Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 2

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- (ÖZEL)  – TARTIŞTIĞI KİŞİYİ ÇİVİLİ SOPAYLA DÖVDÜ

Zeki GÜNAL/İSTANBUL,(DHA) BEYOĞLU’nda bir kadın, önce sohbet ettiği ardından tartıştığı kişiyi çivili sopayla dövdü. Baygınlık geçiren adam, kadının elinden çevredekiler tarafından kurtarıldı.
Dolapdere Irmak Caddesi’nin ortasındaki çimenlik alanda oturup, sohbet eden kimlikleri belirsiz kadın ve erkek arasında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyerek, kavgaya dönen tartışmada ikilinin yanında bulunan ağacın çevresinde koruma amaçlı bulunan tahta çitten söktüğü çivili sopayı alan adam, kadına vurdu. Sopayı adamın elinden alan kadın bu kez vurmaya başladı. Peş peşe aldığı sopa darbelerinden kaçamayan adam, son darbeyle yere yığılıp baygınlık geçirdi. Olayı görüp koşan çevredekiler adamı kadının elinden kurtardı. Ardından da adamı su içererek, ayıltmaya çalıştı. İhbar üzerine gelen motosikletli sağlık çalışanı tarafından ilk müdahalesi yapılan adam, ambulansla hastaneye kaldırıldı.  
Kavgayı ayırmaya çalışanlardan biri, “Biz taksiyle geçerken olayı gördük, ikisi beraber oturuyorlardı, birden kavga başladı, birbirlerine vurmaya başladılar. Önce erkek kadına çivili sopayla vurdu, sonra kadın hemen sopayı alıp ona vurmaya başladı. Çivili sopayla bayağı vurdu adama, adam tepki veremedi. Adamın müsait olmayan yerlerine vurdu, sopa çiviliydi. Kavgayı ayırdık, kadını gönderdik, adam baygınlık geçirdi, sonra sürüne sürüne kenara geldi. Yabancı uyruklulardı, ambulansı aradık gelip aldılar adamı hastaneye kaldırdılar” diye konuştu. 

Görüntü dökümü 
————-
-Yerde baygın yatan adam 
-Olay yerindeki vatandaşlar 
-Olay yerindeki polis ekipleri 
-Ambulans motosikletin gelmesi 
-Motosikletli sağlık çalışanının adama ilk müdahalede bulunup telsiz yardımıyla ambulans çağırması 
-Ambulansın gelişi 
-Adamın sedyeye alınması 
-Adamın ambulansa alınması 
-Kavgada kullanılan çivili sopalar 
-Kavgayı ayıran vatandaş ile röportaj 
-Genel ve detay görüntüler 

==============

2- (ÖZEL) ESENYURT’TA AYAKKABISINI BAĞLAYAN ÇOCUĞU OTOMOBİL EZDİ

Erol DEĞİRMENCİ / İSTANBUL, (DHA) – ESENYURT’ta ayakkabısını bağladığı sırada yabancı uyruklu çocuğun ayağının üzerinden otomobil geçti. Çocuk, hastanede tedavi altına alınırken, kaza, güvenlik kamerasına yansıdı. 
Olay, 22 Nisan Perşembe günü saat 17.00 sıralarında Bağlarçeşme Mahallesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, otomobil sürücüsü rampa yukarı çıktığı sırada ayakkabısını bağlayan yabancı uyruklu çocuğu görmedi ve ayağının üzerinden geçti. Acı içinde yerde kalan çocuğu gören otomobilin sürücüsü, durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptıkları ilk müdahalenin ardından çocuğu hastaneye kaldırdı.  Çocuğun ailesinin şikayetçi olmaması üzerine otomobil sürücüsü ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Kaza anı ise çevredeki bir dükkanın güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülere çocuğun ayakkabı bağlamak için eğilmesi, bu sırada otomobili ile rampa yukarı çıkan sürücünün üzerinden geçmesi yansıdı.

Reklam Alanı

Görüntü dökümü:
————-
Güvenlik kamerası
-Çocuğun ayakkabı bağlamak için eğilmesi
-Arabanın rampa yukarı çıkması
-Arabanın ayağının üzerinden geçmesi

================

3- (görüntüyle) CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÇOCUKLARLA İFTAR YAPTI

– Çocuklardan birinin mektubunu okudu

İdris TİFTİKCİ – İstanbul DHA – CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, çocuklarla iftarda bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Huber Köşkü’nde çocukları iftarda ağırladı. Erdoğan çifti, çocuklarla tek tek ilgilenerek fotoğraf çektirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocuklara ikramlarda bulunurken, Emine Erdoğan ise çocuklara pamuk şeker ve elma şekeri verdi. Erdoğan, çocuklardan birinin yazdığı ve rüyasını anlattığı mektubu okudu.

Görüntü Dökümü:
———
-İftardan görüntüler
-Erdoğan’ın hediye vermesi
-Mektubu okuması

===================

4-  İSTANBUL’DA BARAJLARIN DOLULUK ORANI YÜZDE 81.11

Ali AKSOYER/İSTANBUL(DHA )İSTANBUL’un barajlarında doluluk yüzde 81.11 olarak ölçüldü. Doluluk oranı yüzde 66.26’a  ulaşan Alibeyköy Barajı’ndaki son durum havadan görüntülendi.

BİR HAFTADA SADECE YÜZDE 0.42 ARTTI
İstanbul’da yüzde 20’nin altına kadar gerileyen barajlardaki doluluk oranları, peş peşe gelen yağışlı hava ile artışa geçti. Doluluk oranlarındaki artış eskiye oranla yavaş devam etse de İstanbul’un barajlarındaki son 7 günde sadece yüzde 0.42  artış yaşandı. Doluluk oranı yüzde 80.72’den yüzde 81.11’e yükseldi

SON BİR YILIN EN YÜKSEK SEVİYESİ OLARAK KAYITLARA GEÇTİ 
İSKİ verilerine göre bugünkü doluluk oranı son bir yılın en yüksek doluluk oranı olarak kayıtlara geçti. Geçen yıl mayıs ayı sonunda doluluk oranı yüzde 68.56 olarak ölçülmüştü. Ağustos ayında 37.52’ye inen doluluk oranı, Aralık ayında 20.29 olarak ölçülmüştü. Daha sonra hızla yükselişe geçen doluluk oranları Ocak ayında yüzde 40.39’a,  Şubat ayında 56.2’ye, Mart ayında ise yüzde 72.83’e çıktı.

EN DOLU DARLIK BARAJI
İstanbul’un en fazla doluluğa ulaşan barajı ise Darlık Barajı oldu. Darlık barajında doluluk oranı 97.36 olarak kayıtlara geçti. İstanbul’un en az doluluk oranına sahip barajı ise yüzde 43.38 ile Sazlıdere Barajı oldu.
İstanbul’un Barajlarındaki bugünkü doluluk oranları;
Alibeyköy   Barajı                                       yüzde  66.26
Büyükçekmece Barajı                                yüzde   77.35
Darlık Barajı                                               yüzde   97.36
Elmalı Barajı                                              yüzde 95.31
Istranacalar                                                yüzde  53.56
Kazandere Barajı                                       yüzde  77.67
Ömerli Barajı                                              yüzde 95.87
Papuçdere Barajı                                       yüzde   76.87
Sazlıdere Barajı                                         yüzde  43.98
Terkos Barajı                                              yüzde  78.24

Görüntü Dökümü:
———
-Alibeyköy barajı havadan

=============

5- (ÖZEL) – EYÜPSULTAN’DA İETT OTOBÜSÜ KAZA YAPTI; KAZA ANI KAMERADA

Vedat BAYRAKTAR- Emin YEŞİL / İSTANBUL,(DHA)  EYÜPSULTAN’DA yokuş aşağı inerken freninin boşaldığı iddia edilen İETT otobüsü, şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle önce iş yerine, ardından da park halindeki otomobile çarptı. Kazada ölen ya da yaralananın olmazken, o anlar bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. 
Kaza, dün akşam saatlerinde Namık Kemal Caddesi üzerinde yaşandı. İddiaya göre, İETT şoförü mesai bitimiyle birlikte evinin yolunu tuttu. Namık Kemal Caddesi’nde yokuş aşağı inerken iddiaya göre freninin boşalmasıyla otobüs kontrolden çıktı. İETT otobüsü önce kapalı olan bir iş yerine, ardından park halindeki otomobile çarparak durabildi. Otobüste kimsenin olmaması olası faciayı engellerken, İETT şoförü de kazadan yara almadan kurtuldu. 

“İKİNCİ SEFER KARŞILAŞIYORUM”
Park halindeki otomobilin sahibi İbrahim Ayhan, daha önce de aynı kazanın başına geldiğini belirterek, “Evde oturuyordum. Büyük bir gürültü ile kapıya çıktım. Aracım pert olmuş durumda. Bunla ikinci sefer karşılaşıyorum. İki ay önce de aynı şekilde halk otobüsü vurdu. Bu kazaların önüne geçilmesini istiyoruz. Otobüsün freni boşalmış, yukarıdan gelip arabama vurdu. Yaralı ve can kaybı yok” dedi. 

“SADECE ŞOFÖR VARMIŞ”
Cadde üzerinde esnaf olan Yavuz Yunus ise, “Önce tabelaya çarpıyor. Dükkanlarda hasara yol açtı. Aracı pert ediyor, içeride yolcu yoktu. Sadece şoför varmış. Çok şükür can kaybı olmadı. Burada zaten sürekli kazalar oluyor” diye konuştu

KAZA ANLARI KAMERADA
Kaza anları iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, kapalı olan iş yerine birden otobüsün çarptığı ve çarpmanın etkisiyle kamerada sarsıntıların olduğu görüldü. 

Görüntü dökümü:
————–
Güvenlik kamerası görüntüleri
-Kaza anı
Aktüel görüntü
-Kaza yapan otobüs detayları
-Çevreden detay
-Röportajlar
Genel görüntü ve detay

===================

6- THY 22 NİSAN’DA AVRUPA’DA EN ÇOK UÇUŞ GERÇEKLEŞTİREN HAVAYOLU OLDU

*THY Avrupa’da rakiplerini ikiye katladı.

Enver ALAS – İSTANBUL, (DHA) Türk Hava Yolları(THY), Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Örgütü’nün (Eurocontrol) paylaştığı verilere göre 22 Nisan’da gerçekleştirdiği 711 sefer ile Avrupa’da en çok uçuş gerçekleştiren havayolu oldu. THY, aynı gün 355 sefer gerçekleştirerek Avrupa’da en fazla uçuş yapan ikinci havayolu olan Alman Lutfhansa’yı ikiye katladı.
THY Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamada küresel havacılık tarihinin en zorlu dönemi olan koronavirüs pandemisi sürecinde, 2020’nin ardından 2021’de de şirketin başarı tablolarının zirvesinde yer aldığı belirtildi. Eurocontrol’ün paylaştığı verilerin kaynak gösterildiği açıklamada 22 Nisan’da gerçekleştirdiği 711 uçuş ile THY’nin Avrupa’da en fazla uçuş gerçekleştiren havayolu olduğu bildirildi. THY’nin listenin ikinci sırasında yer alan havayolu şirketinin iki katından daha fazla sayıda uçuş gerçekleştirdiğine dikkat çekildi.   Ayrıca dünyanın önde gelen havacılık veri ve analiz sağlayıcısı Official Aviation Guide (OAG) tarafından 19 Nisan’da yayınlanan rakamlara göre ise THY’nin, kapasite olarak dünyada ilk 10,  Avrupa’da yine ilk sırada yer alan havayolu olduğu kaydedildi. Arz edilen koltuk kilometre olarak da THY’nin dünyada 5’inci sıraya yerleştiği, Avrupa’da ise bu alanda lider olduğu vurgulandı.
Açıklanan rakamlara göre 2020 yılını THY’nin 44’ü iç hat 165’i dış hat  noktası olmak üzere Avrupa’da en çok uçan network taşıyıcı olarak geride bıraktığı kaydedildi. Pandemi nedeniyle 2020 yılında 2019’un yüzde 40’ı kadar kapasite arz edebilen şirketin yolcu sayısında en az düşüş yaşayan (eksi yüzde 62), network taşıyıcılar arasında doluluk oranı en yüksek ( yüzde 71) şirket olmayı başardığı belirtildi.

TURKİSH CARGO OPERASYONLARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR
Açıklamada Turkish Cargo’nun da pandemi döneminde gösterdiği performans ile yıldızının daha da parladığı vurgulandı.
Pandeminin ilk yılı olan 2020’de Turkish Cargo’nun küresel gıda ve sağlık ürün zincirinin devamlılığı açısından operasyonlarına aralıksız devam ettiği, dünyanın dört bir yanına gerçekleştirdiği uçuşlar ile ülkelere ihtiyacı olan ürünleri taşıyarak 2020 yılında pazar payını yüzde 4,7’ye çıkardığı, küresel hava kargo taşıyıcıları arasındaki sıralamasının ise 8’incilikten 6’ncılığa yükseldiği hatırlatıldı. Turkish Cargo 2021 yılının ilk çeyreğini de yine sektörün en başarılı markaları arasında tamamladığı, 2020 yılının ilk çeyreğinde yüzde 4.6 olan pazar payını 4.8’e yükselten hava kargo markasının sektör ortalamasının üzerinde büyüdüğü ifade edildi.

AYCI: PANDEMİYİ EN BAŞARILI ŞEKİLDE YÖNETEN HAVAYOLU ŞİRKETİ OLARAK TAMAMLAYACAĞIZ
Açıklamada THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı’nın irketin uçuş performansına ilişkin görüşlerine de yer verildi.
Aycı, “Taşıdığımız bayrak, odaklandığımız hedefe ulaşmak için bize büyük motivasyon sağlıyor. Bu nedenledir ki gökyüzü güneşli ya da fırtınalı olsun biz orada hep en güçlü ve lider olmak için çalışıyoruz. Şartlar zorlayıcı olduğunda işimize daha sıkı sarılıyoruz. Veriler de Türk Hava Yolları ailesi olarak emeklerimizin karşılığı olduğunu gösteriyor. İnanıyorum ki 2021 yılını da 2020 yılında olduğu gibi dünyanın pandemiyi en başarılı şekilde yöneten havayolu şirketi olarak tamamlayacağız. Pandemi geride kaldığında bu unvanla hatırlanacak, bayrağımızı daha güçlü şekilde dalgalandırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

THY AVRUPA’DA RAKİPLERİNİ  İKİYE KATLADI
Öte yandan Eurocontrol’ün verilerine göre THY, 22 Nisan’da Avrupa’da 711 uçuş ile birinci sırada yer alırken, 355 uçuş gerçekleştiren Alman Lufthansa ise tabloda ikinci en fazla uçuş gerçekleştiren havayolu şirketi oldu.  Norveç havayolu Wideroe 343 uçuş ile üçüncü, Air France ise 320 uçuş ile dördüncü sırada yer aldı.

Görüntü Dökümü (Arşiv)
———————
-Terminalden görüntüler
-THY check-in bankosunda sırada bulunanlar
-Bagaj ve bilet işlemi yaptıranlar
-Yolcuların uçağa alınması
-İstanbul Havalimanı’nda THY uçağa taksi yaparken
-THY uçakları iniş ve kalkış
-THY kargo operasyonları 

================

7- (ÖZEL)KADIKÖY’DE TRAFİKTE LEVYELİ KAVGA KAMERADA

Mustafa ESEN / İSTANBUL (DHA) KADIKÖY’de, bir sürücünün yaralandığı trafikteki levyeli kavga cep telefonu ve güvenlik kamera görüntülerine yansıdı.
Kadıköy’de önceki gün saat 17.00 sıralarında yoğun trafik sırasında yol vermeme yüzünden tartışma çıktı. Büyük bir marketin sanal mağazasında çalışan İsmail Alkan ile tartışan ve henüz kimliği tespit edilemeyen sürücü, bir anda aracına koşarak bagajdan levye çıkardı. Bu sırada hareket eden İsmail Alkan’ın kullandığı hafif ticari aracın peşinden koşan levyeli kişi, önce araca vurdu, daha sonra da metrelerce ileride aracı durdurarak saldırısına devam etti. Bu sırada çevredeki vatandaşlar da kavgayı ayırmak için olay yerine koştu. Kavga sırasında İsmail Alkan, başından yaralandı. Yaşanan olay ise bir vatandaş tarafından cep telefonu ile kaydedildi. Güvenlik kameralarına da yansıyan olay sırasında yaralanan İsmail Alkan kendi imkanları ile hastaneye giderek tedavi oldu. Yaralı sürücünün olayla ilgili polis merkezine giderek şikayette bulunduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü
————————-
(Cep telefonu)
-Trafikte yaşanan tartışma
-Sürücünün bagajdan levye alması ve aracın arkasından koşması
-Metrelerce ilerde devam eden kavga
(Güvenlik kamerası)
Yaşanan kavga
AKTÜEL
-Olay yerinden görüntü

===================

8- ESENYURT’TA KIYAFET SEÇER GİBİ YAPTILAR; KADININ ÇANTASINDAN PARAYI BÖYLE ÇALDILAR

Adem VAROL/İSTANBUL,(DHA) ESENYURT’ta mağazada giysi bakan kadının çantasından 16 bin lira çalan Suriyeli 2 kadın yakalandı. Şüpheliler, adli makamlarca serbest bırakılırken, hırsızlık anları kameralara yansıdı.
Olay, 30 Mart tarihinde Zafer Mahallesi Doğan Araslı Bulvarı üzerinde bulunan alışveriş merkezinde gerçekleşti. İddiaya göre, Suriye uyruklu şüpheliler Kaousar A.(43) ve Hüsna İ.(19), alışveriş merkezinde bulunan bir giyim dükkanına girdi. İçeride bulunan Eman A.(44)’yı kendilerine hedef alan ikili, kıyafet seçiyor gibi yaparak bir süre zaman geçirdi. Şüphelilerden Kaousar A., Eman A.’nın yanına yaklaşarak el çabukluğu ile çantasının içerisinden 16 bin TL’yi aldı. İkili, parayı aldıktan sonrasında hızla olay yerinden uzaklaştı.

SERBEST BIRAKILDILAR
Eman A., çantasındaki parayı bulamayınca işyerinde bulunan güvenlik kameralarını izledi. Parasının çalındığını anlayan Eman A., en yakın polis merkezine giderek ihbarda bulundu. Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüphelileri yakalayarak gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Ayrıca, Hüsna İ.’nin çeşitli hırsızlık suçlarından 4 suç kaydı olduğu öğrenildi.

HIRSIZLIK ANI KAMERADA
Öte yandan, hırsızlık anları işyerinde bulunan güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, şüphelilerin kıyafet deneyerek vakit geçirdiği, şüphelilerden Kaousar A.’nın saniyeler sonrasında Eman A.’nın çantasından para aldığı yer aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————-
-Şüphelilerin adliyeye sevk anı
-İki şüphelinin mağazada kıyafet deneyerek vakit geçirmesi
-Hırsızlık anı

====================

9- AVCILAR’DA CAM BALKONDA MAHSUR KALAN GÜVERCİN KURTARILDI

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL,  (DHA)- AVCILAR’da boş binanın cam balkonuna düşerek mahsur kalan güvercin itfaiye eri tarafından kurtarıldı.
Avcılar, Ambarlı Mahallesi Ayazma Sokak’ta bulunan dört katlı binanın ikinci katındaki boş dairenin cam balkonuna güvercin düştü. Güvercin, tüm çırpınmalarına rağmen kurtulamadı. Haber verilmesi üzerine kısa sürede itfaiye ekibi gönderildi. Sepetli merdiven aracına çıkan itfaiye eri, iki günden bu yana mahsur kalan güvercini alarak kurtardı. 

Görüntü Dökümü:
——————
Merdivenli itfaiye aracı binanın önünde
İtfaiye eri güvercini alırken
İtfaiye eri güvercini  uçururken
Genel görüntüler

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!