Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 2 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ÖZAL’IN 28. VEFAT YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE MESAJ

İSTANBUL (DHA)  CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın 28. vefat yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı. Erdoğan’ın mesajında, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vizyon sahibi bir devlet adamı ve siyasetçi olarak fikirleri, icraatları ve başarılarıyla Türk siyasi hayatında derin bir iz bırakmıştır. ‘Büyük Türkiye’ hedefi doğrultusunda ülkemiz için birçok yeniliğe imza atan Turgut Özal, öncülük ettiği demokratikleşme ve kalkınma hamlelerinin yanı sıra müstesna şahsiyetiyle de milletimizin sevgisini kazanmıştır. Her zaman hayırla yâd edilecek olan merhum Turgut Özal’a vefat yıl dönümünde bir kez daha Allah’tan rahmet niyaz ediyor, kendisini saygıyla anıyorum.” ifadeleri yer aldı.

================

2- BAKAN SOYLU İSTANBUL’DA ‘SALGINLA MÜCADELE TOPLANTISI’NDA KONUŞTU (1)

Esma MURAT – Mertcan ÖZTÜRK – İstanbul DHA – İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, “İnsanlar evde kalacaklar, siz pasaportunuz var diye turist kılığında bunu istismar edeceksiniz, buna müsaade etmeyeceğiz” dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul’da “Salgınla Mücadele Toplantısı”nda konuştu.
Toplu taşımadaki tehlikeye dikkat çeken Soylu, “Toplu taşıma böyle bir sıkıntıyla hala karşı karşıya. Yapılması gereken çok basit. Pik saatlerde ulaşım imkanlarının en üst seviyeye çıkması, vatandaşımızın mağdur edilmemesi ve en nihayetinde burada toplu taşıma araçları içerisindeki, salgının artmasını engelleyecek oranların İl Hıfzıssıhha Kurulları tarafından alınan seviyelerde tutulması. Ama bu konuda bir yıldır maalesef başaramadığımız meselelerden bir tanesidir” dedi.

“TÜM GÜCÜMÜZLE SAHADA OLACAĞIZ”
“Benim tüm belediyelerden bir ricam var” diyen Soylu, “Allah rızası için elbette ki vatandaşlarımıza yardımda bulunmak sevaptır. Ama başka bir sevap da insanların bu salgından korunmalarını sağlamak. Ramazan yardımlaşma ayıdır, bereket ayıdır” diye konuştu.
Bakan Soylu, “Valilerimiz, kaymakamlarımız için yeni bir seferberlik başlatıyoruz. Tüm gücümüzle sahada olacağız. Gerekirse tek tek arkadaşlarımız kontrol edecek.Sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili kimsenin genel bir muafiyeti söz konusu değildir. Muafiyetler zaman ve güzergahla sınırlıdır” diye konuştu.

Reklam Alanı

“İSTİSMAR ETMEYE KALKARSA İKAMETİNİ İPTAL EDERİM HEMEN”
Bakan Süleyman Soylu, “Turistik faaliyetler kapsamında kısa süreliğine ülkemizde bulunanlar hariç olmak üzere; şimdi ikamet sahibi. Pasaportunu gösteriyor, başımın üzerine pasaportun var. Ama sen ikamet sahibisin, buradaki yerleşiklerin kurallarına tabii olmakla mükellefsin. Açık söylüyorum, kim ikamet sahibi ve pasaportuyla bu işi istismar etmeye kalkarsa ikametini iptal ederim hemen. Elimde böyle bir yetki var, acımam da” ifadesini kullandı. Soylu, “Çünkü insanlar evde kalacaklar, siz pasaportunuz var diye siz turist kılığında, imkanında bunu istismar edeceksiniz, buna da müsaade etmeyeceğiz. Onun için kurallarımız çok net, boşluk bırakmıyoruz” şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:
——-
-Soylu’nun açıklamaları

=====================

3- ESENYURT’TA TACİZ İDDİASINA MAHALLELİDEN DAYAK 

Haber-Kamera: Veysel TİMDU – İSTANBUL , (DHA) Esenyurt’ta, bir ay boyunca takip ettiği kadına sözlü tacizde bulunduğu iddia edilen kişiyi mahalleli yakalayarak, darp etti. Tacize uğradığı iddia edilen kadının kız kardeşi de şüpheliye tokat attı.
Olay, çarşamba günü akşam saatlerinde Merkez Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, ablasını 1 aydır takip ederek sözlü tacizde bulunan şüpheliyi fark eden kız kardeşi durumu mahalle sakinlerine söyledi. Şüphelinin tekrar sokağa gelmesi üzerine mahalle sakinleri onu yakaladı. Tacizci olduğu iddia edilen kişiyi, mahalle sakinleri darp etti. Tacize uğradığı  iddia edilen kadının kız kardeşi de şüpheliye tokat attı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, mahalle sakinlerini sakinleştirdi. İki tarafın da birbirinden şikayetçi olması üzerine şüpheli ve kadınlar polis merkezine götürüldü.

Görüntü dökümü:
————-
-Darp anları
-Kadının, tacizci olduğu iddia edilen kişiye tokat atması
-Polis ekiplerinin kavga edenleri ayırması
-Şüphelilerin polis merkezine götürülmesi

==================

4- (ÖZEL) İETT OTOBÜSÜ SÜRÜCÜLERİNİN PANDEMİ VE YOLCU İLE MÜCADELESİ

“KİMİ ARACIN ÖNÜNÜ KESİYOR, KİMİ TEKMELİYOR”

Gülseli KENARLI – Harun UYANIK / İstanbul, (DHA)- İSTANBUL’da İETT otobüsleri günde ortalama 2 milyon yolcu taşıyor. Pandemi nedeniyle İETT otobüsleri koltuk sayısına göre 46 ya da 49 yolcu alabiliyor. Duraklarda otobüse binemeyen yolcular duruma tepki gösteriyor. İETT şoförleri sürekli bu nedenle arbede yaşandığını belirterek, yolcuların otobüsleri tekmeleyip, önüne geçtiklerini söylüyor. Şoförler, maskesiz, ya da maskesi çenesinin altında olan yolcuları uyarmak zorunda kalıyor. İETT şoförleri maskeyle otobüse binen yolcuların, daha sonra maskesini indirdiği için yolcuların arasında tartışmalar yaşandığını belirtiyor.

“UYARDIĞIMIZ ZAMAN DA BİZE KABA DAVRANMAYA ÇALIŞIYORLAR”
24 yıllık İETT şoförü olan Eminönü-Arnavutköy hattında çalışan Murat Arıkan, “Hijyen kurallarına uyarak, maskemizi her 3 saatte bir değiştirerek, kendimizi koruyoruz. Yolcularımızın da bu olaya dikkat etmesi gerekiyor. Halkımız, biraz duyarsız davranıyor. Araca binerken maskesi kapalı fakat arkaya geçtiği zaman maskesini çıkartıyor. Uyardığımız zaman da bize kaba davranmaya çalışıyorlar. Diyoruz ki, ‘bu sizin sağlığınız için’. Kendi kendinin kuralını koyacaksın, kendi canını kendin kollayacaksın. Ama tabi bazı agresif insanlarla da karşılaşıyoruz. Vatandaş kendi arasında da tartışıyor. Duyarlı insanlar arkada maske için ‘kapatır mısın’ diyor, ‘kapatırım, kapatmam, sana ne’ her tarafı metazori, hep hır, gür. İnsanların psikolojisi bozulmuş koronadan sebep, herkes kapalı kaldı, bir açıldık, bir kapandık, tatile gidemedik. Herkes maskesini düzgün taksın, şoför arkadaşlarımız araç dolduğu zaman, ısrar etmeyin, aracın kapasitesi belli 46 kişi. Bazı yolcular illa arabayı tekmeliyor, vuruyor, yazık günah kolunu bacağını incitecek. Yapmaması gereken şeyler bunlar, şoför arkadaşları olumlu karşılayalım” diye konuştu.  

“KİMİ ARACIN ÖNÜNÜ KESİYOR,  TEKMELEYENLER OLUYOR”
3 yıllık şoför olan Arnavutköy-Eminönü hattında çalışan Hacı Ali Kılınç, “Mesafeli durarak kendimizi korumaya çalışıyoruz, fazla insanların yanına yaklaşmadan çalışmaya çalışıyoruz. Arnavutköy-Eminönü hattının yoğun yolcusu var, çok yoğun oluyor. Sayı 46 olunca yolcu almıyoruz, almadığımız için yolcularla biraz sıkıntı yaşıyoruz, ‘niye durmuyorlar’, ‘durmadan gitti duraklarda’ diyorlar. Kimi arabanın önünü kesiyor, arabayı tekmeleyenler oluyor, ‘durmuyor, almıyor’ diye. Biz de yasak olduğu için alamıyoruz, 46 kişi sayısı dolduğu için. Maskesiz binenler oluyor, yanımızda maske varsa veriyoruz biz. Maskesi olmayan, kopan illa ki oluyor” şeklinde konuştu.  

DUYARLI YOLCULAR DA VAR
Duyarlı yolcuların bulunduğu İETT güzergahları da bulunuyor. 32-A Cevatpaşa-Beyazıt hattında çalışan şoför Murat Bayraktar, sosyal mesafe, hijyen kurallarına dikkat ettiklerini belirterek, “Araçlarımız zaten dezenfekte ediliyor. Kabinimiz var, insanlarla bire bir pek yakınlaşmadığımız için korumamızı sağlıyoruz. Halkımız genelde bu konuda dikkatli, bu konuya gayet önem veriyorlar, maskesiz binen yolcumuz yok. Onun için pek uyarıya gerek kalmıyor. Kendimizde yanımızda, çantamızda dezenfektan, kolonya taşıyoruz” dedi. 

Görüntü Dökümü:
—————-
– İETT şoförleriyle röportajlar
– Şoförlerin görüntüsü
– Yolcuların otobüse binmesi
– Yolcuların kart kullanması
– Şoförün bir yolcuyu uyarması 
– Otobüslerden görüntüler
– Duraklardan görüntüler
– Otobüsten inen yolcular 
– Otobüsün seferinden görüntüler 
– Muhabir anonsu (Gülseli KENARLI) 
– Detaylar   

=======================

5-(Özel) AVCILAR’DA ‘KORONAVİRÜS ENGELİNE’ RAĞMEN MARTI KURTARMA OPERASYONU

İhsan DÖRTKARDEŞ / İSTANBUL,(DHA) – AVCILAR’da binanın havalandırma boşluğuna düşen martıyı kurtarmaya giden itfaiye erleri, binadaki bir evde bulunanların koronavirüse yakalanması nedeniyle çalışmalarını bir alt kattan zor da olsa tamamlayarak, martıyı kurtardı.
Avcılar, Gümüşpala Mahallesi’ndeki 4 katlı binanın üst katında oturan Cengiz Aka, banyoya girdiğinde martının binanın havalandırma boşluğuna düştüğünü ve sesler çıkardığını fark etti. Cengiz Aka, martının aç kalmaması için bir sepete bıraktığı ekmek parçalarını sarkıtarak kuşu beslemeye çalışırken itfaiyeyi aradı. Kısa süre içerisinde gelen itfaiye ekibi hayvan yakalama aparatı kullanarak mahsur kalan martıyı kurtarmak istedi. Martı, kendisini kurtarmaya çalışan itfaiye erinden korkarak daha fazla çırpınırken bir alt kata düştü. Görevliler, bunun üzerine bir alt kattaki evin kapısını çalarak üst katta oturanların ihbarı üzerine geldiklerini, izin verilmesi halinde evin banyo bölümüne geçerek mahsur kalan martıyı kurtarmak istediklerini söyledi. Ancak, kapıyı açan ev sahibi kadın koronavirüse yakalandıklarını, görevlilerin isterlerse içeri girebileceğini söyledi. İtfaiye görevlileri amirlerine telefon ile bilgi verirken, martı operasyonun bir alt kattan daha devam edilip edilemeyeceğine bakılması kararlaştırıldı. İtfaiye eri, binanın bir alt katına daha inerek buradan martıya ulaşmayı denedi. Bu çabalar kısa sürede sonuç verirken, mahsur kalan martı kurtarıldı. 

Görüntü Dökümü:
——————
-Martıyı kurtarmaya gelen itfaiye ekibi
-Ev sahibi Cengiz Ata itfaiye erleri ile görüşürken
-Ata, mahsur martıyı beslediği sepeti ve kuş için yaptıklarını anlatırken
-Görevliler alt katta oturan ailenin kapısını çalarken ve hasta olduklarını öğrenirken
-Martı mahsur kaldığı yerden alınırken
-Martı bina önünde bırakılırken
-İtfaiye aracı ve binanın görüntüsü
-Genel ve detay görüntüler

==================

6- İSTANBUL’DA JANDARMA EKİPLERİNDEN YOLCU OTOBÜSLERİNE DENETİM

Haber – Kamera: Serdar ALTINTEPE / İSTANBUL, (DHA) Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından alınan şehirlerarası seyahat kısıtlaması kararı sonrası İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yolcu otobüslerine denetim yaptı.
İstanbul’da, koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan şehirlerarası seyahat kısıtlaması kararı dün akşam saat 19.00’da sokağa çıkma kısıtlaması ile beraber uygulanmaya başladı. İstanbul’un giriş çıkış noktalarında denetim yapan polis ve jandarma ekipleri izin belgesi kontrolü yaptı. Cumartesi günü sabah saatlerinde de Kuzey Marmara Otoyolu Işıklar Gişelerde her iki istikamette İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından yolcu otobüslerine denetim yapıldı. Tek tek durdurulan şehirlerarası yolcu otobüslerinde ilk olarak yolculara içinde maske ve dezenfektan bulunan temizlik kiti dağıtıldı daha sonra da yolcuların kimlik, HES kodları ve seyahat izin belgeleri kontrol edildi.

Görüntü dökümü
——————-
Otobüslerin durdurulması
Jandarma ekiplerinin yolculara uyarılarda bulunması
Yolculara temizlik kiti dağıtılması
Yolcuların belgelerinin kontrol edilmesi5

====================

7- SULTANGAZİ’DE KARANTİNADA OLMASI GEREKİRKEN CUMA NAMAZINA GİTTİ

Emin YEŞİL / İSTANBUL, (DHA) Sultangazi’de koronavirüs temaslısı olduğu için karantinada olması gereken kişi Cuma namazı için camiye gitti. Cami cemaatinin çağırdığı polis temaslı kişiyi dışarı çıkartarak evine gönderdi.
Esentepe Mahallesi’nde yaşayan henüz ismi öğrenilemeyen bir kişi, temaslı olduğu için evde karantinada kalması gerekirken dün Cuma namazı için Yavuz Sultan Selim Camii’ne gitti. Camiye gelen kişiyi cemaatten tanıyanlar karantinada olması gerektiğini söyleyerek eve gitmesi yönünde uyarıda bulundu. Camideki kişiyi cemaat eve gitmesi için ikna edemeyince durum polise bildirildi. İhbar üzerine camiye gelen polis, camide kalmakta ısrarcı olan kişiyi dışarı çıkardı. Eve gönderilen kişi ile ilgili yasal işlem uygulanmadığı öğrenilirken, yaşananlar cep telefonu kamerası ile kaydedildi.
 
Görüntü Dökümü:
(Cep Telefonu Kamerası)
– Polisin gelişi
– Polisin temaslı kişiyle konuşması
– Temaslı kişinin dışarı çıkarılması

==================

8- (Özel) DENİZ ÇAKIR’IN ELEKTRİKLİ BİSİKLETİNİ ÇALAN ERKEK HEMŞİRENİN 10 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Özden ATİK  / İSTANBUL, (DHA) – ÜNLÜ oyuncu Deniz Çakır’ın 10 ay önce evinin önünde park halinde bıraktığı elektrikli bisikletini çaldığı iddia edilen erkek hemşire Uygar K. hakkındaki soruşturma tamamlandı. Savcılık, “Pandemide hastaneye gidemeyen hastalara evinde hizmet vermek için bisikleti kullanırım diye aldım. Pişmanım” diyen şüpheli Uygar K. hakkında ‘Nitelikli hırsızlık’ suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. 
Beşiktaş, Kuruçeşme’de ikamet eden ünlü oyuncu Deniz Çakır’ın elektrikli bisikleti, apartmanın giriş katındaki merdiven boşluğuna park ettiği yerde çalınmıştı. Ünlü oyuncu 29 Haziran 2020 günü bisikletin yerinde olmadığını fark edince polis merkezine başvurarak şikayetçi olmuştu. Polisin Çakır’ın evinin çevresindeki MOBESE görüntülerini incelenmesi sonucunda yakındaki bir aracın plakasından şüpheli Uygar K. isimli hemşirenin kimliği tespit edilmişti. Adresinde bulunamayan ve o sırada Sakarya’da olduğu öğrenilen Uygar K. kendisini telefonla arayan polise suçunu itiraf etmişti. 

BİSİKLETİ TESLİM ETTİ
Karakola çağrılan Uygar K. kilitsiz bir şekilde duran bisikleti, anahtarı da olduğunu görünce çalıştırıp daha sonra arabasına koyarak Fatih’teki evine götürdüğünü söylemişti. Bir hafta sonra Sakarya’daki yazlık evine giderken de bisikleti götürüp 15 gün kullandığını belirten Uygar K. “Pandemiden dolayı hastaneye gidemeyen hastalara evinde hizmet vermek için bisikleti kullanırım diye İstanbul’a geldim. Yaklaşık bir hafta söylediğim işlere gittim. Bisikleti çaldığımdan dolayı çok pişmanım. Nasıl böyle bir olaya karıştım hala anlamış değilim” demişti. Bisikleti polislere teslim eden Uygar K. savcılık talimatıyla ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.  

ASLİYE CEZA MAHKEMESİNDE YARGILANACAK
Olayla ilgili soruşturma yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Uygar K. hakkında ‘Nitelikli hırsızlık’ suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi talep edildi. Uygar K. önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak. 

====================

9- ARNAVUTKÖY’DE KAZA YAPAN KAMYONET ŞOFÖRÜ ARAÇTA SIKIŞTI

Haber – Kamera: Serdar ALTINTEPE / İSTANBUL,(DHA) ARNAVUTKÖY’de  önünde giden kamyonete çarpan, yoğurt yüklü kamyonetin şoförü araç içinde sıkıştı. Yaralı sürücü itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
Kaza sabah saat 08.30 sıralarında Arnavutköy, Kuzey Marmara Otoyolu Fenertepe Gişeleri mevkiinde meydana geldi. Yoğurt yüklü olan 34 TB 3377 plakalı kamyonetle Kuzey Marmara Otoyolu Mahmutbey istikametinde giden sürücü A. S. henüz bilinmeyen bir sebeple direksiyon hâkimiyetini kaybederek önünde giden 50 ABA 176 plakalı kamyona hızla çarptı. Kazanın ardından sürücü A. S. kamyonet içinde sıkıştı. Olay yerine jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Güvenlik nedeniyle yolun iki şeridi kapatıldıktan sonra sıkışan sürücü itfaiye ekipleri tarafından çıkarıldı. Yaralı sürücü ambulansla Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi’ne götürüldü. Kazanın ardından kamyonette yüklü olan yoğurdun bir kısmı yola döküldü. Kamyonetin çekici ile kaldırılmasının ardından yol tamamen trafiğe açıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Kamyonetten görüntü
Yola dökülen yoğurt
Kamyonetin vurduğu kamyon

======================

10-  TÜRKİYE MOBİLYA SANAYİCİLERİ DERNEĞİ BAŞKANI: KİLİTLENMİŞ DURUMDAYIZ

“Birinci ayda verdiğim hammadde siparişi dördüncü ayın sonunda daha yeni geldi”

Esma MURAT- Feridun AÇIKGÖZ İSTANBUL,(DHA) – TÜRKİYE Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Mustafa Balcı, MDF ve sunta fabrikalarının kendilerini ham madde konusunda sıkıntıya soktukları söyledi.  Balcı, “MDF ve sunta fabrika sahipleri tamahkarlıklarından dolayı ülkeyi sıkıntıya sokuyor. Bu şekilde ülkemizdeki ihracata balta vuruluyor. Siparişlerimizin tamamı bekliyor ve kitlenmiş durumdayız” dedi.
Pandemi döneminde insanlar sıkıldıkları için evlerinde bir şeyler değiştirmek istiyor ancak mobilya sektörünün bu istekleri karşılaması için öncelikle hammadde sorununu çözmesi gerekiyor. Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Mustafa Balcı, MDF ve sunta gibi ham maddelerin tedariğinde yerli mobilyacının sorun yaşandığını ve mobilya ihracatının olumsuz etkilendiğini söyledi. Balcı, siparişlerin tamamının beklediğini ve birçok mobilyacının üretimi durdurma noktasına geldiğini belirtti.

“MDF OLMADIĞI İÇİN ÜRÜNÜ SEVK EDEMİYORUZ”
Hammadde konusunda büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyleyen Mustafa Balcı, “Pandemi döneminde mobilya siparişlerimiz oldukça yüksek, yalnız bu siparişleri yetiştirmek için hammaddelerde sıkıntı yaşıyoruz. Siparişlerle ilgili ürünleri tamamlayamıyoruz. Mesela bir yatak odasının bütün aksesuarları var. Ancak yatak odasının alt çekmecesinin 4 milimlik MDF’si olmadığı için ürünü sevk edemiyoruz” dedi.

“MDF VE SUNTA FABRİKALARINA KOTA KOYULMALI”
Tüm Türkiye’deki MDF ve sunta fabrikalarının yurt dışına ürün sattığını belirten Balcı, “MDF ve sunta fabrikaları bütün ürünleri yurt dışına yüksek fiyatta satıyor. Ancak bu fabrikalar ürünleri yurt dışına satarken, kendi ülkelerini düşünmüyor ve bizim ticaretimize engel oluyor. Bu fabrikalara acilen kota konulması gerekiyor. Bu fabrikalar ürettikleri ürünün yüzde 15’i satıp geri kalanını yurt içine piyasaya vermesi gerekiyor. Şu an İtalya’daki sunta fabrikası pandemi nedeniyle kapalı. O yüzden bütün ihtiyaçlar Türkiye’den karşılanıyor. Ancak bu yük Türkiye’nin omuzlarına yüklenince bizler kilit olmuş durumdayız. Yani şu an Sunta ve MDF konusunda büyük sıkıntılarımız var” diye konuştu.

“BİRİNCİ AYDA VERDİĞİM HAMMADDE SİPARİŞİ YENİ GELDİ”
Hiçbir şekilde mamül bulamadıklarını vurgulayan Balcı, “Mobilya siparişi veren bir kişinin teslimat için en fazla 21 gün beklemesi gerekiyor. Ancak bu süre şu an 60 günü buluyor. Türkiye’deki müşterilerimiz yurt dışındaki müşterilerimize göre daha sabırlı. MDF ve sunta fabrika sahipleri tamahkarlıklarından dolayı ülkeyi sıkıntıya sokuyor. Bu şekilde ülkemizdeki ihracata balta vurmuş oluyorlar. Siparişlerimizin tamamı bekliyor. Kitlenmiş durumdayız. Mobilyacılarımızın birçoğu üretimlerini durdurma noktasına geldi. Birinci ayda verdiğim hammadde siparişi dördüncü ayın sonunda daha yeni geldi. Normal de bu hammaddenin 3- 4 günde gelmesi lazım” ifadelerini kullandı.

“MDF VE SUNTA BULMAK KARABORSA GİBİ OLDU”
6 aydır bu sıkıntıyı yaşadığını belirten mobilyacı Suzan Türk ise, “MDF ve sunta bulmakta çok zorlanıyoruz. Bulduklarımız da inanılmaz pahalı. Şu an MDF ve sunta bulmak bir nevi karaborsa gibi oldu. Bizler çok zor durumda kalıyoruz. Müşterilerimize bu durumu yansıttığımız zaman çok büyük problemler yaşıyoruz” diye konuştu. 
Müşteriler tanıdık olduğu için şikayet etmese de onları çok mağdur ettiklerini söyleyen mobilyacı Mustafa Can de, “Firmaya MDF ne kadar diye sorduğumuzda sürekli farklı fiyatlar söylüyor. Sonra öğrendik ki fabrika MDF ve suntaları yurt dışına satıyormuş.  Bu zamana kadar müşterilerimizi çok mağdur ettik” dedi.

 GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– MOSDER Başkanı Mustafa Balcı röportajı
– Mobilyacı Suzan Türk röportajı
-Mobilyacı Mustafa Can röportajı
-Mobilya mağazandan detay görüntüler
-Mobilya üretiminden detay görüntüler
–Genel ve detay görüntüler

=================== 

11- THY TEKNİK A.Ş GENEL MÜDÜRÜ AHMET KARAMAN VEFAT ETTİ

Enver Alas / İSTANBUL (DHA) TÜRK Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş Genel Müdürü Ahmet Karaman koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti. 
2014 yılından bu yana THY Teknik A.Ş.  Genel Müdürlüğü görevinde bulunan 61 yaşındaki Ahmet Karaman, sabaha karşı tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Hemşehrim, aile dostum, çalışma arkadaşım büyüğüm THY Teknik A.Ş Genel Müdürü Ahmet Karaman’ı kaybettik. Merhuma Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı. Karaman’ın cenazesi bugün Gebze Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

KARAMAN KİMDİR?
1960 yılında Trabzon’da doğan Karaman, kariyerine Türk Hava Yolları’nda uçak mühendisi olarak başladıktan sonra birçok özel havayolu şirketinde yöneticilik yaptı. 2013-2014 tarihleri arasında Türk Hava Yolları HABOM A.Ş. Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Karaman 2013 yılında faaliyete geçen MRO tesislerinin geçiş sürecini yönetti. Türk Hava Yolları HABOM A.Ş. ile Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.’nin birleşmesi sürecinde önemli bir rol oynayan Karaman.2014’ten bu yana Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Genel Müdürlüğü ve İcra Komitesi Üyeliği görevlerini sürdürüyordu.

Görüntü dökümü:
———-
Arşiv

====================

12- ZEYTİNBURNU’NDA AYAKLARINA MİSİNA DOLANAN MARTIYI KURTARDILAR

Şahin BOZKURT / İSTANBUL, (DHA) ZEYTİNBURNU Sahili’nde sabah koşusu yapan iki kişi, ayaklarına misina dolanan ve çok sayıda olta iğnesi battığı için uçamayan martıyı kurtardı. Martının ayaklarındaki olta iğnelerinin penseyle çıkarılma anları kameraya yansıdı. 
Zeytinburnu Sahili’nde dün sabah saatlerinde koşu yapan iki kişi, yeşillik alanda ayaklarına olta ipi dolanan bir martının uçamadığını fark etti. Hırkayla üstünü örterek yakalayan kişiler, martının ayaklarına çok sayıda olta iğnesinin de batmış olduğunu gördü. Ayaklarındaki iğneleri penseyle tek tek çıkaran iki kişi, martının uçmasını sağladı. Biri olta iğnelerini çıkarırken arkadaşı da yaşananları cep telefonu kamerasına kaydetti.

Görüntü Dökümü:
(Cep telefonu)
-Martıyı hırkayla yakalamaları
-Martının ayaklarının olta ipiyle dolanması
-Martının ayaklarındaki olta iğneleri
-Penseyle iğnelerin çıkarılması
-Martının uçması

===================

13- ATAŞEHİR’DE KAFEYE KORONAVİRÜS BASKINI

Ali Çağlar TINBEK / İSTANBUL,(DHA) Ataşehir’de kapalı olması gereken saatlerde açık olduğu tespit edilen kafeye baskın düzenlendi. Baskında sosyal mesafe kuralı ve sokağa çıkma yasağını delen 17 kişiye 59 bin lira para cezası kesildi.
Ataşehir’de koronavirüs yasakları kapsamında kapalı olması gereken kafeye dün saat 21.00 sıralarında baskın düzenlendi. Adreste yapılan kontrollerde içeride bulunan 17 kişiye sosyal mesafe kuralları ile sokağa çıkma yasağına uyulmadığı tespit edildi. Kişilere, toplamda 58 bin 973 lira para cezası kesildi.

Görüntü Dökümü
-kafeye baskın anı
-genel ve detayla

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!