Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 3 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

(ÖZEL) 
1- BAŞAKŞEHİR’DE ‘TAVUKLU KEŞKEK’ FACİASI: 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 

Haber-Kamera: Alper KORKMAZ – Erol DEĞİRMENCİ – Burak EMEK/ İSTANBUL,(DHA)
Başakşehir’de daha önce yarısını kullandıkları tavuğu 15 gün sonra buzluktan çıkarıp iftarda keşkek yaparak yedikleri öne sürülen akrabalardan 2’si hayatını kaybetti. Biri çocuk 2 kişinin ise yoğun bakım servisinde tedavisi devam ediyor.
Olay, 6 Mayıs Perşembe günü Güvercintepe Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, 15 gün önce kullandığı tavuğu tekrar buzluktan çıkararak keşkek yapan Nurcan Görgülü, annesi Günay Görgülü (57) ve halası Gülsen Seçim’i iftara çağırdı. İftar yemeğinde bir araya gelen akrabalar, Nurcan Görgülü’nün yaptığı yemeği yedikten sonra fenalaşarak, Çam Sakura Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastaneye kaldırılanlardan Gülsen Seçim, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Anne Görgülü ise 7 Mayıs sabahı hayatını kaybetti. Görgülü ve Seçim’in cenazeleri otopsi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Hayatını kaybeden kişilerin kesin ölüm sebepleri, otopsi raporunun incelenmesinin ardından belli olacak. Nurcan Görgülü ve 1 buçuk yaşındaki kızı B.G.’nin ise hastanedeki tedavisi devam ediyor. Aynı yemekten yiyen anne-kızın ise durumlarının iyiye gittiği öğrenildi. Adli Tıp Kurumu’ndaki incelemenin ardından Görgülü’nün cenazesi Ordu, Seçim’in ise İzmir’e gönderildi.

1’İ ÇOCUK 2 KİŞİ YOĞUN BAKIMDA
Günay Görgülü’nün ev sahibi Veysel Köroğlu, yaşananlar hakkında, “Günay hanım buraya taşınalı 4 ay oluyor. İyi bir kadındı. Yemekten dolayı zehirlendiğini duydum. Sadece budur. Başka bir bilgim yok. Allah rahmet eylesin. Bir yerden bir erzak aldıklarını duydum. Görümcesinin oraya gidiyor. Orada yemek yapıp yiyorlar. O yemekten sonra ilk görümcesi ağırlaşıyor. 1 gün sonra da Günay abla ağırlaşıyor. Keşkek ve tavuk dediler. Hastaneye gitmişler. Görümcesi ile birlikte. Biri ufak 1 buçuk yaşında, diğerinin yaşını bilmiyorum. Orta yaşlarda. Hastanede yoğun bakımda diye duydum” ifadelerini kullandı.
Nurcan Görgülü’nün bir komşusu ise “Ben annesini tanıyorum eskiden. Zehirlenmiş ölmüş diyorlar. Yemekten değilmiş ama neden olduğunu bilmiyorlar. Annesinden yemişler. Çocuğu da yoğun bakımdalar” dedi.

Görüntü dökümü:
————–
-Günay Görgülü’nün evi
-Günay Görgülü’nün evinin bulunduğu apartman
-Nurcan Görgülü’nün evi
-Nurcan Görgülü’nün evinin bulunduğu apartman
-Çam Sakura Şehir Hastanesi’nden detay
-Günay Görgülü’nün fotoğrafı
-Gülsen Seçim’in fotoğrafı
-Nurcan Görgülü’nün fotoğrafı
-B.G.’nin fotoğrafı
-Veysel Köroğlu ile röp
-Nurcan Görgülü’nün komşusu ile röp 
-Muhabir Anonsu (Erol DEĞİRMENCİ)
-Genel ve detay görüntü 

===================

Reklam Alanı

2- THODEX’E AÇILAN BELİRSİZ ALACAK DAVASI KABUL EDİLDİ: ŞİRKETİN BANKA HESAPLARI İNCELENECEK

Haber: Halil Sadri YILMAZ – Ahmet YEŞİLMEN / İSTANBUL, (DHA) 
KRİPTO para borsası Thodex şirketinden kripto para satın alarak mağdur olduğunu belirten S.K. yatırdığı bedele ilişkin zararının giderilmesi için açtığı belirsiz alacak davası kabul edildi. Mahkeme, Türkiye Bankalar Birliği’ne müzekkere yazılarak Thodex Şirketi’nin tüm hesaplarının mevduat bilgilerinin gönderilmesine karar verdi. 

Anadolu Asliye Hukuk Mahkemesi dosya üzerinden inceleme yaptı. Mahkeme, davalı Thodex Şirketi’nin açılan bu dava dilekçesinin kendilerine tebliğinden itibaren 2 hafta içinde davaya karşı cevap dilekçesi ile ilk itirazlarını sunmaları için süre verilmesine karar verdi. Thodex’in kullandığı bankalara müzekkere yazılmasına da karar veren mahkeme, davacı tarafın davalı Thodex hesabına yaptığı ödemelere ilişkin banka dekontlarının istenmesini kararlaştırdı. Türkiye Bankalar Birliği’ne müzekkere yazılarak Thodex’in tüm hesaplarının mevduat bilgilerinin gönderilmesi kararda istendi. Mahkeme, davacı vekilinin, davalı şirket olan Thodex’in tespit edilecek her türlü taşınır taşınmaz mal varlığı ile alacak haklarına ve banka hesaplarına tedbir konması talebinin ise davalı avukatın gerekli belgeleri sunduktan sonra değerlendirilmesine hükmetti. Mahkeme, ön inceleme duruşmasının ise ileride yapılmasına karar verdi.

NE OLMUŞTU?
Thodex mağduru olduğunu belirten S.K., 160 bin lira değerinde kripto para aldıktan sonra sanal cüzdanına ulaşamadığı gerekçesiyle avukatı Sinan Keskin aracılığıyla Anadolu Asliye Hukuk Mahkemesi’ne belirsiz alacak davası açmıştı. Dilekçede davalı Thodex’in hizmet sözleşmesine uymadığı belirtilerek, ivedilikle Thodex’in tespit edilecek her türlü taşınır ve taşınmaz malvarlığı ile alacak haklarına ve banka hesaplarına ihtiyarı tedbir konularak üçüncü kişilere devrinin önlenmesi talep edilmişti.

Görüntü dökümü:
—————
ARŞİV

================

3- (ek bilgi ve görüntülerle) AVCILAR’DAKİ SİLAHLI SALDIRI KAMERADA 

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR’da aralarında husumet bulunan grup arasında yaşanan silahlı saldırıya ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntüde çeşitli suçlardan poliste kaydı bulunan Resul Y. (17), hızla gelen otomobilden inip, yol kenarında arkadaşlarıyla dondurma yiyen Emrah Göktuğ Ş.’yi (19) ayağından vurarak yaralıyor.
Olay, dün saat 22.30 sıralarında, Gümüşpala Mahallesi’nde meydana geldi. Poliste 20’ye yakın suç kaydı bulunan Emrah Göktuğ Ş., iki arkadaşı ile birlikte yol kenarında dondurma yerken, siyah renkli bir otomobilden inen, ‘kasten yaralama ve mala zarar verme’ suçlarından kaydı bulunan maskeli Resul Y.’nin silahlı saldırısına uğradı. Emrah Göktuğ Ş., sol ayağından vurularak, yaralanırken, saldırgan kaçtı.
İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Avcılar Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Saldırganın olay yerine geldiği otomobilin plakasından ruhsat sahibi kadına ulaşıldı. Kadın, otomobilini suç kaydı bulunan oğlu Umutcan L.’nin kullandığını söyledi. Gözaltına alınan Umutcan L. ise, otomobili arkadaşına verdiğini, tesadüfen oradan geçtiğini, silah sesi duyduğunu, kendisini durduran mahalle arkadaşı Resul Y.’nin ‘Hızla uzaklaşalım’ sözleri üzerine bölgeden uzaklaştıklarını anlattı.
Resul Y. de evinde saldırıda kullandığı tabanca ve 3 mermiyle yakalanarak, gözaltına alındı. Çocuk şüpheli ile ilgili soruşturma devam ediyor.

Görüntü Dökümü:
——————
(Güvenlik kamerası)
Gençler dondurma yerken ve sohbet ederken
Saldırgan elinde tabanca ile yanlarına yaklaşırken
Saldırgan ateş ederken
Gençler kaçarken
(Aktüel)
Polis araçları ve ambulanslar
Olay yerinden görüntüler
Olay yeri inceleme ekibinin çalışması
Yerdeki mermiler
Genel ve detay görüntüler

==============

4- VALİ YERLİKAYA ANNELER GÜNÜ’NDE ŞİLE’DE 17 YILLIK MUHTAR KARAKESKİN’İ ZİYARET ETTİ

Melike YAZGILI / İSTANBUL (DHA) İSTANBUL Valisi Ali Yerlikaya, Anneler Günü’nde Şile’de 17 yıldır muhtarlık yapan Şafak Karakeskin’i ziyaret etti. Vali Yerlikaya ziyaretini sosyal medyada paylaştı.
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, eşi ile birlikte, Anneler Günü’nde Şile Avcıkoru Köyü’nde 17 yıldır muhtarlık yapan Şafak Karakeskin’i ziyaret etti. Ziyaretini sosyal medyadan da paylaşan Yerlikaya, ” Her Anne bir hazine. Gönüllere sevgi eken özel bir günde, eşimle birlikte Şile ilçemizin yemyeşil köyü Avcıkoru’nun 17 yıldır hem muhtarı hem annesi olan Şafak Karakeskin’in anneler gününü kutladık. Hayır duasını aldık. Tüm annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

“MUHTAR OLMAK VALİ OLMAKTAN DAHA ZOR. HANIM MUHTAR OLMAK DAHA ZOR”
Yerlikaya ziyareti esnasında Şafak Karakeskin ile sohbetinde ise “İstanbul’da 141 hanım muhtarımız var. 962 muhtarın 141 bayan ama bunlar içerisinde en kıdemli olan Şafak annemiz. Şafak muhtarımız. Anneler günü münasebetiyle bir ziyaret yapalım. Özel bir gün. Muhtar olmak vali olmaktan daha zor. Hanım muhtar olmak daha zor.” dedi.

Görüntü dökümü:
———————-
-Yerlikaya’nın Twitter paylaşımı
-Şafak Karakeskin’i ziyareti
-Birlikte fotoğraflara bakmaları
-Sohbet etmeleri
-Genel ve detay görüntüler

==================

5- ÇİÇEKÇİLERDE ANNELER GÜNÜ YOĞUNLUĞU YAŞANDI

Burçak BOZKUŞ – Osman BAKIR / İSTANBUL (DHA)- Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından bu hafta sonu muaf tutulan çiçekçilerde, Anneler Günü yoğunluğu yaşandı. Siparişleri günler öncesinden almaya başladıklarını söyleyen çiçekçiler, ilgiden memnun ancak eski kalabalık günleri özlediklerini ifade ettiler.
İçişleri Bakanlığı genelgesinde çiçek satışı yapan iş yerleri, Anneler Günü nedeniyle bu hafta sonu, 10.00-17.00 saatleri arasında kısıtlamadan muaf tutuldu. Vatandaşların evlerine en yakın çiçekçiye gidebileceği bildirilen genelgeyle, müşterileriyle buluşan çiçekçiler, bugün, verilen siparişleri yetiştirmek için yoğun bir çaba sarfetti. Çiçekçiler, eski günlerini özlediklerini yine de ilgiden memnun olduklarını dile getirdi.

“ESKİDEN BURALAR ANA BABA GÜNÜYDÜ”
20 yıldır Fatih’te çiçekçi dükkânı bulunan Gülezar Mızrak, “Geçen seneler buralar ana baba günüydü. Bugün işler kısıtlamadan dolayı biraz zayıf ama çok şükür yine de iyi. Eskisi gibi değil tabi ki. Pazar yeri gibiydi. Günler öncesinden aldık siparişleri. Kuryelerimiz çalışıyor. Her bütçeye her keseye uygun çiçeğimiz varö diye konuştu.

“TÜM BABALARI BEKLİYORUZ”
Fiyatların uygun olduğunu söyleyen Mızrak, “Fiyatlarımız uygun. Orkidelerimiz var 100 TL ile 250 lira arasında değişiyor. Guzmanya var, bu sene ona ilgi yoğun. 100 ile 150 TL arası. Büyüklüğüne göre değişiyor. Antoryum var, o da çok güzel bir bitki. Saksı bitkileri var. Onların fiyatları uygun. 20,30, 40 lira arası. Her bütçeye uygun çiçek var bizde. Tüm babaları, annelere hediye almaya bekliyoruzö dedi.

“TÜM ANNELERİN GÜNÜ KUTLU OLSUN”
2 yaşındaki oğlu ile eşine çiçek almaya gelen Ender Olgun ise, “Pandemide böyle oldu. İnşallah önümüzdeki sene daha rahat, kucaklaşarak annelerimizle kutlayacağız. Tüm annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum. Umarım önümüzdeki sene hep beraber, mutlu bir şekilde, pandemisiz, daha güzel bir anneler gününü yaşarız. Fiyatlar normal. Çok yüksek fiyatlar değil. Genelde Anneler Günü’nde, özel günlerde fiyatlar yükseliyordu ama bu sene pek öyle gelmedi banaö şeklinde konuştu.

“KAPIDAN UĞRAYIP ÇİÇEĞİMİZİ VERECEĞİZ”
Annesine çiçek almaya gelen Gönül Yılmaz da “Bu sene kısıtlamaya denk geldi ama evimiz yakın, yürüyüş yolunda bir kapıdan uğrayalım dedik. Çiçekçimiz de yakın. Anneler Günü’nü şöyle bir ayaküstü kutlayalım. Annelerimiz çok değerli. Ben de anneyim. Bütün annelerin gününü kutluyorum. İnşallah bu korona biter de hep beraber daha güzel günler görürüzö dedi.

Görüntü Dökümü:
————————
-Çiçekçilerden detaylar
-Çiçeklerin, siparişlerin hazırlanması
-Müşterilerle ve çiçekçilerle röpler
-Muhabir anonsu (Burçak BOZKUŞ)
-Genel ve detay

=================

6- (ÖZEL) SAĞLIK ÇALIŞANINDAN “BİR FOTOĞRAF BİN HİKAYE”

– Anestezi teknikeri Ayşegül Aksoy, 14 ay boyunca hem hastalara şifa verdi, hem de vizörün arkasına geçerek kimsenin görmediği alanlarda yaşananları fotoğrafladı.

Özlem YURTÇU KARABULUT, Özgür KUMANOVALI / İstanbul, (DHA) – İSTANBUL’daki en büyük pandemi hastanelerinden biri olan Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde anestezi teknikeri olarak çalışan fotoğraf sanatçısı Ayşegül Aksoy, 14 ay boyunca hem hastalara şifa verdi, hem de vizörün arkasına geçerek kimsenin görmediği alanlarda yaşananları fotoğrafladı. Geçtiğimiz hafta hastane girişindeki fuaye alanında açılan “Bir Fotoğraf Bin Hikaye” isimli fotoğraf sergisiyle, vatandaşların da bu mücadeleye şahit olması ve bu hastalığın nelere yol açabileceğini birebir görmesi amaçlanıyor. Aksoy, şu ana kadar bir hastanenin her alanında bu kadar uzun süre boyunca pandeminin fotoğraflandığı başka bir proje olmadığının altını çizerek her biri ibret dolu bu fotoğrafların Türkiye’nin başka illerinde de sergilenebilmesi için destek istedi.
Kimi ter içinde kaldı yoğun bakım nöbetini sırılsıklam bitirdi, kimi koruyucu ekipmanları içinde, saatler süren ameliyatlarda bitkin düştü ama ameliyat bitmeden paydos demedi. Salgının başladığı ilk günden bu yana sağlık çalışanlarının bir hayat daha kurtarmak için gösterdiği insan üstü mücadele, bu kez yine bir sağlık çalışanının gözünden fotoğraf sergisine dönüştü. Tam 14 aydır hem hastalara şifa veren hem de fırsat bulduğu her an deklanşörüne basarak meslektaşlarının yaşadığı inanılmaz anları ölümsüzleştiren Ümraniye Eğitim Araştırma ve Hastanesi’nde 14 yıldır anestezi teknikeri olarak görev yapan fotoğraf sanatçısı Ayşegül Aksoy, 13 yıldır da profesyonel fotoğrafçılık yaptığını söyleyerek “Hem sağlık personeliyim hem fotoğrafçıyım. Perdenin arkasında neler yaşanıyor, bu insanlar ne gibi zorluklarla karşılaşıyor, bunları fotoğraflamak, belgelemek istedim. Sonuçta güzel bir iş çıktı ortaya. Hastane yönetimi ve destek olan tüm arkadaşlarıma, aileme çok teşekkür ediyorum” dedi.

14 AYDIR KOVİD MÜCADELESİNİN HER ANINI FOTOĞRAFLIYOR
Bir yıldan uzun süredir bu proje için emek verdiğinin altını çizen Aksoy, “Bu projenin diğerlerinden farkı, özellikle sadece sağlık çalışanlarına odaklanması ve uzun vadeli bir proje olması. Dünyada da benzer işler yapıldı ama genellikle bir hafta, bir gün gibi kısa vadelerde ve belirli alanlarda yapılan çekimlerle gerçekleştirildi. Oysa ben, pandeminin başından bu yana, hastanenin Kovid’le mücadele edilen hemen hemen her alanını aralıksız fotoğrafladım. Bu yönüyle bu proje dünyada benzeri olmayan tek proje olarak değerlendirilebilir. Dolayısıyla daha fazla desteklenmesini istiyoruz. Türkiye’nin farklı illerinde, farklı hastanelerde, farklı alanlarda, meydanlarda da sergilenirse eminim ki vatandaşlarımızın da farkındalığını artıracaktır” şeklinde konuştu.

“HER KARENİN AYRI BİR HİKAYESİ VAR”
Yaklaşık 14 ay boyunca binlerce fotoğraf karesi çektiğini anlatan ve her bir karenin ayrı bir hikayesi olduğunu söyleyen Aksoy, kendisinin en çok etkilendiği karelerin ise özellikle yoğun bakımdaki sağlık çalışanlarının orada sevdiklerinden uzak hayata tutunmaya çalışan hastalarla büyük bir şefkatle ilgilendiği ve onlara kendilerini yalnız hissettirmedikleri anlardan olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle noktaladı: “İnsanların en doğal, gerçekten en zorlandığı anları çekmeye çalıştım. Yoğun bakımdaki arkadaşlarımın, özellikle hastalarla olan ilişkilerinde hastalarının yalnız hissettiği anlarda onların yanlarında olması beni en çok etkileyen anlar oldu.

“VATANDAŞLARIMIZ YAŞADIKLARIMIZA ŞAHİT OLSUN İSTEDİK”
Hastane Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam ise Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak binlerce Kovid hastasının tedavisini gerçekleştirdiklerini vurgulayarak “Bu hastalarımızın tedavi sürecinde sağlık çalışanlarımız ve hastalarımızla ilgili binlerce hikayeye konu olabilecek fotoğraf kareleri oluştu. Bu sergideki amacımız ise çalışanlarımızın fedakarlıklarını belgelemek ve hastalarımıza ve toplumumuza, bu hastalığın ciddiyetini yansıtabilmekti. Sergi, hem hastalarımızdan hem de çalışanlarımızdan ilgi görüyor. Bu alanda sergilememizin amacı da hem çalışanlarımızın, hem de hastalarımızın bu koridordan geçiyor olması. Poliklinikler ve servislere giden hasta ve yakınları, bu koridoru kullanıyor mecburen. Dolayısıyla gelip geçerken, akışı da bozmayacak şekilde bu hikayeleri görsünler, baştan beridir yaşadığımız bu tabloya şahit olsunlar istedik” dedi.

ÇİZMELERİNDEN BOŞALTTIĞI SU, SAATLER SÜREN EMEĞİN TERİYDİ
Fotoğraf sergisindeki en çarpıcı karelerden birinin kahramanı olan Yoğun Bakım Hemşiresi Birkan Karakoyun, o karenin çekildiği anı şöyle anlattı: “Pandeminin başlarıydı. Yoğun bakımda 3 saatlik bir nöbetim sonrası çekilen bir fotoğraftı. Alandan 3 saat sonra çıktığım zaman, sırılsıklam ter içerisindeydim. Çizmelerimin içi dahi suyla dolmuştu. Öyle bir anda Ayşegül’e denk geldim ve o da deklanşöre basınca bu kareler ortaya çıktı.”

DEĞİŞİM YAPMADAN SÜREN 6 SAATLİK AMELİYATTA BİTKİN DÜŞTÜ
Sergideki fotoğraf karelerinden birinde yorgunluktan bitap düşmüş bir halde sandalyede görüntülenen Simge Coşkun ise 6 yıldır Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde anestezi teknikeri olarak çalıştığını söyleyerek o anı şu şekilde anlattı: “O gün bir yüksekten düşme vakası gelmişti. Vertebra (omurga) ameliyatı yapılıyordu. 6 saat kadar sürdü ameliyat. O fotoğrafta, ameliyatın 4’üncü saatinin sonundaydık. Hem ekipman değişmesin, hem de diğer arkadaşlarımızı riske atmayalım diye değişim yapmadık ve o vakayı ben bitirip çıkmak istedim. 4 saatin sonunda o çizmeler, üzerimizdeki tulum, maskeden vs. nefes alamaz haldeydim artık. Ama sonrasında insanlara yararımız olduğunu düşündüğümüz için, hem yorgunluk hem de mutluluk oluyordu.”

Görüntü dökümü
————–
-Ayşegül Aksoy röp
-Prof. Dr. Necdet Sağlam röp
-Hemşire Birkan Karakoyun röp
-Anestezi teknikeri Simge Coşkun röp
-Sergi alanından detay görüntüler
-Birkan Koyuncu’nun yoğun bakımdan sırılsıklam çıktığı anın görüntüleri
-En çarpıcı fotoğraf karelerinden oluşan detay görüntüler
-Genel ve detay görüntüler

==================

7- İSTANBUL’DA 35 KİLO UYUŞTURUCUNUN ELE GEÇİRİLDİĞİ OPERASYON KAMERADA 

İSTANBUL, (DHA) – İSTANBUL İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, piyasada ‘torbacı’ olarak tabir edilen kişilere uyuşturucu madde dağıtımı yaptığı belirlenen şüpheli B.M.’nin Fatih ve Esenyurt’ta kullandığı adreslere operasyon düzenledi. Adreslerde yapılan aramalarda 26 kilo gram skunk, 9 kilo gram kokain, 3 adet hassas terazi, 1 adet ruhsatsız tabanca ile çok sayıda tabanca fişeği ele geçirildi. Şüpheli tutuklanırken, operasyon anları da kameraya yansıdı. 

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüpheli B.M.’nin yasa dışı yollarla temin ettiği uyuşturucu maddeyi İstanbul ili genelinde piyasaya sürme hazırlığında olduğu bilgisini aldı. Harekete geçen ekipler yaptıkları teknik ve fiziki takip ile şüpheli B.M.’nin Esenyurt ve Fatih ilçelerinde iki farklı adresi kullandığını tespit etti. Belirlenen adresler üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran jandarma ekipleri söz konusu adreslerde dikkat çekecek nitelikle bir hareketlilik olduğunu belirledi.

EVİN HER TARAFINDAN UYUŞTURUCU ÇIKTI
Jandarma ekipleri eş zamanlı operasyon için düğmeye bastı. Şüpheli B.M.’nin Esenyurt ve Fatih ilçelerinde kullandığı adreslerde yapılan aramalarda yatak altlarına, mutfak dolaplarına, kolilere ve çantalara gizlenmiş olarak 26 kilo gram skunk, 9 kilo gram kokain, 3 adet hassas terazi, 1 adet ruhsatsız tabanca ile çok sayıda tabanca fişeği ele geçirdi.

ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Jandarma ekiplerince sorgusu tamamlanan şüpheli B.M. “Uyuşturucu madde imal ve ticareti” suçundan düzenlenen dosya ile çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelinin ifadesi sonucunda olayla bağlantısı olduğu öğrenilen diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Görüntü Dökümü:
———————–
Şüpheliden görüntü
Şüphelin kullandığı adreslerde yapılan aramalar
Ele geçen silah
Ele geçen uyuşturucular
Hassas terazi
Genel ve detaylar

=================

8- HAVA TEMİZLENDİ, ULUDAĞ İSTANBUL’DAN GÖRÜNTÜLENDİ

Gamze ŞİMŞEK- Ramazan EĞRİ-Murat SOLAK/ İstanbul (DHA)Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının 10’uncu gününde hava kirliliğinin sona ermesiyle Uludağ İstanbul’dan görüldü. 
Vatandaşların evlerinde olması, araç trafiğinde yoğunluğun yaşanmaması İstanbul’daki hava kirliliğini de sona erdi. Uludağ, İstanbul’un Bostancı ve Zeytinburnu Sahili’nden çıplak gözle görülebildi.  DHA’da Uludağ’ı İstanbul’dan görüntüledi. 

Görüntü Dökümü
—————–
 -Bostancı Sahili’nden Uludağ’ın görüntüsü
-Zeytinburnu Sahili’nden Uludağ’ın görüntüsü
-Genel ve detay

===============

9- ESENLER’DE 4 KATLI BİNANIN BODRUM KATINDA YANGIN ÇIKTI

Murat SOLAK – Ersan SAN / İSTANBUL, (DHA)- ESENLER’de 4 katlı bir binanın karton kolilerin bulunduğu bodrum katında henüz bilinmeyen nedenden dolayı yangın çıktı. Yangın kısa sürede itfaiye tarafından söndürülürken, depoda hasar oluştu. Depoda bulunan ve yanan motosiklet de kullanılamaz hale geldi. Yangın saat 10.30 sıralarında Oruç Reis Mahallesi 626. Sokak’ta meydana geldi. İddialara göre sokak üzerinde bulunan 4 katlı bir binanın karton kolilerin bulunduğu bodrum katında henüz bilinmeyen nedenden dolayı yangın çıktı. Duman ve alevler kısa sürede deponun ön kısmına yayıldı. Depoda bulunan bir motosiklette alevlere teslim oldu. İhbar verilmesi üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri çağrıldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yanan motosiklete ve depoya köpüklü suyla müdahale etti. Yaklaşık yarım saat süren çalışmanın ardından yangın kontrol altına alındı. Yanan motosiklet kullanılamaz hale gelirken, depoda hasar oluştu. Polis ve itfaiye ekipleri yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü dökümü:
——————-
-Yanan motosiklet ve depodan görüntü
-İtfaiye ekiplerinin çalışmaları
-Genel ve detaylar
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!