Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ -3 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- ÜMRANİYE TEM’DE OTOMOBİL YANGINI; OTOYOL ÇİFT YÖNLÜ TRAFİĞE KAPATILDI-1

Murat KORKMAZ / İSTANBUL (DHA) ÜMRANİYE TEM Otoyolu Ümraniye mevkiinde otomobil yangını nedeniyle otoyoldaki trafik çift taraflı olarak durduruldu. Olay yerine itfaiye ve polis ekipleri yönlendirildi. Ekiplerin yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Görüntü dökümü:
————
-Yanan otomobil
-Durdurulan trafik

===================

2- CEMAL KAŞIKÇI’NIN ÖLDÜRÜLMESİ DAVASINDA 3. DURUŞMA GÖRÜLDÜ-1

*Duruşmaya katılan Hatice Cengiz’in Amerikan istihbarat raporunun dosyaya getirilmesi talebi reddedildi.

Reklam Alanı

Özden ATİK-Büşra ÇOBAN  / İstanbul, (DHA) SUUDİ Arabistan Krallığı İstanbul Başkonsolosluğu’na 2 Ekim 2018’de girdikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan ve daha sonra öldürüldüğü ortaya çıkan gazeteci Cemal Kaşıkçı’yı katlettikleri iddiasıyla 26 Suudi sanığın gıyabında yargılandığı duruşmaya devam edildi. Hatice Cengiz’in avukatı Ali Ceylan, geçtiğimiz günlerde açıklanan Amerikan İstihbarat raporunun dosyaya getirilmesi ve dosyada bahsi geçen farklı isimler hakkında ihbarda bulunulmasını talep etti. Mahkeme, dosyaya katkı sağlamayacağı gerekçesiyle bu talebi reddetti. Duruşma 8 Temmuz’a ertelendi.
İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki üçüncü duruşmaya, 20 firari sanığın CMK’dan atanan avukatları ile müşteki Hatice Cengiz avukatıyla birlikte katıldı. Hatice Cengiz, duruşma çıkışında avukatlarıyla açıklama yaptı. Cengiz, “Tanıklar dinlendi. Biz mahkemeye yeni açıklanan rapor kapsamında ortaya çıkan yeni delillerinde davaya eklenmesini istedik. Bundan sonraki süreci avukatlarla beraber takip edeceğiz. Onun dışında söylenebilecek bu en son yayınlanan raporun doğrudan veliahta bir sorumluluk yüklüyor. Bu kapsamda mahkeme sürecini buna dahil olmasın istiyorum” dedi.

Görüntü Dökümü
———————-
Hatice Cengiz avukatıyla açıklaması
Duruşma salonu önünde (cep telefonundan)

========================

3- (ÖZEL) – SULTANBEYLİ’DE “ANNE VE BABASI KAVGA EDEN GENÇ KIZ BALKONDAN ATLADI” İDDİASI

Yılmaz OKUR, Çağrı ÇALIŞKAN /İSTANBUL,(DHA)- SULTANBEYLİ’de anne ve babasının kavga etmesi üzerine evlerinin balkonundan atladığı öne sürülen genç kız hayatını kaybetti. 
Olay Adil Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre; Rabia Tanrıvermiş (23) annesi ile babasının sürekli kavga etmeleri nedeniyle psikolojik sorunlar yaşıyordu. Dün akşam saatlerinde Tanrıvermiş çifti yine tartışmaya başladı. Hatta iddiaya göre babası, annesini kemerle dövdü. Bunun üzerine sinir krizi geçiren Rabia Tanrıvermiş kendisini bir anda beşinci kattaki evlerinin balkonundan aşağı bıraktı. Kaldırıma düşen genç kız ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri edildi. Sağlık ekipleri kaldırımda kanlar içinde yatan genç kızı, yaptıkları ilk müdahalenin ardından Sultanbeyli Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Ancak burada doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

“KIZLARININ BAŞINDA KAVGA ETMEYE DEVAM ETTİLER” İDDİASI
Aynı apartmanda oturan ve gürültü üzerine dışarı çıkan Metin Kızıltaş, “Ailevi mesele olduğunu biliyorum ama detaylı bilgim yok. Kız yerde yatarken hala birbirleri ile kavga ediyorlardı” dedi. Mahalle sakini Ramazan İçlek de, “Biz sese indik aşağı, çığlık vardı. Burada zaten bir erkek, ablası vardı. Kızı bağırdı, ‘Uyuşturucu kullanıyor, kemerle dövdü, annemi dokuz yerinden bıçakladı’ diye. Bunları söyledi diye gitti kıza vurmaya çalıştı, bir de ondan kıyamet koptu. Sonra polisi aradık. Ambulans yetişti kadını götürdüler. Adam kızına bağırıyordu ‘Polisi aramak yok’ diye. Çığlık atan kızı, ‘Kadın cinayeti, kadına şiddet var’ dedi. O kıza da gitti saldırdı. Ben de müdahale etmeye çalıştım”diye konuştu.
Polis olayın meydana geldiği binanın önünde ve sokakta geniş güvenlik önlemi aldı. Olay yeri inceleme ekipleri genç kızın düştüğü yerde ve beşinci kattaki evde detaylı inceleme yaptı. Anne ve baba ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürülürken olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Görüntü dökümü:
———–
-Olayın meydana geldiği sokak ve bina
-Olay yerindeki polis ekipleri
-Polisin aldığı güvenlik önlemi
-Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları
-Görgü tanıkları ile röportajlar
-Genel ve detay görüntüler

===================

4- (Operasyon görüntüleriyle ) TUZLA’DA 47 MİLYON LİRA DEĞERİNDE EROİNLE YAKALANAN TIR ŞOFÖRÜ TUTUKLANDI

Halil Sadri YILMAZ –  Ali TINBEK – İSTANBUL, (DHA) – TUZLA’da 308 kilo 800 gram ağırlığında ve 47 milyon 246 bin 400 lira değerinde eroin taşıdığı iddia edilen TIR şoförü L.H. çıkarıldığı adli makamlarca “Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama” suçundan tutuklandı. Şüpheli L.H. hakimlik sorgusunda susma hakkını kullandı. Öte yandan polis ekiplerinin dedektör köpek ile TIR’da yaptığı aramalar kameraya yansıdı.Operasyonda ele geçirilen uyuşturucu maddeler İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sergilendi. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri elde ettiği bilgiler üzerine seyir halindeki bir TIR’ı 3 Mart günü gece 01.45 sıralarında Tuzla, Aydınlı Mahallesi Batı Caddesi üzerinde durdurdu. TIR şoförü L.H.’nin kullandığı araçta narkotik dedektör köpeği ile yapılan detaylı aramada 600 paket şeklinde 308 kilo 800 gram eroin ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucunun 47 milyon 246 bin 400 lira değerinde olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan şüpheli L.H. emniyet ifadesinde suç kaydının olmadığını ve uyuşturucu madde kullanmadığını öne sürdü.

“SUSMA HAKKIMI KULLANIYORUM”
Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirilen şüpheli L.H. çıkarıldığı Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliği’nde “Susma hakkımı kullanıyorum” dedi. Hakimlik de şüpheli L.H.’nin “Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama” suçundan tutuklanmasına karar verdi.  Öte yandan, operasyon anları kameraya yansırken, ele geçirilen uyuşturucular İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sergilendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————–
-TIR’a yapılan baskın görüntüleri
-Dedektör köpeğin arama görüntüleri
-TIR’ın gizli bölümün de ele geçirilen uyuşturucu maddenin görüntüleri
-Sergiden görüntüler
-Genel ve detaylar

======================

5- (ÖZEL)- D-100 KARAYOLU’NDA “ZIPLAYAN ARAÇ” ŞAŞKINLIĞI

Gamze ŞİMŞEK/ İstanbul DHA – KARTAL ve Ataşehir D-100 Karayolu’nda yüksek sesli müzik eşliğinde ‘havalı süspansiyon’ ile adeta zıplayarak ilerleyen araç, sürücüleri şaşkına çevirdi.
Kartal D-100 Karayolu’nda ‘havalı süspansiyon’ olarak bilinen sisteme sahip hafif ticari bir aracın sürücüsü diğer sürücüleri şaşırttı. Yüksek sesli müzik eşliğinde Kartal’dan Ataşehir Bostancı D-100 Karayolu’na kadar aracı havalı süspansiyon sistemiyle adeta zıplayarak ilerleyen araç ilginç anlar yaşanmasına neden oldu. O anlar trafikte bulunan diğer sürücüler tarafından cep telefonu kameralarına kaydedildi. Görüntüde araçta bulunan yolcunun kendisini görüntüleyen kişiye el salladığı görüldü. Hafif ticari araç bir süre sonra gözden kayboldu. 

Görüntü Dökümü:
————-
Cep Telefonu 
-Kartal D-100 Karayolu’nda ilerleyen araç
-Ataşehir D-100 Karayolu’nda ilerleyen araç 

======================

6- KENDİLERİNİ POLİS OLARAK TANITIP DOLANDIRICILIK YAPAN ŞÜPHELİLER YAKALANDI

Ali AKSOYER – Adem VAROL / İSTANBUL, (DHA) İstanbul’da kendilerini polis olarak tanıtıp telefonla aradıkları kişilere “Adınız suç örgütünün listesinde, bankanızdaki paraları bize verin. İsminizi silelim.” diyerek para talep eden şüpheliler yakalandı. Şüphelilerin bir vatandaştan 240 bin lira aldığı tespit edildi.
Olay, 27 Ocak tarihinde Sarıyer’de  00.20 sıralarında meydana geldi. Şüpheli Özgür A.(20), telefonla Suriye uyruklu Celal H.’yi aradı. Kendisini polis olarak tanıtan şüpheli, isminin terör örgütünde olduğu ve silmesi için para vermesi gerektiğini belirtti. Bunun üzerine Celal H., ertesi gün Özgür D.’ye 240 bin lirayı elden teslim etti.  Celal H., saatler sonra dolandırıldığını anlayınca polis karakoluna giderek şikayetçi oldu.  

BİR BAŞKA OLAYDA ŞİŞLİ’DE YAŞANDI
Aynı gün yaşanan bir başka olayda ise Kerem Ç.(21) ve Mehmet Z.S.(52),  Şişli’de yaşayan A.İ.(78)’i arayarak aynı yöntem ile ne kadar parası varsa kendilerine teslim etmesini söyledi. Durumdan şüphelenen A.İ., parayı teslim edeceğini söyleyerek polis ekiplerini aradı. Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışma ile üç şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Öte yandan, şüphelilerden Özgür A.’nın Celal H. ile telefon görüşmesi yaptığı anlar kameralara yansıdı

Görüntü dökümü
—————
-Şüphelilerin adliyeye sevk anı
-Şüphelinin telefon görüşmesi yaptığı güvenlik kamera görüntüsü

=====================

7- İSTANBUL’DA MESAİ SAATLERİ DEĞİŞTİ; TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA YOĞUNLUK YAŞANDI

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- KONTROLLÜ normalleşme sürecinin başlamasıyla İstanbul’da mesai saatlerinde yeni düzenleme yapıldı,  toplu taşıma araçlarında sabah saatlerinde yoğunluk yaşandı.
İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin son toplantısında alınan karar uyarınca İstanbul’da kamu kurum ve kuruluşlarında mesai saatleri 2  Mart tarihinden itibaren geçerli olmak üzere değiştirildi. Genel olarak bütün kamu kurum ve kuruluşlarında daha önce saat 10.00’da başlayan mesaiye 09.00’dan itibaren başlanması kararlaştırıldı. Bu karar ile birlikte özel sektörde çalışanların da hemen hemen aynı saatlerde işe başlaması toplu taşıma araçlarında ve İstanbul trafiğinde yoğunluğa neden oldu. D-100 Karayolunda Beylikdüzü-Avcılar-Küçükçekmece hattında gün ağarmadan büyük araç yoğunluğu görülürken, metrobüs ve metrolarda da sırt sırta yolculuk yapılmaya başlandı. Ara istasyondan hareket sayısının azaltılması ile Beylikdüzü’nden Avcılar’a gelen metrobüslerde yoğunluk saat 09.00’a kadar sürdü. Bağcılar’daki Kirazlı-Yenikapı ve Yenikapı-Atatürk Havalimanı metro hatlarında yolcular özellikle metrobüs aktarma noktalarına kadar sırt sırta yolculuk yapmak zorunda kalırken ‘Sosyal mesafe’ kuralı da uygulanamadı.

Görüntü Dökümü:
——————-
-Saat 07.00’de Avcılar’daki D-100 araç yoğunluğu
-Metrobüs içindeki yoğunluk
-Metro bekleyenlerin kalabalığı
-Metro içindeki yoğunluk
-Genel görüntüler

====================

8- METROBÜS ASANSÖRÜNDE MAHSUR KALAN İKİ KADIN KURTARILDI

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR’da bindikleri metrobüs üstgeçit asansörünün kapısını açamayarak mahsur kalan biri Tacikistanlı iki kadın, itfaiye erleri tarafından kurtarıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisler Durağı’nın Gümüşpala tarafındaki metrobüs asansörüne  dün saat 22.30 sıralarında binen biri Kırgızistanlı iki kadın tüm çabalarına rağmen kapıyı açamadı. Kadınlar cama vurarak ve üstgeçitte bulunanlardan yardım istedi. Çevredeki vatandaşlar hemen durumu  polis ve itfaiyeye bildirdi.  Kısa sürede gelen itfaiye erleri kapıyı açarken, içeride yaklaşık 15 dakika kalan iki kadın, görevlilere teşekkür ederek evlerine gitti.

Görüntü Dökümü:
——————-
-İki kadın kapısı açılmayan asansörün içinde
-Kadınlar uzaklaşırken
-Tacikistanlı kadın konuşurken
-İtfaiye aracı
-Genel görüntüler

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!