Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 2 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- (GENİŞ HABER) SEDAT PEKER VE ADAMLARINA YÖNELİK OPERASYON 

Ertan KILIÇ-Ozan URAL-Soner HASIRCIOĞLU-Çağrı ÇALIŞKAN-Buğra AKAY-Ali TİNBEK /İSTANBUL,(DHA) İSTANBUL merkezli 5 ilde Sedat Peker ve adamlarına yönelik operasyon düzenlendi. 5 ilde 121 adrese yapılan operasyonlarda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Operasyonun İstanbul ayağında ise 74 adrese yapılan baskınlarda 43 kişi gözaltına alındı. 
İstanbul Emniyeti’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Sedat Peker suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda çok sayıda şüpheli suç unsurlarıyla birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır” denildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sedat Peker ve adamlarına yönelik İstanbul merkezli 5 ilde operasyon düzenledi. Sabah saat 06.00’da İstanbul, Ankara, Kocaeli, Trabzon ve Hatay’da eş zamanlı olarak 121 adrese yönelik düzenlenen operasyonlarda şu ana kadar 63 kişi gözaltına alındı. Özel harekat ekiplerinin de destek verdiği operasyonun İstanbul ayağında 74 adrese baskın yapılırken, 43 kişi gözaltına alındı.

ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ KAPILARI KIRARAK GİRDİ
İstanbul’da operasyon yapılan adreslerden birisi Bahçelievler Zafer Mahallesi Kurultay Sokak’taki 4 katlı binanın ikinci katı oldu. Saat 06.00’da binaya gelen ekipler kapıyı kırarak içeri girdi. Binanın ikinci katındaki daireye çıkan ekiplerin arama ve gözaltı işlemleri devam ediyor. 

KADIKÖY’DE REZİDANSA BASKIN
Polis ekipleri, Kadıköy’de de Merdivenköy Mahallesi Seyhan Sokak’ta bulunan 24 katlı rezidansın üçüncü katına baskın yaptı. Maltepe’de Altıntepe Mahallesi Bağ Sokak’ta bulunan 4 katlı bina da operasyon yapılan adreslerden birisi oldu. Eve giden ekipler bazı şüphelileri gözaltına aldı.

İSTANBUL EMNİYETİNDEN AÇIKLAMA
Operasyonla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Sedat Peker liderliğindeki suç örgütünün deşifresi ve eylemlerinin tespiti amacıyla başlatılan kapsamlı çalışmalar neticesinde örgütün karışmış olduğu çok sayıda suç eylemi ve bu eylemleri gerçekleştiren örgüt üyesi tespit edilmiştir. Elde edilen deliller kapsamında Sedat Peker suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 5 ilde 09.04.2021 günü 63 şüpheli şahsa yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda çok sayıda şüpheli suç unsurlarıyla birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şahıslar hakkında gerekli işlemler başlatılmıştır.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————–
-Emniyetten operasyona çıkış 
-Bahçelievler’de ekiplerin adrese girişi
-Kapının kırılışı
-Ekiplerin binaya girişi
-Sokakta alınan önlemler
-Kadıköy’de özel harekat ekiplerinin rezidansa girişi
-Dairenin içine girilişi
-Sokakta alınan önlemler
-Gözaltına alınan kişinin çıkarılışı

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 2:
——————————–
-Özel harekat ekiplerinin binaya girmesi
-Binadan ve operasyondan genel ve detaylar

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 3:
——————————–
Özel harekat cipinden görüntü
Binanın kapısında bekleyen polis
Daire girişinde duran özel harekat
Gözaltının çıkarılması
Genel ve detaylar

=========================

2- SEDAT PEKER’İN ARAMA YAPILAN VİLLASININ HAVADAN GÖRÜNTÜSÜ

Cengiz ÇOBAN – İsa ALMAÇAYIR- Murat KORKMAZ – İstanbul DHA-  SEDAT Peker’in Beykoz’daki villasında polis arama yapıyor. Villadaki lüks cip de didik didik arandı. Arama yapılan villa havadan da görüntülendi.
İstanbul merkezli 5 ilde Sedat Peker ve adamlarına yönelik operasyon düzenleniyor. Peker’in Beykoz’daki villasına da sabah saatlerinde polis geldi. Ekipler villaya giderek arama başlattı. Villadaki araçlarda da arama yapıldı Polis, villadaki lüks cipi de didik didik aradı.

Görüntü Dökümü:
————
-Villanın havadan görüntüsü
-Villaya giren polisler
-Araçlarda arama
-Lüks cipteki arama
-Detaylar

DHA FEED

===================

3- SEDAT PEKER’E YÖNELİK OPERASYONDA GÖZALTINA ALINANLAR SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Alper KORKMAZ – İSTANBUL DHA – SEDAT Peker ve adamlarına yönelik operasyonda gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geçirildi.
İstanbul merkezli 5 ilde Sedat Peker ve adamlarına yönelik operasyon düzenlendi. 5 ilde 121 adrese yapılan operasyonlarda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Operasyonun İstanbul ayağında ise 74 adrese yapılan baskınlarda 43 kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyeti’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Sedat Peker suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda çok sayıda şüpheli suç unsurlarıyla birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır” denildi. Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünün ardından emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Görüntü Dökümü:
———–
-Sağlık kontrolünden geçirilenler

==================

4- KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKANLAR SOKAKLARDA BU YÖNTEMLE DOLAŞIYOR 

– HES kodu sosyal medyaya düştü… 
– Doç. Dr. Ali Murat Kırık,
“Sosyal medyada HES kodunu paylaşmış bir kişinin HES kodunu alarak çok rahat bir şekilde AVM ve restoranlara girilebilir. HES kodları bizim kişisel verilerimiz kapsamında yer alıyor”

– AVM’de Güvenlik Görevlisi Amiri Serdar Galatasaraylı,
“Başkasının HES koduyla girmek isteyenler de zaman zaman oluyor. O sırada kodu okuttuğumuzda çıkan harflerle kişinin söylediği ismi kıyaslıyoruz” 

Esma MURAT- İdris TİFTİKCİ/İSTANBUL,(DHA)- KORONAVİRÜS salgınıyla mücadelede önemli araçlardan biri olan HES kodunda yapılan sahtekarlıklar güvenlik riski oluşturuyor. Özellikle güvenlik görevlilerinin dikkatli olmaması nedeniyle koronavirüs testi pozitif çıkan ve karantinada olması gereken kişiler başkasına ait HES kodlarıyla kamu kurumlarında, toplu taşıma araçlarında, AVM’ler de ve restoranlarda kalabalığa karışıyor. Sahtekarlar bu kodları ya negatif bir tanıdıklarından ya da sosyal medyada HES kodlarını paylaşanlardan buluyor.
Türkiye’de koronavirüs vaka sayıları her geçen gün artıyor. Günlük vaka sayıları 50 bini geçiyor. Uzmanlarsa son zamanlarda vaka ve vefat sayılarındaki artışın nedeninin HES kodu sahtekarlığı olduğunu söylüyor. Özellikle AVM ve restoranlarda görevlilerin HES kodlarını dikkatsiz kontrol etmesi bu HES kodu sahtekarlığınının artışına neden oluyor. Koronavirüs testi pozitif çıkan ve karantinada olması gereken kişiler bu kodları ya negatif bir tanıdıklarından ya da sosyal medyada HES kodunu paylaşan birilerinden ekran görüntüsü alarak gerçekleştiriyor. Edindikleri bu ekran görüntüsü ile korona testi pozitif olmasına rağmen istediği yere rahatça girip çıkabiliyor. 

“AVM GİRİŞLERİNDE ÇOK SIRA OLDUĞU İÇİN GÖREVLİLER KODLARA HIZLICA BAKIYOR”
Pozitif ya da temaslı kişilerin başta AVM ve restoran olmak üzere birçok yere girdiğini söyleyen Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Dijital İletişim Araştırmacısı Doç. Dr. Ali Murat Kırık, “Koronavirüs pandemisinin etkisiyle birlikte artık sosyal mesafe ve sosyal izolasyon kuralları giderek artmaya başladı. Bu süreçte Hayat Eve Sığar uygulaması içerisinde bulunan kodu kullanarak kişilerin risk durumu belirlenmiş oluyor. Ancak bu dönemde toplum sağlığını riske atan kişilerinde olduğunu söyleyebilmek mümkün. Son zamanlarda bazı pozitif ya da temaslı kişiler negatif bir kişinin HES kodu ya da HES kodunun ekran görüntüsü ile istediği yere girebiliyor. Mesela AVM girişlerinde genellikle çok sıra olduğu için güvenlik görevlileri bu HES kodlarına hızlıca bakıp o kişileri içeri alıyor. Bu noktada bu insanlar kendilerini riske attıkları gibi çevrelerini de riske atıyor” dedi.

VAKA VE VEFAT SAYILARINDAKİ ARTIŞIN NEDENLERİNDEN BİRİ HES KODU SAHTEKARLIĞI
Pozitif ya da temaslı olan bir kişinin başkasının HES koduyla gezmesinin insanları ölüme sürüklemek olduğunu belirten Doç. Dr. Kırık, “Birisi bir restoran ya da AVM’ye başkasının HES koduyla girdiği zaman bulunduğu ortamdaki herkesi pozitif yapma ihtimali artıyor. Son zamanlarda vaka ve vefat sayılarındaki artışın sebeplerinden birinin de HES kodu dolandırıcılığı olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu.
 
“HES KODU İLE BİRLİKTE KİMLİK KONTROLÜ OLMALI”
Doç. Dr. Kırık, sözlerine şu şekilde devam etti: “AVM ve restoran çalışanları HES koduna baktıktan ve risksiz yazısını gördükten sonra vatandaşları içeri almalı. Aynı zamanda burada görevlinin yapması gereken şey HES kodu ile birlikte kişinin adını ve soyadını kontrol etmesi. Vatandaşlar ise bu kimlik kontrolün esnasında T.C. kimlik numaralarını elleriyle kapatarak gösterebilir” şeklinde konuştu.

 HES KODU PAYLAŞIMI SOSYAL MEDYAYA DÜŞTÜ 
İnsanların beğeni uğruna sosyal medyada HES kodlarını paylaştığını söyleyen Doç. Dr. Kırık, “HES kodlarını gömlek ve tişörtlerinin üzerine bastıran bile var. Sosyal medyada HES kodunu paylaşmış bir kişinin HES kodunu alarak çok rahat bir şekilde AVM ve restoranlara girilebilir. HES kodları bizim kişisel verilerimiz kapsamında yer alıyor. Çünkü HES kodunuz size aittir ve biriciktir. Dolayısıyla bu kodların internet ortamında fütursuzca gelişigüzel bir şekilde paylaşılması kesinlikle yanlıştır” dedi.
 
“BAŞKASININ HES KODUYLA AVM’YE GİRMEK İSTEYENLER OLUYOR”
İstanbul’da bulunan bir AVM’de Güvenlik Görevlisi Amiri Serdar Galatasaraylı, “HES kodu sorgulama mecburu hale geldi. Biz de elimizdeki telefonlarla Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinde HES kodu sorgulaması yapıyoruz. Bazen riskli kişilerde AVM’ye girmek isteyebiliyor. Bizler de hemen duruma müdahale ediyoruz. Başkasının HES koduyla girmek isteyenler de zaman zaman oluyor. O sırada kodu okuttuğumuzda çıkan harflerle kişinin söylediği ismi kıyaslıyoruz. Kişinin söylediği isim ile ekrandaki harfler tutuyorsa AVM’ye alıyoruz. Ancak uyuşmadığı zaman içeriye almıyoruz” dedi.
 Vatandaşları AVM’ye alırken üç aşamadan biri ile kontrol ettiklerini belirten Galatasaraylı, “Birinci aşama HES kodu sorgulama. İkinci aşama barkod kodu ile sorgulama. Üçüncü aşama ise uygulama üzerinde risksiz yazısını görüp içeri alma şeklinde oluyor. HES koduyla giren kişilere güvenlik görevlisi arkadaşlarımız mümkün olduğunca adlarını ve soyadlarını soruyor. Ancak başkasının HES koduyla AVM’ye girmek isteyen kişi kendisinde bulunan HES kodu sahibinin ismini söyleyebilir. O esnada başka bir uygulama gerçekleştiremiyoruz. Bizim vatandaşlara kimlik sorma gibi bir yetkimiz yok. Böyle bir yetkimiz olmadığı içinde kişiler başkasının HES koduyla AVM’ye girmiş oluyor.”
 
“VATANDAŞLAR HES KODLARININ YA EKRAN GÖRÜNTÜSÜNÜ ALIYOR YA DA BİR KAĞIDA YAZIYOR” 
Sahte HES koduyla AVM’lere girmeyi minimize etmeye çalıştıklarını vurgulayan Güvenlik görevlisi Galatasaraylı, “Hayat Eve Sığar uygulamasını herkes kullanırsa biz de burada insanları bekletmemiş oluruz. AVM önlerinde de sıra olmamış olur. Genelde vatandaşlar ekran görüntüsü ya da bir kâğıda HES kodlarını yazarak geliyor. Herkes uygulamayı kullanırsa sahte HES kodu kullananları bir nebze önlemiş oluruz” ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
———
-Doç. Dr. Ali Murat Kırık röportajı 
-Güvenlik görevlisi Serdar Galatasaraylı röportajı 
-AVM’de HES kodu sorgulaması  
-Genel ve detay görüntüler 

===================

5- (Havadan görüntülerle) İSTANBUL’DA BARAJLARDAKİ DOLULUK ORANI YÜZDE 78’E YÜKSELDİ

*İstanbul’un 4 barajında doluluk oranı yüzde 90’ı geçti 

Ali AKSOYER / İSTANBUL (DHA) İSTANBUL’da barajlardaki doluluk oranı yüzde 80’e dayandı. İSKİ verilerine göre bugün için doluluk oranı yüzde 78.51 olarak ölçüldü. Yağışlı sistemlerle birlikte İstanbul’un barajlarında son bir hafta içinde 43 milyon 860 bin metre küp daha su birikti.  Yaklaşık 4 ay önce doluluk seviyesi yüzde 28’lere kadar inen  Alibeyköy barajı havzasında kuruyan alanlar yeniden suyla doldu. İstanbul’un 4 barajında doluluk oranı yüzde 90’ı geçti 

DOLULUK ORANI YÜZDE 19.16’DAN 78.51’e YÜKSELDİ
İstanbul’da kuraklık nedeniyle barajlardaki doluluk oranı 9 Ocak’ta yüzde 19.16’ya kadar düşmüştü. Etkili olan yağışlı sistemlerin ardından barajlardaki su seviyesi hızla yükselmeye başladı. En düşük doluluk oranının ölçüldüğü günden bu yana geçen sürede İstanbul’un barajlarındaki doluluk oranı yüzde 78.51’e  ulaştı. İSKİ verilerine göre geçen yıl en yüksek doluluk oranı 2020 yılının Nisan ayında yüzde 68.56 olarak ölçülmüştü.  2020 yılının en düşük ortalama seviyesi ise geçtiğimiz aralık ayı içinde yüzde 20.29 olarak kayıtlara geçmişti.

BİR HAFTADA 43 MİLYON 860 BİN METRE KÜP DAHA  SU BİRİKTİ
İstanbul barajlarında son 24 saat içindeki artış 11 milyon 290 bin metre küp, son bir hafta içinde ise 43 milyon 860 bin metre küp olarak kayıtlara geçti. Günlük artış yüzde 1.3, haftalık artış ise yüzde 5.05 olarak ölçüldü. 

İSTANBULLULARIN 682 MİLYON METRE KÜP SUYU VAR
İSKİ verilerine göre 868 milyon 680 bin metre küp su tutma kapasitesine sahip İstanbul barajlarındaki biriken suyun  miktarı bugün için 682 milyon 100 bin metre küp. İstanbul’da biriken suyun yüzde 33’ü Ömerli Barajında, yüzde 17’si Terkos’ta, yüzde 16.4’ü Büyükçekmece Barajında, yüzde 14’ü ise Darlık Barajında bulunuyor. 

4  BARAJDA DOLULUK YÜZDE 90’IN ÜZERİNDE
İstanbul’un üç barajında ise doluluk yüzde 90’nin üzerine çıktı. Ömerli Barajında doluluk oranı yüzde 95.54,  Darlık barajı doluluk oranı yüzde 93.00,  Elmalı Barajı yüzde 92.46 , Istrancalar da ise 91.52 olarak ölçüldü. İstanbul’da yüzde 50 doluluk oranının altında kalan tek baraj Sazlıdere barajı oldu. Daha önce adeta kuruyan barajda doluluk oranı yüzde 41.37 olarak ölçüldü.

ALİBEYKÖY BARAJI YUZDE 28’LERDEN YUZDE 66’LARA YÜKSELDİ
Doluluk oranı 4 ay önce yüzde 28’lere kadar gerileyen, İstanbul’un önemli barajlarından Alibeylköy barajında bugün doluluk oranı yüzde 66.26 olarak ölçüldü. Adeta kuruduğu dönemde havzasında otlayan koyun ve keçilerin yerini yeniden balıklar aldı. Baraj gölü su havzasının kuruyan bölümleri yeniden suyla doldu. 

İstanbul barajlarının bugün itibariyle doluluk oranları şöyle:
-Ömerli Barajı  yüzde 95.54
-Papuçdere Barajı yüzde 67.95
-Sazlıdere barajı  yüzde  41.37
-Büyükçekmece Barajı yüzde 75.28
-Alibeyköy Barajı yüzde 66.26
-Terkos Barajı yüzde 75.53
-Kazandere Barajı  yüzde 69.32
-Elmalı Barajı yüzde 92.46
-Darlık Barajı  yüzde 93.00
-Istrancalar Barajı yüzde 67.15

Görüntü dökümü:
——————
-Alibeyköy Barajı’nın havadan çekilen görüntüleri
-Barajlardan arşiv görüntüler

===================

6- (Özel) – ESENYURT’TA HAYALET GÖSTERGE ÇALAN HIRSIZLARIN İLGİNÇ YÖNTEMİ KAMERADA

Ersan SAN – Erol DEĞİRMENCİ / İSTANBUL , (DHA) ESENYURT’ta 3 kişi, park halindeki otomobilin hayalet göstergesini çalarak kayıplara karıştı. İlginç hırsızlık anı çevredeki bir kişi tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
Olay, bu sabah saatlerinde Esenyurt Cumhuriyet Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 3 şüpheli geldikleri otomobili, lüks aracın yanına park etti. Şüphelilerden biri kendi aracından inip, park halindeki otomobilin içine bindi. Otomobilin hayalet göstergesini çaldı. Şüphelilerin seslerini duyanlar durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, parmak izi ve güvenlik kamerası incelemelerinin ardından hırsızları yakalamak için çalışma başlattı. Saniyeler içinde gerçekleşen hırsızlık, cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı. Burada oturan bir kişi cep telefonu kamerasıyla kayda girdi. Görüntülere bir şüphelinin hayalet göstergeyi çaldığı ve diğer şüphelilerin geldikleri otomobilde oturup ona yardım etmeye çalıştığı anlar yer aldı.

Görüntü dökümü:
————–
-Hırsızın otomobilde hayalet göstergeyi sökmeye çalışması
-Diğer şüphelilere malzeme uzatması
-Hayalet göstergeyi söküp, arkadaşlarına uzatması

====================

7- ESENYURT’TA AVM OTOPARKINDAN OTOMOBİL ÇALAN ŞÜPHELİLER YAKALANDI

Erol DEĞİRMENCİ – Veysel TİMDU / İSTANBUL , (DHA) Esenyurt’ta, alışveriş merkezinin spor salonuna müşteri gibi gelen şüpheliler, soyunma odasından anahtarını aldıkları Mısır uyruklu kişinin otomobilini çaldı. Şüpheliler yakalanırken, çalınan otomobil sahibine geri verildi.
Olay, 2 Nisan’da Esenyurt Namık Kemal Mahallesinde bulunan alışveriş merkezinin spor salonunda meydana geldi. Edilen bilgiye göre, Mısır uyruklu kişi spor salonunda egzersiz yaparken, soyunma odasına gelen şüpheliler otomobilinin anahtarını aldı. Daha sonra da otoparka gelen 2 şüpheli, otomobili çalıştırarak buradan ayrıldı. Sporun ardından soyunma odasına gelen araç sahibi, anahtarını göremeyince otoparka baktı. Otoparkta da aracını göremeyen kişi, durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, yaptıkları güvenlik kamerası ve parmak izi çalışmasının ardından şüphelileri yakalamak için çalışmalara başladı.

ARABA İLE YAKALANDILAR
Yapılan güvenlik kamerası incelemesinde polis ekipleri, şüphelilerin kimliklerini tespit etti. Kimlik tespitinin ardından 2 yabancı uyruklu şüpheliyi yakalamak için harekete geçen Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, adresleri belirleyerek baskın düzenledi. Yapılan baskında 2 şüpheli yakalandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Şüpheliler çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çalınan otomobil sahibine geri verildi.

Görüntü dökümü:
-Hırsızların AVM içinden otoparka gitmesi
-Hırsızların polis merkezi çıkarılışı 

====================

8- GÜNGÖREN’DE AĞABEYİNİ ÖLDÜREN SANIĞA 15 YIL HAPİS CEZASI

Sevda SARIKAYA/  İSTANBUL(DHA) – GÜNGÖREN’de aralarında alacak ve verecek meselesi olan ağabeyi Ergin Has’ı (41) ruhsatsız tabancasıyla ateş ederek öldüren Erdoğan Has 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.  Erdoğan Has’a yardım ettiği iddia edilen 2 kişinin ise beraatine karar verildi.  
Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya tutuklu sanık Erdoğan Has SEGBİS ile katılırken sanıkların avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.  Duruşmada cumhuriyet savcısı geçtiğimiz celsede bildirmiş olduğu mütalaayı tekrar ederek sanık Erdoğan Has’ın ‘Haksız tahrik altında kardeşe karşı kasten öldürme’ suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar cezalandırılmasını ve sanık Has’a yardım ettiği iddia edilen Yunus H. ve Serkan Ş.’nin beraatini talep etti. 

“SİLAH BENİM KONTROLÜMÜN DIŞINDA PATLADI” 
Mütalaaya karşı savunması sorulan sanık Has, ağabeyinin her zaman arkasında durduğunu belirterek, “Çevreden ona gelebilecek zararları hep önlemeye çalıştım. Çevresindeki insanlar uyuşturucu bağımlısıydı, olaydan bir gün önce bana sokakta çok ağır hakaret ve küfürlerde bulundu. Ağabeyim kapıyı kırıp eve bıçakla girdiğinde kardeşim, annem ve onun eşi de zarar görebilirdi. Ben engellemeye çalıştım, kendisine zarar vermedim. Olay günü apartman zifiri karanlıktı, bana saldırdı, silahıma müdahale edince patladı. Benim iradem, kontrolümün dışında patladı. Keşke böyle bir şey olmasaydı, keşke bana zarar gelseydi, pişmanım.” dedi. 

KARAR VERİLDİ 
Mahkeme heyeti Erdoğan Has’a yardım ettiği iddia edilen tutuksuz sanıklar Yunus H. ve Serkan Ş.’nin beraatine karar verirken sanık Erdoğan Has için haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulayarak 15 yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. 

İDDİANAME
İddianamede olayın tasarlama olgusuna delalet ettiği, Yunus H. ve Serkan Ş.’nin de olaya yardım edenler olarak rol aldıklarını belirtildi. İddianamede, şüpheli Erdoğan Has’ın “Tasarlayarak yakın akrabayı öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve “Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma” suçundan da 3 yıla kadar hapsini talep edildi. Diğer şüpheliler Serkan Ş. ve Yunus H.’de 15 yıldan 20’şer yıla kadar hapsi talep edildi. 

Görüntü dökümü: 
—————–
-ARŞİV 

=================

9- SULTANBEYLİ’DE KUYUMCUYU SAHTE ALTINLA 2. KEZ DOLANDIRMAYA ÇALIŞAN ŞÜPHELİ KAMERADA

Ali Çağlar TINBEK / İSTANBUL,(DHA) Sultanbeyli’de kuyumcuyu sahte altınla 10 bin lira dolandıran şüpheli yine aynı yerde sahte altın bozdurmak isterken yakalandı. Şüphelinin sahte altının bozdurduğu anlar kameralara yansıdı.
Olay, Sultanbeyli Mehmet Akif Mahallesi Fatih Bulvarı’nda bulunan kuyumcuda 5 Nisan Pazartesi günü meydana geldi. Kuyumcuya gelen A.İ. isimli şüpheli elindeki sahte altını bozdurarak, kuyumcudan altın karşılığı 10 bin 700 lira aldı. Aldığı altının sahte olduğunu anlayan kuyumcu durumu polise bildirdi. Şüpheli A.İ. 2 gün sonra tekrar aynı kuyumcuya gelerek yine sahte altın bozdurmak isterken polis ekiplerince gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen şüpheli hakkında adli kontrolle serbest bırakıldı. Şüphelinin sahte altının bozdurduğu anlar kameralara yansıdı.

Görüntü Dökümü
-kuyumcuda sahte altın bozduran zanlının görüntüsü
-kuyumcuya sahte altını bozdurmak için gelen zanlının kuyumcuya giriş görüntüsü
-kuyumcunun altını inceleme görüntüsü
-genel ve detaylar

===================

10- FETÖ’NÜN HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI ÇALIŞMA EVLERİNE OPERASYON: 10 GÖZALTI

-Operasyon anları kamerada 

Haber: Özden ATİK/İSTANBUL,(DHA)- FETULLAHÇI Silahlı Terör Örgütü (FETÖ) hakim ve savcı adaylığı çalışma evlerinden sorumlu oldukları iddia edilen 10 şüpheli gözaltına alındı. 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütü tarafından hakim ve savcı adaylığı yazılı yarışma sınavları için oluşturulan çalışma evlerine yönelik soruşturma başlatıldı. Başka şüphelilerin etkin pişmanlık kapsamında verdikleri beyanları ve HTS kayıtları ile yapılan yazışmalar sonucunda 12 şüphelinin çalışma evlerinden sorumlu oldukları ve çalışma evlerinde kalarak sınava hazırlandıkları tespit edildi.  Soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İstanbul merkezli, Ankara, Gaziantep, Denizli, Samsun, Ordu, Burdur, İzmir, Kırıkkale’de 12 kişiye yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 10 kişi gözaltına alınırken, 2 kişiyi yakalama çalışmaları sürüyor. 

Görüntü dökümü:
————
-Operasyon anları 

================

11- 15 TEMMUZ DEMOKRASİ OTOGARI’NDA 8 KİLOGRAM UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

Ali Çağlar TINBEK / İSTANBUL, (DHA) BAYRAMPAŞA 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda düzenlenen operasyonda, 8 kilogram uyuşturucu ele geçirildi.  4 şüpheli gözaltına alındı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güven Timleri Şube Müdürlüğü ekipleri, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda, 4 kişinin üzerinden, 10 gram bonzai, 7 kilogram toz esrar, 141 gram kubar esrar, 18 sentetik hap, ruhsatsız tabanca, 939 gram eroin, 346 gram metanfetamin ele geçirildi. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanıp, cezaevine gönderildi.

Görüntü dökümü:
———————–
-Zanlıların üste arama görüntüsü
-zanlılardan birinin çantasında çıkarılan uyuşturucu madde görüntüsü
-Genel ve detaylar

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!