Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-3

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- (ambulansın kaza anıyla ) KAĞITHANE’DE KAYIP DÜŞEN KİŞİYE OTOMOBİL ÇARPTI ; FECİ KAZA KAMERADA

– Yardıma gelen ambulans da kaza yaptı

Haber-Kamera: Özgür EREN İSTANBUL (DHA)- KAĞITHANE’de buzlanan yolda düşen kişiye kayan otomobil çarptı. Yaralı kişiyi almaya gelen ambulans da kaza yapınca yaralı başka ambulans ile hastaneye götürüldü. Kaza anları ise saniye saniye iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı.
Kaza Örnektepe Mahallesi’nde bir cadde üzerinde sabah saatlerinde meydana geldi. Ayhan Cankaya buzlanan karlı yolda yürüdüğü sırada ayağı kayıp yere düştü. O sırada Cankaya’nın arkasından kayarak gelen otomobil yere düşen kişiye çarpıp daha sonra duvara çarparak durabildi. Bu kaza anı ise saniye saniye bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı.
Kazayı gören çevredekiler hemen Ayhan Cankaya’nın yardımına koştu. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Caddenin dik yokuş ve yolların buzlu olması nedeniyle yaralıyı almaya gelen ambulans da kayarak duvara çarpıp kaza yaptı. Olay yerine başka bir ambulans sevk edildi. O ambulans da caddeye giremeyince yaralı sedye ile ambulansın yanına taşındı.
Ambulans ile hastaneye kaldırılan Ayhan Cankaya’nın bacağında ve belinde yaraların olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Kazaya karışan otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzerine polis merkezine götürüldü.
Caddede esnaflık yapan Akif İlhan ” Yukarıdan gelen otomobil çocuğa çarptı. Onu almaya gelen ambulansta kaza yaptı. Diğer ambulansta çıkamadı yaralıyı aşağıya taşıdık. Belinde ve ayağından yaralanmıştı. Ayağında kanama vardı. Belini oynatamıyordu” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———–
-GÜVENLİK KAMERASINDAN KAZA ANI
-Cep Telefonu Görüntüsü
-Yaralının yerde yatması
-Sağlıkcıların müdahalesi
-Belediyenin tuzlama çalışması
-Kazaya karışan otomobilden görüntü
-Caddeden  detay görüntü
-Sokak sakini Akif İlhan ile röportaj
-Kaza yapan ambulanstan detay görüntü
-Genel ve yakın detaylar      

================

2- İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN KUVVETLİ BUZLANMA UYARISI

Reklam Alanı

İSTANBUL (DHA) İSTANBUL Valiliği’nden bu gece ve yarın sabah için kuvvetli buzlanma uyarısında bulunuldu. Yapılan açıklamada, kar yağışının akşam saatlerinde etkisini yitireceği belirtilerken, bazı ilçelere ölçülen kar kalınlıkları açıklandı.
İstanbul Valiliği’nden kar yağışıyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, “Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden alınan meteorolojik tahminlere göre; İlimizde Cuma günü akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışının, bugün öğleden sonra Anadolu yakasında etkili olması, yağışın akşam saatlerinde kesileceği tahmin ediliyor.  Yarın (19.01.2021 Salı günü) İstanbul’un kuzey kesimlerinde (Arnavutköy,  Sarıyer, Beykoz, Çekmeköy ve Şile) sabah saatlerinden öğle saatlerine kadar hafif Kar yağışı geçişleri bekleniyor.” denildi.

“KUVVETLİ BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI”
Valiliğin açıklamasında buzlanma ve don uyarısı yapılarak, “Bu gece ve yarın (Salı)  sabah saatlerinde İstanbul genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” denildi.

ÇATALCA 19 SANTİMETRE KAR 
Valiliğin açıklamasında bu sabah saat 09.00 itibarıyla bazı noktalarda ölçülen kar kalınları da paylaşıldı. Buna göre, Çatalca (Radar sahası) 19 cm, Sarıyer Kilyos: 10 cm, Silivri 10 cm, Sarıyer 8 cm, İstanbul Havaalanı 6 cm, Ümraniye 3 cm, Atatürk Havaalanı 2 cm, Sabiha Gökçen Havaalanı 2 cm olarak ölçüldü.

TÜM KURUM VE KURULUŞLARIMIZIN EKİPLERİ GÖREV BAŞINDADIR
Açıklamada devamında karla mücadele verileri paylaşılarak, “Karayolları 1. (İstanbul) Bölge Müdürlüğümüzce; Sorumluluk alanındaki 4.079 km yol ağında 322 Bıçaklı Kamyon, 75 Yükleyici, 47 Greyder, 6 Solüsyon püskürtücülü kamyon, 2 Rotatif, 6 kurtarıcı, 102.000 ton tuz ve 200 ton tuz eriyiği ile kar ve buzlanmaya karşı bölge genelinde çalışma yürütülmüştür. 24 saat esasına göre yapılan çalışmalarda kar ve buzlanmaya karşı önlem amacıyla 15.000 ton tuz kullanılmıştır. Ayrıca; Kuzey Marmara Otoyolumuzda görevli şirketler tarafından 104 adet bıçaklı kamyon, 19 adet yükleyici, 15 adet kurtarıcı, 32.000 ton tuz ve 800 ton solüsyon ile çalışmalar yapılmıştır. Başta güvenlik, ulaşım, sağlık olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımızın ekipleri görev başındadır.” denildi.

==================

3- (Yeni görüntülerle) KAĞITHANE’DE REFÜJE ÇARPAN ARACA ARKADAN GELEN ARAÇ BÖYLE ÇARPTI

*Çevredekilerin ölümden döndüğü anlar kamerada.

Ali AKSOYER /İSTANBUL (DHA) KAĞITHANE’de buzlanan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, refüje çarptı. Arkasından gelen başka bir aracın sürücüsü de duramayarak, kaza yapan araca çarptı. Kaza anları ile çevredekilerin ölümden döndüğü anlar güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.
İstanbul’da devam eden kar yağışı birçok yerde buzlanmaya neden oldu. Bu sabah saatlerinde Çağlayan’dan Kağıthane’ye inen ara sokakta kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, refüje çarptı. Arkadan gelen başka bir aracın sürücüsü de duramayarak kaza yapan otomobile çarptı. Bu sırada refüje çarpan aracın başında bulunanlar ölümden döndü. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken otomobillerde hasar meydana geldi. Kazanın ardından ekipler yolda tuzlama çalışması yaptı. Kaza anları ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Görüntü Dökümü:
—————–
-KAZAYA İLİŞKİN YENİ KAMERA GÖRÜNTÜLERİ
////////////////////
-Araçların kaza anlarının güvenlik kamera görüntü
-Refüje çarpan aracın görüntüsü
-Kaza yapan 2. aracın görüntüsü
-Kazadan genel ve detay görüntüler
(dhafeed)

========================

4- ESENLER’DE AKILALMAZ GÖRÜNTÜ; KAR FOTOĞRAFI ÇEKECEĞİM DİYE ÇATIYA ÇIKTI

İSTANBUL (DHA) ESENLER’de dün bir kişi kar fotoğrafı çekmek için binanın çatısına çıktı. Canını tehlikeye atan kişinin o anları cep telefonu kamerasına yansıdı.
Görüntüler dün Esenler, Kazım Karabekir Mahallesi’nde kaydedildi. İstanbul’da yağan karın ardından bir kişi oturduğu binanın karla kaplı çatısına çıktı. Canını tehlikeye atan kişi elindeki telefonuyla karda fotoğraf ve video çekmeye çalıştı. O anlar bir başka kişi tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

Görüntü dökümü:
————–
-Karla kaplı çatıda fotoğraf çekmeye çalışan kişi

==================

5- İSTANBUL’DA EVSİZLERİN EN ZOR GECESİ

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU-Ozan URAL-Buğra AKAY / İstanbul DHA
İstanbul’un Beyoğlu, Beşiktaş, Fatih gibi ilçelerinde gidecek yerleri olmadığı için sokaklarda kalanlar,  eksi 1 derecede sığındıkları alt geçit, tünel çıkışı ve cami avlularında altlarına açtıkları kartonlar ve üzerlerine örttükleri battaniyelerle soğuktan korunmaya çalışıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı hava durumu tahminlerinin ardından İstanbul’da etkili olan kar yağışıyla gece saatlerinde termometreler eksi 1 dereceyi gösterdi. Durum böyle olunca İstanbul’daki evsizler en zor gecesini geçirdi.
Gidecek bir yeri olmayan geceleri köprü altları, banklarda yatan evsizler, sıcaklığın sıfır derecenin altına indiği soğuk havaya rağmen bazen bir kartonun üzerinde bazen ise buldukları bir battaniyeye sarılarak uyudukları görüldü. Fatih’te bir kişi köprü altında kalırken, bir kişinin de yanında yatan köpekle beraber bir iş yerinin önünde battaniyeye sarılarak uyudu. Eminönü’nde bir evsiz iskelenin hemen dibinde battaniyeye sarılı halde uyurken başka bir evsiz de elinde kartonla yatmak için yer aradı.

Görüntü Dökümü:
————————
-Sokakta kalan evsizlerin görüntüsü
-Köprü altında kalan evsiz
-İş yerinin kapısında kalan evsizler
-Köpekle kalan evsiz
-Termometrenin -1’i göstermesi
-Bomonti Beşiktaş tünelinde kalan evsizler
-Röportaj
-Evsizlerin eşyaları, ilaçları 
-Genel ve detay

=====================

6- (ÖZEL) BİLİM KURULU ÜYESİ PROF. DR. YAVUZ: ŞUBAT SONRASI OKULLAR AÇILABİLİR

Özlem YURTÇU KARABULUT- Kubilay ÖZEV / İSTANBUL, (DHA) SAĞLIK Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Türkiye’de acil kullanım onayı ile uygulamaya giren Çin’li Sinovac’ın geliştirdiği CoronaVac aşısının uygulanmasıyla beraber ilk hedeflerden birinin okulları açmak olduğunu söyledi. Prof. Dr. Yavuz, aşılamaların başlaması ve bir yandan da kısıtlamaların devam etmesiyle günlük vaka sayılarında istenen düşüş yaşandığı takdirde ilk hedefin okulların açılması olacağını söyledi.

Prof. Dr. Yavuz, yüksek risk altındaki sağlık çalışanları hariç, hastalığı geçirenlerin 6 ay boyunca aşı olmasına gerek olmadığını belirtti, inaktif aşının 28 gün arayla yapılmasının etkinlik düzeyini çok daha fazla yükselttiğini söyledi.   

Geçtiğimiz perşembe günü öncelikli olarak yüksek risk grubundaki sağlık çalışanlarıyla başlanan Kovid 19 aşılamalarında rekor kıran Türkiye’de, araya hafta sonunun girmiş olmasına rağmen şimdiye dek 700 binin üzerinde kişi aşılandı. Birkaç hafta geç başlanmasına rağmen dünyadaki aşılama sıralamasına iki gün içerisinde ilk ondan girmeyi başaran Türkiye’deki aşılamalar,  sırasıyla huzurevleri sakinleri ve çalışanları ile yüksek risk grubundaki 65 yaş üstü vatandaşlarla devam edecek. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, aşıyla ilgili oluşan soru işaretlerine değinerek şunları söyledi: “Öncelikle, hastalığı geçirenlerin şu ana kadar yapılmış çalışmalarda genellikle 6 aya kadar bağışıklığının kaldığı düşünülüyor. Çok nadir yeniden enfeksiyon olma oranı. Çok çok düşük. O nedenle genellikle hastalığı geçirenlerin 6 aydan önce aşılanmalarına gerek yok deniyor. Dünyada da genel bilgi olarak bu şekilde. Biz de ilk 6 ay zaten aşılamayacağız. Vatandaşların antikor baktırmasına da gerek yok zaten herkesin antikorlarına bakılması da çok uygulanabilir bir şey değil. Ancak sağlık çalışanlarında durum farklı. Özellikle hafif geçirenlerde, antikor oluşmuyor ya da çok az oluşuyor. Bu durumda da T hücre yanıtı dediğimiz savunma mekanizması ile de korunabiliyoruz. Ama sağlık çalışanlarının virüse maruz kalma riskleri çok yüksek. O nedenle de istemeleri halinde ön safhada çalıştıkları için, hastalığı geçirmiş olsalar da aşılanacaklar.”

“İKİNCİ DOZUN 28 GÜN ARAYLA YAPILMASI DAHA YÜKSEK ANTİKOR SAĞLIYOR”
Aşının 14 gün arayla değil de 28 gün sonra ikinci dozunun yapılacak olmasıyla ilgili tartışmalara da yanıt veren Prof. Dr. Yavuz, inaktif aşılarda aşı yapma aralığının birkaç hafta olması gerektiğini ve tüm aşılama programlarında bu şekilde bir uygulamanın tercih edildiğini vurgulayarak şöyle konuştu: “Bu aşının, 0-14 yerine 28’inci gündeki ikinci doz uygulamalarda antikor seviyesinin iki kat daha yüksek olduğu bilgisine sahibiz Faz 2 çalışmalarından. Öncelikli olarak yüksek risk grubu ve yaşlılara yapılacağı için de daha yüksek antikor oluşturması çok daha önemli. Bu bilgiye dayanarak aşılamanın 28 gün arayla olmasını önerdik. Normal 18-59 yaş arası grupta da antikor seviyesi 28 günde bir yapıldığında çok daha yüksek oluyor. Antikor seviyesinin yüksekliği de büyük olasılıkla daha uzun bir bağışıklık sağlayacak. Türkiye’de vaka sayıları hazır aşağı doğru inmişken ve kısıtlamalarımız da devam ederken bir yandan bunu fırsat olarak kullanalım ve insanları 28 günde (ikinci doz) aşılayarak daha iyi bir bağışıklık oluşturalım diye bu karar alındı. Herkes bundan en iyi şekilde faydalansın, diye yani. Burada bilim dışı bir yaklaşım yok kesinlikle. Tamamen klasik immünoloji bilgisiyle hareket edilerek alınmış bir karar. Zaten bütün aşıların Faz 2 çalışmalarında iki doz arasını biraz daha açtığınızda daha iyi antikor yaptığı biliniyor. Ama pandemi nedeniyle hız kazandırmak gerekiyor sürece. 14 günde bir yapılmasının nedeni de, kısa sürede daha düşük de olsa koruyucu bir antikor yanıtı elde edelim diyeydi aslında. Evet 14 günde de elde ediliyor koruyuculuk ama 28 günde sonuçlar daha iyi.”

“İNGİLTERE’DEKİ MUTASYON ENDİŞE VERİCİ”
Sars Cov-2’de mutasyonların grip salgınlarındaki kadar hızlı beklenmediğini söyleyen Prof. Dr. Yavuz, İngiltere’de ortaya çıkan ve hastalığın bulaşma hızını artırdığı düşünülen yeni mutasyonun endişe yarattığını belirterek “İngiltere’deki mutasyon şu an neden önemli? Çünkü bulaştırıcılığını çok artırdığına yönelik güçlü kanıtlar var. Nitekim İngiltere’de pik çok arttı. Buna bağlı olarak Amerika ve İrlanda’da da sayılar hızla yükseliyor. Bu, bizi de kaygılandırıyor mutasyonlarla ilgili. Ama aşılara bağışıklık geliştiren bir mutasyon henüz tespit edilemediö dedi. Hollanda’da görülen ve vizon türü olan Minklerden insanlara Koronavirüs bulaşması üzerine yapılan incelemelerde bu hayvanlardan insanlara geçen mutasyonda bağışıklıktan bir miktar kaçabildiğinin tespit edildiğini de vurgulayan Prof. Dr. Yavuz, “Yine Güney Afrika’daki yeni mutasyonla ilgili böyle şeyler söyleniyor ama  bunlar henüz yaygınlık kazanmadığı, sınırlı kaldığı için, şu an çok kaygı yaratmıyor. Şimdiye kadar yaygınlaşan mutasyonlarda belirgin olarak elimizdeki aşılardan kaçabilen bir türü henüz tespit edilemedi” diye konuştu.

“DÜZENLİ VİRÜS SEKANSLAMASI PCR TESTLERİNİN DOĞRULUĞUNU DA ETKİLER”
Virüsün geçirdiği mutasyonların tespit edilebilmesi için, belli periyotlarla virüs sekanslaması denilen bir gen taraması yapılması gerekiyor.  Prof. Dr. Yavuz, Türkiye’de şimdiye dek maalesef düzenli olarak virüs sekanslaması yapılamadığını ancak İngiltere’de görülen mutasyonun ardından belli merkezlerin belirlenip bu taramaların gerçekleştirilmesi için bir çalışma başlatıldığını söyledi. Prof. Dr. Yavuz, “Türkiye’de virüs sekanslamasını yapan bildiğim birkaç merkez var ama düzenli yapılmıyordu. Örneğin Cerrahpaşa’nın bu işi yapabildiğini biliyorum. Ancak rutin, düzenli olarak İngiltere’deki mutasyondan sonra birkaç laboratuvar belirlenip onların düzenli olarak yapması yönünde bir çalışma başlatıldığını biliyorumö dedi. Bu genetik değişimler PCR sonuçlarını da etkileyebiliyor. Virüsün belli gen bölgelerini tespit etmek üzere tasarlanan PCR testleri, virüsteki genetik değişimlerden sonra bu bölgeleri göremediği için yalancı negatif sonuçlar verebiliyor. İngiltere’deki mutasyonun da bu şekilde tespit edildiğine işaret eden Prof. Dr. Yavuz, “Türkiye’deki PCR testlerinde bu genetik mutasyonlardan kaçış yönünde şimdilik herhangi bir sıkıntı yok. Ama mesela İngiltere’de bunu tespit için kullanılıyor şu anda. Diyelim PCR testinde virüsün 3 genetik bölgesi kullanıyorlar; değişim nedeniyle bir tanesinden kaçış oluyordu. (Semptom, hastalık olduğu halde) Negatif çıkıyordu sonuçlar. Oradan yakaladılar zaten şüphelenip. Doğru tanı için bunların tabii ki düzenli olarak takip edilmesi lazım. Dünya Sağlık Örgütü de zaten bunu öneriyor” şeklinde konuştu.

“ÖNCELİĞİMİZ OKULLARI AÇMAK OLMALI”
Şimdiki bilgilerimizle toplumun ancak yüzde 70’inin aşılanmasıyla toplumsal bağışıklıktan söz edilebileceğini ve bunun da yıl sonunu bulabileceğini belirten Prof. Dr. Yavuz, bu yıl da önlemlere devam etmek zorunda olduğumuzun altını çizdi. Kısıtlamaların ise ancak Şubat ayından sonra gevşetilmeye başlanabileceğini söyleyerek burada da önceliğin okulların açılmasına verilmesi gerektiğini belirtti ve sözlerini şöyle noktaladı: “6 aydan önce bunu (toplumsal bağışıklığı) sağlamak mümkün değil. Hatta yıl sonunu bile bulabilir. Biz öncelikle okulları açmayı hedefliyoruz. Günlük vaka sayıları onbinlerden biraz düşüp de test pozitiflik oranlarımız yüzde 5’in altına indiğinde bunu düşünebileceğiz. Yani rakamların günlük binlerin altına indiğini görmemiz gerekiyor. Ancak o şekilde okul açarak serbestleşmeye gitmek gerekiyor. Şu an çocukların durumu gerçekten çok kötü. Eğitim yönünden çok eksik kaldılar. Çok sıkıntılı bir durum. Bana kalırsa önceliği okullara vermek gerekiyor. Bunun da Şubat’tan sonrası için olabileceğini düşünüyorum. Bu dönem zaten herkes için kayıp bir dönem oldu.”

Görüntü dökümü:
————
-Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz röp.
-Genel ve detay görüntüler

==================

8- KOCASININ SİLAHLA BAŞINDAN VURDUĞU KADIN 5 GÜNDÜR SÜRDÜRDÜĞÜ YAŞAM MÜCADELESİNİ KAYBETTİ 

*Dehşet saçan koca polise teslim olmuş, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı

İSTANBUL,(DHA) 
Arnavutköy’de Tacettin Çakan isimli kişinin başından silahla vurduğu eşi Aygül Çakan 5 gündür yoğun bakımda verdiği hayat mücadelesini kaybetti. 
Olay geçen çarşamba gece saatlerinde Arnavutköy’de yaşandı. İmrahor Mahallesi’ndeki evinde eşi Aygül Çakan (48) ile tartışan Tacettin Çakan (48), karısını silahla başından vurdu. Olayın ardından Arnavutköy Yavuz Selim Polis Merkezi’ne giden Çakan, “Karımı silahla kafasından vurdum” diyerek teslim oldu. Eve çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kadın ambulansla Arnavutköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 
Emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen Tacettin Çakan tutuklanıp Metris Cezaevi’ne gönderilmişti. Başından vurularak ağır yaralanan Aygül Çakan ise 5 gündür hastanede yoğun bakım ünitesinde verdiği hayat mücadelesini kaybetti. 

Görüntü dökümü:
————-

-ARŞİV

=================

9- 38 OTOMOBİL ÇALAN ‘KURTÇA’ ÇETESİNE OPERASYON

Ali AKSOYER-Adem VAROL/İSTANBUL,(DHA)- İSTANBUL ve 6 farklı ilde 38 otomobil çalan şebeke  çökertildi. Kendilerine, yöneticileri olan Kurtça B.’nin (38) ismini veren şebekenin 27 üyesi yakalandı. Çalınan tüm araçlar bulunurken şüphelilere yapılan operasyon kameralara yansıdı. 
Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla başlatılan soruşturmada, Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği çalışma yürüttü. Dört ay boyunca yapılan teknik takip sonucunda şüphelilerin yerleri tespit edildi. Şebekenin İstanbul, Kocaeli, Samsun, Bursa, Adana, Mersin ve Sakarya’da 27 üyesi olduğu öğrenilirken, çete lideri olduğu iddia edilen Kurtça B.’nin cezaevinde olduğu ve üyelerini cezaevinden yönettiği öğrenildi. Şüphelilerin araç beyinlerini ve şase numaralarını değiştirerek kullandıkları ve kendi içlerinde açık artırma usulü ile sattıkları belirlendi. Otomobilleri çalınan bazı araç sahipleri Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gelerek otomobillerini teslim aldı.

“ARACIMIN KONTAĞINI KAPATMADIM, İKİ KİŞİ SANİYELER İÇERİSİNDE KAÇIRDI”
Otomobili dükkanın önünden çalınan Hasan İrten, “Aracımla ben dükkana yanaşırken bir dakikalığına içeriye bir şey indirip döneyim derken aracımın kontağını kapatmadım. Saniyelik olaydı, toplasan bir dakika etmez. İçeri girer girmez iki kişi araca binip kaçırdı. Arkamıza döndüğümüzde aracımızın kaybolduğu gördük. Allah emniyet teşkilatından razı olsun, emeğimizi geri getirdiler.” dedi. Diğer bir mağdur olan Murat Erikligül ise; “Normal bir şekilde park ettim. Aracımı düz kontak yaparak çalmışlar, 40 dakika sonra penceremi açtığımda  aracımın yerinde olmadığını fark ettim, 155’i aradım” dedi. Diğer 36 otomobil de sahiplerine teslim edildi. 

GÖZALTI ANLARI KAMERALARA YANSIDI
Yerleri tespit edilen şüpheliler yedi ilde eş zamanlı operasyon ile ikamet ettiği adreslerde yakalandı. Şüphelilerin adreslerinde çalınan otomobillere ait olan çok sayıda beyin mekanizması ve orijinal plakalar ele geçirildi. Şüphelilerin gözaltına alınma anları kameralara yansıdı. 27 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Büyükçekmece Adalet Sarayına sevk edildi. Öte yandan bazı otobillerin TIR’larla aracı satın alan çete üyesine gönderildiği öğrenildi. 

Görüntü dökümü:
———————
-Şüphelilerin adliyeye sevk görüntüleri
-Şüphelilerin gözaltı anları
-Çalıntı otomobilin tır içinde ki görüntüsü
-Çalınan otomobillerin beyin mekanizmaları ve plaka sergisi
-Mağdurlar ile röportaj
-Çalıntı otomobillerin sergisi

=================

10- EYÜPSULTAN VE GAZİOSMANPAŞA’DA BUZ KAZALARI

* Eyüpsultan’da buzlanan yolda kayan minibüs iki evin bahçe duvarına çarparak durabildi. 

* Gaziosmanpaşa’da buzlanan yolda 4 aracın karıştığı kazada yaralanan olmadı.

Murat SOLAK – Cemal YURTTAŞ / İSTANBUL, (DHA)
İstanbul’da kar yağışı cadde ve sokakları buz pistine çevirirken, Eyüpsultan ve Gaziosmanpaşa’da trafik kazaları meydana geldi. Kazalarda yaralanan olmazken, araçlarda hasar meydana geldi. Eyüpsultan’da kar yağışı nedeniyle buzlanan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği belediyeye ait servis minibüsü, iki evin duvarına çarparak durabildi. Kazada yaralanan olmadı. Kaza saat 12.30 sıralarında Silahtarağa Mahallesi Şark Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre kar yağışı nedeniyle belediyeye ait servis minibüsü, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle kaymaya başladı. Yaklaşık 50 metre kayan minibüs, iki evin bahçe duvarına çarparak durabildi. Kazada yaralanan olmazken, evlerin duvarlarında ve minibüste hasar meydana geldi. Öte yandan minibüs kazasından önce de yine bir aracında aynı sokakta yaklaşık 200 metre kayarak kaza yaptığı öğrenildi.

GAZİOSMANPAŞA’DA BUZLANAN YOLDA ZİNCİRLEME KAZA
Gaziosmanpaşa’da kar yağışı nedeniyle buzlanan yolda zincirleme kaza meydana geldi. 4 aracın karıştığı kazada yaralanan olmadı. Edinilen bilgiye göre kaza saat 12.00 sıralarında Yeni Mahalle Dumlupınar Pazar İçi Yolu’nda meydana geldi. Kar yağışı nedeniyle buzlanan yolda 4 araç birbirine girdi. Kazada yaralanan olmazken araçlarda hasar meydana geldi. Daha öncede aynı yolda bir aracın kayarak yolun karşısında bulunan kaldırıma çıktığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Buzlanan yolda kazaya karışan araçlardan görüntü
-Genel ve detaylar

=================

11- KARTAL AYDOS’TAKİ EŞSİZ KAR MANZARASI HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Murat KORKMAZ / İSTANBUL (DHA) İSTANBUL’da etkili olan kar, kenti beyaza bürüdü. Kartal, Aydos’taki ormanlık alan da kar altında kaldı. Ormanlık alanda oluşan kar manzarası havadan görüntülendi
İstanbul’da kar yağışı etkili oluyor. Yağışla birlikte kentin birçok noktası beyaza büründü. Kartal, Aydos’taki ormanlık alan da beyaz örtünün altında kaldı. Buradaki ormanlık alanda oluşan kar manzarası havadan görüntülendi.

Görüntü dökümü:
—————
-Kar altında kalan bölgenin havadan görüntüleri

===============

12- BAĞCILAR’DA BUZLANAN YOLDA KAZA YAPAN OTOMOBİL KAMERADA

İSTANBUL (DHA) Bağcılar’da buzlu yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil kaza yaptı. Kaza güvenlik kameralarına yansıdı.
İstanbul’da kar yağışı etkili oluyor. Kent beyaza bürünürken, bazı yollarda da buzlanma oldu. Bağcılar’da ara sokakta sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, kaldırıma çarparak durdu. Aynı sokaktan gelen başka bir araç ise kaldırıma çarparak duran araca çarptı. Kaza anları güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Görüntü dökümü:
—————
-Kaza anı

=================

13-DHA KAMERAMANI KARLI YOLDA KAZA YAPIP ÜSTÜNE GELEN ARAÇTAN SON ANDA KURTULDU 

Haber: Gülseli KENARLI-Harun UYANIK/İSTANBUL,(DHA)- KAĞITHANE’nin ara sokaklarında araçlar kaza yaptı. Karda kayan bir araç önce yol kenarındaki araçlara çarptı ardından savrularak hızla kendisini görüntüleyen kameramanın üzerine sürüklendi. DHA kameramanı Harun Uyanık üstüne gelen araçtan son anda kurtuldu. 
Sabah saatlerinde İstanbul’da kar yağışı etkili oldu. Kağıthane’deki ara sokaklar tamamen karla kaplandı. Araçlar yokuşta kayarak park halindeki diğer araçlara çarptı. Maddi hasarlı kazalar DHA kameralarına saniye saniye yansıdı. Çarpmanın etkisiyle savrulan bir araç kazayı görüntülemeye çalışan DHA kameramanı Harun Uyanık’a doğru sürüklendi. Uyanık, hızla üzerine gelen araçtan son anda kurtuldu. Uyanık’ın o anları kamerasına saniye saniye yansıdı. 

Görüntü Dökümü: 
————–
– Kayan araçların görüntüsü
– Kayan araçların çarpması 
– Kayan aracın kameramanın üstüne gelmesi
– Detaylar  
 
=================

14- KARDA KAZA YAPTILAR, OTO SANAYİ SİTELERİNE AKIN ETTİLER

Haber-Kamera: Elif YAVUZ – Buğra BENLİOĞLU / İSTANBUL, (DHA) İSTANBUL’da kar nedeniyle kaza yapan araçların sahipleri tamir için oto sanayi sitelerine akın etti. 
İstanbul’da hafta sonu başlayan yoğun kar yağışı haftanın ilk gününde de etkisini devam ettirdi. Sabah saatlerinde işe gitmek üzere araçları ile yola çıkan sürücüler buz tutan yollarda zor anlar yaşadı. Buz tutan yollarda direksiyon hakimiyetini kaybeden kimi sürücüler duvara ya da öndeki araçlara vurarak durabildi. Çok sayıda araçta hasar oluşunca, oto sanayi sitelerinde de kar mesaisi başladı.

“İSTANBULLULAR KARLI VE BUZLU ZEMİNDE ARAÇ SÜRMEYE ALIŞKIN DEĞİL”
Maslak oto sanayi sitesinde tamir ustası Mustafa Bostancıoğlu, “Buzlanmadan dolayı ciddi sıkıntılar oldu. Şu an dükkanda iki araç var. Biri duran araca çarpmış, biri de duvara. Sabahki buzlanmanın eseri bunlar. Bu araçta tahmini 4 bin lira hasar var. İstanbullular karlı ve buzlu zeminde araç sürmeye alışkın değil. Nerede frene basacağını, nerede gaza basacağını bilmiyor. Düz vites araçlar, ikinci vitesten yukarı çıkmamalı. Yokuşu hangi hızla çıkıyorsa o hızla inmeli. Kar lastiği de mutlaka olmalı” dedi.

“BUZDA KAYIP KAZA YAPTIM”
Yine oto tamircisi olan Ferdi Gülsoy “Sabah bir araç geldi. Vatandaşlara çarpmamak için direğe çarpmış. Masrafı yaklaşık 10 bin lira. 1 hafta 10 gün de tamir süresi var” şeklinde konuştu. Aracıyla kaza yapan oto tamircisi Osman Kabil, “Terzi kendi söküğünü dikemez derler. Ben de o hesap buzda kayıp kaza yaptım. 30-40 kilometre hızla duvara çarptım” diye konuştu.

ARACINA AİT PARÇALARI TOPLADI
Sarıyer’de direksiyon hakimiyetini kaybederek aracını direğe çarpan Defne Kalkan ise aracına ait parçaları toplayarak tamir için oto sanayinin yolunu tuttu. Kalkan, “Aslında sorunsuz ilerliyordum ancak yol tuzlanmamış birden kaymaya başladı. Başka yere çarpmamak için direğe çarptım. Yaklaşık 15 bin liralık maddi hasa var” ifadelerini kullandı.

Görüntü dökümü:
——————————–
-Oto sanayiden hasarlı araçlardan görüntüler
-Vatandaş ve tamircilerle röportaj
-Kaza yapan Defne Kalkan’ın aracına ait parçaları toplaması
-Muhabir anonsu (Elif YAVUZ)
-Genel ve detaylar

================

15- İSTANBUL’DA KAR YAĞDI, LASTİKÇİLER DOLDU TAŞTI

Haber-Kamera: Beyza Nur GÜLER-Feridun AÇIKGÖZ/İstanbul, (DHA) İSTANBUL’da kar yağışının ardından sabahın erken saatlerinden itibaren lastikçilerde kış lastiği yoğunluğu yaşandı.
İstanbul’da kar yağışının ardından yola çıkanlar buz pistine dönen yollarda ilerlemekte zorluk yaşadı. Sabah saatlerinden çok trafik sayıda kazası oldu. Pek çok vatandaş, kış lastiği taktırmak için lastikçilere akın etti. Lastikçide çalışan Yücel Yıldırım, “Karın yağması ile kış lastiğine bayağı bir talep oldu. Kış lastiğini öneriyoruz bu mevsimde. Bu sabah bayağı bir yoğunluk vardı. Yatağından kalkan lastiğe hücum etti diyebiliriz. Sabah don ve buzlanma olduğu için herkes akın etti. Kullanmalarını tavsiye ederiz” dedi. 
Bu sabah kar lastiği olmadığı için işe gidemeyince öğleden sonra lastikçiye gelen Onur Kurt, “Karın bu kadar yağacağını beklemiyorduk. O yüzden kış lastiklerini yeni taktırdık. Pandemi süreci hepimizi zorladı. Zaten bir çift değiştirebildik. Bir çiftini de önümüzdeki kış değiştireceğiz. Bu sabah zaten işe gidemedik, kar yağışı yoğundu. Lastiğim olmadığı için çıkmadım. Sonra arabayı çıkartıp buraya geldim” diye konuştu. 

“SABAHTAN BERİ HİÇ OTURMADIK”
Lastik tamircisi Ferdi Yılmaz, “Sabah 07.30’dan beri çalışıyoruz. İki gündür yoğun kar yağışı var, araçlar kayabilir, gizli buzlanma olabilir. Herkese kış lastiği taktırmasını tavsiye ediyorum. Bugün diğer günlere kıyasla daha yoğundu. Sabahtan beri hiç oturmadık. Çay içmeye vaktimiz yoktu diyebiliriz.” dedi.

“KIŞ LASTİĞİ KIŞ OLDUĞU ZAMAN TAKILIR, KAR YAĞDIĞI ZAMAN TAKILMAZ”
Bir Lastik dükkanında sorumlu olan Ahmet Mollamehmetoğlu, şunları söyledi:
“Sürekli müşterilerimize kış lastiğinin zamanında taktırılması gerektiğini söylüyoruz. Öyle yapsalardı beklemeden daha kısa sürede işlemleri yapılabilirdi aslında. Kış lastiği kış olduğu zaman takılır, kar yağdığı zaman takılmaz. Kar yağınca, kış lastiği takmak size bir şey kazandırmıyor. Hem zaman hem maliyet olarak fazlasını harcamak zorunda kalıyorsunuz. Çok yoğunluk oldu sabah, şimdi yavaş yavaş azalmaya başladı. İnsanlarımız yollarda karı görünce lastikçilere akın ediyor. Kar lastiklerini zamanında taktıralım. Hava sıcaklıkları 7 derecenin altına düştüğü zaman, Kasım ayı ortasından sonra takılması sürücülerimiz için daha olumlu.”
Lastiğinin değiştirilmesi için bekleyen bir başka vatandaş ise, “Daha fazlasını bekliyordum. Bu kar İstanbul’a az bile. Ben işim gereği lastiklerimi değiştirmek zorunda kaldım. İnsanlar da kar yağınca ister istemez panik yapıyor” ifadelerini kullandı.

Görüntü dökümü:
————————
-Lastikçilerden görüntüler
-Lastik değiştirilmesi
-Lastikçiler ile röp.
-Sürücüler ile röp.
-Genel ve detay

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!