Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 2

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- KRİPTO PARA DOLANDIRICILIĞI OPERASYONU: 78 KİŞİYE GÖZALTI KARARI (1)

Ali TİNBEK – Alper KORKMAZ- İSTANBUL DHA –  THODEX Kripto Para Borsası şirketiyle ilişkili olduğu tespit edilen 78 kişinin yakalanmasına yönelik İstanbul merkezli 8 ilde operasyon düzenlendi.
Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer’in 2 milyar dolarlık kripto para dolandırıcılığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bu sabah operasyon düzenledi. İstanbul merkezli 8 ilde 78 kişinin yakalanması için düzenlenen operasyonda şu ana kadar 62 kişi gözaltına alındı.
Operasyonun devam ettiği belirtilirken İstanbul Emniyeti’nden yapılan açıklamada şirketin Kadıköy’deki merkezinde yapılan aramalarda da birçok dijital materyal ve dokümana el konulduğu kaydedildi.

Görüntü Dökümü:
———-
-Gözaltına alınan kişinin görüntüsü
-Dün merkez önünde çekilen görüntüler

===============

2- (Havadan görüntülerle) MASLAK KIRMIZI-BEYAZ

Ali AKSOYER / İSTANBUL (DHA) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Maslak’ta bulunan gökdelenler dev Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatıldı. Gökdelenler havadan görüntülendi.
Koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Maslak’ta bulunan gökdelenler kırmızı-beyaza büründü. Bölgede bulunan çok sayıda gökdelene Atatürk posteri ve Türk bayrakları asıldı. Havadan görüntülenen bölgede dev Türk bayrakları görsel şölen oluşturdu.

Reklam Alanı

Görüntü dökümü:
————–
-Bayraklarla ve Atatürk posterleriyle donatılan binalar
-Detaylar

===================

3- İSTANBUL BOĞAZI’NDAN ‘APARTMAN’ GEÇTİ

Özgür EREN  – Murat KORKMAZ / İSTANBUL (DHA) 4 katlı apartmanı andıran 3 adet blok platform taşıyan Panama bayraklı Christos LXI adlı römorkör İstanbul Boğazı’ndan geçti. Platformun geçişine Kıyı Emniyeti kurtarma römorkörü de eşlik etti. 
Panama bayraklı Christos LXI adlı römorkör Romanya’nın Tulcea Limanı’ndan aldığı Atlantik X isimli platformu çekerek saat 07.00 sıralarında Karadeniz’den İstanbul Boğazı’na giriş yaptı.  Atlantis X platformunun taşıdığı 4 katlı 3 adet blok apartmanı andırdı. Römorkörün geçişine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait römorkör de eşlik etti.  Yaklaşık 2 saatte boğaz geçişini tamamlayan platform İtalya’nın Ancona Limanı’na gitmek için Marmara Denizi’ne açıldı.

Görüntü Dökümü:
———————–
-Römorkörden detay görüntü
-Platformdan detay görüntü
-Platformun üstündeki bloktan detay görüntü
-Kurtarma römorköründen detay görüntü
-Genel ve yakın detaylar

==================

4- (Özel) GAZİOSMANPAŞA’DA TIR, TAKSİYE ÇARPTI; ŞOFÖR AĞIR YARALANDI

Haber – Kamera: Çağrı ÇALIŞKAN / İSTANBUL , (DHA) GAZİOSMAPAŞA TEM Otoyolu’nda su yüklü TIR’ın çarptığı taksici ağır yaralandı. Olay yerine gelen taksicinin arkadaşı taksiyi görünce telefonu atıp, ağladı
Kaza, sabah saatlerinde TEM Otoyolu’nun Gaziosmanpaşa mevkii Ankara istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 34 KM 3916 plakalı su yüklü TIR’ın şoförü önünde giden Muhsin Korkutçu idaresindeki 34 THK 10 plakalı taksiye çarptı. Çarpmanın etkisiyle taksi yol kenarına savruldu. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri yaptıkları ilk müdahalenin ardından Korkutçu’yu hastaneye kaldırdı. Tedavi altına alınan taksicinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. TIR şoförü ise yapılan alkol testinin ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.  Olay yerine gelen taksicinin arkadaşı ise kaza yapan araçları görünce gözyaşlarını tutamadı. Yanındaki arkadaşları ise ağlayan şoförü sakinleştirdi.

Görüntü dökümü:
—————–
-Yaralanan şoförün arkadaşlarının telefonu atması
-Yaralanan şoförün arkadaşının ağlaması
-Taksiye çarpan TIR
-TIR’ın çarptığı taksi
-Polisin alkol kontrolü
-Genel ve detay görüntü 

====================

5- ÜSKÜDAR’DA ANAHTAR KALIBI ÇIKARARAK BANKA KASALARINDAN HIRSIZLIK YAPMAYA ÇALIŞAN ŞÜPHELİ YAKALANDI

Adem VAROL/İSTANBUL,(DHA) ÜSKÜDAR’da banka şubesinden kasa kiralayan Ukraynalı şüpheli, diğer kasaları anahtar kalıbı çıkararak açmaya çalışırken yakalandı. Şüpheli, kameralara yansıdı.
Olay, 15 Nisan’da Selami Ali Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan banka şubesinde gerçekleşti. 2 ay önce Türkiye’ye giriş yaptığı öğrenilen Ukrayna uyruklu Andru S.(50) bankadan kasa kiraladı. Andru, kiraladığı günden itibaren her gün para koymak amacı ile kasasının yanına gitti.

DİĞER KASALARA ANAHTAR KALIBI ÇIKARIRKEN YAKALANDI
Şüpheli, yine para koymak iddiasıyla 15 Nisan’da banka görevlisi ile kasaların bulunduğu alana gitti. Görevlinin yanından ayrılmasını fırsat bilen şüpheli, yanında bulunan 15 anahtarı diğer kişilere ait olan kiralık kasalara deneyerek kalıp çıkarmaya çalıştı. Banka görevlisi, Andru S.’nin uzun süre içerde zaman geçirmesinden şüphelenerek yanına gitti. Durumu fark eden görevli, polis ekiplerine haber verdi.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Polis ekipleri, şüpheliyi kasa odasında yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelinin üst aramasında üzerinden 15 anahtar ve üzerinde geçersiz ibaresi bulunan 1 milyon dolar ele geçirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü dökümü:
——————————
-Şüphelinin kasasının yanına banka görevlisi ile birlikte girişi
-Ele geçirilen ‘geçersiz’ ibaresi bulunan 1 milyon dolar
-Andru S.’nin adliyeye sevki

=================

6- (Özel) SULTANGAZİ’DE MOTOSİKLETLE OTOMOBİLİN ÇARPIŞTIĞI KAZA KAMERADA

Haber: Emin YEŞİL- Vedat BAYRAKTAR / İSTANBUL,(DHA)  Sultangazi’de otomobil ile motosikletin çarpıştığı kazada motosiklet sürücüsü yaralanırken, kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. 
Kaza, çarşamba sabah saatlerinde Gazi Mahallesi İsmetpaşa Caddesi’nde meydana geldi. Ara yoldan caddeye çıkan otomobil caddede giden motosikletle çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü Kaya D., savruldu. Olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılan motosiklet sürücüsü Kaya D.’nin durumunun iyi olduğu öğrenildi.  Kaza anı ise bir iş yerinin güvelik kamerasına yansıdı. 

Görüntü dökümü:
———–
(Güvenlik kamerası)
-Kaza anı
(Cep telefonu)
-Kaza sonrası motosikletin görüntüsü
-Ambulansın görüntüsü

=================

7- BAŞAKŞEHİR’DE OTOMOBİL PARÇASI SATAN DÜKKANDA 2’NCİ DEFA HIRSIZLIK

Haber – Kamera: Ersan SAN – Erol DEĞİRMENCİ / İSTANBUL , (DHA)  Başakşehir’de bulunan otomobil parçası satıcısına ikinci kez giren hırsızlar 60 bin lira değerinde yağ, akü ve yedek parça çaldı.
Olay, geçtiğimiz günlerde gece saatlerinde Altınşehir Mahallesi’nde bulunan otomobil parçası satan dükkanda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, iş yerinin önüne gelen hırsızlar, önce güvenlik kamerasını etkisiz hale getirdi, daha sonra da kapıyı kırıp içeri girdi. İş yerinden toplam 60 bin lira değerinde akü, yağ ve otomobil yedek parçası çalan hırsızlar daha sonra kayıplara karıştı. Dükkanına geldiğinde malzemelerinin çalındığını fark eden Aydın Kaytan, durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, yaptıkları parmak izi ve güvenlik kamerası incelemelerinin ardından hırsızların peşine düştü. Ayrıca aynı dükkanda daha önce de hırsızların girdiği öğrenildi.

“DALGA GEÇER GİBİ KAMERAYA EL SALLADILAR”
Hırsızların kameraya el salladığını söyleyen iş yeri sahibi Aydın Kaytan, “Gece saatlerinde bir araçla geliyorlar. 3-4 kişilerdi. Kapıyı kırmaları 2-3 dakikalarını aldı. İçeri girip, tüm mallarımızı aldılar. 10 dakika içinde bütün her şeyi aldılar. Altınşehir’de çok hırsızlık olayı var. Arabada bayan da vardı. Bir de dalga geçer gibi kameraya el salladılar.” dedi. 

YAŞANANLAR GÜVENLİK KAMERASINDA
Yaşanan hırsızlık anları ise dükkanın güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülere hırsızların dükkana girişi ve malzemeleri çalma anları yansıdı. 

Görüntü dökümü:
—————-
Güvenlik kamerası
-Hırsızların dükkana girişi
-Hırsızların malzemeleri çalması
Aktüel
-Olayın yaşandığı dükkan
-Çalınan malzemeler
-Aydın Kaytan ile röp 
-Genel ve detay görüntü

=================

8- (Özel) SİLİVRİ’DE BİSİKLET HIRSIZLIĞI KAMERADA

Uğur Samet AVCI / İSTANBUL (DHA) SİLİVRİ’de, apartmandan bisiklet hırsızlığı anları güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Görüntülerden tespit edilen şüpheli polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalandı. 
Olay, Yeni Mahalle, 1 Kasım Caddesi’ndeki bulunan Birlik Sitesi’nde geçtiğimiz günlerde yaşandı. 7 katlı apartmanın giriş katındaki bisikleti çalan şüpheli kayıplara karıştı. Yaşanan hırsızlık olayının ardından Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri güvenlik kamera görüntülerinden şüphelinin kimliğini tespit ederek kısa sürede yakaladı. Yakalanan hırsızlık şüphelisi polis merkezine götürülürken, çalınan bisiklet ise sahibine teslim edildi. 
Apartman sakini Bora Noyan, “Oğlumun bisikleti çalındı. Bununla ilgili emniyete suç duyurusunda bulundum. Binamızda üçüncü hırsızlık olayı yaşanıyor” dedi. Apartman yönetici Abdurrahman Ağça ise, “Apartmanımızda hırsızlık olayları çok olmaya başladı. Zaman zaman ayakkabılarımız da çalınıyor. Bu bölgede sık sık ayakkabı ve bisiklet hırsızlığı olmaya başladı” dedi. 

Görüntü dökümü: 
————–
-Hırsızlık anı güvenlik kamera görüntüsü 
-Bisiklet sahibi ile röportaj 
-Yönetici ile röportaj 
-Genel ve detaylar 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!