Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 3

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- SARIYER’DE BABASINA KIZIP, YAŞADIKLARI EVİ ATEŞE VERDİ

Haber – Kamera: Yılmaz OKUR/İSTANBUL, (DHA) SARIYER’de madde bağımlısı olduğu iddia edilen Ali Osman Y. babası ile tartışınca yaşadıkları gecekonduyu ateşe verdi. Anne ve babası dışarı kaçan kişi evde oturup beklemeye başladı. Yangını söndüren itfaiye ekipleri Ali Osman Y.’yi dışarı çıkardı. Yangın şüphelisi, gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.
Sarıyer, Poligon Mahallesi Kabiller Sokak’ta bulunan tek katlı gecekonduda saat 11.00 sıralarında meydana gelen olay iddiaya göre şöyle gelişti; Madde bağımlısı olan Ali Osman Y. babası ile tartışınca sinirlenerek evi ateşe verdi. Anne ve babası dışarı kaçarak itfaiyeye haber verdi. İtfaiye ekipleri Ali Osman Y.’yi dışarı çıkardı. Yangın kısa sürede kontrol altına alınırken, evi yaktığı iddia edilen Ali Osman Y. gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

“BANA, EVİ OĞLUNUN YAKTIĞINI SÖYLEDİ”
Görgü tanığı Recep Ali Onur, “Yangını gördüm. Olay yerine geldim. Babasını acılı bir şekilde bakıyordu. Ne oldu dedim. ‘Oğlum evi yaktı’ dedi. Acılı şekilde onu ifade etmeye çalıştı. Ben de teselli etmeye çalıştım. Benim anladığım kadarıyla ilaç bağımlısıymış, o nedenle yapmış” şeklinde konuştu. Yangınla ilgili soruşturma devam ediyor.

Görüntü dökümü:
————————–
-Yanan gecekondu
-İtfaiyenin çalışmaları
-Evi yaktığı iddia edilen genç
-Evi yaktığı iddia edilen gencin polis aracına bindirilmesi
-Görgü tanıkları ile röportajlar
-Genel ve detay görüntüler

=====================

2- ATAŞEHİR’DE KARİKATÜRİST OTEL ODASINDA ÖLÜ BULUNDU

Reklam Alanı

Haber – Kamera: Mustafa ESEN / İSTANBUL (DHA) KARİKATÜRİST Okan Nasuhoğlu,  Ataşehir’deki otel odasında ölü bulundu. Karikatüristin yanında helyum gazı düzeneğine rastlanıldı.
Olay, Ataşehir Küçükbakkalköy Mahallesi’nde geçen hafta meyadana geldi. 31 yaşındaki karikatürist Okan Nasuhoğlu Şenlik Sokaktaki otelin 603 numaralı odasında kalıyordu. Nasuhoğlu’ndan haber alamayan otel görevlileri, karikatüristin odasına girerek kontrol etti. Görevliler, Nasuhoğlu’nun cansız bedeni ile karşılaşınca durumu polise bildirdi. Olay yerine gelerek incelemede bulunan polis ekipleri, karikatüristin başına geçirilmiş poşet ve bu poşete bağlanan bir hortum ile oluşturulmuş helyum gazı düzeneği tespit etti. Okan Nasuhoğlu’nun cenazesi incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Nasuhoğlu, memleketi Zonguldak’a götürülerek burada toprağa verildi.

Görüntü Dökümü
-Otelden görüntü
-Karikatüristin fotoğrafı

==================

3- TOZKOPARAN’DA ARBEDE

Murat SOLAK – Ömer ÇETİNASLAN/İSTANBUL,(DHA)  TOZKOPARAN’da kentsel dönüşüm nedeniyle yıkımı yapılacak evlerin temel altyapı hizmetlerinin kesilmesi için mahalleye gelen ekiplere engel olmak isteyenlere polis müdahale etti.
Güngören Tozkoparan Mahallesi’nde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesi kapsamında, geçtiğimiz aylarda mahalle sakinlerinden evlerini boşaltmaları istendi. Yaşanan süreçte evlerini terk etmek istemeyen mahalle sakinleri ile polis ve belediye ekipleri arasında birçok kez arbede yaşandı. Bu sabah saatlerinde Tozkoparan Mahallesi’nde yıkımı yapılması planlanan evlerin temel altyapı hizmetlerinin kesilmesi için çevik kuvvet ekiplerinin desteğiyle İGDAŞ, İSKİ, BEDAŞ ve belediye ekipleri geldi. Mahalle sakinleri ekiplere engel olmak istedi. Bunun üzerine polis, kalabalığa müdahalede bulundu. Bu sırada arbede yaşandı.

“EVİMİZİ ELİMİZDEN ALMAYA ÇALIŞIYORLAR”
Mahalle sakini Hasan Çimen, “Bizim evimizi alıyorlar. Davalar devam etmesine rağmen hukuksuz olarak gelip, benim dairemi elimden almaya çalışıyorlar. Elektriğimizi, doğalgazımızı kesiyorlar. Arbedenin sebebi bu. Bunlar benim yaşam hakkım, kestirmiyorum. Neden benim evimi elimden alıyorsunuz? Polisler vazifesinin yapıyorlar ama biraz da benim hakkımı korusunlar” dedi. 

“GEREKİRSE MUM YAKIP ÖYLE OTURACAĞIZ”
Evlerinden çıkmak istemeyen mahalle sakinlerinden Saadet Kılıç ise, “Paramızla satın aldığımız evlerimizden sokağa atıyorlar. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Emekli insanlarız, aldığımız maaşla kiraya çıkmamız mümkün değil. Her gün suyumuzu, elektriğimizi kesmekle tehdit ediliyoruz. Polis, sularımızı kesmek için gelmiş. Bu zabıtanın görevi ama polis geliyor. Polisle biz yüz yüze geliyoruz. Sonuna kadar buradayız. Gerekirse mum yakıp, öyle oturacağız. Evimizden çıkmıyoruz. Gerekirse suyu da arabayla taşıyacağız. Biz evimizdeyiz, gitmiyoruz. Yerinde kentsel dönüşümse eğer, bize yerinde evimizi versinler. Sözleşme imzalayalım, öyle gidelim. Biz böyle gitmiyoruz” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Polis ile mahalleli arasında yaşanan arbede
-Mahalle sakinleri görüntü
-Çevik kuvvet görüntü
-Röpler
-Genel ve detaylar 

=================

4- BÜYÜKÇEKMECE’DE EŞİNİ ÖLDÜREN SANIK: HAREKETSİZ KALANA KADAR BOĞAZINI SIKTIM, ÇOK PİŞMANIM
 

Sevda SARIKAYA / İSTANBUL, (DHA) – BÜYÜKÇEKMECE’de kendisini aldattığını iddia ettiği 9 yıllık eşi Sonbahar Özcan’ı boğarak öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis istenen sanık Ünal Özcan (38) “Eşimin yanına gittim ve hareketsiz kalana kadar boğazını sıktım, çok pişmanım” dedi. Mahkeme heyeti, maktul Sonbahar Özcan’ın telefonundaki mesajlarla ilgili bilirkişi raporu alınmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.
Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık tutuklu bulunduğu cezaevinden getirildi. Müşteki ve taraf avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşmadaki savunmasında eşini çok seven biri olarak çok pişman olduğunu söyleyen sanık Ünal Özcan,  “Hiçbir eş, hiçbir baba benim bulunduğum durumda olmak istemez. Sonbahar ile 8-9 yıldır evliydik. 2 çocuk babasıyım. Eşimi her zaman çok sevdim. Ama eşim evimize ve ailesine sadık kalmayıp ihanet etti. Ben aşçıydım. Bir ara Mısır’a çalışmaya gittim. Döndüğümde eşim aynı değildi, çok değişmişti. Elinde sürekli telefon vardı. 24 Haziran Babalar Günü’nde eşimin telefonunda uygunsuz bir mesaj gördüm. Konduramadım.  Eşime bu durumu sorduğumda, ‘Haberim yok’ dedi ve tartıştık. Ben hayatım boyunca eşime bir kere bile vurmadım, kötü bir söz söylemedim” dedi.

“ERKEKLİK GURURUMA YETİREMEDİM HAFİF BOĞAZINI SIKTIM”
Eşinin sosyal medya hesaplarında da uygunsuz mesajlar gördüğünü söyleyen sanık Ünal Özcan, durumu aile büyükleri ile paylaştığını anlatarak şunları söyledi: 
“Eşimi kayınvalideme çağırdım. Mesajları gördüğümü söyledim. Bana ‘Özür dilerim, affet bir daha olmaz’ dedi. Daha sonrasında kendisi bana bu olayı herkese söylediğim için pişkin pişkin kızdı. Ben de erkeklik gururuma yetiremedim hafif boğazını sıktım. Sonrasında kendi kendime ne yaptığımı sorguladım. Eşime kolonya, su verdim. ‘112’yi arayayım mı?’ dedim, ama istemedi.” 

“HAREKETSİZ KALANA KADAR BOĞAZINI SIKTIM, ÇOK PİŞMANIM”
Özcan, ” Eşimin ailesi araya girip bizi barıştırdı. Daha sonra yine eşime gelen mesajı gördüm. ‘Bu iş bitmedi mi?’ diye sordum. Bana ‘Git başımdan, sevmiyorum seni. Ben aşık oldum’ dedi. O anda kendimi kaybetmişim, boğazını sıkmışım. O sırada koridora gittim. Eşimin gözleri açıktı ve ayağa kalktı. Eşimin yanına tekrar gittim ve hareketsiz kalana kadar boğazını sıktım. Çok pişmanım” dedi. Sanık öldürme anını anlatırken izleyici koltuğunda oturan müştekiler, göz yaşlarını tutamadı. Maktulün telefondaki mesajlarla ilgili bilirkişi raporu alınmasına karara veren mahkeme, sanığın tutukluluk haline devam kararı vererek, duruşmayı erteledi. 

İDDİANAME
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, 9 yıldır evli olan Sonbahar Özcan ile Ünal Özcan’ın iki çocuklarıyla beraber yaşadıkları belirtildi. İddianamede Sonbahar Özcan’ın sosyal medya sitelerini aktif olarak kullandığı, Ünal Özcan’ ın eşinin cep telefonunda sosyal medya üzerinden başka erkeklerle yapılmış mesajlaşmaları görmesi üzerine aralarında tartışma çıktığı, bu nedenle bir süredir aralarında geçimsizlik olduğu anlatıldı. İddianamede, gece 04.00 sıralarında Ünal Özcan’ın eşi Sonbahar Özcan’ın sosyal medya hesabı üzerinden telefonuna mesaj geldiğini görmesi üzerine sinirlendiği ve ikili arasında tartışma yaşandığı belirtildi. Ünal Özcan’ın geçen sene 19 Temmuz’da eşinin boğazını hareketsiz kalana kadar sıktığı ve eşinin ölmesi üzerine akrabalarına haber verdiği anlatılan iddianamede, Ünal Özcan’ın eşinin sosyal medya kullanmasından dolayı duymuş olduğu kıskançlık etkisiyle eşini boğarak öldürdüğü öne sürüldü. İddianamede şüpheli Ünal Özcan’ın “Eşi kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi talep ediliyor.

Görüntü dökümü:
———————
-ARŞİV

==================

5- AYNI GÜN 10 OTOMOBİLDEN HIRSIZLIK YAPIP, EV HAPSİ VERİLEN ŞÜPHELİLER KAMERADA

Ali AKSOYER/İSTANBUL(DHA)BAĞCILAR’da bir günde park halindeki 10 otomobilden hırsızlık yapan 4 şüpheli, polis tarafından yakalandı. Haklarında hırsızlık suçundan toplam 129 suç kaydı bulunan şüpheliler, mahkemece ev hapsine çarptırıldı. Şüphelilerin hırsızlık yaptıkları anlar, güvenlik kameralarına yansıdı.
Bağcılar’da aynı günde park halindeki 10 otomobilden hırsızlık olayı gerçekleştirilmesi üzerine polis ekipleri çalışma başlattı. Çevredeki güvenlik kameralarını mercek altına alan polis,  görüntülerden şüphelilerin park halindeki otomobillerin yanına kendi araçlarıyla geldiklerini saptadı. Şüphelilerin başlarını öne eğip, kapılarını açmayı başardıkları araçlardan değerli eşyaları aldığını tespit etti. Asayiş Şube Müdürlüğü, Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kimliklerini belirlediği şüpheliler Murat U.(25), Berkan S.(19), Ali K.(19) ile Recep K.’yi(23) yakalayarak, gözaltına aldı.
Şüphelilerden Murat U.’nun 56, Berkan S.’nin 12, Ali K.’nin 15,  Recep K.’nin de 26 kez poliste kaydı olduğu ortaya çıktı.
İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler mahkemece ev hapsi cezasına çarptırıldı.

Görüntü dökümü:
————
-Şüphelilerin adliyeye sevki
-Hırsızlık anları

================

6- HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARILAN YOUTUBER BAKHSHALİYEV, İFADE VERDİ

Sevda SARIKAYA-İSTANBUL(DHA)- BAĞCILAR’da su satan çocukla ilgili çektiği videosu  kurgu çıkan Azerbaycan uyruklu Youtuber Fariz Bakhshaliyev (21) ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama’ suçundan yargılandığı davada hakkında çıkarılan yakalama kararı üzerine adliyeye gelerek, ifade verdi. Bakhshalıyev, kendisini “Kesinlikle kimseyi aşağılama kastım yoktu” diyerek savundu.
Azerbaycan uyruklu Youtuber Fariz Bakhshaliyev “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan 9 aydan 1,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın duruşmasına katılmadı. Mahkeme de sanık Bakhshaliyev hakkında ‘yargılamadan kaçtığı’ gerekçesiyle, savunması alınıp serbest bırakılmak üzere yakalama kararı çıkarttı.

“KESİNLİKLE KİMSEYİ AŞAĞILAMA KASTIM YOKTUR”
Bakhshaliyev, bugün avukatı Hüseyin Dağ ile birlikte Bakırköy Adliyesi’ne gelerek, ifade verdi. 32. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ifadesi alınan Bakhshalıyev, “Kesinlikle kimseyi aşağılama kastım yoktu” diyerek, şunları söyledi:
“Sosyal medyada içerik üretiyorum ve bunları da paylaşıyorum. Mendilci çocuklarla ilgili video çekelim, insanlar da onları görünce yardımcı olsunlar diye farkındalık oluşturalım dedik. Bunun için göze hitap edecek birini bulalım diye araştırıyorduk. O sırada mağdurun ailesi beni buldu. Çocuklarının bir ajansta kayıtlı olduğunu ve böyle bir rol yapabileceğini söyledi. Bu nedenle bu çocukla bir video çekip, Youtube’da yayınladık. Bir anda çok kişi videoyu izledi, birçok yorum yapıldı, ben de bunun bir kurgulama olduğunu kendi videomda açıkladım. Ancak ne olduysa yetkililer araya girince bir şeyler oldu ve olay bu aşamaya geldi. Kurgu olduğunu söyledim, bunu açıklayan bir videoda yayınladım. Mağdur kişinin ailesi müşteki olarak geçmiş ama biz o aileyle görüşüyoruz, en baştan beri haberdarlar, şikayetçi de olmamışlardı. Kesinlikle kimseyi aşağılama kastım yoktur. Suçlamayı kabul etmiyorum.”  Mahkeme, ifadesi alındıktan sonra Fariz Bakhshalıyev hakkında çıkartılan yakalama emrini kaldırdı.

==================

7- THY, DALLAS VE DENVER SEFERLERİNE BAŞLIYOR

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, (DHA)- TÜRK Hava Yolları (THY), ABD’nin Dallas ve Denver şehirlerine sefer başlatma kararı aldı. Kamuoyu Aydınlatma Platformu’un (KAP) bildirilen kararla ilgili yapılan açıklamada, “Ortaklığımız yönetim kurulunca, imkanlar ve pazar koşullarına bağlı olarak Amerika Birleşik Devletleri’nin Dallas ve Denver şehirlerine tarifeli sefer başlatılmasına karar verilmiştir” denildi.

=================

8- 5. HERİTAGE İSTANBUL FUARI AÇILDI 

Haber: Gülseli KENARLI – Kamera: Mertcan ÖZTÜRK / İSTANBUL, (DHA)  RESTORASYON, arkeoloji ve müzecilik fuarları arasında Avrupa’nın en büyüklerinden biri olan Heritage İstanbul Fuarı’nın 5’incisi Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda açıldı. Pandemi nedeniyle 4 kez ertelenen ve bugün açılan fuar, 23-25 Haziran tarihleri arasında ziyarete açık olacak.
5. Heritage İstanbul Fuarı bugün düzenlenen törenle kapılarını açtı. Açılış töreninde geçmiş fuarlardan videolar gösterildi. TG EXPO Genel Müdürü Hasan Cem Şenel, açılışta kısa bir konuşma yaparak, emeği geçen herkese teşekkür etti.  Salgın nedeniyle dört kez ertelenen restorasyon, arkeoloji ve müzecilik fuarı Herigate, İstanbul, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle, TG Expo tarafından 23 – 25 Haziran tarihleri arasında ziyarete açık olacak. Bu yılki ana konunun “Geçmişe Gelecek Sağlamak” olarak belirlenen fuarda, 26 oturum, miras bölümünde 21 sohbet ve 8 atölye çalışması da gerçekleştirilecek. Fuarda Tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Kültürel Miras Diplomasi Uzmanı Dr. Andrew C. Cohen, Demirören Haber Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Ömer Erbil, arkeolog Nezih Başgelen, modacı Arzu Kaprol yer alacak. 36’sı yurt dışından toplam 131 firmanın katıldığı fuarda, İtalya ve Avusturya pavilyonu da kuruldu.

Görüntü Dökümü: 
—————–
– Açılış töreninden görüntüler
– Şenel’in konuşması 
– Fuardan görüntüler
– Detaylar 

===================

9-BAĞCILAR’DA KİTAP OKUMA YARIŞMASI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Burçak BOZKUŞ – Kubilay ÖZEV / İSTANBUL (DHA) – BAĞCILAR Akşemsettin Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen, Gençlik ve Aile Kitap Buluşması Kitap Okuma Yarışması ödülleri sahiplerini buldu. 
Akşemsettin Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen ödül törenine Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz, öğrenciler ve veliler katıldı.  Yarışmaya katılan lise öğrencileri Cengiz Aytmatov’un Beyaz Gemi, ortaokul öğrencileri ise Eleanor Coerr’in Sadako ve Kağıttan Bin Turna Kuşu kitaplarını okudu. Okunan kitaplarla ilgili yapılan sınav sonucunda dereceye giren öğrenciler belli oldu. Derece alan öğrenciler mutlu ve gururlu olduklarını dile getirdi. 

“BU KİTABI OKUDUĞUM İÇİN DE ÇOK MUTLUYUM”
Lise kategorisinde birinci olan Ebrar Karagöz, “Bu yarışmayı düzenleyen herkese çok teşekkür ediyorum. Çünkü çok zorlu bir dönemden geçiyoruz. Psikolojik olarak da zor bir dönem, kovid var, evlerden çıkamıyoruz. Kitap okuyarak kendimi daha çok geliştirdiğimi düşünüyorum. Bu kitabı okuduğum için de çok mutluyum. Bana çok şey kattığını düşünüyorum. Birinci olduğumu duyunca biraz şaşırdım. Çünkü beklemiyordum. Bazı sorularda şüphelerim vardı. Ama birinci oldum. Çok mutlu ve gururluyum” dedi.
Ortaokul kategorisinde birinci olan Ela Zeynep Sarıkaya ise, “Kitabı defalarca okudum. Önemli yerleri not çıkardım. Kendime sorular hazırladım. Annem çok yardımcı oldu. Ona çok teşekkür ederim. Destek olan öğretmenlerime, arkadaşlarıma teşekkür ederim. Sorulardan bazıları zorladı. Bazıları kolaydı. Birinci olduğum için çok mutluyum” diye konuştu.
 
Görüntü Dökümü:
————————
-Ödül töreninden detaylar
-Birincilerle röportajlar
-Ödül takdimi
-Genel ve detay

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!