Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 2

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- (Havadan görüntülerle) İSTANBUL’DA YASAKSIZ İLK CUMARTESİ; SAHİLLERE AKIN ETTİLER

Haber – Kamera: Hasan YILDIRIM – Özgür EREN -Ali AKSOYER / İSTANBUL (DHA) Sokağa çıkma kısıtlamasının yaklaşık üç ay sonra kaldırıldığı ilk Cumartesi gününde İstanbullular, sahillere akın etti.  Kimi sahilde kahvaltı yaptı kimisi de yürüyüş yapıp, balık tuttu.
Koronavirüs tedbirleri nedeniyle üç aydır tüm yurtta uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasağı bu haftadan itibaren şehirlerin koronavirüs yoğunluğuna göre belirlendi. İstanbul, turuncu renk (Yüksek Riskli) olarak tespit edildi. Buna göre, sadece pazar günleri sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Üç aydır ilk defa cumartesi günü sokağa çıkanlar ise sahillere akın etti. Kimi sahilde yürüyüş yaparken kimi de oltasını alıp balık tuttu. Bazıları da banklara oturarak kahvaltı yaptı.

“EVDE KALSAK DAHA İYİYDİ”
Ortaköy Sahili’nde balık tutan Tamer Billur “Bence evde kalsak daha iyiydi. Hastalık çoğalmaz. O kadar bilim adamları büyüklerimiz uğraşıyor. Ama herkes kurallara uymuyor. Kısıtlamaya uymuyorlar. ‘Ekmek alacağım.’ diyorlar ama yalan. Bugün Ortaköy Sahili’ndeyim. Yarına biraz balık tutacağım. Yarın da onları evde yiyeceğiz.” dedi.

“İLK DEFA CUMARTESİ GÜNÜ DIŞARI ÇIKIYORUZ”
Bir gün de olsa hafta sonu dışarıda olmaktan mutlu olduğunu söyleyen Mecnun Ergin, “İlk defa cumartesi dışarı çıkıyoruz. Bizim için güzel bir şey oldu. Hafta içi zaten çalışıyoruz. Hafta sonu da yasaklar nedeniyle evde kalıyorduk. Şimdi Cumartesi dışarıdayız. Pazar günü de evdeyiz. Koronavirüs hastalığının bitmesi için yarın evdeyiz.” diye konuştu.

“BUGÜN BİZİM İÇİN BİR FIRSAT OLDU”
Çocuğu ile sahilde yürüyüş yapan Alper Sadıkay, “Dışarı çıktığımız için çok mutluyuz. Çocuğumuzu dışarı çıkaramıyorduk. Bugün bir fırsat oldu çocuğumla dışarı çıktım. Yürüyüş yaptık. Özlemişiz sahilleri. Yarın da evdeyiz. Ama alıştık artık.” şeklinde konuştu.

“BOĞAZDA KAHVALTI YAPMAK İÇİN AVCILARDAN GELDİM”
Avcılardan Arnavutköy Sahili’ne kahvaltı yapmaya gelen Ömer Faruk Tolun “Uzun zamandan beri ilk defa boğazda bir kahvaltı yapmak istedim. Onun sevinci var içimde. Boğaz havası alıp simit ile kahvaltı yaptım. Boğazda olup nefes almak bile farklı geliyor. Çok lezzetli geliyor. Avcılar’dan geliyorum. Sadece bu kahvaltı için. Bir de boğazda yürüyüş yapacağım. Bence bu dünyaya bedel. Her şeye değer.” dedi.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü:
———————-
HAVADAN GÖRÜNTÜLER
Ortaköy sahilden görüntü
Balık tutanlar
Balık tutanlar ile röp.
Arnavutköy sahilden görüntü
Spor yapanlar
Bankta kahvaltı yapan kişi ile röp.
Yürüyüş yapanlarla röp.
Genel ve detaylar

===================

2- VALİ YERLİKAYA’DAN İSTANBUL HALKINA VE ESNAFINA UYARI

İSTANBUL,(DHA)  İSTANBUL Valisi Ali Yerlikaya, kontrollü normalleşme sürecinde sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmadığı ilk Cumartesi gününde İstanbul halkına ve esnafına uyarılarda bulundu. Vali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yayınladığı video mesajında “Hedefimiz mavi kategori. Ben sizlere güveniyorum. Şehrimize inanıyorum. Hep birlikte, el birliğiyle başaracağız.” ifadelerini kullandı.
Vali Yerlikaya’nın mesajında şu ifadeler yer aldı:
“Günaydın sevgili İstanbullular; Salgınla mücadelemizde bir yılı geride bıraktık. Bu yıl içinde gördük ki, virüs yorulmak nedir bilmiyor. Düğün bilmiyor, cenaze bilmiyor, bayram demiyor, tatil demiyor, bir gün dahi izin yapmıyor. Virüs, dirençli. Fakat İstanbul’umuz da, bu mücadelede kararlı ve dirençli. Öyle olmaya da devam edecek.
1 Mart’tan itibaren kontrollü normalleşme dönemine geçtik. İstanbul’umuz, şu anda yüksek riskli şehirler listesinde ve rengi turuncu. Biz buna razı olamayız bizim hedefimiz mavi kategori. Sevgili hemşerilerim, Biliyorsunuz ki değişmez kural; gerek açık havada gerekse kapalı alanlarda titizlikle maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaktan geçiyor. Böylece hem kendimizi hem ailemizi hem geleceğimizi hem de şehrimizi koruruz. Bir sözüm de esnaflarımıza. Uzunca bir süredir siz müşterilerinizi onlar da sizleri çok özlediler. Tekrar başa dönmeyelim. Bunun için; HES kodunu görmeden yüzde 50 kapasiteyi aşmadan bütün önlemlere lütfen özen gösterelim. Biz sizleri sık sık ziyaret ederek önlemlere gösterdiğiniz hassasiyeti denetleyeceğiz. Ben sizlere güveniyorum. Şehrimize inanıyorum. Hep birlikte, el birliğiyle başaracağız!”

Görüntü dökümü:
—————–
-Vali Yerlikaya’nın mesajı

=====================

3- İSTANBUL’DA KISITLAMASIZ İLK CUMARTESİ; DURAKLARDA YOĞUNLUK

Haber – Kamera: Cengiz ÇOBAN – İsa ALMAÇAYIR – Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL (DHA) SOKAĞA çıkma kısıtlamasının kaldırıldığı ilk Cumartesi günü toplu taşıma araçlarına binmek isteyenler duraklarda yoğunluk oluşturdu.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyordu. Son yapılan kabine toplantısının ardından Cumartesi günleri kısıtlama kaldırıldı. İstanbul’da kısıtlamanın kaldırılmasının ardından işe gitmek için evlerinden çıkanlar otobüs ve minibüs duraklarına geldi. Vatandaşlar maske ve sosyal mesafe kuralına uyarak durakta otobüs bekledi. Kadıköy ve Kartal’da bazı otobüs duraklarında bekleyenlerin sosyal mesafe kuralını unutularak otobüse bindikleri görüldü.
Kısıtlamanın kalktığı cumartesi günü trafik ekiplerinin toplu taşıma araçlarında denetimleri de devam etti. Ekipler evrak kontrolü yaptıktan sonra vatandaşlara sosyal mesafe ve maske konusunda uyarılarda bulundu.

Görüntü dökümü
—————-
-Duraklardaki yoğunluk (Kartal)
-Otobüse ve minibüse binenlerden görüntü
-Metrodan çıkanlar
-Otobüs duraklarından görüntü (Kadıköy)
-Vatandaşlar ile röp
-Trafik ekiplerinden denetim
-Evrak kontrolü
-Polisin yaptığı uyarılar
-Sosyal mesafeyi unutarak otobüse binenlerden görüntü
-Genel ve detay görüntüler

=======================

4- KISITLAMANIN OLMADIĞI İLK CUMARTESİ TRAFİK YOĞUNLUĞU

Haber – Kamera: Cengiz ÇOBAN – İsa ALMAÇAYIR / İSTANBUL (DHA) KISITLAMANIN kaldırıldığı ilk Cumartesi gününde İstanbul’da bazı noktalarda trafik yoğunluğu gözlendi. 15 Temmuz Şehitler Köprüsün girişinde de trafik yoğunluğu oldu. Trafik polisleri Altunizade mevkiinde yoğunluğu azaltmak için çalışma yaptı.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süredir hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyordu. Kabine toplantında alınan karara gereği Cumartesi günleri için sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı. Kısıtlamanın kaldırıldığı ilk Cumartesi, İstanbul’da bazı noktalarda trafik yoğunluğu gözlendi. O noktalardan biri de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişi oldu. Trafik polisleri köprü girişi Altunizade mevkiinde yoğunluğu azaltmak için çalışma yaptı. 

Görüntü dökümü:
——————–
-15 Temmuz Şehitler Köprüsünden görüntü
-Köprü bağlantı yollarındaki trafik
-Köprü istikametinde yoğunluk
-Trafik ekiplerinden görüntü
-Genel ve detay görüntüler

=====================

5- SULTANGAZİ’DE BORCUNU GERİ VERMEYEN ARKADAŞINI ÖLDÜREN ŞÜPHELİ YAKALANDI

Ali AKSOYER – Adem VAROL / İSTANBUL, (DHA) SULTANGAZİ’de borç para verdiği arkadaşını, borcunu ödemediği gerekçesiyle tabanca ile vurarak öldüren şüpheli yakalandı. Şüphelinin binaya giriş anı kameralara yansıdı.
Olay, 2 Mart tarihinde Sultangazi Sultançiftliği Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Kerem K.(19) arkadaşı olduğu öğrenilen Murat Emirhüseyinoğlu(28)’na bir miktar borç para verdi. Borcunu uzun süredir ödemeyen arkadaşına sinirlenen Kerem K., C.K.(18) ile birlikte Emirhüseyinoğlu’nun kaldığı adrese gitti. İkili, konuşmanın ardından tartışmaya başladı. Kerem K. yanında bulunan tabancayı çıkarttı ve Emirhüseyinoğlu’nun başına iki el ateş  etti. Kerem K. ve C.K. olay yerinden hızlıca uzaklaşırken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi geldi. Emirhüseyinoğlu, yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

“İKİ EL SİLAH SESİ DUYDUM, SONRASINDA KAÇIŞTIKLARINI GÖRDÜM”
Aynı sokak üzerinde yaşayan ve görgü tanığı olan Ö.D. polise verdiği sözlü ifadesinde, “Aynı sokakta ikamet ediyorum. Binaya 2 kişi girdi. Bir süre sonrasında da 2 el silah sesi duyuldu. Apartmandan çıkmaları ile kaçmaları bir oldu. Apartmana girdim. Bir kişinin yaralı halde yattığını görünce polis ekiplerine haber verdim” dediği öğrenildi.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER
Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kamera kayıtlarından yola çıkarak şüphelilerin ilk önce eşkalini sonrasında kimliğini tespit etti. Yapılan çalışma ile Kerem K. ve ona yardım ettiği tespit edilen C.K. kaldıkları adreste kıskıvrak gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan şüphelilerin binaya giriş anları kameralara yansıdı.

Görüntü dökümü
-Şüpheli Kerem K.’nın adliyeye sevk anı
-Şüphelilerin binaya giriş anı güvenlik kamera görüntüleri
-Ölen kişinin vesikalık fotoğrafı

====================

6-  (ÖZEL)KADIKÖY’DE POLİS TRAFİĞİ TEHLİKEYE DÜŞÜREN DİLENCİ VE SEYYAR SATICILARA GÖZ AÇTIRMADI

Ramazan EĞRİ-Gamze ŞİMŞEK/ İSTANBUL, (DHA) KADIKÖY, D-100 Karayolu’nda trafiği tehlikeye düşürerek dilencilik ve seyyar satıcılık yapanlar polisten kaçamadı. Polis ve seyyar satıcılar arasında ise kısa süreli kovalamaca yaşandı, yakalananlar haklarında işlem yapılmak üzere polis merkezine götürüldü.
Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Uzunçayır D-100 Karayolu’nda kendi hayatlarını ve diğer sürücüleri tehlikeye düşürüp trafiği aksatarak dilencilik ve seyyar satıcılık yapanları yakalamak için çalışma başlattı.  Polisleri gören seyyar satıcılar  kaçmaya başlarken polis ile aralarında kısa süreli kovalamaca yaşandı. Yol kenarında dilenenler ve seyyar satıcılar tek tek yakalanarak polis otosuna bindirildi. Yakalananlar işlem yapılmak üzere polis merkezine götürülürken,  haklarında kabahatler kanunu uyarınca 6 kişiye kişi başı 136 lira olmak üzere toplam 816 lira para cezası kesildi. Seyyar satıcılık yapan küçük yaşta  2 çocuğun ailesine,  aile yükümlülüğünü yerine getirmemekten adli işlem yapıldı.

Görüntü Dökümü
—————
-Dilencilerin polis tarafından yakalanması
-D-100 Karayolu’nda seyyar satıcılık yapanlar
-Polisleri görünce kaçan seyyar satıcılar
-Seyyar satıcıların yakalanması
-Muhabir anons (Gamze Şimşek)
-Dilenci ve seyyar satıcıların polis otosuna bindirilmesi
-Genel ve detay

==================

7-  (ÖZEL) – HIRSIZLAR BİR GECEDE 3 KEZ AYNI MARKETE GİRDİ… 

– O ANLAR GÜVENLİK KAMERASINDA

Haber-Kamera: Beyza Nur GÜLER – Güven USTA/İstanbul, (DHA) – ÜSKÜDAR Bulgurlu Mahallesi’ndeki bir markete bir gecede 3 kez giren hırsızlar, sigara standındaki paketleri çaldı. Yaklaşık 20 bin liralık soygun, güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. 
Üsküdar Bulgurlu Mahallesi’nde bulunan bir markete, 26 Şubat günü sabaha karşı hırsızlar girdi. 10-15 dakikalık bir süre içinde 3 defa aynı iş yerine giren hırsızlar, 4 kişiydi. Bir kişi otomobil ile iş yerinin yan sokağında beklerken, diğer 3 kişi ise dükkanın önüne geldi. Soyguncular önce levye ile kepengi yamulttu, sonra market kasasının arkasındaki sigara standında bulunan paketleri, hızlıca ellerindeki kasaya boşalttı. Hırsızların levye ile kepengi kırması, sigara paketlerini kasalara boşaltmaları ve çaldıkları ürünlerle marketten çıkış anları güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Yaklaşık 20 bin liralık zararı olduğunu söyleyen market sahibi, durumu emniyet güçlerine bildirdi. Polis, hırsızların bulunması için çalışma başlattı. 

YAKLAŞIK 20 BİN LİRA DEĞERİNDE SİGARA ÇALDILAR
10 yıldır Üsküdar’daki Bulgurlu Mahallesi’nde bulunan marketi işleten esnaf Kenan Yıldırım, “Şubat’ın 24’üydü. Sabaha karşı 05.40 suları, burada oturan bir kardeşimiz beni aradı. Dükkana hırsız girdiğini söyledi. Ben de 06.20 gibi buraya geldim. Dükkanın kepenklerinin kırılıp soyulduğunu gördüm. Bekçi ve polis arkadaşlar kapının dışındaydı zaten. Yaklaşık 15-20 bin lira civarında bir zayiatımız oldu. Hırsızlar sigara standına yönelmiş. Zaten biliyorsunuz, zor bir dönemden geçiyoruz. Pandemi… Bu tür şeyler bizi bayağı yıpratıyor. Bunun dikkate alınmasını istiyoruz. Biran önce bulunmalarını istiyorum. Öncelikle temennim, başka esnaf kardeşlerimiz bizim gibi mağdur olmasın. Zaten şuna inanıyorum, güvenlik görevlisi arkadaşlarımız görevlerini yapıyor. Bu olayın biran önce neticelenmesini istiyorum” dedi.

10-15 DAKİKA İÇİNDE 3 DEFA GELİP SOYDULAR
Hırsızların kepengi dışarıdan levye ile kastırarak, içeri girdiklerini ve arabada bekleyen bir kişi ile birlikte toplam 4 kişi olduklarını anlatan Yıldırım, “3 kişi yapmışlar. Bir tanesi gözcülük yapıyor, iki kişi levye ile kepengi kastırıyor ve daha sonra 3. bir kişi daha gelip onlara yardım ediyor. Böylece içeri giriyorlar ve sigaraların büyük kısmını alıyorlar. Başka ürünleri de almışlar. Karşıdaki bekçi arkadaşımız görmüş ve burayı terk etmişler. İlk önce gelip kepengi kırıyorlar, sanıyorum bir 5 dakika sonra tekrar gelip giriyorlar. Yani 2-3 kez bunu tekrar edip sigara reyonunu 10 dakika civarı bir süre içinde boşaltıyorlar. Sokağın sonunda arabayla u dönüşü yapıp tekrar geliyorlar. Bir kişi gözcülük yapıyor, iki kişi içeri giriyor” ifadelerini kullandı. Kenan Yıldırım, “Bu çevrede 15 gün içinde çok yeri böyle soymuşlar” diye konuştu. 

Görüntü dökümü: 
———————– 
//Görüntü iki parça halinde geçilecektir///
GÜVENLİK KAMERASI
-Hırsızların araba ile gelişi
-Arabanın beklemesi 
-Hırsızların levye ile kepengi zorlaması
-Hırsızların içeriye girişi 
-Hırsızların çaldıkları sigaralarla marketten çıkması
-Uzaklaşmaları 
AKTÜEL 
-Market sahibi ile röp.
-Market sahibinin güvenlik kamerası görüntülerine bakması 
-Kepengin görüntüleri
-Muhabir anonsları(Beyza Nur GÜLER) 
-Genel ve detay

========================

8- İSTANBUL’DA BANKADAN ÇIKANLARA KAPKAÇ YAPAN ŞÜPHELİLER KAMERADA

Ali AKSOYER – Adem VAROL / İSTANBUL, (DHA) İstanbul’da bankadan çıkan vatandaşları hedef alarak kapkaç yapan 4 şüpheli yakalandı. Toplamda 620 bin lira para alan şüphelilerin kapkaç anları çevredeki güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.
Asayiş Şube Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, İstanbul genelinde son iki aydır gelen kapkaç ihbarları üzerine çalışma başlattı. Kamera kayıtlarından yola çıkan ekipler, yaptıkları çalışma sonucunda olayı gerçekleştiren kişilerin Serdar T.(35), Murat T.(20), Mustafa B.(39) ve Ozan U.(20) olduğunu tespit etti. Öte yandan şüphelilerin “ikiz plaka” diye tabir edilen yöntemi kullandıkları, 2. El otomobil satan sitelere girerek şehir dışındaki araçların plakalarına baktıkları ve onları kopyaladıkları öğrenildi. Kopyalanan plakayı kapkaç yaptıkları otomobile takan şüphelilerin, 6 farklı olayda 620 bin lira para gasbettikleri belirlendi.

‘GÖZCÜ’, ‘KOŞUCU’ VE ‘ŞOFÖR’ OLMAK ÜZERE GÖREV DAĞILIMI YAPMIŞLAR
Olayda, gözcü olan ekip üyesi ilk olarak bankanın yanına gitti. Bankaya giren ve çıkan insanları takip eden şüpheli, çanta ile çıkan bir kişiyi gözüne kestirdikten sonra ‘koşucu’ olan diğer ekip üyesine haber verdi. Bu sırada şoför, otomobilin içerisinde hazır olarak bekledi. Para dolu çanta ile yürüyen vatandaşı takip eden koşucu, sonrasında ani bir hareket ile vatandaşın elinden çantayı alarak kaçtı ve kendisini bekleyen diğer ekip üyeleri ile birlikte olay yerinden uzaklaştı.

ŞAFAK OPERASYONU İLE YAKALANDILAR
Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği, kurdukları özel ekip ile yapılan çalışma neticesinde şüphelilerin adreslerini belirledi. 2 Şubat tarihinde eş zamanlı gerçekleştirilen şafak operasyonu ile 4 adrese baskın yapıldı. Şüpheliler kaldıkları adreste yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Ayrıca, Serhat T.’nin 15, Murat T.’nin 2, Mustafa B.’nin 27 ve Ozan U.’nun ise 1 suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

KAPKAÇ ANI SANİYE SANİYE KAMERALARA YANSIDI
Şüphelilerin kapkaç anları çevrede bulunan güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, şüphelinin gözüne kestirdiği vatandaşların ilk önce arkasından bir süre yürüdüğü hemen ardından ellerindeki çantayı alarak olay yerinden uzaklaştığı yer aldı.

Görüntü dökümü
———————
-Operasyon anları polis kamerası görüntüleri
-2 farklı kapkaç olayının güvenlik kamera görüntüsü
-Şüphelilerin adliyeye sevk anı

=====================

9- İSTANBUL’DA SALI GÜNÜ 3 İLÇEDE 17 SAATLİK SU KESİNTİSİ

İSTANBUL (DHA) İSTANBUL’da Büyükçekmece, Çatalca ve Silivri’de Büyükçekmece Arıtma Tesisleri – Mimarsinan su dağıtım hattında gerçekleştirilecek olan yenileme çalışmaları nedeniyle 17 saatliğine Salı gününden itibaren 17 saatliğine su kesintisi yaşanacağı açıklandı.
İSKİ’den yapılan açıklamada, “Büyükçekmece Arıtma Tesisleri – Mimarsinan su dağıtım hattında gerçekleştirilecek olan yenileme çalışmaları nedeniyle; 09 Mart 2021 Salı günü 22.00 ile 10 Mart 2021 Çarşamba günü 15.00 saatleri arasında, aşağıda belirtilen bölgelere 17 saat süreyle su verilemeyecektir.” denildi. 
Su alamayacak bölgeler ise şöyle açıklandı:
“Büyükçekmece İlçesi: Mimarsinan, Muratçeşme, Türkoba, Mimaroba, Sinanoba, Ekinoba, Ulus, Hürriyet, Ahmediye, Güzelce, Bahçelievler, Yenimahalle, Kumburgaz, Kamiloba ve Celaliye Mahalleleri.
Çatalca İlçesi: Çakıl, Ovayenice, Elbasan, Ferhatpaşa, Kaleiçi ve Muratbey Mahalleleri.
Silivri İlçesi: Yenimahalle, Cumhuriyet, Mimarsinan, Selimpaşa ve Semizkumlar Mahalleleri ile Çanta Mahallesi’nin üst kotları.”

===================

10- AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANI KABAKTEPE GENÇLERLE AYASOFYA CAMİ’NDE SABAH NAMAZI KILDI

Haber – Kamera: Alper KORKMAZ / İSTANBUL , (DHA) AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, partili gençlerle Ayasofya Camii’nde sabah namazı kıldı.  Namaz sonrası çorba ikram eden Kabaktepe, gençlerle Yeşilay Haftası kapsamında Yeşilay binasına yürüdü.  Kabaktepe, “Gençlerimiz akıllarını esir eden her türlü bağımlılıktan uzak duracaklar.” diye konuştu.
AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, sosyal medya hesabından gençlere çağrıda bulunarak sabah namazını Ayasofya Cami’nde kılmaya çağırdı. Çağrı üzerine çok sayıda partili genç Ayasofya’ya geldi.  Sabah namazını gençlerle kılan Kabaktepe’ye bazı milletvekilleri, Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, parti yetkilileri de eşlik etti. Sabah namazı sonrası İl Başkanı Kabaktepe, gençlere çorba ikramında bulundu. Daha sonra İl başkanı ve beraberindekiler Yeşilay Haftası kapsamında Sarayburnu’nda bulunan Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezine yürüdü. Kabaktepe burada kısa bir konuşma yaptı. Gençlerle sohbet edip, fotoğraf çektirdi.

“GENÇLERİMİZ AKILLARINI ESİR EDEN HER TÜRLÜ BAĞIMLILIKTAN UZAK DURACAKLAR”
AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe , “Gençlerimizin aklını, gençlerimizin bedenini, gençlerimizin gönlünü, gençlerimizin zihnini bağımlı hale getirip onların kendilerini gerçekleştirmelerine, özgür olarak, hür olarak yaşamalarına engel olacak her türlü bağımlılığın AK Parti gençliği karşısında olacak. Bunun altını kalın çizgilerle çizdiğimizi belirtmek için gençlerimizle buradayız. Gençlerimiz akıllarını esir eden her türlü bağımlılıktan uzak duracaklar. Bunun öncüsü olacaklar. Gönüllerini, zihinlerini hapseden her türlü bağımlılıktan uzak duracaklar.  Madde bağımlılıklarından da uzak duracaklar. Bunun gayretini gösterecekler. Yeşilay Haftası vesilesiyle bu alanda yaptığı çalışmaların hem katılımcısı, hem destekçisi olarak AK Parti Gençlik Kolları göreve hazır. Sadece bir maddenin esir olmak değil dijital bağımlılıktan çağın ürettiği farklı bağımlılık türlerini de AK Parti gençlik kollarımız kendisine konu edecek. Bu bağımlılıkların hepsinden kurtulmak için elinden gelen gayreti gösterecek. Bunun için çalışan sivil toplum kuruluşlarına destek vermenin yolunu arayacağız” dedi.

“GENÇLİK KOLLARIMIZ DEVAM EDEN YÜRÜYÜŞÜNÜ BUGÜN TEKRAR TAÇLANDIRDI”
Kabaktepe şöyle devam etti:
“İstanbul’u fetheden komutan Fatih Sultan Mehmet Han bu gençlerin yaşında olan bir komutandı. İstiyoruz ki gençlerimizin içindeki kahramanı, içindeki cevheri ortaya çıkarsınlar. İnansınlar ki, onlar da her türlü bağımlılıktan kurtuldukları zaman dedeleri Fatih Sultan Mehmet Han gibi çağ açıp çağ kapatabilirler. Karanlık çağ kapatıp aydınlık çağı açabilirler. Bizim mesaimiz sabah fecirde başlayacak ve gün bitiminde gücümüzün son noktasına kadar, içinde bulunduğumuz şartların da verdiği imkanı kullanarak sonuna kadar devam edecek. Yürüyüş başladı. AK Parti İstanbul Gençlik Kollarımız devam eden yürüyüşünü bugün tekrar taçlandırdı. Artık 2023 tamam. 2024 tamam. Gençlerin bu yürüyüşüne 2053’ü de alacağız”

Görüntü dökümü:
———————–
Ayasofyadan görüntüler
Namaz kılanlardan görüntüler
Çorba dağıtımı
Yürüyüşten görüntüler
Yeşilay’a gelinmesi
Basın açıklaması
Kalabalıktan görüntü

===================

11- (Özel) AVCILAR’DA OTOMOBİL ÇOCUĞA ÇARPTI; O ANLAR KAMERADA

Erol DEĞİRMENCİ / İSTANBUL, (DHA) – AVCILAR’da otomobilin çarptığı çocuk kolundan hafif şekilde yaralanırken, kaza anı kameraya yansıdı. 
Kaza, 3 Mart Çarşamba günü saat 13.30 sıralarında Avcılar Tahtakale Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre bir anda yola fırlayan erkek çocuğuna sokakta seyir halinde olan otomobil çarptı. Çarpmanın etkisi ile yolun kenarına savrulan çocuk, kolundan hafif şekilde yaralandı. Yaşanan kaza anları ise çevredeki bir dükkanın güvenlik kamerasına yansıdı.

Görüntü Dökümü:
—————–
-Çocuğa arabanın çarpma anı

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!