlıklı beslenme ve böbrek sağlığı ile ilgili en doğru bilgilere ulaşması hedefleniyor. Şimdiye dek 26 ilde, binden fazla okulda, 500 binden fazla öğrenciye ulaşan TBV, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne talepte bulunarak, okullarda verilen eğitimlerin videolu anlatımlarla ekranlardan çocuklara ulaşması için bir protokol imzaladı. Hazırlanan eğitim videoları, vakfın daha önce okullarda verdiği eğitimlerin dijital hali olarak Türk Böbrek Vakfı Diyetisyeni Gökçen Efe Aydın’ın sunumu ile ekranlara gelecek.

“EN ÖNEMLİ MİSYONUMUZ KORUYUCU HEKİMLİK”
Aşırı tuz ve şeker tüketimine bağlı olarak gelişen hastalıklar, her yıl önemli bir oranda artış gösteriyor. Gelecek nesillerde hastalıkların önlenmesi açısından önemli rol oynayan beslenme eğitimleri, bu aydan itibaren TRT EBA TV yayın akışı içerisindeki yerini alacak. Vakıf Başkanı Timur Erk, “EBA TV sayesinde tüm Türkiye’de her eve ulaşabileceğiz. Bu anlamda Milli Eğitim Bakanlığı ile böyle bir iş birliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz ve onlara teşekkür ediyoruz. Vakıf olarak bizim en önemli misyonumuz koruyucu hekimlik alanında. Pandemiyle beraber her şey dijitale dönüştü. Dolayısıyla biz de Milli Eğitim Bakanlığı ile TRT EBA TV’de bunun yayınlanması için görüşmeler yaptık. 18 milyon öğrenciye hitap etme imkanımız oldu bu sayede. Çok daha fazla eve girmiş olacağımız anlamına geliyorlar bu” dedi.

“ÇOCUK AİLESİNE ‘BÖBREK DEDE BÖYLE DEDİ’ DİYİNCE İŞ BİTİYOR”
Çocukların bu eğitimlerden aldığı her bilgiyi ailelerine de yansıttığını anlatan Erk, “Bizden aldıkları bu eğitimleri annelerine, babalarına, yakınlarına, ‘ters eğitim’ şeklinde yansıtacaklar. Bundan sonra artık her evde tuz tüketimi, şeker tüketimi, sağlıklı su içme alışkanlığı ya da uyku düzeniyle ilgili, bilinçli bir yaklaşım girecek. Sahadaki eğitimlerimize dair zaman zaman bize gelen raporlardan da gördük ki biz, ülke olarak çocuklarını çok seven bir milletiz. Çocukların dediklerini yerine getiriyoruz. Bir çocuk ‘Anneciğim bu çorbaya hala ilave tuz katıyorsun. Bir daha atma. Böbrek Dede bize böyle söyledi’ dediği zaman iş bitiyor. Özellikle 7-12 yaş grubunun algılama açısından her bilgiyi sünger gibi çektiğini görüyoruz. O nedenle 18 milyon çocuktan her biri, hiç olmazsa bir kere bu eğitim videolarını izlemeli. Şimdiye kadar yüz yüze ilerliyordu bu eğitimlerimiz. Bayağı da başarılıydı. Ama yine de 26 ilde sınırlı kalmıştık. Hedef 81 ildi, şimdi bu hedefe daha yakınız. Yüz yüze eğitime tekrar dönülecek yerlerde yine buna devam edeceğiz. Yani hibrit bir uygulama olacak, her ikisini bir arada yürüteceğiz. Böbrek Dede olarak ben de gideceğim. Online eğitimin devam ettiği yerlerde de bu videolar EBA TV’den gösterilecek” şeklinde konuştu.

“PANDEMİ, ÇOCUKLARDA OBEZİTE RİSKİNİ ARTIRDI”
Türk Böbrek Vakfı Diyetisyeni Gökçen Efe Aydın ise sağlıklı beslenme eğitimlerini online platforma taşıdıklarını ve daha çok öğrenciye ulaşma şansını elde edince de EBA TV’de gösterimi için Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurduklarını söyleyerek şu bilgileri verdi: “EBA TV’de gösterilecek eğitim videolarımız her biri ortalama 1,5-2 dakikalık filmlerden oluşan 6 videoluk bir seri. Toplamda yaklaşık 15 dakika içinde sağlıklı beslenmeye, böbrek sağlığı, şeker tuz tüketimine, hareketli yaşam ve su içmenin önemine dair her şeyi öğretiyor. Videolarımız, daha önce yapmış olduğumuz yüz yüze eğitimlerin kısa versiyonu. Pandemi ile beraber çocuklarda zaten artış eğiliminde olan obezitede daha da büyük bir risk oluştu. Hareketsiz yaşam, paketlenmiş hazır gıda tüketiminin artması, eve kapanmanın getirdiği sorunlar bunu tetikledi. Bunun için çocukların evde yapabileceği bazı hareketler, daha çok su tüketimine dair mesajlar, şeker ve tuz tüketiminin kısıtlanmasına yönelik uyarılara yer verdik.”

“GELİŞİM ÇAĞINDAKİ ÇOCUK İÇİN UYKU DÜZENİ ÇOK ÖNEMLİ”
Koronavirüs salgınının getirdiği evde kalma mecburiyetinin çocuklarda bilgisayar veya tablet gibi ekrana maruziyeti de artırdığına dikkat çeken Diyetisyen Aydın, bunun da uygu düzenini bozduğunu vurgulayarak şu uyarılarda bulundu: “Çocukların yatma kalkma saatleri de kayabiliyor bu süreçte. Özellikle büyüme çağındaki çocuklar için uyku düzeni çok önemli. Mutlaka yatma ve kalkma saatlerinin disiplinli ve düzenli olması, belirli saatlere ayarlanması gerekiyor. Öğrenciler, öğrendikleri her şeyi ailelerine de anlatıyor. Eğitimlerimizde bunu istiyoruz zaten.”

Görüntü  dökümü:
—————
TBV Başkanı Tümur Erk röp
Diyetisyen Gökçen Efe Aydın röp
TBV yüz yüze sağlıklı beslenme etkinliklerinden görüntüler
EBA TV için çekilen ders videolarından görüntüler

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!