Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 2

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- EMEKLİ AMİRALLERİN BİLDİRİ SORUŞTURMASINDA YENİ GELİŞME

Özden ATİK / İSTANBUL, (DHA) 104 emekli amiralin hazırladığı Montrö Sözleşmesi’yle ilgili bildiri soruşturmasında, 14 şüphelinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasının ardından ifadesi alınmayan bazı amirallerin evlerinde polisin arama ve el koyma işlemi yaptığı öğrenildi.
Emekli amirallerden 11’inin avukatlığını yapan avukat Hüseyin Ersöz, biri İstanbul Büyükçekmece’de ve diğeri İzmir’de oturan iki müvekkilinin evlerinde sabah saatlerinde polis tarafından arama yapıldığını, cep telefonları ve bilgisayarlarına el konulduğunu belirtti. Ersöz, müvekkillerinin gözaltına alınmadığını ancak ifadelerini vermek üzere haftaya Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne çağrıldıklarını ifade etti.

===============

2- 134 YILLIK ERGUVAN AĞACINI KESİLMEKTEN MAHALLE SAKİNLERİ KURTARDI 

Esma MURAT- Mertcan ÖZTÜRK / İSTANBUL, (DHA) – BEŞİKTAŞ’ta bulunan ve 134 yıllık olduğu belirtilen erguvan ağacı, mahalle sakinlerinin karşı koyması üzerine kesilmekten kurtuldu. Mahalle sakinlerinin tepkisi sonrası, İstanbul 4 Numaralı Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu, erguvan ağacı için kesme kararını durdurdu. 
Beşiktaş’ta Vişnezade mahallesinde bulunan 134 yıllık erguvan ağacı geçtiğimiz günlerde belediyesi ekipleri tarafından kesilmek istendi. Ancak ağacın kesileceğini ve yerine fidanlar dikileceğini öğrenen mahalle sakinleri ekiplere tepki gösterdi. Mahalle sakinleri ağacın kesilmesini engelledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerinin ağaçta yaptığı ölçümler sonrası 134 yıllık ağacın boyunun 18.5 metreye ulaştığı tespit edildi. Mahalle sakinleri tarafından kesilmesi engellenen ağaç için İstanbul 4 Numaralı Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu  kesme kararını durdurdu. 

“İSTANBUL’DA BU YAŞ VE BU BOYDA BAŞKA BİR ERGUVAN AĞACI YOK”
Mahalle sakini Gökhan Tan, “İBB kayıtlarına göre bu Erguvan ağacı en az 134 yıllık. İstanbul’da muhtemelen bu yaş ve bu boyda başka bir erguvan yok. Uzmanların söylediğine göre erguvanların yaşayabileceği maksimim boyut 10- 12 metre. Ancak bu erguvan ağacı tescilli bir ağaç olduğu zaman farklı muamele görecek” dedi. 
Tan, “Geçen gün yoldan geçerken belediye ekiplerinden birinin bir mahalle sakinine bir şeyler anlattığını gördüm. ‘Ağacı kesip yerine yeni fidan dikeceğiz’ cümlesine duydum.  Çok şaşırdım. Görevlinin elindeki kayıtlara baktığımda Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonu’nun Ekim 2020 yılında tebliğ ettiği ‘anıt ağaç değildir alandan uzaklaştırılmasında sakınca yoktur’ ibaresini gördüm. Bu ağacın kesilmesi ve yok edilmesi anlamına geliyor. Biz de o günden beri mahalle sakinleri olarak nöbetteyiz. Gerek Çevre Bakanlığı gerek Beşiktaş Belediyesi tarafından geri dönüşler aldık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri ise ağaçta bir ölçüm yaptı. Resmi kayıtlarda 17 metre olan ağacın 18.5 metreye ulaştığı tespit edildi” diye konuştu. 

Reklam Alanı

“AĞACIN APARTMANLARA ZARAR VERMEMESİ İÇİN ÖNLEM ALINABİLİR” 
Mahallede bulunan erguvan ağacının kendisi için çok kıymetli olduğunu belirten mahalle sakini Melike Özgökçen, “Uzun süredir bu mahallede oturuyorum. Bu mahallede oturmamın sebeplerinden bir tanesi de ağaçların ve yeşilliğin bol olması. Belediye ekiplerinin ağacı kesmek istemesi ne kadar doğru emin değilim. Ağacın apartmanları da etkilediğini biliyoruz. Ancak bu ağacı buradan kesmek yok etmek demektir. Ağacın apartmanlara zarar vermemesi için önlem alınabilir” dedi. Mahalle sakinlerinden Hatice Ören ise, “Belediye ekipleri dün ağacı kesmek için geldi. Fakat biz mahalle sakinleri olarak ağacın riskli bölümünü budanıp geri kalan kısmının kurtarılmasını istiyoruz. Biz mahalle sakinleri olarak bu erguvan ağacının kesilmesini istemiyoruz” diye konuştu. 
58 yıldır bu mahallede yaşadığını söyleyen mahalle sakini Ergin Balkan ise “Bu ağaç çocukluğumdan beri var. Hatta bu erguvan ağacı İstanbul’un tarihi erguvan ağaçlarından biri. Dün belediye ekipleri ağacı kesmek için geldi. Biz mahalle sakinleri olarak ekipleri durdurduk. Biz şu an mahalleli olarak ağacın kesilmesini istemiyoruz” şeklinde konuştu.

 “ERGUVAN AĞACI KESİLMESİ DURDURULDU”
Beşiktaş Kaymakamlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Vişnezade Mahallesi Süleyman Seba Caddesi Maçka Meydanı sokak adresinde bulunan Erguvan ağacı kesilmesi hususu ile ilgili olarak İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce, İstanbul 4 Numaralı Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonunun almış olduğu karar ile durdurulmuştur” denildi. 
Beşiktaş Belediye tarafından yapılan açıklamada ise “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul 4 Numaralı Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu’nun kararı gereğince, bölgede gerçekleşen şiddetli fırtına ve yağışlar sonrası bir bölümü zarar gören ilgili komisyon tarafından tehlike arz ettiği belirlenen Vişnezade mahallemizde bulunan erguvan ağacının yerine iki yetişkin ağacın dikilmesi işleminin gerçekleştirilmesi kurumumuza tebliğ edilmiştir. Bu aşamada ekiplerimiz inceleme ve uygulama keşfi yapmak için ilgili alana gitmiş, komşularımızın hassasiyet ile sonrasında yöneticilerimizle görüşülmüştür. Komşularımızın muhtarlığımız aracılıyla ileteceği dilekçeler Koruma Bölge Komisyonu’na iletilerek tekrar değerlendirmesi talep edilecektir. Komisyon kararını takip edeceğiz. Beşiktaş Belediye olarak uygulayıcı kamu kurumu olduğumuz, bu konudan bağımsız olarak çevreye duyarlılığımız kamuoyu tarafından bilinmektedir. Geçtiğimiz iki yıl içerisinde dahi, ilçemizdeki yeşil alanlarımız artmıştır. Bundan sonra da komşularımıza nefes alacakları alanları yaratmak önceliklerimiz arasında olacaktır” ifadeleri yer aldı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
———–
-Erguvan ağacından görüntüler 
-Mahalle sakini Gökhan Tan röportajı 
-Mahalle sakini Melike Özgökçen röportajı 
-Mahalle sakini Hatice Ören röportajı 
-Mahalle sakini Ergin Balkan röportajı 
-Erguvan ağacından görüntüler 
-Genel ve detay görüntüler 
 
================= 

3- (Özel) LALELİ’DE DOLU TRAMVAYA BİNME KAVGASI KAMERADA

Haber – Kamera: Vedat BAYRAKTAR / İSTANBUL, (DHA)  FATİH Laleli Tramvay Durağında akşam kısıtlama öncesi dolu tramvaya binmeye çalışan yolcular arasında kavga çıktı. Maske takmadıkları görülen yolcuların duraktaki kavgası cep telefonu kamerasına yansıdı. 
Olay, dün akşam saatlerinde sokağa çıkma kısıtlaması öncesi Fatih Laleli Tramvay Durağında yaşandı. Sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasına yakın tramvay durağı doldu taştı. Yoğunluktan tramvay kapıları bir süre kapanmadı. 
Yolcular arasında tramvaya binme sırası yüzünden tartışma çıktı. Taraflar birbirlerine tehdit ve küfürler savurunca duraktaki tartışma kavgaya dönüştü. Güvenlik görevlileri ve çevredekiler kavga edenleri güçlükle yatıştırdı. Maskesiz kişilerin birbirleriyle kavga ettikleri anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. 

Görüntü dökümü:
————–
Cep telefonu kamerası
-Kalabalık tramvay detaylar
-Kavga anı görüntüleri
Genel görüntü ve detay

=======================

4- (Özel) ESENYURT’TA MOTOSİKLET KAZASI KAMERADA

Ersan SAN / İSTANBUL , (DHA) – ESENYURT’ta iddiaya göre çalıntı motosikletle süratli şekilde ilerleyen sürücü, otomobile çarptı. Kaza anı güvenlik kamarasına yansıdı. 
Olay, dün saat 12.30 sıralarında Esenyurt-Hadımköy yolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, motosikletle süratli şekilde ilerleyen sürücü, iş yerinin önüne sürücüsünün park etmeye çalıştığı otomobili fark etmeyerek ön kısmına çarptı. Çarpmanın etkisi ile motosiklet üzerindeki 2 kişi metrelerce havaya fırladı. Yaralanan 2 kişiyi gören vatandaşlar durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaptıkları ilk müdahalenin ardından yaralıları hastaneye kaldırdı.

MOTOSİKLET ÇALINTI ÇIKTI
Kaza ile ilgili rapor tutmak isteyen polis ekipleri, yaralanan kişilerin kimliklerini istedi. Kimlikleri bulunmayan yaralıların ifadelerinden şüphelenen polis ekipleri, motosikletin de plakasının olmadığını fark etti. Şase numarasının da silinmiş olduğunu gören polisler, motosikletin çalıntı olduğunu tespit etti. Yaralıların tedavilerinin tamamlanmasının ardından ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüleceği öğrenildi. Yaşanan kaza anı ise çevredeki bir iş yerinin güvelik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. 

Görüntü dökümü:
——————–
Güvenli kamerası
-Motosikletlilerin gelişi
-Kaza anı
-Motosikletlerin savruluşu
Aktüel
-Kazaya karışan motosiklet ve otomobil
-Görgü tanığı ile röportaj
-Olay yerindeki polis ekipleri
-Kazaya karışan araçların çekiciye yüklenmesi
-Genel ve detay görüntü

====================

5- (Özel) ŞİŞLİ’DE GİRDİKLERİ DÜKKANDAN 180 BİN LİRALIK TELEFON ÇALDILAR

Adem VAROL – Mertcan ÖZTÜRK / İSTANBUL, (DHA) ŞİŞLİ’de yüzleri maskeli 3 şüpheli girdikleri dükkandan değeri 180 bin lira olduğu belirtilen 58 cep telefonu çaldı. 
Olay, 2 Nisan’da Mecidiyeköy’de bulunan telefon dükkanında meydana geldi. Yüzleri maskeli üç şüpheli, sabah saatlerinde dükkanın önüne gelerek otomobillerini park etti. Üç şüpheli, girdikleri dükkandan 180 bin lira değerindeki 58 cep telefonunu alarak kaçtı. Dükkana gelen işyeri sahibi ve çalışanlar, boş tezgah ile karşılaştı. İşyeri sahibi, en yakın polis merkezine giderek ihbarda bulundu. Polis ekiplerinin hırsızları yakalamak için başlattığı çalışmanın sürdüğü öğrenildi. Öte yandan, şüphelilerin dükkana geliş, gidiş anları kameralara yansıdı.
İşyeri sahibi Tarık Sütçü, “Evde uyuyorduk. Arkadaşlar arama yaptı dükkanına birileri girip çıkıyor diyerek. Buraya geldiğimizde iki polis ve birkaç esnaf vardı. Kepengim bir miktar kapatılmış fakat altta açıklık vardı. Kapı da açılmış. İçeriye girdiğimizde her yer dağınık ve vitrin boşaltılmıştı, toplamda 180 bin liralık ürün. Pandemiden dolayı masrafları düşürmek adına sigorta yapmadık. Burası önemli bir mevkii diye güvendik, zaten 22 yıldır buradayız. Kamera kayıtlarına baktığımızda otomobilin yanaşması ve gitmesi sadece beş dakika sürüyor. İnşallah çalınan ürünler bize yeniden kavuşur.” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————
-İşyeri sahibi Tarık Sütçü ile röportaj
-Şüphelilerin dükkana geliş ve gidiş anı güvenlik kamera görüntüleri
-Genel ve detaylar

=====================

6- TUSKON DAVASINDA İSMAİL HAKKI KISACIK’A  3 YIL 9 AY HAPİS CEZASI

Ahmet YEŞİLMEN/ İSTANBUL (DHA), Kapatılan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) davasında dosyası ayrılan İsmail Hakkı Kısacık ‘Silahlı terör örgütüne yardım’ suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) silahlı terör örgütünün iş dünyası yapılanmasına yönelik FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in de aralarında bulunduğu davadan, Taha Holding’in sahibi İsmail Hakkı Kısacık’ın dava dosyası ayrılmıştı. İstanbul 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya tutuksuz sanık İsmail Hakkı Kısacık ve avukatı ile müşteki Cumhurbaşkanlığı avukatı katıldı. Mahkeme heyeti İsmail Hakkı Kısacık’ı ‘Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte Silahlı terör örgütüne yardım’ suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı.

=================

7-İSTANBUL- ANADOLU ADALET SARAYI’NDA HAKİM VE SAVCI ADAYLARINDAN KURGUSAL DURUŞMASI GÖRÜNTÜLENDİ

Haber – Kamera: Halil Sadri YILMAZ – Ömer HASAR / İSTANBUL, (DHA)  ‘HAKİM ve Savcı Adaylarının Staj Verimliliğinin ve Etkinliğinin Artırılması Projesi’ kapsamında pilot adliyeler arasında yer alan Anadolu Adalet Sarayı’nda hakim ve savcı adaylarının aldığı uygulamalı eğitim görüntülendi. Adaylar uygulamalı eğitimle kurgusal duruşma yaparken, Başsavcı Vekili Önder Yaman “Anadolu Adliyesi olarak hakim ve savcı adaylarımızın en iyi şekilde yetişerek geleceğe adım atmalarını, geleceğin Türk hakim ve savcıları olarak Türk milletine hizmet vermelerini önemsiyoruz” dedi.
Adalet Bakanlığı’nın projesi doğrultusunda pilot adliyeler arasında yer alan İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nda “Hakim ve Savcı Adayları Staj Eğitim Merkezi” adı altında uygulama başlatıldı. Adli yargı hakim ve savcı adayları iki yıllık staj sürelerinin bir kısmını Ankara’da Türkiye Adalet Akademesi’nde, Yargıtay’da, bir kısmını ise bulundukları yerlerdeki ilk derece mahkemeleri, cumhuriyet başsavcılıkları ve bölge adliye mahkemelerinde tamamlıyor.

BİLGİLERİNİ PRATİĞE DÖNÜŞTÜRÜYORLAR
“Hakim ve Savcı Adayları Staj Eğitim Merkezi” isimli uygulama altında adaylara birlikte görüş alışverişinde bulunabilecekleri, UYAP sistemine bağlı bilgisayarıyla araştırma ve çalışmalarını yürütebilecekleri 50 kişilik konferans salonu ve kurgusal duruşmaların yapılabileceği duruşma salonları sağlandı. Adaylara, görevdeki hakim ve savcılar tarafından çeşitli seminerler verildiği öğrenilirken ayrıca adayların kişisel eğitim ve beden dili konusunda TRT program sunucuları tarafından sunum gerçekleştirildiği de öğrenildi. Böylece hakim ve savcı adayları seminer sonunda hukuk ve ceza dava dosyaları üzerinde çalışarak, gruplar halinde kurgusal duruşmalar yaparak bilgilerini pratiğe dönüştürüyorlar.

BAŞSAVCILI VEKİLİ ÖNDER YAMAN: HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılı Vekili Önder Yaman yaptığı açıklamada söz konusu uygulamanın ülke çapında yaygınlaştırılmasının düşünüldüğünü kaydederek “İstanbul Anadolu Adliyesi olarak, hakim ve savcı adaylarımızın en iyi şekilde yetişerek geleceğe adım atmalarını, geleceğin Türk hakim ve savcıları olarak Türk milletine hizmet vermelerini önemsiyoruz. Bu bağlamda ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığımız ile Marmara Rektörlüğü arasında hakim ve savcı adaylarımızın yüksek lisans ve yabancı dil eğitimlerini aynı zamanda geliştirmek amacıyla görüştürmeler yapılmakta. Bu görüşmeler de yakında sonuçlanacaktır. Bu vesileyle hakim ve savcı adayları eğitim merkezinin hem adliyemize hem ülkemize, hakim-savcı adaylarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————–
-Başsavcı Vekili Önder Yaman’ın açıklaması
-Hakim-savcı adaylarının çalışma alanı
-Uygulamalı eğitimle kurgusal duruşma
-Kurgusal sanık savunması
-Kurgusal mahkeme kararı
-Kurgusal duruşmadan genel ve detay görüntü

======================

8-  OYUNCU İBRAHİM ÇELİKKOL YAPIM ŞİRKETİNE İKİNCİ KEZ ALACAK DAVASI AÇTI

Büşra ÇOBAN / İSTANBUL, (DHA) – OYUNCU İbrahim Çelikkol, “Kördüğüm” dizisinin yurt dışı satışlarından gereken payı alamadığı iddiasıyla Endemol Medya Prodüksiyon Şirketi’ne ikinci kez alacak davası açtı. Çelikkol daha önce Endemol Medya Prodüksiyon Şirketi’ne açtığı alacak ve tazminat davasından 167 bin lira kazanmıştı.
İbrahim Çelikkol’un avukatı, şirketin “Kördüğüm” dizisinin yurt dışı satışlarından daha fazla gelir elde ettiği ve sanatçıdan bu gelirin gizlendiği iddiasıyla İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak alacak davası açtı. İbrahim Çelikkol’un avukatının sunduğu şikayet dilekçesinde “Müvekkilim başrolünde oynadığı ve yurt dışınada satılan “Kördüğüm” adlı diziden alması gereken gelir payını tam olarak alamamıştır. Davalı şirket daha öncesinde de müvekkilime defalarca kez ödeme yapılacağına dair söz vermesine rağmen gereken tarihte ödemelerini yapmamıştır. Davalı ödeme yapmadığı gibi, ödemesi gereken tutar satışlar devam ettikçe artmaktadır. Davalı Endemol Medya Prodüksiyon Şirketi’nden alınacak hak edilen ücretin mahkeme tarafından belirlenmesini talep ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

NE OLMUŞTU?
İbrahim Çelikkol “Kördüğüm” isimli dizinin yurt dışı gelirinden pay alamadığını iddia ederek Endemol Medya Prodüksiyon Şirketi’ne 139 bin 541 liralık alacak ile 27 bin 908 lira icra inkar tazminatı davası açmıştı. Çelikkol bu davadan 167 bin lira kazanmıştı. Endemol Medya Prodüksiyon Şirketi dört yıl önce iflas başvurusunda bulunmuş ve geçtiğimiz yıl bu isteği mahkeme tarafından reddedilmişti.

==========================

9- ARNAVUTKÖY’DE İŞ YERİNDEN CEP TELEFONU HIRSIZLIĞI KAMERADA

Ali Çağlar TİNBEK / İSTANBUL, (DHA) – Arnavutköy’de iş yerinden cep telefonu çalan şüpheli yakalandı. Hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı. 
Arnavutköy’de İslambey Mahallesi üzerinde bulunan iş yerinde 26 Mart’ta cep telefonu çalındı. İhbar üzerine harekete geçen ve kamera görüntülerini inceleyen ekipler Ö.T.’ye ait cep telefonunu çalan kişinin N.C. isimli kişi olduğunu belirledi. Dün Anadolu Mahallesi Mimar Sinan Caddesi üzerinde polis ekipleri şüpheli N.C.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheli hakkındaki işlemlerin devam ettiği belirtildi.

Görüntü Dökümü:
————————
İş yerindeki hırsızlık anı
Genel ve detaylar
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!